Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: VEF-Ventspils godu kā vietējā sporta lielākais duelis pārņem Riga-RFS?

Rolands Eliņš

Viedoklis: VEF-Ventspils godu kā vietējā sporta lielākais duelis pārņem Riga-RFS?
"Skonto" stadiona tribīnes 2022. gada maijā Rīgas derbijā. Foto: Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Piektdien "Skonto" stadionā un TV4 tiešraidē norisināsies kārtējā futbola Virslīgas spēle - "Riga" uzņems savu principiālo konkurenti RFS. Vai ir godīgi teikt tas dažu gadu gaitā kļuvis par lielāko vietējo sporta komandu dueli?

Latvijas vietējā sportā par patiešām masu interesi piesaistošām spēlēm grūti runāt. Principā to var darīt tikai nacionālo izlašu sakarā - pat sporta nesekotāji ir labi informēti par hokeja izlases pavasariem un Kristapa Porziņģa spēlēšanu basketbola izlasē, tāpat - ar panākumiem vai nē - regulāri labi apmeklētas ir arī futbola izlases spēles. Vietējo klubu vidū vairākus gadus kā īpašs brends izcēlās Rīgas "Dinamo", taču šis klubs spēlēja tikai ārzemju līgā un pret citiem Latvijas hokeja klubiem sacensībās neiesaistījās.

Kā spilgtāko Latvijas klubu savstarpējo konkurenci ilgtermiņā varēja izcelt tikai basketbola smagsvaru "VEF Rīga" un "Ventspils" mači. Šim duelim turklāt aizmetņi meklējami vēl tālākā vēsturē, kad "Ventspilij" izaicinājumu meta citas Rīgas komandas (un vēl iepriekš - "Brocēni"), līdz ar to VEF un "Ventspils" savstarpējās spēles pamatoti tika uzskatītas par lielāko dueli, ko var piedāvāt vietējais sports. Tā pamatoti nosaukta par "LBL klasiku", kas nekur arī nav pazudusi. Abas komandas tikušās sešos LBL finālos pēc kārtas.

Taču apstākļi jau dažus gadus grozās tā, ka abas komandas arvien grūtāk nosaucamas par vienu līmeni pārstāvošām. "Ventspils" triumfēja 2018. gadā ar 4-2, bet visos pārējos finālos kopš 2017. gada VEF bija pārāka ar 4-0 vai 4-1. Un nekādu šoku par pēdējo gadu rezultātiem arī nav godīgi izrādīt - "Ventspils" finansiālās iespējas ir krietni sarukušas ārpus-sporta faktoru ietekmē. "LBL klasika" joprojām ir dzīve, un papildus katrām 40 spēles minūtēm nāk arī liela deva vēstures un nostaļģijas, kā arī principiālas vēlmes uzvarēt tieši šajā mačā, taču realitāte ir realitāte - iepriekšējās 25 LBL klasikās VEF bilance ir 21-4, un jaunas lielas intereses kurināšanai nav sliktākas receptes par paredzamu iznākumu.

Tas arī nav nekāds akmens VEF, "Ventspils" vai vietējās basketbola pārvaldes dārziņos, bet gan vienkārši fakta konstatēšana, ka ilgus gadus par Latvijas vietējā sporta lielāko dueli uzskatītais mačs šobrīd nav savā zenītā. Kas savukārt rada jautājumu - kā jau katrā reizē, kad valdnieks apslimis vai savārdzis -, vai pamazām citā sporta veidā nav uzradies duelis, kas šo neoficiālo titulu gatavs pārņemt?

Ja nezinātu neko par Latvijas sporta īpatnībām un skatītos, ar cik lieliem cilvēku pūļiem tiek sagaidīta Rīgā hokeja izlase, tad nebūtu loģiskāka minējuma par to, ka izcili populāra ir Latvijas hokeja Virslīga. Taču labi zinām, ka vietējam hokejam līdz tādam duelim kā VEF-"Ventspils" vēl ļoti tāls ceļš ejams. Galu galā, neviena valsts čempione no 1991. līdz 2013. gadam šobrīd vairs augstākajā līgā nespēlē, tāpat kā to nedara sešos finālos pēc kārtas spēlējušais "Kurbads".

Visu cieņu florbola, handbola un volejbola spēcīgākajiem Latvijas klubiem, taču šajā diskusijā tos iesaistīt ir tikpat grūti kā hokeja līgu. Atliek vien pievērst skatienus karalim futbolam, kur iespaidīga savulaik bija "Skonto" dominance un vērienīgas cīņas tika aizvadītas pret "Ventspili" un "Liepājas metalurgu", tāpat īpaši izceļams arī Ventspils un Liepājas pilsētu futbola komandu "Kurzemes derbijs". Taču atkal skumjš fakts - neviena no šīm trim komandām Virslīgā vairs nespēlē, un šie vēsturiskie dueļi un derbiji vairs neeksistē.

