Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Grigorčuks: "Žigajeva uznākšana laukumā bija izšķiroša"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Grigorčuks: "Žigajeva uznākšana laukumā bija izšķiroša"
Romāns Grigorčuks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien LMT Virslīgas 7. kārtas centrālajā spēlē FK ''Ventspils'' viesos ar 3:1 pieveica Rīgas ''Skonto''. Pēc mača abu komandu galvenie treneri atzina, ka komandas, ņemot vērā pēdējo spēļu neveiksmes, spēlējušas piesardzīgi.

FK ''Ventspils'' galvenais treneris Romāns Grigorčuks: ''Esmu apmierināts ar uzvaru. Šodien nedrīkstējām atkal zaudēt punktus, jo jau četrus bijām pavisam nesen zaudējuši. Tā rezultātā spēlētājiem bija zudusi pārliecība un spēlējām piesardzīgi.''

Par vārtsarga Andra Vaņina kļūdu vienīgo vārtu zaudējumā treneris atzina, ka ar spēlētāju šajā sakarā speciālas sarunas nebūs, jo viņš Vaņinu uzskatot par augsta līmeņa vārtsargu, un tādas kļūdas gadoties ļoti reti. Savukārt par mača galveno varoni Juriju Žigajevu, kurš guva uzvaras vārtus un nopelnīja pendeli, Grigorčuks atzina, ka viņa uzlaišana laukumā izšķīrusi spēles likteni. Žigajevs lieliski ticis galā psiholoģiskā ziņā sakarā ar to, ka nav ticis sākumsastāvā. Kurzemnieku treneris neatklāja to, vai Žigajevs būs pamatsastāvā ventspilnieku nākamajā mačā pret ''Liepājas Metalurgu''.

Arī ''Skonto'' galvenais treneris Pols Ešvorts uzsvēra to, ka viņa komanda spēlējusi piesardzīgi. Viņaprāt, esot bijusi līdzīga spēle līdz pēdējām desmit minūtēm. Pēc Ešvorta domām, rīdziniekiem pagaidām nedaudz pietrūkstot fiziskās kondīcijas, un šajā mačā izšķirošu lomu spēlējusi arī pieredze, kuras viņa vadītajai komandai neesot daudz.

Par komandas kreisās malas aizsarga Natana Žuniora Karvalju sniegumu treneris izteicās pozitīvi, uzsverot to, ka dažas kļūdas viņa spēlē tomēr esot bijušas. Jautāts par to, vai, viņaprāt, ''Skonto'' šogad spēs sastādīt nopietnu konkurenci abām Kurzemes komandām, Ešvorts atzina, ka būtu muļķīgi teikt, ka nē. Visas komandas zaudējot punktus, tāpēc viss esot iespējams.

Uzvaras vārtu autors Jurijs Žigajevs: ''Kā vienmēr, pret ''Skonto'' bija ļoti principiāla spēle. Nebija viegli ieiet saspringtā spēlē pie rezultāta 1:1, taču šoreiz tas sanāca ļoti veiksmīgi.''

Žigajevs paškritiski atzina, ka nebija pelnījis vietu sākumsastāvā, jo pēdējos mačos nospēlējis vāji. Čempionu pussargs atzina, ka ir patīkami atkal atrasties Virslīgas pirmajā vietā, un viņš cerot, ka tas tā paliks līdz sezonas beigām. Žigajevs piebilda, ka nebija patīkami zaudēt punktus, it īpaši pret ''Tranzītu'', taču nekāda traģēdija no tā netika taisīta.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-26 22:21, pirms 15 gadiem
Žēl ka Skonto zaudēja. Godigi butu tas 1:1.. bet nu tāds futbols..
Ziinot to ka Skonto pamatsastāvs bija ļoti jauns.. Tādi pieredzejusi speletaji kā Ventspilij protams nav

     [+] [-]

, 2009-04-26 22:40, pirms 15 gadiem
Ja godiigi, maupraat skaidrs bija ka Skonto chansu nava..bez ierunaam zaudeeja Liepaajai, visas savas uzvaras izciinija kaut kaadaa minifutbola maneezaaa....nez...3 vietu vareeja pieskjirt Skontikam uzreiz...i to mosh Olimpinjs atnjems vinjiem to treso.....

     [+] [-]

, 2009-04-26 23:15, pirms 15 gadiem
zhigajevam jaspele pamatsastava! musu nakotne, laiks pieradit sevi, bet ka tu pieredisi ja uz laukuma tik cik vajag netiec ?!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-26 23:22, pirms 15 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: zhigajevam jaspele pamatsastava! musu nakotne, laiks pieradit sevi, bet ka tu pieredisi ja uz laukuma tik cik vajag netiec ?!
Trīs vien jau viņi ir - Žigajevs, Višņakovs un Cigirlšs. Visi labi. Kamēr FKV spēlēja ar otro ešelonu, uz laukuma vienlaikus tika visi. Tagad vienam bija jāpaliek malā. Un palika tas, kas pēdējās spēlēs bijis visbālākais. Ja pirmajās sezonas spēlēs Žiga ļoti centās, tad tagad nācās drusku padeldēt soliņu. Šai spēlē savu vērtību pierādīja. Un tad jau redzēs, kurš no trijotnes paliks malā pret LM - domāju, ka ne viņš.