Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Cauņa – čempionāta spilgtākais futbolists"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Starkovs: "Cauņa – čempionāta spilgtākais futbolists"
Aleksandrs Starkovs un "Skonto" komanda atzīmē titula izcīnīšanu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien kārtējo reizi LMT Virslīgas titulu trenera statusā izcīnījušais "Skonto" vadītājs Aleksandrs Starkovs pēc spēles pret "Ventspili" (2:2) atzina, ka komanda čempionātā triumfējusi pelnīti. Starkovam piekrita Kurzemes komandas galvenais treneris Nunsio Dzavetjēri.

Čempionvienības treneris Aleksandrs Starkovs: "Uz pirmo vietu čempionātā gājām pirms sezonas, izdevās mērķi sasniegt. Tas nebija nebūt viegli izdarāms, jo komandām nomainījās gan treneri, gan daudz spēlētāju, kuri pārsvarā bija gados ļoti jauni un nepieredzējuši. Protams, ne viss izdevās, tāpēc būs, pie kā strādāt nākotnē. Šodien nodemonstrējām komandas garu, mača gaitā divreiz atspēlējoties. Virslīgā uzvarēt nav viegli, jo laba komanda ir gan Ventspilij, gan Liepājai, tāpat Daugavpilij. Šosezon bija daudz neprognozējamu rezultātu."

"Grūti pateikt, kurā brīdī ieguvām izšķirošo pārsvaru. Varbūt lūzums notika spēlē pret "Daugavu", kad uzvaras vārtus guvām pēdējā minūtē, varbūt spēlē pret "Jelgavu"... Neskatoties uz to, ka izlaida pusi no čempionāta, Virslīgas spilgtākais spēlētājs šosezon viennozīmīgi ir Aleksandrs Cauņa. Viņam ir pavisam cita spēles izpratne, intelekts. Gluži tāpat kā Jurijam Žigajevam šodien Ventspils komandā. Tādus futbolistus apbrīno pat pretinieku komandas treneri," teica Starkovs.

Starkovs pauda gandarījumu par to, ka sezonas gaitā progresējuši teju visi viņa komandas futbolisti. Pēc trenera teiktā, daudziem sezonas sākumā trūkusi pārliecība par saviem spēkiem, kas vairojusies sezonas laikā.

"Vai šis zelts ir īpašāks nekā citi? Nedomāju. Patīkams gan, kā jau visi tituli. Ja kļūsti par čempionu, pierādi citiem, ka esi sezonas laikā strādājis labāk par viņiem," piebilda Starkovs.

"Ventspils" galvenais treneris Nunsio Dzavetjēri: "Apsveicu "Skonto" ar uzvaru čempionātā. Domāju, ka šodien bija ļoti labas kvalitātes futbols abu komandu izpildījumā, tāpēc varam būt apmierināti ar Virslīgas līmeni. "Skonto" čempionātā uzvarējusi pelnīti, jo stabili spēlēja visas sezonas garumā. Mēs šodien apliecinājām, ka esam laba komanda."

"Protams, ka arī nākamajā sezonā mērķis paliek vecais – uzvarēt čempionātā. Kāpēc šogad neizdevās to paveikt? Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, nomainījās gandrīz viss sastāvs, izmaiņas pamatsastāvā bija arī sezonas vidū. Ja "Skonto" nespēlētu tik stabili, kā to darīja, mums būtu izredzes vinnēt titulu. Šosezon mani personīgi iepriecināja daudzi jaunie futbolisti, kuri spēlēja manā komandā. Virslīgā ir četras spēcīgas komandas, bet uzvarēt čempionātā var tikai viena," turpināja itāliešu treneris.

