Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ešvorts: "Nospēlējām vienkārši lieliski"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Ešvorts: "Nospēlējām vienkārši lieliski"
Pols Ešvorts
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Domāju, ka gan pirmo, gan otro puslaiku nospēlējām fantastiski. Labi, pretī nebija "Ventspils" vai "Liepājas metalurgs", bet tik un tā nospēlējām ļoti, ļoti labi abus puslaikus," pēc šodien izcīnītās graujošās uzvaras ar 8:1 pret "Olimps/RFS" staroja "Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts.

Ešvorts: "Abus puslaikus aizvadījām lieliski"

Pēc šodien notikušā LMT Virslīgas mača, kurā tika fiksēta šosezon līdz šim lielākā sagrāve - "Skonto" pieveica "Olimpu/RFS" ar 8:1 - protams, abu komandu galvenie treneri bija atšķirīgā noskaņojumā. "Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts burtiski staroja: "Domāju, ka gan pirmo, gan otro puslaiku nospēlējām fantastiski. Labi, pretī nebija "Ventspils" vai "Liepājas metalurgs", bet tik un tā nospēlējām ļoti, ļoti labi abus puslaikus. Protams, ka "Olimpam" trūka savainoto Astafjeva un Laizāna, kā arī jau no sezonas sākuma - Koliņko, kurš bija svarīgs balsts. Nedomāju, ka starp abām komandām ir tik liela atšķirība - vienkārši mēs nospēlējām ļoti labi. Varējām gan iesist vēl, jo palaidām garām pāris iespējas. "Olimpam" Pētersons guva fantastiskus vārtus, tiešām kvalitatīvus. "Olimps" ir ļoti talantīga komanda - Pētersons, Kļimovs, Siņicins utt. Ja paskatīsieties uz šodienas "Skonto", 6-7 futbolisti pirms diviem gadiem spēlēja "Olimpā". Šodienas "Olimpa" puišiem, manuprāt, vēl vajadzīgi šie divi gadi, lai būtu "Skonto" līmenī."

Jautāts par to, kuri spēlētāji varētu sekot Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana, kuri uz pārbaudes laiku atrodas poļu klubā Gdaņskas "Lechia", piemēram, angļu speciālists ar nožēlu atzina, ka, iespējams, komanda zaudēs kādu futbolistu: "Visticamāk, ka nākamnedēļ uz pārbaudes laiku projām dosies divi futbolisti - Dvališvili uz Izraēlu, bet Gamezardašvili - uz Turciju. Klubus nepateikšu - tas nav noslēpums, vienkārši no galvas tos neatceros. Ja abi aizbrauks, tad nākamajā mačā nespēlēs. Par citiem spēlētājiem pagaidām jaunumu nav, bet transfēru logs tikai tūlīt atvērsies. Kā treneris es vēlētos paturēt visus, lai saglabātu labu komandu Eirokausiem, tomēr es saprotu, ka klubam vajag pārdot spēlētājus un iegūt naudu.

Arī spēlētājiem jāprogresē, bet kā treneris neesmu priecīgs, jo tiek būvēta ļoti laba un jauna komanda. Šodienas spēle gan pierādīja, ka mums ir pienācīgi aizvietotāji - bez rezultatīvākā spēlētāja Lukjanova guvām vairāk vārtus nekā jebkad agrāk. Iespēja tagad radīsies citiem - Dubram, Siņeļņikovam, kurš sevi ļoti labi parāda treniņos. Savukārt Daniils Turkovs uzreiz, kad atvērsies transfēru logs, dosies uz "Olimpu". Ja būtu iespējams saglabāt šo komandu pāris gadus kopā, tad tā simtprocentīgi būtu spējīga dominēt Latvijā tā, kā to "Skonto" darīja pirms pieciem gadiem."

Vērtējot gaidāmos pretiniekus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, Ešvorts par īru "Derry City" izteicās atzinīgi: "Ļoti laba komanda. Pirms trim nedēļām biju Īrijā - tiku ielūgts, lai nolasītu lekciju treneru profesionālās licencēšanas kursos. Zinu, ka īri saprot futbolu ļoti labi, un pretinieki būs kā "Liepājas metalurgs" - spēlēs ar garām piespēlēm uz garajiem uzbrucējiem. Tipiska īru spēle - "Derry City" nebūs tik tehniska kā Liepāja, bet droši vien fiziski stiprāka, pieredzējušāka. Uz otro spēli laukumā varētu atgriezties Aleksandrs Cauņa."

