Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Babičevs: "Dažiem jaunajiem jāapdomā sava nākotne futbolā"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Babičevs: "Dažiem jaunajiem jāapdomā sava nākotne futbolā"
Vladimirs Babičevs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šovakar LMT Virslīgā aizvadītās aizraujošās spēles futbolā starp Rīgas "Skonto" un "Jūrmalu-VV" (3:2) domās par spēli dalījās abu komandu galvenie treneri - Pols Ešvorts un Vladimirs Babičevs.

Šodien 40. dzimšanas dienu svinēja Rīgas "Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts, kurš pēc savas komandas izcīnītās smagās uzvaras bija itin apmierināts: "Tā bija grūta spēle. Mums bija daudz iespēju, lai izšķirtu mača likteni jau pirmajā puslaikā, taču to neizdarījām. Futbolā tā gadās - ja neizmanto savas izdevības, tās izmanto pret tevi. Tā tas notika šodien, un skatītājiem izvērtās ļoti aizraujoša spēle. No trenera skatpunkta šādas spēles netīk - labāk gūt uzvaru ar divu vai trīs vārtu pārsvaru. "Jūrmala" cīnījās, taču, skatoties pēc iespējām, mēs varējām uzvarēt pārliecinošāk."

"Jāuzteic pretinieku vārtsargs, kurš nospēlēja ļoti labi un pareizi izvēlējās pozīciju - viņam garām nespējām aizsist. Arī veiksme dažbrīd palīdzēja jūrmalniekiem. Tagad domas ir tikai nākamās spēles pret "Ventspili" virzienā, par situāciju tabulā nedomāju. Jau pirms sezonas teicu - mums interesēs katra nākamā spēle, kā arī iespēja pārdot spēlētājus, vispirms attīstot to iemaņas. Vasarā šajā ziņā paveicām labu darbu, pārdevām trīs spēlētājus. Darīsim iespējamo, lai pārdotu nākamos janvārī. Mums ir gados jauna komanda - pievienojām Koļesņičenko un Agafonovu, lai būtu vairāk pieredzes, un es domāju, ka tas bija pareizs lēmums." Ešvorts arī izteica cerību, ka nākamajā mačā pret "Ventspili" gatavs būs jau ilgāku laiku savainotais uzbrucējs Kristaps Blanks.

Norūpējies pēc jūrmalnieku zaudējuma izskatījās Vladimirs Babičevs, "Jūrmala-VV" galvenais treneris: "Aizvadījām smagu spēli, raugoties no visiem aspektiem. Skatītājiem droši vien bija interesanti. Mums tagad ir grūti katrā mačā. Šajā spēlē mūsu komandā debitēja divi 17 gadus veci futbolisti - Jagodinskis un Čistjakovs [Čistjakovam ir 16 gadi, ja var ticēt mača programmiņai - aut.]. Iespējams, ka pretiniekiem bija vairāk vārtu gūšanas momentu, taču es uzskatu, ka ar savu pašatdevi bijām pelnījuši neizšķirtu. Esmu pateicīgs puišiem par pašatdevi, taču vēlos teikt, ka dažiem jaunajiem futbolistiem nopietni vajadzētu aizdomāties par savu nākotni futbolā vispār. Runa ir par dažu attieksmi šobrīd, kura jaunajiem nedrīkst būt tāda šajā profesijā."

"Tuvākajā laikā tam tiks pievērsta uzmanība un pieņemti attiecīgi lēmumi. Ar dažiem pārtrauksim attiecības, jo mums vajadzīgi futbolisti, īpaši tas attiecas uz jaunajiem, kuri tiecas izveidot labu karjeru - kuriem ir patiešām tāda vēlme. Komanda Virslīgā būs arī nākamgad. Cerams, ne tāda kā šogad, kad visu sezonu aktuālas būs vienas un tās pašas problēmas, kuru dēļ nav iespējams izplānot nekādu treniņprocesu. Gribētos, lai cilvēkiem pavērtos iespēja nodarboties tikai ar futbolu, bet mums puse komandas paralēli strādā, tikai pēc darba savācamies. Jāmeklē sponsori, jādara organizatoriskais darbs, jāsakārto infrastruktūra. Ja šogad galvenais bija izdzīvot, tad nākamgad, cerams, spersim soli uz priekšu. Jau otro gadu savācamies pēdējā mirklī - būtībā spēlē tie, kas vienkārši ieradās pirms sezonas. Gribētos, lai komandā nākotnē būtu konkurence."

  +8 [+] [-]

, 2009-09-26 23:07, pirms 15 gadiem
Futbolā arī problemas ar zaļo pūķi?

     [+] [-]

, 2009-09-26 23:10, pirms 15 gadiem
KolinsDRAGO rakstīja: Futbolā arī problemas ar zaļo pūķi?
Nedomāju gan. Jaunie džeki 17-19 gadīgie domā, ka ir baigie stāri, varbūt treniņos sačko.

  -1 [+] [-]

, 2009-09-26 23:16, pirms 15 gadiem
njaa.. ceru Ka Skonto Janvari pardos.. Cauņu un vel kadu jauno
Bet spele bija saspringta.. lai gan kontroleja gaitu Skonto

  +2 [+] [-]

, 2009-09-26 23:27, pirms 15 gadiem
Ak Dievs, Polam jau 40! Kad tikai ieradās Latvijā, viņam bija 31. Laiks paiet ātri.

***

‘’ Jau otro gadu savācamies pēdējā mirklī - būtībā spēlē tie, kas vienkārši ieradās pirms sezonas.’’

Tā tiešam ir. Un ja skatīties caur šo prizmu, tad rezultāti nav slikti, jo pat labākās sezonās (ar latīņamerikāņiem, krieviem, pazīstamiem mūsu spēlētājiem) ‘’Jūrmalas’’ augstāka vieta bija 5., kaut gan varēja būt 4.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-26 23:30, pirms 15 gadiem
Gubinam vispār kāds murgs – 61.minūtē tika uzmainīts, 85.minūtē notrieca Perepļotkinu soda laukumā un tika nozīmēts 11m s.s. (realizēts) un viņš saņēma dz.kārtiņu, 88.minūtē tika nomainīts.
Un dz.kārtiņa viņam ir 4 šosezon – nespēlēs pret ‘’Olimpu/RFS’’.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-27 09:01, pirms 15 gadiem
vienkarshi attieksmes nav