Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Masters" pusceļā Makilrojam divu sitienu handikaps, Kaimeram fiasko

"Masters" pusceļā Makilrojam divu sitienu handikaps, Kaimeram fiasko
Rorija Makilroja panākumos no mugurpuses noskatās cits jaunās paaudzes talants - Rikijs Faulers. Foto: Reuters/Scanpix

Lieliski 75. „Masters” turnīru turpina 21 gadu vecais Ziemeļīrijas golferis Rorijs Makilrojs, kurš piektdien ieguva divu sitienu handikapu pār tuvāko sekotāju, kurš ir austrālietis Džeisons Dejs. Cīņā par titulu nopietni iesaistījies Taigers Vudss, bet sacensības jau beigušās vairākiem pasaules vadošajiem golferiem, ieskaitot ranga līderi Martinu Kaimeru no Vācijas.

Pēc pirmās dienas vadībā ar -7 atradās divi golferi – Rorijs Makilrojs un Alvaro Kiross. Spānis piektdien zaudēja vienu sitienu, kamēr Makilrojs ieguva trīs un tādējādi summā sasniedza -10, kas šobrīd ir par diviem sitieniem labāks rādītājs nekā otrās pozīcijas īpašniekam Džeisonam Dejam no Austrālijas.

Uz dalītu trešo vietu (-7) pacēlies ranga ekslīderis Taigers Vudss, kuram otrajā kārtā padevās 66 sitienu raunds. Labāk nostartēja tikai otrās vietas īpašnieks Dejs, kuram fantastisks 64. Taigeram, kurš Augustā lūkos izcīnīt 15. „major” titulu, vakar padevās deviņi „birdie”, tātad vidēji katrā otrajā bedrītē. Labu iespēju tikt pie desmitā viņš palaida garām 16. bedrītē ar sev raksturīgu vāju spēli uz „grīna”. Trīs „bogey” nedaudz pabojā visādi citādi teicamo dienu, kas Vudsam ļauj ar pamatotu optimismu sagaidīt sestdienu un varbūt arī svētdienu.

„Esmu tur, kur man bija jābūt. Biju pacietīgs. Uzstādīju mērķi tikt zem „par”, bet pēc tam labi aizvadīt pēdējās deviņas bedrītes. Tobrīd kļuvu nedaudz karsts. „Par” izglābšana 11. bedrītē bija ļoti svarīgi. Samazināju atstatumu līdz līderim līdz trim sitieniem un, cerams, ka varēšu sestdien paveikt vēl vienu lielisku raundu,” teica Vudss, kurš pēdējo reizi „Masters” titulu izcīnīja 2005. gadā, bet pie sava pēdējā „major” kroņa tika 2008. gadā, uzvarot neaizmirstamā „US Open” turnīrā, kurā ar savainotu ceļgalu pārspēlē pieveica Roko Mīdieitu.

Daudz darba darāms pērnā gada čempionam Filam Mikelsonam, kuram sacensību pusē ir astoņu sitienu deficīts attiecībā pret Makilroju (-2). Amerikānim vakar četri „birdie” un tikpat „bogey”, kā rezultātā raunds veikts ar „par”, šobrīd dodot dalītu 20. vietu.

Ja Mikelsons vēl cīnās, tad kārtējo fiasko Augustā piedzīvojis jaunais ranga līderis Martins Kaimers, kurš „Masters” turnīrā piedalījās ceturto reizi un tā arī līdz šim ne reizi nav ticis pāri „cut”. Brīvi arī tādi golferi kā Padregs Haringtons (startēja ar sāpošu kaklu), Vīdžejs Sings, arī jaunais Eiropas Raidera kausa komandas kapteinis, spānis Hosē Maria Olazabals, kurš „Masters” trofeju izcīnījis 1994. un 1999. gadā.

Ceturtdien izlieto ūdeni neizdevās sasmelt vēl diviem pērn „major” turnīros uzvarējušiem goferiem „US Open” čempionam, ziemeļīru pārstāvim Greiemam Makdaulam un „British Open” čempionam Luī Usthuizenam no DĀR. Tādējādi, ieskaitot Kaimeru (2010. gadā uzvarēja „PGA Championship”), šī gada „Masters” sacensības turpina tikai viens pagājušā gada „major” čempions, proti, Fils Mikelsons.

"Masters" līderi pēc otrās dienas

VGolferisValsts1.r.2.r.+/-
1.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija6569-10
2.Džeisons DejsAustrālija7264-8
3.K. Dž. ČojsDienvidkoreja6770-7
Taigers VudssASV7166-7
5.Džefs OgilvijsAustrālija6969-6
Alvaro KirossSpānija6573-6
7.Lī VestvudsAnglija7267-5
Freds KaplssASV7168-5
Rikijs FaulersASV7069-5
Rikijs BārnssASV6871-5
J. E. JangsDienvidkoreja6772-5

Visi rezultāti aplūkojami šeit.

Izmantotie resursi:
MajorsChampionships.com
Welcome to the 2011 Masters Golf Tournament


, 2011-04-09 14:12, pirms 13 gadiem
Paldies autoram par golfa terminu netulkošanu, bet gan likšanu pēdiņās. Citiem vajadzētu mācīties.
1

Mārupē notikušajā Eiropas Midamatieru čempionātā golfā uzvar Austrijas un Francijas pārstāvji

Jūrmalas Golfa klubā no 6. - 8.jūnijam aizvadīts Eiropas čempionāts golfā midamatieriem (vecuma grupā 25+) gan dāmu, gan kungu konkurencē. Šī ir pirmā reize Latvijas golfa vēsturē, kad kopīgais Latvijas Golfa federācijas un Jūrmalas Golfa kluba pieteikums atalgots ar tiesībā rīkot tik augsta līmeņa Eiropas Golfa Asociācijas (EGA) paspārnē notiekošas individuālās sacensības. Iepriekš Latvijā noticis tikai Eiropas dāmu komandu čempionāts.
Skotijs Šeflers. Foto: AFP/Scanpix
3

Par uzbrukumu policistam uz īsu brīdi aiztur golfa ranga līderi Šefleru

Pirms PGA čempionāta turnīra otrās dienas policija aizturējusi ranga pirmo numuru Skotiju Šefleru. Viņš gan vēlāk atbrīvots. Viņš aizturēts par vairākiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policistam, brīdī, kad mēģinājis neievērot policistu kontrolēto satiksmi pie iebraukšanas ''Valhalla'' golfa klubā pēc tur notikušā satiksmes negadījuma.
Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.