Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Mikelsons Arizonā izceļas ar iespaidīgu -28

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mikelsons Arizonā izceļas ar iespaidīgu -28
Fils Mikelsons
Foto: AP/Scanpix

Otro nedēļu pēc kārtas par sevi atgādinājuši titulēti golferi. Pagājušajā nedēļā astoto reizi "Torrey Pines" golfa klubā uzvarēja Taigers Vudss, bet šoreiz kārta izcelties viņa tautietim Filam Mikelsonam. Viņš ar iespaidīgu rezultātu triumfēja "Waste Management Phoenix Open" sacensībās Skotsdeilā, Arizonā.

Mikelsons uz uzvaru pieteicās jau pirmajā dienā, kad izcēlās ar izcilu rezultātu – 60 sitieni. Pie tam Filam pavisam nedaudz pietrūka, lai atzīmētos ar unikālo 59. Amerikāņu golfera pēdējā bedrītē sistā "eagle" bumbiņa izgriezās no bedrītes...

42 gadus vecais Mikelsons Arizonā četrās dienās savāca -28, par četriem sitieniem pārspējot citu amerikāni Brandu Snedekeru. Mikelsons ir pirmais golferis kopš Rorija Makilroja, kuram PGA tūrē izdevies uzvarēt turnīrā, esot vadībā visa turnīra gaitā. Makilrojs to paveica pirms diviem gadiem "US Open".

Mikelsons turnīru izspēlēja ar 256 sitieniem, kas ir atkārtots otrs labākais rezultāts PGA turnīru vēsturē sacensībās ar 72 bedrītēm. Labāk veicies tikai Tomijam Armūram III, kurš 2003. gadā "Valero Texas Open" uzvarēja ar iespaidīgiem 254 sitieniem.

Vakardienas panākums Mikelsonam ir 41. tituls profesionālajā karjerā. Savu iepriekšējo titulu viņš izcīnīja pirms gada – 12. februārī uzvarot Peblbīčā. Visu laiku titulētāko golferu sarakstā Mikelsons no astotajā vietā esošā Voltera Heigana tagad atpaliek vien četrus titulus.

Tituliem bagātāko golferu saraksts 4. februārī

VGolferisValstsTituli
1.Sems SnīdsASV82
2.Taigers VudssASV75
3.Džeks NiklaussASV73
4.Bens HougansASV64
5.Arnolds PālmersASV62
6.Bairons NelsonsASV52
7.Billijs KaspersASV51
8.Volters HeigensASV45
9.Fils MikelsonsASV41
Kerijs MidlkofsASV40

Slīprakstā aktīvie golferi

     [+] [-]

, 2013-02-04 16:01, pirms 11 gadiem
Valdi Bērziņ, ja jau raksti par jau tā letiņiem neinteresanto golfu, tad vismaz varēji pacensties un ielikt arī FedEx Cup kopvērtējuma tabulu, lai vismaz censtos ieinteresēt tautu.