Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" pirmajā dienā vislabāk nospēlē Dešambo un Kepka

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" pirmajā dienā vislabāk nospēlē Dešambo un Kepka
Braisons Dešambo. Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Ogastā (Džordžija) startēja sezonas pirmais golfa "major" sērijas turnīrs. Pēc pirmajām 18 bedrītēm "Masters" turnīra vadībā ar -6 atrodas amerikāņi Braisons Dešambo un Brukss Kepka, bet viena sitiena attālumā ir veterāns Fils Mikelsons.

"Masters" līderi pēc pirmā raunda: - 6 Braisons Dešambo, Brukss Kepka, -5 Fils Mikelsons, -4 Ians Polters, Dastins Džonsons, -3 Džastins Hārdings, Adams Skots, Džons Rams, Kevins Kisners, Kiradečs Afibarnrats.

Pagājušajā sezonā divus "major" titulus izcīnījušais Brukss Kepka, kurš otro gadu pēc kārtas uzvarēja "US Open" un ieguva arī sezonas pēdējo lielo titulu ("PGA Championship"), jaunās sezonas pirmajā "major" turnīrā startēja ar tīru raundu, kurā viņam nebija neviena "bogey". Kepkas labākais rezultāts Ogastā ir 11. vieta.

"Major" turnīros bez iegūtām vietām pirmajā desmitniekā esošais Braisons Dešambo -6 rezultātu sasniedza saspringtākā veidā. Viņš trīs reizes zaudēja pa vienam sitienam, toties izcēlās ar deviņiem "birdie", ieskaitot iespaidīgu sēriju ar pieciem pēdējās sešās bedrītēs ar trāpījumu arī 18. bedrītē, kas viņam ļāva tikt pie dalītas 1. vietas ar Kepku.

Trīskārtējais "Masters" čempions Fils Mikelsons, kurš Ogastā uzvarēja 2004., 2006. un 2010. gadā, ar vēl vienu triumfu 48 gadu vecumā kļūtu par vecāko čempionu kādā no četriem lielajiem turnīriem.

Līderu grupā kādu laiku pabija arī 43 gadus vecais Taigers Vudss, kuram tobrīd bija rezultāts -3, bet dienas beigās četrkārtējam čempionam (1997, 2001, 2002, 2005) jāsamierinās ar rezultātu -2, jo viņš nesekmīgi nospēlēja uz 16. un 17. bedrītes "grīna". Pirmajā gadījumā neizmantota "birdie" iespēja, kas ļautu tikt līdz -4, bet nākamajā bedrītē kļūda, kas deva "bogey".

Pagājušā gada čempions Patriks Rīds ar +1 ir tikai 44. vietā. Tāds pats rezultāts arī Rorijam Makilrojam, kuram trūkst "Masters" titula "Grand Slam" sasniegšanai. Vēl nesekmīgāk nospēlēja 2015. gada čempions Džordans Spīts un ranga līderis Džastins Rouzs. Viņiem +3 dod tikai dalītu 63. vietu 87 spēlētāju konkurencē.