Bet dažu gadu gaitā ir izaudzis kaut kas cits - lieta, kas droši saucama kā Lielais Rīgas derbijs, proti, futbolu klubu "Riga" un RFS konkurence. Abām komandām ir vairāk līdzību nekā tās pašas gribētu atzīt. Abas ienāca Virslīgā 2016. gadā, abas uzreiz nāca ar lielām ambīcijām, abām bija bagāti atbalstītāji, par abām bija bažas, cik ilglaicīgi būs šie projekti, abas izcēlās ar arvien iespaidīgākiem transfēriem, arvien jauniem panākumiem Eirokausos, arvien jauniem ieguldījumiem infrastruktūrā. Nikna savstarpējā konkurence bija praktiski neizbēgama, un tā izpaudās gan laukumā, gan ārpus tā.

Tagad "Riga" un RFS aizvada jau savu astoto sezonu Virslīgā un kopš 2016. gada izspēlējušas 31 spēli. Bilance? Praktiski vienāda, un arī piektdienas mačs tiek sagaidīts kā tīra 50:50 spēle. Sportiskā intriga ir, turklāt vietējā līmenī visaugstākā - "Riga" un RFS savā starpā sadalījušas četrus no iepriekšējiem pieciem tituliem.

Futbolam salīdzinājumā ar basketbolu gan ir viens formāta trūkums - nav viena konkrēta fināla. Jā, sezonas beigās ir izšķirošas spēles, kad jāskaita punkti un jārēķina scenāriji, un skaidrs, ka futbola līgas formātam ir daudzi iemesli, kādēļ tā. Taču priekšrocība ir gluži vienkārši lielākas sporta būves un attiecīgi vairāk skatītāju. "Skonto" stadionā iepriekšējā gada Rīgas derbija spēles pulcēja 4.2 tūkstošus skatītāju maijā un un 2.9 tūkstošus novembrī. Šo piektdien, kad abas tabulas līderes cīnīsies par iniciatīvu skrējienā pēc titula, sagaidāmi 3.5-5 tūkstoši skatītāju. Tas jau sen pierādījies praksē, ka viena un tā pati spēle TV ekrānos izskatās pilnīgi dažādi, kad ir pilnas un kad ir pustukšas tribīnes.

Vienā ziņā šaubu nav - "Riga" un RFS ir šobrīd pārliecinoši bagātākās sporta komandas Latvijā (attiecīgi 14 miljoni eiro un 5 miljoni eiro 2022. gada budžetos). Nauda gan negarantē mīlestību, un par futbola Virslīgu joprojām ir negatīvi stereotipi, tāpat arī nevar spēles lielumu noteikt pēc skatītāju skaita vien - šeit jāvērtē arī rezonanse un atpazīstamība plašākā sabiedrībā, kā arī tradīciju dziļums un vēl vairāki faktori, kas beigu beigās tāpat nenoved pie viena konkrēti izmērāma kritērija.

Līdz ar to saprotams, ja vietējā basketbola faniem "VEF-Ventspils" likšana vienos svara kausos ar pirms septiņiem gadiem radušos Rīgas derbiju liekas kā zaimošana, jo tas patiešām savā ziņā ir nenosakāms salīdzinājums, drīzāk tas uzskatāms kā novērtējums tam, ka Latvijas klubu sportā ir dabiskā ceļā (ar naudīgām un stabilām piešpricēm, protams) attīstījies kaut kas tāds, ka "Lielais Rīgas derbijs" patiešām atbilst savam nosaukumam.

Šīs sezonas trešais Rīgas futbola derbijs piektdien tiešraidē tiks translēts kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com. Jau no plkst. 19.30 piedāvāsim pirmsspēles ekspertu studiju.

Tavuprāt un pēc Taviem kritērijiem - kurš ir lielākais duelis Latvijas sportā?

  • 59

  • 358

  • 13


     [+] [-]

, 2023-06-28 19:06, pirms 11 mēnešiem
Nu jā ļoti žurnālisti grib atrast kādu debiju, lai ieinteresētu tautu, es gan nekādu ažiotāžu no fanojošajām pusēm neesmu manījis futbolā, basī, rocenē...
😎

  -2 [+] [-]

, 2023-06-28 19:23, pirms 11 mēnešiem
Riga ipasnieks būtu iegrūdis naudu basketbola komandā,ar 14 miljoniem būtu mums eirolīgas komanda nevis par tādu naudu pa Latvijas pļavām spārdītu bumbu..
Lielākā sāncensība ir Miesnieks pret Livonia

  +3 [+] [-]

, 2023-06-28 19:35, pirms 11 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Riga ipasnieks būtu iegrūdis naudu basketbola komandā,ar 14 miljoniem būtu mums eirolīgas komanda nevis par tādu naudu pa Latvijas pļavām spārdītu bumbu..
Lielākā sāncensība ir Miesnieks pret Livonia
Futbolā top komandas vismaz kaut ko pelna.Ko pelna basketbolā eirolīga?Kur tad tie latviešu miljonāri ir,kad jāatbalsta basketbols.Tikko BK Ventspilij pazuda naudas krāns ,tad no komandas atbalstīšanas pazuda visi biezie,Lembergu ieskaitot.Paldies maziem biznesmeņiem,kuri nēmās komandu atbalstīt.Tā kā nevajag te cielēt uz futbola naudu,pelniet paši.
Slēpts komentārs: Papis_Diane

