Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Siņeļņikovs un Rugins pēc zāģa "Skonto": "Kurzemes derbijā nav ko zaudēt"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Siņeļņikovs un Rugins pēc zāģa "Skonto": "Kurzemes derbijā nav ko zaudēt"
Ritvars Rugins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Ventspili" un "Skonto" (1:3) zaudētāju spēlētāji Alans Siņeļņikovs un Ritvars Rugins (abi, starp citu, vēl nesen pārstāvēja "Skonto") uzsvēruši gaidāmā Kurzemes derbija milzīgo nozīmi.

Siņeļņikovs: „Nekādā gadījumā nenožēloju, ka pārgāju no „Skonto” uz „Ventspili”
2.puslaiks sākās pie rezultāta 0:0, bet „Skonto” rezultātu atklāja ar 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par Antona Jemeļina spēli ar roku. Alans Siņeļņikovs: „Sanāca tā, ka bumbas ceļā metos gan es, gan Antons un viņam bumba trāpīja pa roku – tā arī bija, tiesnesis to redzēja, stāvēja blakus.”

Jautāts par „Ventspils” ieilgušo melno joslu, Siņeļņikovs nezaudē optimismu: „Mēs vēl neko neesam zaudējuši, viss vēl ir priekšā! Tagad tikai sāksies izšķirošie notikumi un, domāju, mums viss būs labi.”

Alans par uzbrukuma problēmu: „Atbildīga ir visa komanda. Izeja? Lūk, pret „Skonto” beigās iesitām un ceru, ka tagad tā lieta aizies! Dod Dievs, lai tā būtu.” Vai „Ventspils” pēc kārtējās neveiksmes pagūs atgūt komandas garu? Siņeļņikovs par to ir pārliecināts: „Jā, noteikti! Mums vairs nav ko zaudēt. Šīs dienas zaudējumu jau šobrīd esam aizmirsuši. Jau no šīs pašas minūtes gatavosimies cīņai ar „Liepāju”.”

Tomēr atgriežoties pie zaudētās spēles ar „Skonto”, Siņeļņikovs vērtē maču sekojoši: „Nospēlējām pilnīgi atšķirīgus divus puslaikus. Pirmais bija puslīdz labs, bet otro zaudējām pēc visiem parametriem. Nezinu, ar ko tas ir skaidrojams – pārtraukumā it kā uzlādējāmies, visi ģērbtuvēs paklaigājām, bet laukumā nospēlējām tik briesmīgi. Sanāca divi dažādi puslaiki.”

Atbildot uz provokatīvu jautājumu, vai Siņeļņikovs nenožēlo, ka pameta „Skonto” un pārgāja uz komandu, kas šodien zaudēja, viņš emocionāli attrauc: „Nekādā gadījumā! Esmu tagad „Ventspilī” un neko nenožēloju. Mēs sitīsimies līdz galam, čempionu tituls vēl nav zaudēts.”

Alans gan atsacījās atklāt, pie kādiem spēles elementiem „Ventspils” pēc pēdējā laika neveiksmēm treniņos šobrīd vairāk piestrādā: „Trenerim viss labāk zināms, es šeit neko nekomentēšu. Tā ir komandas iekšējā lieta.”

Visbeidzot Siņeļņikovs, kurš bija izsaukts uz pēdējo Latvijas izlases spēli (0:2 pret Nīderlandi), atklāja, ka šoreiz Marians Pahars viņu nav iekļāvis kandidātu sarakstā: „Neesmu izsaukts. Piezvanīja galvenais treneris un sacīja, ka šoreiz netikšu izsaukts. Neko darīt, atliek strādāt.” Neizsaukšanas iemesli? „Šobrīd neizturu konkurenci. Pret ko? To gan neprecizēju [pasmaida].”

Rugins: „Mums visiem jāsit goli, bet galvenokārt uzbrucējiem”
Ritvars Rugins par spēli: „Domāju, ka zaudējums mums šodien nebija pelnīts, mums arī bija ļoti daudz momentu, ko mēs 1.puslaikā varējām izmantot. Arī 2.puslaikā iespējas bija. Aizsardzībā visi neskrējām atpakaļ, aizsardzībā bija kļūdas... tāpēc bija tādi goli, tādi standarti. Kāds nenospēlēja, kāds ne tur aizskrēja. Tas ir visas komandas darbību rezultāts, un rezultāts ir tāds, ka ielaidām trīs vārtus.”

Par savu momentu pie rezultāta 0:0 Rugins atzīst, ka pieņēmis nepareizu lēmumu: „Jā, vajadzēja sist uz precizitāti nevis spēku, neviens man tai epizodē neuzbruka. Tā jau gribēju trāpīt stūrī un tēmēt tēmēju., taču gribēju to izdarīt ar spēku. Tajā mirklī tik ļoti gribējās iesist, ka pārcentos ar spēku un aizsitu garām.”

