Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" vadībā Makilrojs un Kiross, Kaimeram nepieciešams brīnums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" vadībā Makilrojs un Kiross, Kaimeram nepieciešams brīnums
Rorijs Makilrojs
Foto: AFP/Scanpix

Vakar „Augusta National” golfa klubā sākās 75. „Masters” izcīņa. Pēc pirmās dienas līdera godā ar divu sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem atrodas Ziemeļīrijas spīdeklis Rorijs Makilrojs un spānis Alvaro Kiross, bet pērnā gada čempions Fils Mikelsons abiem līderiem pēc 18 bedrītēm zaudē piecus sitienus. Milzu problēmas ranga līderim Martinam Kaimeram, kuram tikai fantastiska otrā diena ļaus cerēt uz sacensību turpināšanu arī sestdien un svētdien.

Vakar, sacensību pirmajā dienā, laika apstākļi bija tuvu ideāliem. Labākos rezultātus uzrādīja tie, kuri startēja rīta un pusdienlaika grupā, netrūka arī labu sasniegumu vēlāk startējušiem. Rīta pusē uz starta devās arī vēlāk par līderi kļuvušais Rorijs Makilrojs. Jaunajam Ziemeļīrijas talantam pirmajā dienā padevās -7. Makilrojs sāka graujoši ar trim „birdie” pēc kārtas no 2. līdz 4. bedrītei un summā raundu pabeidza ar septiņiem „birdie” un bez neviena „bogey”.

Vienubrīd Makilrojam ar -7 bija pievienojies 2009. gada „PGA Championship” čempions J. E. Jangs no Dienvidkorejas, taču viņam pa „bogey” pēdējās divās bedrītēs un jāsamierinās ar -5. Ko nepaveica Jangs, iespēja spānis Alvaro Kiross. Viņam lielisks finišs ar diviem „birdie” un arī -7. Atzīmēšanas vērts ir otrais sitiens 18. bedrītes izspēlē, kas izkārtoja vieglu „birdie” iespēju.

Makilrojs otro reizi karjerā ir „major” turnīra līderis pēc pirmās dienas – pērn viņam tas izdevās „British Open” sacensībās. Pirms deviņiem mēnešiem viņam otrais raunds izvērtās par murgu – 18 bedrīšu veikšanai nepieciešami 80 sitieni. Rorijs cer uz labāku rezultātu šoreiz: „Toreiz jutos ļoti vīlies par tiem 80 sitieniem dienu pēc 63. Tagad uz to atskatoties, varu atzīt, ka tā bija ļoti noderīga un vērtīga pieredze, kas man ļāva attīstīties kā golferim. Domāšu par to un kā rīt (piektdien) nostartēt labāk nekā to darīju pērn „St. Andrews” laukumā.”

Pērnā gada čempions Fils Mikelsons sāka pieticīgā tempā un ritmā iegāja pakāpeniski, labākos rezultātus sasniedzot raunda otrajā pusē. Amerikānim summā izdevās tikt pie -2, kas ļauj pozitīvi raudzīties tuvāko trīs dienu spēlē. Varēja būt arī vēl labāk, jo vienīgo „bogey” viņš pieļāva pašā pēdējā bedrītē, netrāpot ne pārāk sarežģītu sitienu no 4-5 metriem.

Diena, kuru vēlams pēc iespējas ātrāk aizmirst, ranga līderim un „PGA Championship” uzvarētājam Martinam Kaimeram. Vācietis pēc pirmā raunda ar rezultātu +6 atrodas dalītā 93. vietā 99 golferu konkurencē. Zīmīgi, ka Kaimers „Masters” turnīrā vēl nekad nav ticis pāri „cut” jebšu kvalificējies 3. un 4. raundam. Šis viņam ir ceturtais „Masters” turnīrs, pagaidām viss liecina par to, ka nelāgā tradīcija tiks turpināta.

Pie pirmās kārtas neveiksminiekiem der pieminēt arī tādus vīrus kā 61 gadu veco Tomu Vatsonu („Masters” čempions 1971. un 1981. gadā), kuram +7. Nepatikšanas arī īram Padregam Haringtonam (+5) un DĀR golferim Luī Usthuizemam, kurš pērn sensacionāli triumfēja „The Open” turnīrā. Pieminēšanas vērts arī Fidži labākais golferis Vīdžejs Sings (+4), trīskārtējs „major” čempions Ērnijs Elss no DĀR un ziemeļīrs Greiems Makdauls (+2), kurš pērn kļuva par „US Open” uzvarētāju.

Kādreizējais ranga līderis Taigers Vudss nostartēja labāk nekā viņam gājis lielākajā daļā pēdējā pusotra gada laikā – Taigeram ar -1 dalīta 23. vieta, līderim zaudējot sešus sitienus. Vudsam lielākās problēmas sagādāja spēle uz grīna, veicot sitienus no dažu metru attāluma. Pirmajā dienā zem par tika 23 golferi, bet zem plusiem tikai 32.

Masters līderi pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-
1.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-7
Alvaro KirossSpānija-7
3.J. E. JangsDievidkoreja-5
4.Mets KučarsASV-4
Rikijs BārnssASV-4
K. Dž. ČojsDienvidkoreja-4
7.Ross FišersAnglija-3
Brands SnedekersASV-3
Serhio GarsijaSpānija-3
Karls ŠvorcersDĀR-3
Trevors ImelmansDĀR-3
Džefs OgilvijsAustrālija-3
Garijs VudlandsASV-3

Visi rezultāti aplūkojami šeit.

Izmantotie resursi:
MajorsChampionships.com
Welcome to the 2011 Masters Golf Tournament