Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kaimers turpina labot rekordus, tuvojas "US Open" triumfam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kaimers turpina labot rekordus, tuvojas "US Open" triumfam
Martinam Kaimeram ir iemesls smaidīt
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vācijas golferis Martins Kaimers, pirmajos divos raundos izceļoties ar identisku rezultātu -5, veicis ļoti nopietnu pieteikumu uzvarai Painhērstā notiekošajā 114. "US Open" turnīrā. Kaimeram pēc 36 bedrītēm ir sešu sitienu pārsvars.

Sezonas otrais golfa "major" turnīrs Painhērstas otrajā laukumā notiek tikai trešo reizi. Bijušais ranga līderis Kaimers, kurš pašreiz rangā ieņem tikai 28. vietu, pirmajās divās dienās nospēlējis žilbinoši, labojot vai atkārtojot vairākus rekordus.

Kaimers ceturtdien pirmajā raundā izcēlās ar 65 sitieniem, kas šajā laukumā nozīmē -5. Tas nevienam citam golferim Painhērstā "US Open" ietvaros nebija izdevies. Proti, 65 sitienu raunds. Naktī uz piektdienu Ziemeļkarolīnu apciemoja lietus, kā rezultātā laukums kļuva mīstāks, bez tam nebija liela vēja, tāpēc 2. raundā bija labi apstākļi uzrādīt teicamus rezultātus. Kaimers to izmantoja, otro dienu pēc kārtas izceļoties ar 65 sitienu raundu!

Tādējādi Kaimeram divu raundu summā 130 sitieni, kas ir jauns "US Open" pirmo 36 bedrīšu rekords. 2011. gadā Rorijs Makilrojs, togad triumfējot ar iespaidīgu astoņu sitienu pārsvaru, pirmās divas dienas izspēlēja ar 131 sitienu.

Kaimeram pēc pirmajiem diviem raundiem ir sešu sitienu pārsvars pār tuvāko sekotāju Brendonu Todu (-4). Arī nākamās divas vietas ieņem amerikāņi – Kevinam Na un Brandam Snedekeram ir -3. Vēl pieciem golferiem ir -2. Sešu sitienu handikaps pēc 36 bedrītēm ir atkārtots "US Open" rekords. Tāds pats pārsvars 2000. gadā bija Taigeram Vudsam un 2011. gadā Makilrojam. Abi vēlāk kļuva par čempioniem – Taigers uzvarēja ar 15 sitienu atrāvienu, bet Makilrojs ar jau pieminētajiem astoņiem.

Kaimers kļuva par pirmo golferi, kurš "major" turnīros pirmās 36 bedrītes izspēlējis ar 65 vai mazāk sitienu raundiem. Kaimers uzvarējis četros no iepriekšējiem septiņiem turnīriem, kuros viņš bijis vadībā pēc 36 bedrītēm.

Pagājušā gada čempions Džastins Rouzs ar +1 ieņem dalītu 20. vietu, Makilrojs ar -1 noslēdz desmitnieku, bet sešas reizes 2. vietā finišējušais Fils Mikelsons, kurš šonedēļ bija ļoti nopietni apņēmies beidzot uzvarēt "US Open", sacensību pusceļā ar +3 atrodas tikai dalītā 33. pozīcijā. Ranga līderis Adams Skots pēc 73 sitienu pirmā raunda otrajā dienā uzlaboja sniegumu un ar 67 sitieniem 36 bedrīšu summā sasniedza PAR, kas pašreiz dod dalītu 14. vietu.

Vairākiem labi zināmiem un titulētiem golferiem "US Open" beidzās jau pēc 2. raunda. Viņu vidū ir Lūks Donalds, Baba Vatsons, Džeisons Dafners, Šarls Švorcels, Džefs Ogilvijs (2006. gada uzvarētājs), Anhels Kabrera (2007. gada čempions), Migels Anhels Himeness, Hanters Meihans, Lukass Glovers (2009. gada čempions) un Lī Vestvuds.