Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dumpis Valmierā pieklusināts, taču Lazarevs visdrīzāk prom

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dumpis Valmierā pieklusināts, taču Lazarevs visdrīzāk prom
Tamazs Pertija / Foto: "Valmiera" FC

Šodien Virslīgas mačā starp "Valmieru" un "Riga" mājiniekus pārstāvēs vairums līderu, un viņus joprojām vadīs Tamazs Pertija, lai gan vakar futbolisti publicēja protesta vēstuli. Tiesa, komandā, visticamāk, vairs nebūs Vladislava Lazareva, uz laiku atstādināti vēl daži futbolisti, kā rezultātā šovakar vārtos stāsies trešais vārtsargs Rūdolfs Soloha, kuram tā būs debija turnīrā.

Atsaucoties uz "Delfi", jau ziņojām, ka vakar lielākā daļa "Valmieras" spēlētāju vērsās pie kluba īpašnieka, šveicieša Ralfa Izenegera ar vēstuli, pieprasot galvenā trenera Tamaza Pertijas un viceprezidenta Ulda Pūcīša atbrīvošanu no amata.

Minētie notikumi raisīja šaubas, vai "Valmiera" šodien varēs pilnvērtīgi spēlēt pret "Riga" un vai spēle vispār notiks. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka šorīt tika organizēta attālinātā video konference, kurā piedalījās "Valmieras" kluba vadība un spēlētāji, tiesa, uz sakariem neparādījās pats īpašnieks Izenegers. Konferencē cita starpā tika paziņots, ka Pertija noteikti paliks amatā. Pēc šīs sapulces vismaz daži spēlētāji ir atvainojušies klubam un galvenajam trenerim Pertijam, kurš savukārt savā "Instagram" profilā pavēstījis, ka "ir piedevis visiem futbolistiem un saprot, ka kāds viņus maldinājis" un "mēs bijām un esam vienota komanda". Portālam gan nav zināma visu (vai vairuma) spēlētāju nostāja pēc šodienas video konferences, tomēr skaidrs ir tas, ka viņi pildīs līgumsaistības un ies laukumā.

Ir gan arī izņēmumi. "Valmiera" vismaz uz laiku no galvenās komandas treniņiem ir atstādinājusi Samatu Sarsenovu (kazahs piedalījies visos deviņos mačos, septiņas reizes gājis pamatsastāvā un guvis divus vārtus, lai gan viens no tiem LFF oficiālajā protokolā joprojām kļūdaini pierakstīts Alvim Jaunzemam), Andreju Kožuharu (ukraiņu vārtsargs sargājis vārtus trīs spēlēs), Alekseju Grjaznovu (traumas dēļ tikai nesen atgriezies ierindā) un Bogdanu Samoilovu (nav debitējis galvenajā komandā). Viņi joprojām paliek "Valmierā", taču trenējas un spēlē dublieru komandā.

Tāpat jau pirms kāda laika lauzt līgumu ar klubu vēlējies pagājušā gada pamatvārtsargs Vladislavs Lazarevs, kurš savu pēdējo maču "Valmieras" kreklā, visticamāk, ir nospēlējis. Tā kā nebūs arī ukraiņa Kožuhara, šodien vārtos pret čempioniem stāsies 20 gadus vecais Rūdolfs Oskars Soloha, kuram tā kļūs par debiju Virslīgā. Interesantākais, ka arī viņš grasījies atteikties un citu vārtsargu Valmierai pieteikumā nav un būtu jāpaļaujas uz kādu no laukuma spēlētājiem vārtos, tomēr galu galā Soloha ticis pierunāts. Tuvākajā laikā "Valmiera" plāno pieteikt Krievijas vārtsargu.

Nojaušams, ka, neskatoties uz vēstulē minētajiem akcentiem, viens no galvenajiem sacelšanās iemesliem ir finanses. Pret Jagodinski, kuru ziemā "Valmiera" iespaidīgi pārsolīja konkurencē ar RFS, un vēl citiem spēlētājiem neesot pildītas saistības. Iespējams, tieši šī rīta video konferencē izskanēja solījumi, kas pārliecinājuši daļu futbolistu. Tomēr trīs futbolistu sakarā jau ir iesniegti dokumenti LFF par saistību nepildīšanu no "Valmieras" puses.

Arī treniņos jau ilgstoši valdījis saspīlējums un mikro konflikti. Jagodinskis ar "Valmieras" tunisieti Motezu Zademu jau iepriekš kaut ko nebija sadalījuši, līdz vienā no treniņa epizodēm, kurā Zadems atņēma Jagodinskim bumbu, Vitālijs skrēja pakaļ tunisietim un iespēra ar kāju. Pēc šī incidenta "Valmieras" vadība nolēma šķirties no Jagodinska, tomēr abas puses nespēja vienoties par kompensāciju. Ņemot vērā gan finansiālos jautājumus, gan Jagodinska konfliktu komandas iekšienē, papildus jāņem vērā fakts, ka Vitālija aģentam Romānam Bezzubovam "Valmieras" komandā ir vēl vairāki viņa klienti, kas veicināja neveselīgu atmosfēru.

Šobrīd ir skaidrs, ka "Valmiera" komandas kodolu īstermiņā saglabās, tomēr problēmu klubam netrūkst un cīņas, tai skaitā juridisko jautājumu skaidrošana citos laukumos, turpināsies.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 14:10, pirms 4 gadiem
Kadam ir links kur interneta var B4S 2 redzet?

  -2 [+] [-]

, 2020-07-25 14:14, pirms 4 gadiem
Man jau bija aizdomas, ka visam apakšā ir tikai un vienīgi nauda, nevis Pertia!

  +3 [+] [-]

, 2020-07-25 14:15, pirms 4 gadiem
Ventspils un Rīgas aploksnes, Liepājas intrigas par un ap treneriem, Daugavpils atdod uzbrukumu, Valmieras dumpis... Kas tālāk? RFS, Metta, Tukums, Jelgava, Spartaks pagaidām klusē. Ažiotāža ap virslīgu tiek turēta augstā līmenī.

     [+] [-]

, 2020-07-25 14:16, pirms 4 gadiem
Tas, ka kazahs atstādināts, pat labi. Apnika skatīties uz viņa vāļāšanos pēc katra pretinieka pieskāriena. Par Lazerevu gan žēl, pagājušajā sezonā bija labākais spēlētājs komandā svarīgākajā pozīcijā laukumā. Vēl jo vairāk sāpigi, ka nav pienācīga 2. numura. Tagad vispār jāspēlē būs 3. numuram, kas komandā bija vairāk tulks nekā vārtsargs.

Nezinu, ko ukraiņu vārtuvīrs izdarīja, bet normāli Solohu zem tanka pameta. Debija uzreiz pret čempioniem. Runājot vēl par Lazerevu, varbūt nebutu tik žēl, ja būtu ārzemnieks, bet tagad katrs latviešu spēlētājs ir svarīgs. Ceru, tas krievs, kas noskatīts, būs labs aizvietotājs

  +2 [+] [-]

, 2020-07-25 14:19, pirms 4 gadiem
picis rakstīja: Ventspils un Rīgas aploksnes, Liepājas intrigas par un ap treneriem, Daugavpils atdod uzbrukumu, Valmieras dumpis... Kas tālāk? RFS, Metta, Tukums, Jelgava, Spartaks pagaidām klusē. Ažiotāža ap virslīgu tiek turēta augstā līmenī.
Ventspilī briest nopietni sūdi, https://twitter.com/LV_futbols/stat...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 14:33, pirms 4 gadiem
Loti divaini un akmens Pucisa laukuma..Par nepardomatu ricibu..gk jautajuma.
Ja netiktu pierunats tresais gk butu jastajas vartos laukuma speletajam..Tas ir loti smiekligi,jo...Valmierai ir dublieru komanda kura ir vel 2-3gk..Kad tad ja ne sadas situacijas uzticeties savejiem??Uzreiz mekle krievu gk..Butu pieteikusi vienu gk no dublieriem(parejas posms pec pirma apla)..lai ir kas uz solina sez.
Protams,par krievu gk domats ilgtermina,bet ari istermina verts padomat-katram gadijumam!!!
Nu..sis gadijjums pierada,ka Valmiera neuzticas lv speletajiem,jo parejas posma piesaki gk vai pat divus virsligas komandai-katram gadijumam.Dublieri keksitim domati vai ka??

  +2 [+] [-]

, 2020-07-25 14:40, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Kadam ir links kur interneta var B4S 2 redzet?
Maksas:
https://www.shortcut.lv/tiesraide/b...

Bezmaksas:
https://optibetvirsliga.com/

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 14:51, pirms 4 gadiem
Aleksandrs fon den Grafīts rakstīja: Maksas:
https://www.shortcut.lv/tiesraide/b...

Bezmaksas:
https://optibetvirsliga.com/
Bezmaksas, bezmaksas. Paldies.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 15:11, pirms 4 gadiem
Interesanti, ka Tamazs un Pūcītis, nemaz neizskata variantus atkāpties. Kad visa komanda paziņo, ka negrib viņus redzēt komandā. Bet tas, jau Latvijā ierasts, ka neviens neatkāpjas no siltas vietas. Tas atkal nozīmē, ka vadībai naudas ir un atkal tikai spēlētājiem netiek maksāts, jo loģiski domājot, kurš gribētu pa velti strādāt?!?! Kā jau vakar rakstīju iepriekšējā rakstā, viss ļoti atgādina Skonto laikus ar Tamazu pie stūres.

