Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Nazarenko priecīgs par medaļām, bet nedrošs par palikšanu Latvijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Nazarenko priecīgs par medaļām, bet nedrošs par palikšanu Latvijā
Leonīds Nazarenko pēdējās spēles laikā
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Daugavpils "Daugava" nodrošinājusi sev trešo vietu Latvijas futbola Virslīgā. Pēc spēles ar "Ventspili" (1:1) visus pilsētas iedzīvotājus apsveica ar gūto panākumu, taču neizslēdza iespēju, ka šī viņam bija pirmā un pēdējā sezona "Daugavā". Ne pārāk labā noskaņojumā uz preses konferenci ieradās "Ventspils" galvenais treneris Sergejs Podpalijs, jo, viņaprāt, viņa puišiem bija jāuzvar.

Emocijām un vārtu guvumiem bagātā spēlē fiksēts rezultāts 1:1. "Daugavai" sezona noslēgusies, bet "Ventspili" vēl gaida zelta spēle pret "Skonto". Daugavpiliešu galvenais treneris Leonīds Nazarenko pēc mača vairāk runāja par aizvadīto sezonu, bet ventspilnieku aizbildnis Sergejs Podpalijs nebija pārāk priecīgs par minētās spēles iznākumu.

Sergejs Podpalijs: "Apsveicu "Daugavu" ar trešo vietu, to komanda bija pelnījusi. Žēl, ka šo vietu viņi nenopelnīja jau iepriekšējā spēlē pret „Metalurgu”, kas mums būtu vairāk paticis. Uzskatu, ka bijām pārāki, jo vārtu gūšanas momentu bija vairāk. Rezultāts ir uz tablo, protams, ka neesam pārāk priecīgi, jo nenoturējām pārsvaru. Labāk būtu bijis, ja mēs būtu iedzinēju lomā, un tad atspēlētos. Noskaņojums būtu bijis labāks. Puiši centās, neko nevaru viņiem pārmest.

Vienam pašam Višņakovam vien bija vairākas iespējas izcelties, bet viņš savā stilā iesita grūtā situācijā, bet daudz vienkāršākās neprata. Momentus neskaitām, galvenais ir rezultāts. Pret „Skonto” viegli neklāsies, kaut arī punkti viņiem vairs nav nepieciešami. Ceru, ka būs labs laiks, lai varētu spēlēt tikpat augstā līmenī kā šodien.

Mums šodien pietrūka diskvalificētā Oļega Laizāna, jo nācās veikt pārkārtojumus. Malējo aizsargu trūkuma dēļ nācās šajā pozīcijā spēlēt Ritvaram Ruginam, bet viņš ir krietni bīstamāks, kad ir tālāk no mūsu vārtiem [smejas]. Tā tomēr nav viņa pozīcija. Badiautdinovs bija spiests spēlēt balsta pussarga postenī, kurā līdz šim nebija spēlējis. Šodien saņemto brīdinājumu dēļ pret „Skonto” nevarēs spēlēt abi šodienas centra aizsargi Igors Savčenkovs un Jevgēņijs Postņikovs, tomēr nedomāju, ka tā būs liela problēma. Mums ir spēlētāji, ar kuriem šo duetu aizvietot. Tajā momentā, kad ielaidām vārtus, Savčenkovs nospēlēja nepareizi, atsitot bumbu uz laukuma centru."

Abi treneri padalījās komentāros par epizodi, kurā Aleksandrs Vlasovs iesita Ērikam Kokinam. Sarkanajai kartītei bija jābūt, tam piekrita abi speciālisti. Leonīds Nazarenko: "Galvenais tiesnesis epizodi neredzēja, bet līnijniekiem gan tā bija jāredz. Tīra sarkanā kartīte. Tas varēja mainīt spēles ritējumu, bet tiesnesis nolēma pažēlot pretinieku, zinot, ka viņiem atlikusi ļoti svarīga spēle pret „Skonto”. Viņš rīkojās demokrātiski, neatstājot komandu bez pamatvārtsarga. Uzskatu, ka tas varētu būt pat pareizi, kaut gan sarkanajai kartītei bija jābūt."

