Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Mikelsons pievienojas "40 uzvaru klubam"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mikelsons pievienojas "40 uzvaru klubam"
Fils Mikelsons
Foto: AFP/Scanpix

ASV golferis Fils Mikelsons svētdien uzvarot Peblbīčā, izcīnīja karjeras 40. uzvaru PGA tūrē. Sacensību pēdējā dienā no cerībām uz titulu atvadījās labā pozīcijā esošais Taigers Vudss.

Mikelsons pēdējo raundu izgāja ar fantastisku rezultātu – 64 sitieniem, par diviem sitieniem apsteidzot Čārliju Vī. Mikelsons finišēja ar -17.

Mikelsons vienīgais no pēdējā raunda dalībniekiem iztika bez "bogey". Savā raundā Mikelsons iespēja sešus "birdie" un vienu "eagle" (sestajā bedrītē).

Četru "major" titulu īpašnieks Mikelsons izcīnīja pirmo titulu kopš pagājušā gada aprīļa. Jāpiebilst, ka Mikelsonam vakar gūtais panākums ir jubilejas 40. PGA tūrē. Vairāk ir tikai astoņiem golferiem. Rekordists ar 82 ir Sems Sneds.

Prēmijā Mikelsons nopelnīja 1 152 000 dolāru no 6.4 miljonu lielā balvu fonda. Panākums arī devis 500 FedEx kausa punktus. FedExCup ieskaitē Mikelsons pakāpiues uz 5. vietu ar 562 punktiem. Līderim Kailam Stenlijam ir 846.

Tikai dalītā 15. vietā ierindojās Taigers Vudss (-8), kuram pēdējā raunda pirmajā pusē vienubrīd izdevās ar -11 pietuvoties viena sitiena attālumā no līderiem.

Vudss bez uzvarām PG sacensībās ir jau 23 turnīros pēc kārtas, kas ir viņa karjerā ilgākais "sausuma" periods.

The Official Site of the PGA TOUR - PGATOUR.com