Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" papildina sastāvu arī ar "Liepājā" nenoturējušos aizsargu Gabovu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Jelgava" papildina sastāvu arī ar "Liepājā" nenoturējušos aizsargu Gabovu
Vladislavs Gabovs. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"Optibet" Latvijas futbola Virslīgas turnīra tabulas lejasgala vienība "Jelgava" šodien paziņojusi par sastāva papildināšanu ar Latvijas valstsvienības malējo aizsargu Vladislavu Gabovu. Līgums noslēgts līdz sezonas beigām.

33 gadus vecais futbolists jelgavnieku rindās būs gatavs debitēt jau 17. kārtas pret Jūrmalas “Spartaku”, kas paredzēta sestdien, 29. augustā. Zīmīgi, ka "Jelgava" šodien paziņoja arī par Latvijas U21 izlases pussargu Jāņa Grīnberga un Vladislava Soloveičika pievienošanos komandai.

Valstsvienībā 41 spēli aizvadījušais Gabovs šovasar pievienojās citas Virslīgas komandas “Liepāja” sastāvam, kur šosezon aizvadīja 11 spēles. Nostiprināties liepājnieku sastāvā futbolistam neizdevās un augusta beigās Gabovs Kurzemes klubu pameta. Iepriekš Gabovs pusotru gadu pārstāvējis “Riga”, tās rindās izcīnot divus Latvijas čempiona titulus.

Savas karjeras laikā aizsargs spēlējis Igaunijā (Tallinas "TVMK"), Krievijā (Saratovas "Sokol"), Polijā (Kjelces "Korona") un Kiprā ("Paphos"). Gabovs vairākkārt izcīnījis Virslīgas čempionāta medaļas un trīs reizes triumfējis Latvijas kausa izcīņā. Virslīgā futbolists pabijis arī Rīgas "Olimpa", Daugavpils "Daugavas", Rīgas "Metta", "Ventspils" un Rīgas "Skonto" sastāvos.

Pēc nospēlētām 16 kārtām "Jelgava" ar iekrātiem 14 punktiem atrodas priekšpēdējā - devītajā - pozīcijā, ieņemot Virslīgas pārspēļu pozīciju. Tikpat punktu cik jelgavniekiem ir arī Gabova bijušajam klubam "Liepājai", bet zemāk atrodas tikai pastarīte "Tukums 2000", kam ir par desmit punktiem mazāk.

Jelgavnieki piedzīvojuši četras neveiksmes pēc kārtas, šajās četrās spēlēs kopumā ielaižot 14 vārtus, kā arī paši vārtus negūstot. Pēdējo uzvaru "Jelgava" svinēja 10. kārtas mačā 26. jūlijā, kad neizteiksmīgā cīņā ar 2:1 salauza tukumniekus.

Izmantotie avoti:
Vladislavs Gabovs spēlēs Jelgavā – FK...

     [+] [-]

, 2020-08-28 22:22, pirms 4 gadiem
Nu Gabovs noteikti Jelgavai domājams noderēs,jo aizsardzībā viņiem jūtami robi sastāvā.Interesanti,kur Soloveičiks pavadīja šīs sezonas pirmo pusi?Valmierai pērn itkā bija izīrēts no Zenit.Jāņa Grinberga vārdu LFF oficiālajā pārejas pieteikumā pagaidām vēl neredzu.Jaunākais virslīgas pirmo vārtu autors,acīm redzot,Vācijā savu futbola laimi neatrada.Paskatīsimies,ko būs iemācījies un vai spēs pastiprināt Jelgavas sastāvu.