Jore: "Perepečko jāapzinās savs līmenis"

Pavisam pretējā noskaņojumā bija holandiešu speciālists Antons Jore: "Šim brīdim mums pretinieki bija pārāk stipri, taču viņi patiešām nospēlēja labi, izmantojot flangus, ātrumu un fizisko spēku. Manai komandai ir svarīgi redzēt to - kur iespējams progresēt. Pārāk agri salīdzināt mūs ar "Skonto" pirmo komandu, kas spēlē kvalitatīvāk un labāk darbojas uzbrukuma noslēgumā. Pie 0:2 guvām vārtus, taču tad Kaspars [vārtsargs Ikstens] pieļāva kļūdu, un komanda psiholoģiski sabruka. Dažās pozīcijās spēlētāji darbojās pirmoreiz - piemēram, Konstantīns Budilovs, arī Daņilovam bija problēmas spēlēt kreisajā malā, jo viņš nav kreilis."

Jautāts par to, vai pēc Ikstena neveiksmīgā mača iespēja varētu tikt dota otrajam vārtsargam Oskaram Darģim, Jore vairāk sliecās uz noraidošu atbildi: "Oskaram ir tikai 16 gadu. Pagājušo maču pret "Dinaburg" gan viņš aizvadīja ļoti labi, taču domāju, ka šim līmenim viņš vēl nav gatavs. "Skonto" ir loti spēcīga otrajā stāvā, un tādā brīdī nevēlējos laist laukumā Oskaru, jo viņam tas varētu nākt par agru un nākotnē - psiholoģiski par sliktu. Es uzticos Kasparam un ceru, ka viņš progresēs - 21 gada vecumā viņš vēl nervozē."

Jore arī pastāstīja par pieredzējušo futbolistu savainojumu nopietnību: "Astafjevs ne pirmo reizi ir guvis potītes savainojumu un vēl pāris nedēļu varētu nespēlēt. Laizānam ir līdzīgas problēmas, un savainojuma izārstēšana var ilgt līdz pat diviem trim mēnešiem. Savukārt Stepanovs atkopjas un trenējas individuāli, varbūt drīz parādīsies laukumā. Arī Miholaps šodien guva savainojumu - tas nav tik nopietns, bet labāk bija neriskēt un noņemt viņu nost."

Visbeidzot, komentējot Aleksandra Perepečko sodīšanu ar nomaiņu pēc ar trika palīdzību izpildītā soda sitiena, holandiešu treneris atzina, ka par šo epizodi patiešām bija neapmierināts: "Man tas nepatika. Ļoti labs spēlētājs tā varētu darīt, ja atļautu mača gaita. Taču ir jāapzinās, kurā līmenī esi - Perepečko nav zvaigzne, un jaunajiem spēlētājiem tā nav jāspēlē - pilnīgi nepareiza rīcība, tāpēc uzreiz noņēmu viņu nost. Ir jāspēlē, cik labi vien var, jāstrādā smagi, bet trikam tajā momentā vietas nebija."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 00:40, pirms 15 gadiem
žeļ ka Skonto cenšas izpardot futbolistus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 01:01, pirms 15 gadiem
Loti patik Gamezardasvila spele... Loti izcili spele... Zel, ka Lukjanovs un Kozans varetu driz mainit klubu...

  +3 [+] [-]

, 2009-06-28 01:11, pirms 15 gadiem
Ko viņš izdarīja?

  +7 [+] [-]

, 2009-06-28 01:11, pirms 15 gadiem
un paliek ļoti skumji, ka klubs ar tadam tradicijam suta savus speletajus uz tadam komandam... neviss cinas par pirmo vietu Latvija un nespele vairs Čempionu liga ar stipram komandam(Maskavas Spartaks,Barcelona,Milanas Inter,Maskavas Dinamo,Chelsea...

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 01:29, pirms 15 gadiem
kaads pastaastiet luudzu ko tas perepechko tur izdariija..

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 02:41, pirms 15 gadiem
Perepečko epizodi palaidu garām, bet sods adekvāts.
Šeit video Rikardu Kvarešma stāsta par to, ka izpildī vienu triku un piemin, ka to viņš varētu darīt tikai, ja komanda ir drošā vadībā.
youtube.com: YouTube - Ricardo Quaresma Rabona Tutorial...

     [+] [-]

, 2009-06-28 08:30, pirms 15 gadiem
Vairaak taadus kaa Perepechko..cilveeki naaktu uz speeleem baudiit futbolu..kada skirbaa meistariibas liimenim..cilveeki grib redzeet show..Nu tad speeleejiet savu futbolu peec strogaam klasiskaam sheemaam pie tukshaam tribiineem...Perepe4ko rullee!!!!!!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2009-06-28 10:17, pirms 15 gadiem
ko tas čalis īsti izdarija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja