Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vatsons pārņem "Masters" vadību, Mikelsons izstājas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vatsons pārņem "Masters" vadību, Mikelsons izstājas
Baba Vatsons
Foto: AP/Scanpix

"Masters" turnīra pusceļā trīs sitienu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Džonu Sendenu iekrājis pirms diviem gadiem Ogastā uzvarējušais Baba Vatsons. Tikmēr vairākiem favorītiem sacensības noslēgušās jau pēc 36 bedrītēm. Viņu vidū arī trīskārtējais čempions Fils Mikelsons.

Baba Vatsons pēc pirmās dienas ar -3 ieņēma dalītu 2. vietu, tikai vienu sitienu zaudējot Bilam Hāsam. 2012. gada čempionam no 12. līdz 16. bedrītei izdevās pieci "birdie" pēc kārtas, divu raundu summā sasniedzot rezultātu -8, kas bija par četriem sitieniem labāks rādītājs nekā tā brīžā tuvākajiem sekotājiem.

Vatsona iespaidīgā "birdie" sērija pārtrūka 17. bedrītē, kurā viņam jāsamierinās ar PAR. Babam neizdevās atkārtot "Masters" rekordu, kas ir septiņi "birdie" pēc kārtas. Tas izdevies diviem golferiem – Stīvam Peitam 1999. gadā un Taigeram Vudsam 2005. gadā.

Vatsons savu otro raundu beidza uz nelāgas nots, jo pirms diviem gadiem Ogastā uzvarējušajam amerikānim pēdējā bedrītē "bogey". Tā rezultātā Vatsons finišēja ar -7. Vatsons pirmo reizi karjerā kādā no "major" turnīriem pirmos divus raundus izgājis ar mazāk nekā 70 sitieniem (katrā raundā).

Noslēdzoties 2. raundam, Vatsona pārsvars pār tuvāko sekotāju bija trīs sitieni – 2. vietu vienatnē ar -4 ieņem Džons Sendens. Austrālijas golferis trešo reizi "major" turnīros ir Top 10 pēc 36 bedrītēm. Sendena labākais rezultāts "major" sacensībās ir dalīta 4. vieta 2007. gadā "PGA Championship".

-3 pēc 36 bedrītēm ir četriem golferiem. Viņu vidū arī pagājušā gada čempions Adams Skots un jaunais ASV talants Džordans Spīts. Viņam tikai jūlijā būs 21 gads. Līdz šim neviens golferis Ogastā nav uzvarējis, nesasniedzot 21 gada vecumu. Sestdien Spīts spēlēs vienā grupā ar Skotu.

Atrašanās vadībā turnīra pusceļā vai pēc 54 bedrītēm Vatsona gadījumā gan vēsturiski nenozīmē ļoti labas izredzes uz uzvaru. 36 sitienu vadību uzvarā pārvērst viņš spējis tikai vienā no astoņiem gadījumiem. Ja līdera godā viņš būs arī pēc sestdienas cīņām, tad Vatsona statistika ir sekojoša. Līdera statuss pirms 4. raunda viņam par čempionu ļāvis kļūt tikai vienā no septiņiem gadījumiem.

"Cut", kas šoreiz bija +4, ar milzu pūlēm iekļāvās pirms turnīra par otru lielāko favorītu (kopā ar Skotu) nosauktais Rorijs Makilrojs, kuram tieši rezultāts +4. Tikmēr citiem favorītiem un/vai savulaik "major" turnīros, tostarp Ogastā, uzvarējušiem uz veiksmi paļauties neizdevās.

Sacensības vairs neturpina Ogastā kopš 2004. gada trīs reizes uzvarējušais Fils Mikelsons, kuram pirmais neizietais "Masters" cut 17 gadu laikā. Šī ir pirmā reize kopš 1994. gada, kad "Masters" pēdējie divi raundi notiek bez Mikelsona un Vudsa. Starp citu, Taigera sakarā jāatzīmē TV reitingi, kas, kā jau to varēja gaidīt, ranga līdera prombūtnē cietuši pamatīgi. Piemēram, ESPN radītās pirmās dienas sacensības skatījās par 800 000 skatītāju mazāk nekā pirms gada. Tā ir zaudēta trešā daļa auditorijas.

Bez Mikelsona no Ogastas "upuru" saraksta var minēt vēl vairākus vīrus – Ērniju Elsu, Džeisonu Dafneru, iepriekšējo gadu "Masters" čempionus, Šarlu Švorcelu, Anhelu Kabreru, Trevoru Imelmanu. Neveiksme piemeklēja arī pirms sezonas pirmā "major" turnīra šķietami labu formu sasniegušu Serhio Garsiju. Turnīra pēdējos divus raundus TV varēs skatīties arī bijušais ranga līderis Lūks Donalds un Zeks Džonsons.

"Masters 2014" līderi pēc otrās dienas

VGolferisValsts+/-R1R2Summa
1.Baba VatsonsASV-76968137
2.Džons SendensAustrālija-47268140
3.Tomass BjernsDānija-37368141
Junass BlikstsZviedrija-37071141
Adams SkotsAustrālija-36972141
Džordans SpītsASV-37170141
7.Freds KaplssASV-27171142
Džimijs VolkersASV-27072142
Džims FjuriksASV-27468142

Visi rezultāti redzami šeit.