Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Pēc "Masters" pirmās dienas vadībā Hāss

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pēc "Masters" pirmās dienas vadībā Hāss
Bils Hāss
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Ogastā startēja sezonas pirmais golfa "major" turnīrs – "Masters". Pēc sacensību pirmās dienas līdera godā ir ar rezultātu -4 atrodas Bils Hāss. Pagājušā gada čempions Adams Skots ir komfortablā pozīcijā ar rezultātu, kas par vienu sitienu sliktāks.

Hāss pirmo reizi Ogastā raundu izgājis ar rezultātu, kas ir zem 70 sitieniem, konkrēti – 68 sitieni. "Major" turnīros ne reizi pirmajā desmitniekā nefinišējušais Hāss līdz ceturtdienai karjerā kopumā "major" turnīru 1. raundus bija izgājis ar rezultātu +31.

Pagājušā gada čempions Adams Skots (-3) vienubrīd bija sasniedzis tādu pašu rezultātu kā Hāss (-4), taču 12. bedrītē pieļāva divkāršu "bogey", kas viņu uz kādu laiku atmeta uz -2. Pērn viņam četros raundos nebija neviena divkārša "bogey". Zīmīgi, ka Austrālijas golferis arī pirms 12 mēnešiem "Masters" turnīru sāka ar 69 sitienu raundu.

Ogastā sākt labi ir ļoti svarīgi – pēdējie seši turnīra uzvarētāji 1. raundu izgāja ar rezultātu, kas ir labāks par 70 sitieniem. Šonedēļ pēc 18 bedrītēm ar tādu rādītāju var lepoties tikai četri golferi – Hāss, pēdējo divu gadu "Masters" čempioni Adams Skots un Baba Vatsons, kā arī 2010. gada "Open" čempions Luī Usheizens, kurš -3 nodrošināja ar pēdējā bedrītē iegūtu "birdie".

Starp tiem golferiem, kuri līderim atpaliek divus sitienus, ir arī "Masters" debitants Kevins Stadlers. Viņš februāra sākumā uzvarēja Fīniksā, savā 239. turnīrā izcīnot pirmo PGA titulu, kas viņam nodrošināja ceļazīmi uz Ogastu. Kevins šonedēļ spēlē kopā ar savu tēvu Kreigu, kurš par "Masters" čempionu kļuva 1982. gadā. Šonedēļ Ogastā pirmo reizi vienā "Masters" turnīrā startē tēvs un dēls. 60 gadus vecajam Kreigam pirmajā raundā +10, kas ir trešais sliktākais rezultāts.

Fils Mikelsons, kurš kopš 2004. gada izcīnījis trīs zaļās žaketes, no tām pēdējo 2010. gadā, ceturto diez vai spēs iegūt šogad. Amerikānim 1. raundā 76 sitieni jeb +4. Tik slikti "Masters" Fils sāka tikai 1997. gadā. Togad Mikelsonam viss beidzās pēc 36 bedrītēm.

Iepriekš jau ziņots, ka šogad "Masters" notiek bez ranga līdera un četrkārtējā čempiona Taigera Vudsa, kurš neilgi pirms sezonas pirmā "major" turnīra izšķīrās par nelielas muguras operācijas veikšanu. Taigers šogad ne vien nespēlē Ogastā, bet pat nebija spējīgs ierasties uz čempionu vakariņām. Vudss "Masters" izlaiž pirmo reizi karjerā.

"Masters 2014" līderi pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-
1.Bils HāssASV-4
2.Adams SkotsAustrālija-3
Luī UstheizensDĀR-3
Baba VatsonsASV-3
5.Kevins StadlersASV-2
Junass BlikstsZviedrija-2
Gerijs VudlendsASV-2
Džimijs VolkersASV-2
K. Dž. ČojsDienvidkoreja-2
Brands SnedekersASV-2
Marks LīšmansAustrālija-2

Visi rezultāti redzami šeit.