  +4 [+] [-]

, 2023-06-28 19:41, pirms 11 mēnešiem
Papis_Diane rakstīja: virslīgas futbols = sūds. Prosta populārākais sporta veids valstī, tāpēc te cepās. Piemēram daudz interesantāk skatīties kā spēlē Latgols pret ASK rokasbumbu, bet to jau nepopularizē tautā
Katrs skatās to,kas viņam interesē un kāpēc kaut kas būtu jāpopularizē?Patīk rokasbumba,tad skaties.Man viņa nepatīk,es neskatos(izņemot izlases līmeņa mačus),bet es citus sporta veidus nesaucu par sūd.em.Jeb tas ir tāds pašapliecināšanās veids?

  -1 [+] [-]

, 2023-06-28 19:43, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Katrs skatās to,kas viņam interesē un kāpēc kaut kas būtu jāpopularizē?Patīk rokasbumba,tad skaties.Man viņa nepatīk,es neskatos(izņemot izlases līmeņa mačus),bet es citus sporta veidus nesaucu par sūd.em.Jeb tas ir tāds pašapliecināšanās veids?
Es, pirmkārt, nesaucu futbolu par sūdu, tikai virslīgu un visu, kas ar to saistīts. Otrkārt, manuprāt, ir nepareizi salīdzināt sporta veidus šādā veidā, kā autors ir domājis. Ir jāņem vērā popularitāte tautā un kā tā tiek popularizēta. Salīdzināt futbolu ar rokasbumbu, kā tekstā minēts, ir nepareizi, pēc būtības.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-28 19:51, pirms 11 mēnešiem
Papis_Diane rakstīja: Es, pirmkārt, nesaucu futbolu par sūdu, tikai virslīgu un visu, kas ar to saistīts. Otrkārt, manuprāt, ir nepareizi salīdzināt sporta veidus šādā veidā, kā autors ir domājis. Ir jāņem vērā popularitāte tautā un kā tā tiek popularizēta. Salīdzināt futbolu ar rokasbumbu, kā tekstā minēts, ir nepareizi, pēc būtības.
OK,katram savs viedoklis.Tad pasaki man lūdzu,kāds Latvijas čempionāts komandu sporta veidā būtu populārāks par virslīgas futbolu.Labprāt uzzinātu šo jaunumu.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-28 20:01, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: OK,katram savs viedoklis.Tad pasaki man lūdzu,kāds Latvijas čempionāts komandu sporta veidā būtu populārāks par virslīgas futbolu.Labprāt uzzinātu šo jaunumu.
Kas Tavā izpratnē ir populārāks? Vairāk skatītāji? Lielāks mēdiju apraksts? Vairāk sportisti darbojās šajā sporta veidā?

Labi zinām, cik bērnu trenējās Latvijā futbolā un cik rokasbumbā. Ja skatāmies no kvantitātes prizmas, jā, futbols dēļ daudzo bērnu, kas ar to nodarbojās, ir mērāms kā tautas sporta veids. Toties, ja skatāmies no kvalitātes, ko vismaz relatīvi ir iespējas salīdzināt starp dažādiem sporta veidiem, futbola kvalitāte Latvijā ir ļoti zemā līmenī, un es to mēru nevis pēc sava subjektīva viedokļa, bet gan salīdzinot, kā starptautiski esam novērtēti. Tāpēc, manuprāt futbola vai rokasbumbas virslīgas salīdzināšana ir neiespējama. Ja vari pateikt puslīdz izmērāmus rādītājus, kā salīdzināt šīs virslīgas, labprāt tos uzklausīšu.

Bet, šis ir tikai mans viedoklis.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-28 20:17, pirms 11 mēnešiem
Papis_Diane raksta-
Kas Tavā izpratnē ir populārāks? Vairāk skatītāji? Lielāks mēdiju apraksts? Vairāk sportisti darbojās šajā sporta veidā?

Manuprāt,lai noteiktu populārāko komandu sporta veidu Latvijā,nenoliedzami jābūt kaut kādiem kritērijiem.Arī tevis nosauktie tādi ir.Bez kritērijiem,tas kļūst par subjektīvu pļāpāšanu.Ne tā?Un par kvalitāti runājot arī rodās jautājumi.Latvijā rokasbumbu komandu kvalitātes ir apšaubāmas.Katrā ziņā neesmu pamanījis kaut kādus, pavisam necilus,panākumus uz Eiropas skatuves.Individuāli jā,ir sagatavots viens superšpīleris Krištopāns un vēl vairāki spēlētāji spēlē kaut kādos ārzemju klubos,bet rokasbumba kā sporta veids Eiropā nu dien nav tas populārākais.Un arī Latvijā.Tāpēc te nav pat vērts muti dzesēt.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-28 20:31, pirms 11 mēnešiem
erred rakstīja: Nu jā ļoti žurnālisti grib atrast kādu debiju, lai ieinteresētu tautu, es gan nekādu ažiotāžu no fanojošajām pusēm neesmu manījis futbolā, basī, rocenē...
😎
Nu, nu. Tirst nevajag vai vienkārši neseko. Futenē par Rīgas derbiju starp faniem haips ir pamatīgs.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-28 20:32, pirms 11 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Riga ipasnieks būtu iegrūdis naudu basketbola komandā,ar 14 miljoniem būtu mums eirolīgas komanda nevis par tādu naudu pa Latvijas pļavām spārdītu bumbu..
Lielākā sāncensība ir Miesnieks pret Livonia
Un kāpēc to nevarētu FKL īpašnieks Hramovs?

  -1 [+] [-]

, 2023-06-28 20:33, pirms 11 mēnešiem
Ko dara suņa, kuram nav, ko darīt? Bingo!

  -3 [+] [-]

, 2023-06-28 20:34, pirms 11 mēnešiem
Tas, protams, par autoru

  +2 [+] [-]

, 2023-06-28 20:34, pirms 11 mēnešiem
Papis_Diane rakstīja: Kas Tavā izpratnē ir populārāks? Vairāk skatītāji? Lielāks mēdiju apraksts? Vairāk sportisti darbojās šajā sporta veidā?

Labi zinām, cik bērnu trenējās Latvijā futbolā un cik rokasbumbā. Ja skatāmies no kvantitātes prizmas, jā, futbols dēļ daudzo bērnu, kas ar to nodarbojās, ir mērāms kā tautas sporta veids. Toties, ja skatāmies no kvalitātes, ko vismaz relatīvi ir iespējas salīdzināt starp dažādiem sporta veidiem, futbola kvalitāte Latvijā ir ļoti zemā līmenī, un es to mēru nevis pēc sava subjektīva viedokļa, bet gan salīdzinot, kā starptautiski esam novērtēti. Tāpēc, manuprāt futbola vai rokasbumbas virslīgas salīdzināšana ir neiespējama. Ja vari pateikt puslīdz izmērāmus rādītājus, kā salīdzināt šīs virslīgas, labprāt tos uzklausīšu.

Bet, šis ir tikai mans viedoklis.
Pēc taviem kritērijiem top derbijs jāsāk meklēt florbolā - ir kvantitāte, ir kvalitāte uz pasaules mēroga. Handbols? Kas tad mums ir izņemot Krištopānu? Pāris labi spēlētāji un viss. Mūsdienu lv laikā klubiem panākumu vēl mazāk, kā futenē.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-28 22:19, pirms 11 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Riga ipasnieks būtu iegrūdis naudu basketbola komandā,ar 14 miljoniem būtu mums eirolīgas komanda nevis par tādu naudu pa Latvijas pļavām spārdītu bumbu..
Lielākā sāncensība ir Miesnieks pret Livonia
Redzi nu - tāda FK Ludza (Latvijas futbola 3.līga) var teorētiski nopelnīt miljonu, ja viņiem būtu super talants ar kuru ir noslēgts līgums - un kāds viņu ļoti vēlas nopirkt, jo futbolam ir tirgus, un jo it sevišķi Eiropā.
Basketbolam parasti nav šādi nosacījumi - neesmu nekad dzirdējis, ka no VEF Žalgiris būtu pircis spēlētāju - līdz ar to arī tāpēc basketbolam un hokejam ir grūti salīdzinot ar futbolu.
Un runājot par BK Ventspils - basketbols Ventspilī dzīvo tikai dēļ tā, ka Puzes rūķis ļoti mīl basketbolu - tāpēc tā ir vienīgā profesionālā komanda Ventspilī, lai arī budžets ir mazs (aptuveni 500k eur sezonā), bet spēļu apmeklējums maigi izsakoties ir ļoti zems - 150-200 skatītāju vidēji spēlē (pat uz play-off nevar savākt pilnu halli ar skatītājiem).
JFK Ventspils spēlējot 2.līgā 2022/2023 gada sezonā varēja uz parastu sezonas spēli, piemēram pret Mārupes SC savākt 700 - 800 skatītāju tribīnēs, lai arī pilsētā nav īpašu reklāmu, bet viens plakāts izmētā aptuveni 150x150cm uz Lielā prospekta netālu no olimpiskā centra
Ja JFK Ventspils tiktu pāri AFA Olaine barjerai Latvijas kausa izcīņā un tiktu ielozēta ar FK Tukums, tad domāju, ka uz to spēli Ventspilī būtu virs 1000 skatītāju.
Tā, ka futbols ir šobrīd apmeklētākais klubu sporta veids Latvijā un tam ir daudz un dažādi iemesli!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 22:24, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un kāpēc to nevarētu FKL īpašnieks Hramovs?
Tādēļ ka viņam vispār veselais saprāts nav pieaicināt toto karali lai ievilktu Liepāju savā toto tīklā un iznīcina komandu.

  -4 [+] [-]

, 2023-06-28 22:28, pirms 11 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Redzi nu - tāda FK Ludza (Latvijas futbola 3.līga) var teorētiski nopelnīt miljonu, ja viņiem būtu super talants ar kuru ir noslēgts līgums - un kāds viņu ļoti vēlas nopirkt, jo futbolam ir tirgus, un jo it sevišķi Eiropā.
Basketbolam parasti nav šādi nosacījumi - neesmu nekad dzirdējis, ka no VEF Žalgiris būtu pircis spēlētāju - līdz ar to arī tāpēc basketbolam un hokejam ir grūti salīdzinot ar futbolu.
Un runājot par BK Ventspils - basketbols Ventspilī dzīvo tikai dēļ tā, ka Puzes rūķis ļoti mīl basketbolu - tāpēc tā ir vienīgā profesionālā komanda Ventspilī, lai arī budžets ir mazs (aptuveni 500k eur sezonā), bet spēļu apmeklējums maigi izsakoties ir ļoti zems - 150-200 skatītāju vidēji spēlē (pat uz play-off nevar savākt pilnu halli ar skatītājiem).
JFK Ventspils spēlējot 2.līgā 2022/2023 gada sezonā varēja uz parastu sezonas spēli, piemēram pret Mārupes SC savākt 700 - 800 skatītāju tribīnēs, lai arī pilsētā nav īpašu reklāmu, bet viens plakāts izmētā aptuveni 150x150cm uz Lielā prospekta netālu no olimpiskā centra
Ja JFK Ventspils tiktu pāri AFA Olaine barjerai Latvijas kausa izcīņā un tiktu ielozēta ar FK Tukums, tad domāju, ka uz to spēli Ventspilī būtu virs 1000 skatītāju.
Tā, ka futbols ir šobrīd apmeklētākais klubu sporta veids Latvijā un tam ir daudz un dažādi iemesli!
Man tak pie irsas taa Ventspils!Un shon vel bija raxts ka no Vef vares izpirkt speletaju.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 22:29, pirms 11 mēnešiem
Būsim godīgi 98% Latvijas iedzīvotājiem vispār nav nekādas poņas par ko ir runa.Izejat Rīgā uz ielas un pavaicājist cilvēkiem vai tie zin kas ir RFS,?!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 23:10, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pēc taviem kritērijiem top derbijs jāsāk meklēt florbolā - ir kvantitāte, ir kvalitāte uz pasaules mēroga. Handbols? Kas tad mums ir izņemot Krištopānu? Pāris labi spēlētāji un viss. Mūsdienu lv laikā klubiem panākumu vēl mazāk, kā futenē.
Par handbolu. Kuri ir tie daži labi spēlētāji, izņemot Daini? Jā, bija Jurdžs, Dude Klešniks, Lillienfelds Vācijas un Francijas augstākajās līgās, un tas nebija vēl tik sen. Kas ir tagad? Vācijas 3. līgas spēlētāji. Labi, ka tikko viens mūsējais pārcēlās uz Spānijas augstāko līgu, bet vēl jautajums, kā viņam tur ies.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 23:46, pirms 11 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Man tak pie irsas taa Ventspils!Un shon vel bija raxts ka no Vef vares izpirkt speletaju.
Es Tev parādu salīdzinājumu ar profesionālu basketbola komandu, kas spēlē Latvija-Igaunijas līgā BK Ventspils, pret amatieru futbola komandu JFK Ventspils, kas spēlē Nākotnes līgā, kas nav valsts spēcīgākā līga. Skatītāju apmeklējums futbolam pie mums ir 3-4 reizes lielāks nekā profesionālajai basketbola komandai BK Ventspils.
Un mani neintresē, ka tev neintresē Ventspils - ir daudz citi piemēri kur šobrīd futbols stabili sit pušu citus komandu sporta veidus apmeklētības ziņā, un tai nav obligāti jābūt Ventspilij - kaut, vai FK PPK mājas atklāšanas spēlē 2.līgā spēja atvest 700+ līdzjutējus tribīnēs.
Futbola komandas Latvijā šobrīd veiksmīgāk strādā mārketinga un popularitātes ziņā - ja Lembergs noliks karoti, vai tiešām zaudēs pilnībā ietekmi Ventspils domē, tad tici man - arī visticamāk BK Ventspils pārvērtīsies par labu amatieru komandu, jo no citām politiskajām partijām te Ventspilī ir citas prioritātes - ja tiks NA pie teikšanas, tad var sagaidīt, ka HK Ventspils spēlēs OHL līgā utt, jo hokejam viņiem no Nacionālās apvienības ir spēcīgs lobijs.

     [+] [-]

, 2023-06-29 08:04, pirms 11 mēnešiem
Par handbolu! 💪😊 Latvijā protams līmenis nav kā citās valstīs,tāpat kā hokejs un pat basketbols vietējā čempionātā. Futbols beidzot ir Latvijas čepionātos no bumbu spēlēm intresantākais!