     [+] [-]

, 2020-07-25 15:16, pirms 4 gadiem
Lukas rakstīja: Interesanti, ka Tamazs un Pūcītis, nemaz neizskata variantus atkāpties. Kad visa komanda paziņo, ka negrib viņus redzēt komandā. Bet tas, jau Latvijā ierasts, ka neviens neatkāpjas no siltas vietas. Tas atkal nozīmē, ka vadībai naudas ir un atkal tikai spēlētājiem netiek maksāts, jo loģiski domājot, kurš gribētu pa velti strādāt?!?! Kā jau vakar rakstīju iepriekšējā rakstā, viss ļoti atgādina Skonto laikus ar Tamazu pie stūres.
Kur Tu izrāvi ,ka kādam kautkas nav samaksāts?

     [+] [-]

, 2020-07-25 15:23, pirms 4 gadiem
Jawa rakstīja: Kur Tu izrāvi ,ka kādam kautkas nav samaksāts?
Izlasi rakstu līdz galam un tad komentē!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 15:26, pirms 4 gadiem
Par Lazarevu žēl, ļoti labs vārtsargs Valmieras sastāvā bija. Mazais kazahs tāds zirgu gans vien bija, kaut gan savu pirmo golu iesita izcilu. Par pārējiem promgājējiem grūti spriest. Taču komandu šādā līmenī ir uzbūvējis Pertija, bez viņa nekas nebūs. Pūčukam raksturs nav vienkāršs, taču šis klubs tomēr viņa lolojums un būve, tāpēc pamatus dauzīt ārā ēkai - tā nav gudra doma... Cerēsim uz loģiskā saprāta uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 15:26, pirms 4 gadiem
Žēl Valmieru,cerams ka vis būs ok!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-25 15:29, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Bezmaksas, bezmaksas. Paldies.
https://buffstreams.tv/watch-soccer

  +3 [+] [-]

, 2020-07-25 15:42, pirms 4 gadiem
Lukas rakstīja: Izlasi rakstu līdz galam un tad komentē!
Atvainojos...

     [+] [-]

, 2020-07-25 16:11, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Ventspilī briest nopietni sūdi, https://twitter.com/LV_futbols/status/1286255680199053312
Nekas tur nebriest...piesolīja ka drīz norēķināsies un čaļi samierinājās...maz vajag...

     [+] [-]

, 2020-07-25 16:20, pirms 4 gadiem
Bronsons rakstīja: Nekas tur nebriest...piesolīja ka drīz norēķināsies un čaļi samierinājās...maz vajag...
Tak tieši bija tvīts par to, ka viens gruzīns jau aizmuka un vairāki citi jau taisās

     [+] [-]

, 2020-07-25 16:33, pirms 4 gadiem
Ar Tamazu varbūt vēl viss ok, jo tas jau sen zināms, ka viņš lamājas pa kreizi un pa labi, bet Uldis Pūcītis jau tiešām nav nekāds menedžeris!!! Komandai vajag augstākas klases vadītāju.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 16:48, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tak tieši bija tvīts par to, ka viens gruzīns jau aizmuka un vairāki citi jau taisās
Visi ir savās vietās...

  -2 [+] [-]

, 2020-07-25 16:49, pirms 4 gadiem
Jaunajam vārtsargam Saloham paveicās, diezvai citādi vārtos tiktu. Interesanti kāpēc negribēja spēlēt? Jaunības stulbums vai saprot, ka nekad nebūs augstas klases vārtsargs? Ka VLADISLAV LAZAREV ir padzīts, tas labi. Nepatīk Latvija, nav spiesta lieta, lai ņem krievu pilsonību un uz plašo Rašu.

     [+] [-]

, 2020-07-25 16:49, pirms 4 gadiem
Dumpis apspiests...

     [+] [-]

, 2020-07-25 16:51, pirms 4 gadiem
Cik ilgi vēstule pa pastu sasniedz Šveici?
Tātad vēl tik ceļo...