Kopumā par paša sniegumu Ritvars teic: „Jā, cīnījos, taču treneris bišku nebija apmierināts, ka neskrēju līdz galam, spēlētājiem aiz mugurām. 2.puslaikā traucēja arī trauma, ko ieguvu vēl Daugavpilī. Tā kā spēlēju ar traumu, treneris mani nomainīja.”

Vai pārtraukumā pie 0:0 treneris pieprasīja spēlēt uzbrūkošāk? Rugins: „1.puslaiks bija ļoti labs, mēs dominējām un varējām iesist. Tāpēc treneris nelika spēlēt citādi, viss bija kārtībā. Bija jāturpina iesāktais. Bet 2.puslaikā kaut kas nebija – vai nu mēs nogurām, vai kas cits. Visi apstājās, sākām iekrist pretuzbrukumos. Viņiem kaut kas izdevās, mums neizdevās.”

Ruginam pajautāju arī par to, vai uzbrucējiem šobrīd netraucē lielais spiediens sakarā ar pēdējā laika neveiksmēm: „Jā, spiediens uz viņiem ir, bet uzbrucējiem jebkurā gadījumā ir jāsit iekšā, tāds ir viņu darbs. Par spiedienu jāprasa viņiem. Katrā ziņā viņi nevar iesist jau kuru spēli, arī es nevaru iesist, citi pussargi nevar iesist. Ja nav golu, tad nevaram vinnēt.” Vai pārējā komanda nepārmet uzbrucējiem? „Nē, nē, visa komanda jau uzbrūk, ne tikai uzbrucēji. Arī aizsargi pieslēdzas, tāpat pussargi – visiem jāmēģina iesist to golu. Tiesa, galvenokārt vārti tiek gaidīti no uzbrucējiem.”

Vai „Ventspils” pagūs atgūt komandas garu uz Kurzemes derbiju? Rugins: „Domāju, Kurzemes derbijs būs ļoti interesants, jo tur mums vairs nav ko zaudēt. Mēs iesim līdz galam, cīnīsimies, sitīsimies. Tā noteikti būs viena no sezonas centrālajām spēlēm.”

     [+] [-]

, 2015-08-24 00:22, pirms 9 gadiem
Nū jā! Jo uzvarēt neuzvarēsiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-08-24 07:55, pirms 9 gadiem
Ar vienu labu puslaiku,pie tam vēl nerezultatīvu, uzvarēt spēli pret līdzvērtīgu pretinieku nav iespējams.Otrais puslaiks jau bija kā algas diena par visu šīs sezonas sniegumu.Kā spēlē,tik saņem.Pagaidīsim vēl līdz 11.septembrim,kad spēle būs ar Jelgavu.Tad arī izdarīsim secinājumus,jo pagaidām pēc Daugavpils mača,kad kluba sniegums tika augstākos kabinetos novērtēts, nekas punktu izteiksmē nav daudz mainījies.Pat sliktāk.Divu neizšķirtu vietā neizšķirts un zaudējums.Šo situāciju var glābt tikai uzvara Liepājā.Nedomāju ,ka liepājnieki tam piekritīsVajadzēs pārspēt pretinieku.Šosezon FK Ventspilij nav nevienas uzvaras top četri komandu spēlēs.Kāpēc lai pēkšņi būtu uzvara galvenā konkurenta, uz zeltu, laukumā?Lūk šeit tad arī pārliecināsimies par komandu garu.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-24 13:10, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Ar vienu labu puslaiku,pie tam vēl nerezultatīvu, uzvarēt spēli pret līdzvērtīgu pretinieku nav iespējams.Otrais puslaiks jau bija kā algas diena par visu šīs sezonas sniegumu.Kā spēlē,tik saņem.Pagaidīsim vēl līdz 11.septembrim,kad spēle būs ar Jelgavu.Tad arī izdarīsim secinājumus,jo pagaidām pēc Daugavpils mača,kad kluba sniegums tika augstākos kabinetos novērtēts, nekas punktu izteiksmē nav daudz mainījies.Pat sliktāk.Divu neizšķirtu vietā neizšķirts un zaudējums.Šo situāciju var glābt tikai uzvara Liepājā.Nedomāju ,ka liepājnieki tam piekritīsVajadzēs pārspēt pretinieku.Šosezon FK Ventspilij nav nevienas uzvaras top četri komandu spēlēs.Kāpēc lai pēkšņi būtu uzvara galvenā konkurenta, uz zeltu, laukumā?Lūk šeit tad arī pārliecināsimies par komandu garu.
Nesatraucies, mums arī pagājušo sezonu viens mēnesis bija tukšgaitā.

     [+] [-]

, 2015-08-30 09:54, pirms 9 gadiem
Interesanti,ka tieši pēc šo abu runātāju rupjām kļūdām Liepājā tika zaudēti divi vārti.Viela pārdomām.