  +2 [+] [-]

, 2023-06-29 08:32, pirms 11 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Es Tev parādu salīdzinājumu ar profesionālu basketbola komandu, kas spēlē Latvija-Igaunijas līgā BK Ventspils, pret amatieru futbola komandu JFK Ventspils, kas spēlē Nākotnes līgā, kas nav valsts spēcīgākā līga. Skatītāju apmeklējums futbolam pie mums ir 3-4 reizes lielāks nekā profesionālajai basketbola komandai BK Ventspils.
Un mani neintresē, ka tev neintresē Ventspils - ir daudz citi piemēri kur šobrīd futbols stabili sit pušu citus komandu sporta veidus apmeklētības ziņā, un tai nav obligāti jābūt Ventspilij - kaut, vai FK PPK mājas atklāšanas spēlē 2.līgā spēja atvest 700+ līdzjutējus tribīnēs.
Futbola komandas Latvijā šobrīd veiksmīgāk strādā mārketinga un popularitātes ziņā - ja Lembergs noliks karoti, vai tiešām zaudēs pilnībā ietekmi Ventspils domē, tad tici man - arī visticamāk BK Ventspils pārvērtīsies par labu amatieru komandu, jo no citām politiskajām partijām te Ventspilī ir citas prioritātes - ja tiks NA pie teikšanas, tad var sagaidīt, ka HK Ventspils spēlēs OHL līgā utt, jo hokejam viņiem no Nacionālās apvienības ir spēcīgs lobijs.
Neslavini šeit Lembergu,jo kad nobruka viņa projekts,kurā varēja smelties naudiņu pats un atmest arī sportam,tad aivariņš un & ātri notinās un klubu glāba mazie sponsori un paldies Štekerhofam,kurš palīdzēja stutēt klubu.Aivars ir tikai tur,kur ož laba nauda un var gūt personīgu labumu,kā arī var pagozēties slavas saulītē.Tu puisīt vēl īsti Ventspils ķēķi neesi iepazinis.Es šeit esmu dzimis ,audzis un sagaidījis vecumdienas,tāpēc zinu ko runāju.Un arī Ventspils futbolā notiekošais tev redzams tikai virspusēji.Atvaino,nekas personīgi.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-29 08:59, pirms 11 mēnešiem
Pilnībā piekrītu Algunam! Viennozīmīgi visstraujāk augošais sporta veids Latvijā ir futbols! Domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, kad parādīsies zvaigznīte pasaules mērogā! Liels prieks arī par to, ka futbols ar katru gadu paliek arvien latviskāks, te protams milzīgs nopelns Mettai, bet pārējie klubi arī lieli malači!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 10:52, pirms 11 mēnešiem
Rīgas derbijs. Apzīmētājvārds "lielais" klāt nav jāliek, nav jau ažiotāžas ziņā citu Rīgas derbiju.

     [+] [-]

, 2023-06-29 12:18, pirms 11 mēnešiem
Ventspils - Rīga basketbolā agrāk bija super dueli

  -2 [+] [-]

, 2023-06-29 13:35, pirms 11 mēnešiem
Brocēni- Liepāja

     [+] [-]