Podpalijs aizstāvēja savu vārtsargu, uzskatot, ka mirkli pirms sadursmes ar Kokinu jau bija jānosvilpj pārkāpums pret Vlasovu: "Tiesnesis nepamanīja pirmo epizodi, kad bija uzbrukums vārtsargam. Bija jāpiešķir brīvsitiens. Jā, pēc visiem likuma pantiem te būtu jābūt sarkanajai kartītei, bet tiesnesis nedrīkstēja palaist garām pirmo epizodi.”

Leonīds Nazarenko: "Pelnīti tikām pie medaļām. Uzskatu, ka varējām arī uzvarēt, ja nebūtu zaudējuši punktus spēlēs ar „Skonto” un „Metalurgu”. Gribētos apsveikt pilsētu un visus tās iedzīvotājus ar pirmajām medaļām 15 gadu laikā! Runājot par spēli, gribētos teikt, ka šī komanda [Ventspils] spēlē savdabīgu futbolu. Ļoti racionāls futbols, tālās piespēles, spiediens pretinieku soda laukumā un veiksmīga darbība standartsituācijās. Mēs nepratām kontrolēt bumbu laukuma vidū, jo daudz brāķa bija Alanam un Loginam. Pretinieks piespieda mūs kļūdīties.

Otrajā puslaikā nolēmu pāriet uz spēli ar diviem uzbrucējiem. Prieks, ka tas deva rezultātu, bet tas nebija mūsu futbols. Pret Liepāju mēs nospēlējām daudz kvalitatīvāk. Ventspils spēlētāju kvalifikācija ir ļoti augsta. Ja Vadims Jančuks šeit būtu spēlējis visu sezonu, sasitis būtu daudz. Šodien varējām salīdzināt viņu un Mamuku Gongadzi. Šaubu par to, kurš ir pārāks laikam nebija nevienam, kaut gan Mamukam ir lieli nopelni komandas panākumos. Viņam ir daudz jāstrādā sevis pilnveidošanā, jo bieži viņš ir pārāk pasīvs. Spēlētājiem nāks par labu tas, ka izdevās tikt medaļās, jo beidzot tika izjusta pirmās vietas cīņas garša. Psiholoģiski maniem spēlētājiem bija ļoti smagi sezonas izskaņā. Novēlu veiksmi ventspilniekiem cīņā par titulu, jo šis klubs man ļoti patīk. Brīžiem man pat skauda, ka viņiem ir tik labi spēlētāji.”

Nazarenko nebija pārliecināts, ka paliks strādāt Latvijā: "Uz šejieni es atbraucu tikai un vienīgi pēc savu Maskavas draugu lūguma. Par līguma pagarināšanu vēl runāsim, taču varu apgalvot, ka tikai palīdzēšana draugiem mani vairs neapmierinās. Būs jāmeklē jauns kompromiss, jo turpmāk šādi apstākļi mani vairs neapmierinās.”

  -1 [+] [-]

, 2011-10-31 12:47, pirms 13 gadiem
īpaši neskumšu

     [+] [-]

, 2011-10-31 13:44, pirms 13 gadiem
Daugava līdz Nazarenko: (11-4-3) 68% punktu;
Daugava ar Nazarenko: (7-2-4) 59% punktu.

laikam komanda vismaz sāka skaistāk spēlēt, jo atnākot taču pamatīgi nokritizēja līdzšinējo sniegumu ..

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 16:00, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: Daugava līdz Nazarenko: (11-4-3) 68% punktu;
Daugava ar Nazarenko: (7-2-4) 59% punktu.

laikam komanda vismaz sāka skaistāk spēlēt, jo atnākot taču pamatīgi nokritizēja līdzšinējo sniegumu ..
Rezultātu ziņā viņi ir līdzīgi:

Pertija: +9, =4, -3 (65%), 29:15
Pogodins: +1, =0, -0, 4:2
Nazarenko: +9, =2, -4 (64%), 25:13