Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudss izmanto Garsijas fiasko un izcīna sezonas ceturto titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudss izmanto Garsijas fiasko un izcīna sezonas ceturto titulu
Taigers Vudss
Foto: Reuters/Scanpix

Golfa ranga līderis Taigers Vudss svētdien Floridā uzvarēja "The Players Championship" turnīrā, karjeras laikā pirmo reizi maija vidū sakrājot jau četrus titulus.

Pontevedrabīčā notikušajā turnīrā solījās būt aizraujošs finišs starp Taigeru Vudsu un Serhio Garsiju, iespējams, pat pārspēle, taču spānis kārtējo reizi sabruka finišā. Un tas viss notika pēc tam, kad dienu iepriekš abiem radās konflikts.

Garsija sacensību laikā TV intervijā sūdzējās, ka vienu no viņa sitieniem ietekmējuši skatītāju kliedzieni, atbalstot netālu esošo Vudsu, kuram tobrīd bija jātiek ārā no kokiem. Trešais raunds tika pabeigts svētdienas rītā, pēc kā Garsija turpināja iesākto.

"Nemelošu – viņš nav viens no maniem iecienītākajiem golferiem, ar kuriem spēlēt kopā. Mēs negūstam baudu no spēlēšanas kopā. Jums nav jābūt raķešu zinātniekiem, lai to secinātu," uzvilcies Garsija teica mediju pārstāvjiem. "Vai es kaut ko mainītu savā attieksmē pret Vudsu? Izskatās, ka es biju sliktais, taču patiesībā esmu upuris. Neko nenožēloju."

Pēc 16. bedrītes Vudss kopā ar Garsiju atradās dalītā vadībā, abiem sasniedzot rezultātu -13. Lielā intriga pazuda ūdenī. Garsija nākamo 15 minūšu laikā bumbiņu trīs reizes iesita ūdenī, divreiz to paveicot 17. bedrītes izspēlē un vēl vienu reizi arī pēdējās bedrītes gājienā. Garsijam pēdējo divu bedrīšu iziešanai bija nepieciešami 13 sitieni jeb seši virs normas.

Tā rezultātā Garsija turnīru pabeidza ar -7, ieņemot dalītu astoto vietu un no Vudsa atpaliekot sešus sitienus. Ar -11 jeb divus sitienus ar Taigera finišēja Kevins Strīlmans, Džefs Magerts un Deivids Lingmerts. Zviedru golferim "bogey" pēdējā bedrītē liedza gūtu "tīru" otro vietu. Ar "birdie" viņš būtu ieguvis pārspēli. Lingmertam tikai 13. PGA turnīrs.

Vudss aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās savā 300. turnīrā, izcīnot 78. titulu. Zīmīgi, ka pie tituliem viņš tika arī 100. un 200. turnīrā. Šogad amerikānim jau ceturtais tituls. Tik daudz titulu no sezonas sākuma maija vidū viņam vēl nav bijis pa spēkam gūt. Iepriekšējais labākais rezultāts bija četri tituli 2000. gada 28. maijā. Pēc tam viņš uzvarēja nākamajos četros "major" turnīros. Pirms 13 gadiem Vudss četrus titulus sakrāja 10 turnīros, šogad tas viņam izdevies septiņās sacensībās.

Visu laiku titulētāko golferu sarakstā Vudss vairs tikai četrus titulus atpaliek no Sema Snīda. Taigers var līdz 2022. gadam neizcīnīt nevienu titulu, bet arvien iekļausies Snīda grafikā.

Tituliem bagātāko golferu saraksts 13. maijā

VGolferisValstsTituli
1.Sems SnīdsASV82
2.Taigers VudssASV78
3.Džeks NiklaussASV73
4.Bens HougansASV64
5.Arnolds PālmersASV62
6.Bairons NelsonsASV52
7.Billijs KaspersASV51
8.Volters HeigensASV45
9.Fils MikelsonsASV40
Kerijs MidlkofsASV40

Slīprakstā aktīvie golferi

Izmantotie resursi:
PGATOUR.com - The Official Site of the PGA TOUR

     [+] [-]

, 2013-05-13 12:22, pirms 11 gadiem
Malacis! Atguvis savu spēli par spīti visam. Visu cieņu!