Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Spēka rangs: Tikai Latvijā - līdere bez naudas, spēlētājiem un faniem

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Spēka rangs: Tikai Latvijā - līdere bez naudas, spēlētājiem un faniem
Ruslans Mingazovs - viens no pēdējiem, kurš pametis "Skonto" grimstošo kuģi
Foto: Juris Gūtmans

Jau pirms kāda laiciņa noslēgusies SMScredit.lv Virslīgas 21. kārta, tāpat notikuši kausa izcīņas mači, un mēs jums piedāvājam tā saukto "Spēka rangu".

(-) 1. "Skonto". Tikai Latvijā par augstākās līgas līderi pēc pussezonas var būt klubs, kas:
1. Pēdējā brīdī tika iekļauts turnīra dalībnieku vidū.
2. Vismaz pusotru gadu mokās ar nopietnām finanšu problēmām un ir parādā daudzu mēnešu algas saviem futbolistiem.
3. Spēlētāji publiski izsakās: "Ēšanai naudas pietiek…", "Pienācis laiks, kad nevaru atļauties auto degvielu, jāsāk staigāt kājām…"
4. Ziemā un vasarā zaudēja lielu daļu no saviem līderiem un lielā mērā balstās uz jauniešiem.
5. Nedrīkst pieteikt jaunus spēlētājus vasaras transfēru logā.
6. Netiek pielaists Eirokausiem.
7. Neaizbrauc uz vienu spēli un saņem tehnisko zaudējumu.
8. Sezonas gaitā nomaina kluba prezidentu un īpašnieku.
9. Divās spēlēs pēdējās 10 minūtes aizvada ar 10 spēlētājiem, kaut arī maiņas vēl drīkst veikt (bet nav spēlētāja, kuru izlaist laukumā…).
10. Kluba bijušais preses sekretārs piedāvā publiskas derības, solot 10% no kluba nesamaksātā algu parāda gadījumā, ja klubs šo parādu brīnumainā kārtā segs…
11. Fanu klubs paziņo par organizēta atbalsta pātraukšanu.
12. Mājaslapā pēdējā ziņa pirms gandrīz trim mēnešiem...

(+1) 2. "Ventspils". Paldies, FKV, par līdzvērtīgu cīņu ar 8 reizes naudīgāko Malmi! Ja vēl vienmēr būtu tik daudz līdzjutēju... Virslīgā vidēji 281, pret Malmi 3 000...

(-1) 3. "Daugava" D. 30. jūnijs. Ukrainis Orbu: "Neesmu no tiem treneriem, kuri jaunajā komandā ņem līdzi savējos." 24. jūlijs: Daugavpils "Daugavai" pievienojušies trīs ukraiņi.

(-) 4. "Jelgava". Jelgavai kausā 7:1 pret Jūrmalu, Vācijai 7:1 pret Brazīliju. Vai tas nozīmē, ka Jelgava atkal iegūs kausu?!

(-) 5. "Liepāja". Atgriezies gan Savaļnieks un Ivanovs, gan Mihadjuks un Hmizs. Kāds bija Oskara Kļavas telefona numurs?

(-) 6. "Spartaks". Virslīgā bez Gaurača "Spartaks" sausā palika gan pret Daugavpils "Daugavu" (0:1, 0:0), gan "Jelgavu" (0:1) un "Skonto" (0:2), iesitot tikai 'Daugavpilij" (3:1). Ko "Spartaks" darīs bez Gaurača?

(-) 7. "Daugava" R. Kārkliņš prom, Apiņš prom. Labi, ka vismaz Krūmiņš paliek.

(-) 8. "Daugavpils". Līdz pirmajai vietai pilsētā vēl jāpaaugas. Zaudējumi gan Daugavpils derbijos (0:1, 1:2), gan transfēru kariņos (Vērdiņš, Ignatāns).

(-) 9. "Metta"/LU. Nē, "Metta" nepiedāvāja milzu naudu par Petrenko - vienkārši Astafjevam patīk treniņi dienas laikā, bet dažam labam pa dienu arī jāstrādā... Jā, un iegaumējiet - Petrenko nav Gvardiola!