     [+] [-]

, 2020-07-25 16:53, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Jaunajam vārtsargam Saloham paveicās, diezvai citādi vārtos tiktu. Interesanti kāpēc negribēja spēlēt? Jaunības stulbums vai saprot, ka nekad nebūs augstas klases vārtsargs? Ka VLADISLAV LAZAREV ir padzīts, tas labi. Nepatīk Latvija, nav spiesta lieta, lai ņem krievu pilsonību un uz plašo Rašu.
Kaut kur ir redzams/lasāms ka viņam nepatīk Latvija??? Itkā tak pat uz Latvijas izlasi bija izsaukts

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 17:03, pirms 4 gadiem
Bronsons rakstīja: Visi ir savās vietās...
Lai nu tā būtu,bet bijušajam FK Ventspils futbola audzēknim tvītos ir taisnība un entuazisms,strādājot par velti,var beigties ne tikai futbolistiem.

     [+] [-]

, 2020-07-25 17:08, pirms 4 gadiem
Pie labiem rezultātiem bija naivi cerēt, ka komandas īpašnieks, kuram, iespējams, ar komandas futbola pusi vispār nav sakara, mainīs galveno treneri un viceprezidentu. Emocionāla un naiva spēlētāju rīcība pragmatiskajā futbola pasaulē.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-25 17:10, pirms 4 gadiem
placis rakstīja: Kaut kur ir redzams/lasāms ka viņam nepatīk Latvija??? Itkā tak pat uz Latvijas izlasi bija izsaukts
Ja patiktu Latvija, tad mācētu vārdu un uzvārdu latviešu valodā uzrakstīt.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-25 17:10, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Jaunajam vārtsargam Saloham paveicās, diezvai citādi vārtos tiktu. Interesanti kāpēc negribēja spēlēt? Jaunības stulbums vai saprot, ka nekad nebūs augstas klases vārtsargs? Ka VLADISLAV LAZAREV ir padzīts, tas labi. Nepatīk Latvija, nav spiesta lieta, lai ņem krievu pilsonību un uz plašo Rašu.
Tu esi pajolis? Esi lasījis iemeslus, kāpēc spēlētāji rakstīja vēstuli? Tiešām ir tik svarīgi lielīties ar savu neaptēstību?

     [+] [-]

, 2020-07-25 17:10, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Lai nu tā būtu,bet bijušajam FK Ventspils futbola audzēknim tvītos ir taisnība un entuazisms,strādājot par velti,var beigties ne tikai futbolistiem.
Lai cik skumji tas nebūtu,pie situācijas kas notiek klubā pēdējās trìs sezonas,vēl vairāk atbalstu ultras lēmumu un ceru ka ,,kāds,,pametīs Ventspili....

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 17:19, pirms 4 gadiem
placis rakstīja: Kaut kur ir redzams/lasāms ka viņam nepatīk Latvija??? Itkā tak pat uz Latvijas izlasi bija izsaukts
Noteikti iemesls tas, ka protesta vēstulē pie sava paraksta parakstījies Vladislav Lazarev. Cik zināms, Latvijā tomēr liekam galotnes krievu personvārdiem, neliek tikai tie, kas ir prokrieviski noskaņoti un cenšas ignorēt Latvijas likumus. Tāpat kā Rudņevs, kurš uzstāja, lai uzvārdu raksta RUDNEV, nevis latviski.

     [+] [-]

, 2020-07-25 17:47, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Noteikti iemesls tas, ka protesta vēstulē pie sava paraksta parakstījies Vladislav Lazarev. Cik zināms, Latvijā tomēr liekam galotnes krievu personvārdiem, neliek tikai tie, kas ir prokrieviski noskaņoti un cenšas ignorēt Latvijas likumus. Tāpat kā Rudņevs, kurš uzstāja, lai uzvārdu raksta RUDNEV, nevis latviski.
skaidrs, to nezināju, tad tiešām nav ok

     [+] [-]

, 2020-07-25 18:49, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Noteikti iemesls tas, ka protesta vēstulē pie sava paraksta parakstījies Vladislav Lazarev. Cik zināms, Latvijā tomēr liekam galotnes krievu personvārdiem, neliek tikai tie, kas ir prokrieviski noskaņoti un cenšas ignorēt Latvijas likumus. Tāpat kā Rudņevs, kurš uzstāja, lai uzvārdu raksta RUDNEV, nevis latviski.
RUDNEV bija Polijā. Vācijā bija RUDNEVS. Nevajag no viņa taisīt tautas ienaidnieku un likumpārkāpēju. https://www.alamy.com/stock-photo-h... Varbūt SC žurnālisti varētu aprunāties ar Artjomu? Viņš daudz interesanta varētu pastāstīt.

     [+] [-]

, 2020-07-25 19:51, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: Man jau bija aizdomas, ka visam apakšā ir tikai un vienīgi nauda, nevis Pertia!
Kāds Kamazam sakars ar kluba finansēm? Varētu padomāt, ka viņš spēlētājiem algas maksā.