, 2023-06-29 17:20, pirms 11 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Redzi nu - tāda FK Ludza (Latvijas futbola 3.līga) var teorētiski nopelnīt miljonu, ja viņiem būtu super talants ar kuru ir noslēgts līgums - un kāds viņu ļoti vēlas nopirkt, jo futbolam ir tirgus, un jo it sevišķi Eiropā.
Basketbolam parasti nav šādi nosacījumi - neesmu nekad dzirdējis, ka no VEF Žalgiris būtu pircis spēlētāju - līdz ar to arī tāpēc basketbolam un hokejam ir grūti salīdzinot ar futbolu.
Un runājot par BK Ventspils - basketbols Ventspilī dzīvo tikai dēļ tā, ka Puzes rūķis ļoti mīl basketbolu - tāpēc tā ir vienīgā profesionālā komanda Ventspilī, lai arī budžets ir mazs (aptuveni 500k eur sezonā), bet spēļu apmeklējums maigi izsakoties ir ļoti zems - 150-200 skatītāju vidēji spēlē (pat uz play-off nevar savākt pilnu halli ar skatītājiem).
JFK Ventspils spēlējot 2.līgā 2022/2023 gada sezonā varēja uz parastu sezonas spēli, piemēram pret Mārupes SC savākt 700 - 800 skatītāju tribīnēs, lai arī pilsētā nav īpašu reklāmu, bet viens plakāts izmētā aptuveni 150x150cm uz Lielā prospekta netālu no olimpiskā centra
Ja JFK Ventspils tiktu pāri AFA Olaine barjerai Latvijas kausa izcīņā un tiktu ielozēta ar FK Tukums, tad domāju, ka uz to spēli Ventspilī būtu virs 1000 skatītāju.
Tā, ka futbols ir šobrīd apmeklētākais klubu sporta veids Latvijā un tam ir daudz un dažādi iemesli!
Kādi 150-200? Tu laikam, pats uz basketbolu diži neej.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 17:55, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Neslavini šeit Lembergu,jo kad nobruka viņa projekts,kurā varēja smelties naudiņu pats un atmest arī sportam,tad aivariņš un & ātri notinās un klubu glāba mazie sponsori un paldies Štekerhofam,kurš palīdzēja stutēt klubu.Aivars ir tikai tur,kur ož laba nauda un var gūt personīgu labumu,kā arī var pagozēties slavas saulītē.Tu puisīt vēl īsti Ventspils ķēķi neesi iepazinis.Es šeit esmu dzimis ,audzis un sagaidījis vecumdienas,tāpēc zinu ko runāju.Un arī Ventspils futbolā notiekošais tev redzams tikai virspusēji.Atvaino,nekas personīgi.
Kurā vietā tu redzi, ka viņu slavinu - visi mums pilsētā zina, ka futbols, hokejs utt. nesaņem teju ne kapeikas naudas no domes, bet viss tiek BK Ventspils tāpēc, ka mazajam pundurim patīk basketbols. Ja viņš vienu dienu izkāps no gultas un viņam ļoti patiks beisbols, tad atņems naudu basketbolam un nodibinās Ventspilī pirmo beisbola komandu utt.
Un, kas tad JFK Ventspils notiek tikai virspusēji ko neredzu ne es, ne JFK Ventspils direktos Aleksejs un pārējie? Nauda ir tik cik viņas ir - un tuvākajā nākotnē 2-3 gadi JFK Ventspils, ja ne cīnīsies par palikšanu Nākotnes līgā, tad vismaz noteikti nekonkurēs par cīņu, lai tiktu Virslīgā, jo nav tādas naudas un šobrīd neizskatās, ka atradīsies sponsors, kas būtu gatavs ieguldīt naudu.
Arī infrastruktūrā viss paliks kā ir - nekāds mākslīgais apgaismojums un nekāda slēgtā futbola halle, lai bērni var trenēties pilnvērtīgi ziemā - FA Ventspils vecāki vācām pat parakstus ar lūgumu par to slēgto futbola halli - atbilde no Sporta pārvaldes un domes bija aptuveni tāda - ka piepūšamais jumts (tāds kā ir Liepājā) Ventspilij neder, jo redzi - mums vējš pūš un vēl sazin kādas problēmas - protams, ka Liepājā vēja nav un tur varēja to uzcelt.
Tā, ka tici man, ka esmu gana lietas kursā par šeit notiekošo mūsu pilsētā attiecībā par futbolu jau nu īpaši. Mums vēl ir tāds kuriozs, ka Ventspilī JFK Ventspils formu var nopirkt tikai Liepājā, jo šeit nekā nav - kopš veikals ''Fans'' beidza tirgot FK Ventspils atribūtiku utt., tad nu ir kuriozs - bērnam lai nopirktu formu jāpērk no Liepājas, bet piemēram apdruku un emblēmu jāiet štancēt virsū Ventspilī otrajā stāvā ''Citro'' veikalā Talsu ielā! Ar to visu gribu pateikt, ka šobrīd futbols Ventspilī turās uz dažiem entuziastiem un vecāku makiem - Sporta pārvalde ļauj lietot pilsētas sporta infrastruktūru un viss!

     [+] [-]

, 2023-06-29 17:55, pirms 11 mēnešiem
HitMix* rakstīja: Ventspils - Rīga basketbolā agrāk bija super dueli
Tu pareizi pateici - BIJA!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 18:00, pirms 11 mēnešiem
Epizodiski katrs lielā trījnieka, basketbols, futbols, hokejs, sporta veids ir bijis populārākais kādā ciklā. Neuzskaitīšu visus klubu un izlašu nopelnus. Pašlaik futbols ir līderos, un tas tikai liks pārējiem iespringt, bet tas ka futbols paliek latviskāks ir vislabākā ziņa, jo tā bija pēdējā krievu sporta veida citadele Latvijā.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 18:04, pirms 11 mēnešiem
VentspilsFans rakstīja: Kādi 150-200? Tu laikam, pats uz basketbolu diži neej.
Nu piedod - laikam aizskāru tavas jūtas! Esmu bijis hallē 2022/2023 sezonā, kaut kādā sakarā darba kolēģim bija jāiet uz to spēli - tad nu aizvilkos kompānijas pēc paskatīties uz spēli pret BK LU (Latvijas universitāte) - nu neredzēju es tur pat 300 skatītājus (protams nemelošu, ka neskaitīju, bet uzmetot aci varēja būt 150 - 200 nu varbūt mazliet vairāk).
Pēdējo reizi, kad basketbola halle bija teju pilna - bija Latvijas kausa spēle starp BK Ventspils un VEF - atceros, ka tas bija ziemā gadu, vai divus atpakaļ! Uz play-off iespējams iet vairāk līdzjutēju, bet halle ir pustukša, kamēr uz futbolu Nākotnes līgā skatītāju ir krietni vairāk!