Vaicāts par to, kāpēc šosezon no pamatsastāva pazudis Jevgēņijs Kosmačovs, Dzavetjēri pussarga situāciju skaidroja ar vairāku apstākļu sakritību: "Kosmačovam neizdevies gads. Iemesli vairāki – pats nav strādājis tik labi, lai iekļūtu pamatsastāvā, daļēji vaina noteikti jāuzņemas arī treneriem, kuri nav pratuši viņu attiecīgi noskaņot. Noteikti nevar noliegt konkurences apstākli. Vidējā līnijā mums spēlē viņa tipa spēlētājs Maikls Tukura, kurš ir ļoti masīvs un spēcīgs futbolists. Šosezon sastāvā ielauzās Artūrs Zjuzins, kuru gaida lieliska nākotne."

"Ventspils" treneris izmantoja iespēju paslavēt Vitāliju Astafjevu: "Astafjevs ir lielisks futbolists. 40 gados kļūt par čempionu ir fantastisks sasniegums. Vitālijs ir ļoti labs piemērs jaunajiem. Varu būt priecīgs par to, ka, lai arī neilgi, tomēr man izdevās strādāt ar viņu kopā."

 +12 [+] [-]

, 2010-10-31 19:00, pirms 13 gadiem
Cerams,ka Cauņa drīz pametīs Latviju un dosies uz kādu jaudīgāku čempi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-10-31 19:03, pirms 13 gadiem
Petrovič,bet kāpēc Treimanim,Anufrijevam neveltī atzinīgus vārdus?
Nav smuki ,galvenos komandas vilcējus nepieminēt!

(Ne par velti abi šie, bija šodienas mačā).

  +5 [+] [-]

, 2010-10-31 19:07, pirms 13 gadiem
Caunjam vairs Skonto nav ko darit..Ja nu vienigi delj cempionu ligas atlases var vel lidz vasarai novilkt..
Slēpts komentārs: forca

     [+] [-]

, 2010-10-31 20:06, pirms 13 gadiem
Nunsio ,palūdz Petrovičam klavierstundas,kā varētu ar jauniešu sastāvu vinnēt Latvijas virslīgu.Bet vispārībā paldies Jelgavai ,kas ar vienu šāvienu aizsūtījāa autā dižklubu Liepājas metalurgs,kuram atliek tikai aplaizīt savas brūces un bronzā krāsotās medaļas.

  -2 [+] [-]

, 2010-10-31 20:14, pirms 13 gadiem
Kas tad te tik maz to LM fanu,kas varētu pieklājīgi minusus saspraust?

     [+] [-]

, 2010-10-31 20:32, pirms 13 gadiem
Starkovs atnāca un uzvarēja, apliecināja, ka ir labāks par pārējiem. Prieks. Izlasei tomēr arī šis tituls, ko izcīnījis tieši Starkovs, arī nāk par labu. Par Cauņu var piekrist, var nepiekrist, bet nu atgriešanās tiešām bija lieliska gan klubā, gan izlasē. Šis spēlētājs prasīties prasās uz Angliju. Varu viņu tik vielgi tur iedomāties atkal. Žēl, ka toreiz neizdevās palikt Watford sastāvā...

Lai nu kā, apsveicu Skonto komandu, treneris un līdzjutējus. Paldies arī H-Side. Varētu tikai priecāties, ja vēl kādam Latvijas klubam būtu tik liela fanu - entuziastu apvienība. Tas tikai parāda, ko faniem nozīmē šis klubs.

Un nevar nepiekrist arī Dzavatjerī - otrajam labākajam trenerim šogad, manuprāt. Par Astafjevu tā ir pilnīga tiesa, kā arī par jaunajiem - progress vērojams gan Skonto, gan FKV komandās, arī LM.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-01 09:33, pirms 13 gadiem
Kā tad.....spilgtākais , smiekli nāk. Mums vispār čempjos neuzvar stiprākāis .Vai Skonto vai LM vai Ventspils...kuram vairāk paveicas un kurš vairāk lažas neuztaisa. Ar meistarību te nav nekāda sakara.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-01 11:59, pirms 13 gadiem
rudzu maize=Andris5