Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" vadībā Kaplss, Vudsam divu sitienu deficīts

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" vadībā Kaplss, Vudsam divu sitienu deficīts
Freds Kaplss
Foto: AFP/Scanpix

''Masters'' turnīrā noslēgusies pirmā diena, pēc kuras vadībā atrodas 1992. gada čempions Freds Kaplss. ASV golferis par vienu sitienu apsteidz piecus konkurentus, bet Taigers Vudss atgriezies ar dalītu 7. vietu un no līdera atpaliek nieka divus sitienus.

Ceturtdien Augustā, ASV Džordžijas štatā, sākās šī gada ''Masters'' turnīrs, kas ir pirmais no gada četriem ''major'' kategorijas turnīriem. ''Augusta National Golf Club'' golfa laukumā pulcējās 96 pasaules spēcīgākie golferi. Neizbēgami galvenā uzmanība šoreiz pievērsta četrkārtējam čempionam Taigeram Vudsam, kuram šīs turnīrs kļuva par pirmo šajā gadā (pagājušas 144 dienas kopš viņš aizvadīja pēdējo raundu kādās no profesionālām sacensībām) un par pirmo kopš visai pasaulei kļuva zināmas viņa problēmas personīgajā dzīvē. Turnīru ar simboliskiem sitieniem atklāja golfa leģendas Arnolds Palmers un Džeks Niklauss.

Vudss pirmās divas kārtas aizvada kopā ar Dienvidkorejas golferi K. J. Čoju un savu tautieti Metu Kučeru. Šī grupa laukumā devās kā priekšpēdējā. Laika apstākļi pirmajās 3-4 stundās bija labvēlīgi un tad izdevās sasniegt visnotaļ labus rezultātus. Sacensību otrajā pusē spēkā pieņēmās vējš, un nedaudz arī uzlija lietus. Taigera starts tika sagaidīts ar īpašām ovācijām. Reti kad, ja vispār kādreiz, pie pirmās bedrītes izspēles vietas pulcējas tik daudz cilvēku, cik bija šoreiz. Nebija gluži tā, ka nebija vietas, kur ābolam nokrist, taču cilvēku jūra bija ieskāvusi pasaules labākā golfera uznācienu. Vudss pirmo sitienu veica manāmi uztraucies, taču mirkli vēlāk uzbraukums bija pārgājis, jo pirmais sitiens padevās diezgan labs.

Pēc pirmajām deviņām (no 18) bedrītēm Vudsam bija -3. Lieliski izdevās veikt 8. un 9. bedrīti, abos gadījumos uzsitot fantastisku otro sitienu, kas 8. bedrītē palīdzēja tikt pie eagle, bet devītajā pie birdie. Līderiem tobrīd bija -5. Turpinājumā savu sniegumu Taigers spēja uzlabot par vienu sitienu un tika līdz -4. Bija labas iespējas kļūt pat par līderi, nedaudz nepaveicās – tā piemēram, pēdējās divās bedrītēs pavisam nedaudz pietrūka līdz birdie, bet no 13. bedrītes izgriezās eagle bumbiņa.

Vudss nospēlēja negaidīti labi, ņemot vērā, ka bija prom no golfa tik ilgi. Radās iespaids, ka viņš nemaz nebija paņēmis pauzi. Sitienu izdarīšana gan notika nedaudz lēnāk nekā ierasts, taču ''maģiskais pieskāriens'' nav zudis. Pirmo reizi savā ''Masters'' karjerā Vudss pirmās 18 bedrītes veicis, izmantojot mazāk par 70 sitieniem, konkrēti 68.

Pēc pirmajām 18 bedrītēm vadībā ir 1992. gada čempions, ASV golferis Freds Kaplss. 50 gadus vecais amerikānis vienīgais pirmo dienu pabeidza ar -6, vienvadību nodrošinot ar 17. bedrītē iegūto birdie. Vienu sitienu atpaliek pieci golferi – viņa tautieši Fils Mikelsons un 60 gadus vecais Toms Vatsons, Eiropas otrais numurs, anglis Lī Vestvuds, un divi Dienvidkorejas pārstāvji – J. E. Jangs un K. J. Čojs. Pagājušā gada čempions Anhels Kabrera sāka cerīgi un tika līdz -3, taču pēdējās sešās bedrītēs zaudēja četrus sitienus un dienu pabeidza ar vienu sitienu virs pāra, kas argentīnietim dod tikai dalītu 45. vietu.

Pie neveiksminiekiem noteikti jāmin divkārtējais ''Masters'' čempions Džims Fjuriks (ASV), kuram +8, kas dod 92. vietu 96 sportistu konkurencē. 1991. gada čempionam Ianam Vūsnamam (Velsa) vēl sliktāks rezultāts (+9). Vilšanās šodien arī anglim Polam Keisijam, kuram +3 un vieta septītajā desmitā. Četri sitieni virs pāra un dalīta 79. vieta 2000. gada uzvarētājam Vīdžejam Singam no Fidži, pērnā gada ''US Open'' čempionam Lukasam Gloveram un arī 2009. gada ''Open Championship'' čempionam Stjuartam Sinkam.

Piektdien notiks sacensību otrā diena, kuras laikā noskaidrosies tie golferi, kuri turpinās cīņu par titulu un tie, kuriem gada pirmais ''major'' turnīrs būs beidzies jau pēc 36 bedrītēm. Jauno čempionu uzzināsim svētdien.

"Masters" līderi pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-Sitieni
1.Freds KaplssASV-666
D2.Toms VatsonsASV-567
D2.Lī VestvudsAnglija-567
D2.Fils MikelsonsASV-567
D2.J. E. JangsDienvidkoreja-567
D2.K. J. ČojsDienvidkoreja-567
D7.Entonijs KimsASV-468
D7.Niks VatnijsASV-468
D7.Ians PoultersAnglija-468
D7.Taigers VudssASV-468
D7.Rikijs BārnssASV-468

Visi rezultāti pieejami šeit.

Izmantotie resursi:
masters.org

     [+] [-]

, 2010-04-09 10:32, pirms 14 gadiem
izsaujot olinas talantu nevar izsaut