     [+] [-]

, 2023-06-29 19:56, pirms 11 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Nu piedod - laikam aizskāru tavas jūtas! Esmu bijis hallē 2022/2023 sezonā, kaut kādā sakarā darba kolēģim bija jāiet uz to spēli - tad nu aizvilkos kompānijas pēc paskatīties uz spēli pret BK LU (Latvijas universitāte) - nu neredzēju es tur pat 300 skatītājus (protams nemelošu, ka neskaitīju, bet uzmetot aci varēja būt 150 - 200 nu varbūt mazliet vairāk).
Pēdējo reizi, kad basketbola halle bija teju pilna - bija Latvijas kausa spēle starp BK Ventspils un VEF - atceros, ka tas bija ziemā gadu, vai divus atpakaļ! Uz play-off iespējams iet vairāk līdzjutēju, bet halle ir pustukša, kamēr uz futbolu Nākotnes līgā skatītāju ir krietni vairāk!
Nu redz, tu spried pēc vienas spēles. Un kad bija pēdējo reizi pilnas tribīnes futbolā? Ziedu laikos, ne? Man vienkārši nepatīk, ka tu met ēnu uz basketbolu.Es basīti gāju skatīties uz 6.vidusskolu, kad vēl halle nebija uzcelta. Es personīgi atbalstu visus sporta veidus, es eju uz basketbolu, futbolu, hokeju pat kērlingu skatījos. Un Lembergs ir daudz devis basketbolā, tā kā nevajag. ja nemaldos, bija statistika pirmajās divās futbola spēlēs vidēji bija 500 skatītāju, un es arī biju. nu basketbolā gan smalkmaizītes un tēju par brīvu nodod.

     [+] [-]

, 2023-06-29 21:09, pirms 11 mēnešiem
VentspilsFans rakstīja: Nu redz, tu spried pēc vienas spēles. Un kad bija pēdējo reizi pilnas tribīnes futbolā? Ziedu laikos, ne? Man vienkārši nepatīk, ka tu met ēnu uz basketbolu.Es basīti gāju skatīties uz 6.vidusskolu, kad vēl halle nebija uzcelta. Es personīgi atbalstu visus sporta veidus, es eju uz basketbolu, futbolu, hokeju pat kērlingu skatījos. Un Lembergs ir daudz devis basketbolā, tā kā nevajag. ja nemaldos, bija statistika pirmajās divās futbola spēlēs vidēji bija 500 skatītāju, un es arī biju. nu basketbolā gan smalkmaizītes un tēju par brīvu nodod.
Kur tu izlasīji manos komentāros, ka esmu pret basketbolu, vai hokeju, vai citu sporta veidu - jautājums šeit ir par populārāko komandu derbiju un apmeklētību - jā JFK Ventspils sezonas pirmās spēles tik tiešām nevar sapulcināt 800 un vairāk skatītāju, jo sezonu vienmēr iesāk 2.vsk laukumā kur tajās koka tribīnēs neietilpst vairāk par 300+ sēdvietām. Un runājot par Lembergu - tad pateicu visiem sen zinošu faktu, ka ja Ventspilī būs jāizšķiras kuram sporta veidam piešķirt jau tā ne pārāk lielos līdzekļus no pilsētas budžeta, tad tas noteikti būs basketbols, jo Puzes pundurim šis ir mīļākais sporta veids. Uz futbola spēlēm regulāri nāk Blumbergs - bet cik esmu redzējis, tad viņš apmeklē arī citus sporta veidus. Pēc Lemberga aiziešanas vienā, vai citā gadījumā ļoti iespējams, ka basketbolam nebūs Ventspilī tāds lobijs, jo cik esmu dzirdējis no paziņām, tad Vītoliņam jau galva sāp no Lemberga izgājieniem pilsētas domē, jo visu laiku jaucās iekšā Vītoliņa pieņemtajos lēmumos!

     [+] [-]

, 2023-06-29 23:13, pirms 11 mēnešiem
Var jau brēkt viens uz otru, un skaitīt, kuram sporta veidam tribīnēs ir 200 skatītāju, un kuram 300 - droši turpiniet.

Tāpat var teikt, ka klubu līmenī futbols kāpj uz augšu, un basketbols iet uz leju. Domāju, visi tam var piekrist, un iepriekšējos komentāros daudzi no iemesliem šādam notikumu pavērsienam ir pieminēti.

Ziedu laikos kādā sportā arī neesam - apmeklējuma, popularitātes/mārketinga ziņā. Sportiskā ziņā - nebūtu Rīga tikusi grupu turnīrā, aina arī būtu diezgan bēdīga.

Jā, uz izlases spēlēm pilni laukumi ir visiem (hokejam arī), kas nozīmē, ka pavisam slikti jau nav!
Bet var atrast iemeslus, kādēļ tā - izlasēm ir salīdzinoši stabili kodoli un iesakņojušās fanu tradīcijas 20+ gadu garumā (salīdzinot ar klubiem, kuri ik pēc 5-10 gadiem izgaist un ceļas kā fēniksi no pelniem), protams arī labāki spēlētāji, meinstrīma mārketings, un, jā, pati lielākā netaisnība, salīdzinot ar klubiem - limitēts spēļu daudzums.

Par derbiju - beidzot kaut kas pozitīvs ziņās pēc visām pasaulē (vai tepat, cilvēkiem dzērumā taisot stulbības) notiekošajām drausmām.

Prozit!