(-) 10. "Jūrmala". "Jūrmala" lepojas: zaudēts "Al Hilal" cienīgāk (1:3) nekā piecas dienas iepriekš Kijevas "Dynamo" (0:3). Sezonas lielākais sasniegums?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-07-24 21:26, pirms 10 gadiem
Tas fanu klubs nav tas pats, kas VEFam bija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-07-24 22:42, pirms 10 gadiem
Ja jau Tamazs kategoriski patica, ka neņems atpakaļ, tad jau laikam Ruslans varēs atgriezties tikai tur, kur nebūs Tamaza.

  -2 [+] [-]

, 2014-07-24 22:46, pirms 10 gadiem
skarbi.... nauda. skonto rāda labu futbolu un ir līderis, neskatoties uz visām problēmām. tas par kaut ko liecina. cerams izdosies nokārtot visu!

     [+] [-]

, 2014-07-24 23:07, pirms 10 gadiem
Ļoti patika komentāri pie Skonto kluba. Super pateikts.

  -3 [+] [-]

, 2014-07-25 11:01, pirms 10 gadiem
Edmuns heito Skonto, nu skaidrs. lupatas! Kā viens sāk kladzināt kko, tā visi liidzi. Skonto parāda, ka ar labu trenneri spēj arī ar tehnisko zaudējumu un naudas problēmām būt pirmie! Skonto labākie!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-25 15:27, pirms 10 gadiem
Tāds vērtējums no malas...
Neitrāls un neatbalstot/nenopeļot nevienu no pusēm...

1) Pilnīgi saprotams, ka kluba līdzjutēji atbalsta kluba neizslēgšanu, izceļ tā spēcīgās puses, norāda uz to, kāds zaudējums ir šāda kluba, piemēram, bankrots (un taisnība jau vien ir... padsmit tituli tā vienkārši nav dabūnami un izlase, kas pasaules mēroga turnīrā ar Vāciju nodrāvo un knapi Čehiem zaudē, tāpat vien nav izaudzināma), kā arī aizstāv klubu publiskā talpē, medijos. Tas viss ir saprotams un ir tikai APSVAICAMS. Vairāk tādu Latvijā
Bet, no otras puses, taisnība ir arī tiem, kuri aizstāv to, ka Virslīgai jākļūst uz juridiskiem dokumentiem balstītai, sakārtotai un, ka noteikumu neievērošana nav pieļaujama un par to jāseko sankcijām. Arī tas ir saprotams un šāda domāšana ir apsveicama.

2) Valstī, kurā, atļaušos teikt, ka ir tikai 3 pilnīgi un galīgi sakarīgi futbola klubi, no kuriem "Liepāja" jau arī, saprotamu iemeslu dēļ, ir degradēta (pieļauju, ka "Mettu" arī varētu pieskaitīt kā ceturto, "Jelgavu" gan neņemos), viena flagmaņa krišana radīs tikai konkurences pazemināšanos, kas, kā zināms, uz neko labu nevar virzīt.

3) Šī brīža "Skonto" pozīcija virslīgā ir kvalitātes apliecinājums, lai kā tas arī kādam ļoti nepatiktu

  +1 [+] [-]

, 2014-07-25 18:39, pirms 10 gadiem
DaMarcus rakstīja: 3) Šī brīža "Skonto" pozīcija virslīgā ir kvalitātes apliecinājums, lai kā tas arī kādam ļoti nepatiktu
Tas ir apliecinājums tam, cik ilgi LV futbola kluba darbinieki (futbolisti) spēj spēlēt uz tukšiem solījumiem. Nožēlojami. Nevar samaksāt spēlētājiem, kuri dod viņiem šo vietu tabulā - lai likvidējas un spēlē amatieru čempī.

     [+] [-]

, 2014-07-25 21:40, pirms 10 gadiem
Paldies FKV! (+)