Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kaimers izcīna pirmo PGA titulu kopš 2010. gada

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kaimers izcīna pirmo PGA titulu kopš 2010. gada
Martins Kaimers
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais golfa reitinga līderis Martins Kaimers svētdien Floridā pātrauca ieilgušo neveiksmju sēriju PGA turnīros, uzvarot prestižajā "The Players Championship" turnīrā. Pateicoties konkurentu neveiksmēm, ranga 1. vietu nosargāja Taigers Vudss.

Kaimers uz labu rezultātu Sogrāsas golfa klubā pieteicās jau sacensību 1. dienā, kad pirmās 18 bedrītes izgāja ar 63 sitieniem, atkārtojot laukuma rekordu. Vācietis bija vadībā arī pirms pēdējās dienas, tiesa, 1. vietu dalīja ar jauno amerikāni Džordanu Spītu (abiem -12).

Spīts uzņemto tempu noturēt nespēja, bet Kaimers par čempionu kļuva ar rezultātu -13. Aiz vācieša pieciniekā bija Džims Fjuriks (-12), Serhio Garsija (-11), Džastins Rouzs un jau pieminētais Spīts (abiem -10). Turnīrs finišēja krēslā, jo pēdējais raunds uz pievakarē tika pārtraukts zibens draudu dēļ.

29 gadus vecajam Kaimeram pirmais tituls kopš 2012. gada, kad viņš Dienvidāfrikā uzvarēja "Nedbank Golf Challenge" sacensībās (DĀR notiekošā "Sunshine" tūre). PGA tūrē Kaimeram vēl iespaidīgāks "sausuma" posms – Martins ASV notiekošajos turnīros nebija uzvarējis kopš 2010. gada, kad viņš kļuva par "PGA Championship" uzvarētāju.

Kaimers nākamā gada februārī pēc 2. vietas izcīnīšanas "Accenture Matchplay Championship" turnīrā kļuva par ranga līderi. Kopš tā laika viņam PGA tūrē bija 39 turnīri, tikai divas reizes finišējot Top 10. Nevienā no šiem turnīriem viņš ne mirkli nebija vadībā.

Ranga 1. vietas jautājums bija aktuāls arī pagājušajā nedēļā, taču Taigeram Vudsam, kurš arvien nespēlē savainojuma dēļ, izdevās nosargāt pirmo pozīciju. Pagājušā gada "They Players Championship" uzvarētājam 1. vietu varēja atņemt kāds no četriem golferiem – Adams Skots, Henriks Stensons, Baba Vatsons vai Mets Kučars. Visvieglākais uzdevums bija Skotam, kuram pietika ar Top 16 finišu. Austrālietis turnīru pabeidza 38. vietā.