Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" centīsies nepieļaut latgaliešu pietuvošanos, "Riga" uzņems pastarīti

Emils Ozerinskis

"Ventspils" centīsies nepieļaut latgaliešu pietuvošanos, "Riga" uzņems pastarīti
"Ventspils" gruzīni Giorgi Mčedlišvili un Giorgi Rehviašvili. Foto: Aiga Veisa

"Optibet" futbola Virslīgas 16. spēļu kārtā "Riga" plānos ir atgriešanās turnīra tabulas galvgalī ar spēli pret pastarīti, bet "Ventspilij" savās mājās gaidāms pārbaudījums pret latgaļiem. Divus šī vakara futbola mačus tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

16. kārtas pirmā puse veica pārkārtojumus turnīra tabulā. RFS nonāca čempionāta līderpozīcijā, taču "Riga" futbolistiem šāds notikumu pavērsiens galvassāpes nerada, jo divkārtējai čempionei priekšā divas spēles ar nosacīti ļoti parocīgiem pretiniekiem. Savukārt "Liepājas" izrautais punkts Slokā ļāva trešo pozīciju turnīra tabulā saglabāt valmieriešiem, kuriem šobrīd ir divu punktu pārsvars par tuvāko sekotāju "Spartaku".

Nedēļu garā gatavošanās Čempionu līgas kvalifikācijas mačam Telavivā pret vareno "Macabi" nedeva vēlamo rezultātu "Riga" futbolistiem. Bez īstām vārtu gūšanas epizodēm rīdzinieki aizbrauca no Izraēlas ar divām ielaistām pendelēm. Šodien "Riga" centīsies norīt nelāgo Čempionu līgas kvalifikācijas mača pēcgaršu, metoties saplosīt Virslīgas pastarīti "Tukums 2000". Tukumnieki šosezon vēl nav guvuši nevienu uzvaru, kamēr galvaspilsētas komanda tikai vienā spēlē zaudējusi punktus. Tā kā jaunās nedēļas vidū vēl priekšā pārceltā cīņa ar mettiešiem, tad "Riga" visticamāk pret turnīra pastarīti laukumā laidīs sastāva ziņā diezgan atšķirīgu spēlētāju virknējumu no Telavivā redzētā.

Spēle pret turnīra pastarīti "Riga" komandai varētu būt lieliska iespēja spēļu garšu sajust vasaras periodā piesaistītajiem un līdz šim maz redzētajiem portugālim Pedrinjū un brazīlietim Dariu. Nebūtu arī pārsteigums, ja Oļegs Kononovs dotu atpūtu Telavivā tiešām lielisku spēli aizvadījušajam Robertam Ozolam. "Macabi" komanda rīdzinieku vārtsargam lika kapitulēt tikai ar 11 metru soda sitieniem. "Tukums 2000" ar pamatīgiem sastāva papildinājumiem it kā uzlabojis savu sniegumu, taču rezultātu gūto punktu ziņā mainīt īpaši nav izdevies - četri punkti un izteikta pēdējā vieta turnīrā. Vēl jāmin arī garā tukumnieku lazarete, kas Jurģim Kalnam liek pamatīgi lauzīt galvu par taktiskajiem risinājumiem, lai piemeklētu kādu atbilstošu risinājumu spēlētāju kopai, kas katrā attiecīgajā spēlē var doties laukumā.

"Riga" klubam ar pašpārliecību viss ir kārtībā. Savu nu jau trešo Virslīgas čempionu kausu galvaspilsētas lauvas gatavi izvirpot no Tukumā augošajām eglītēm.

Iepriekšējās sezonās sporta ziņu virsrakstos regulāri parādījās sulīgi citāti no "Ventspils" kluba prezidenta Adlana Šiškanova. Dzeltenzilo īpašnieks regulāri izteica savus asos viedokļus medijiem un vairākkārt saņēma LFF sodus, gan par saviem izteikumiem, gan nelikumīgiem mēģinājumiem pildīt komandas galvenā trenera pienākumus spēļu laikā. Šogad Šiškanovs ir pazudis no ventspilnieku apvāršņiem un klubam nav pieejams naudas koferītis no kura pasmelties finanses spēlētāju atalgojumam. Tas rezultējies vairāku spēlētāju aizbēgšanā no "Ventspils" komandas. Šovakar problēmu māktajai komandai priekšā pārbaudījums no Latgales - "Daugavpils".

Daugavpilieši spēlējuši ar mainīgām sekmēm, taču nevar noliegt, ka Latgales komanda piedāvā azartisku un skatāmu futbolu, šosezon iekrītot daudzu neitrālo līdzjutēju sirdīs. "Daugavpils" šobrīd ir turnīra tabulā visaugstāk esošā komanda, kura nevairās uzticēt būtisku lomu gados jaunajiem vietējiem futbolistiem. Trīs vārtus piecās līdz šim Latgales komandā aizvadītās spēlēs sakrājis Marko Regža. Tikmēr cits aktīvais jaunietis Raivis Ķiršs pamanījies gūt divus vārtus. "Ventspils" pretī liks plejādi ar leģionāriem, jo vietējo spēlētāju resurs dzltenzilajiem nav īpaši liels. Sešus vārtus "Ventspils" rindās sakrājis Krievijas futbolists Jevgeņijs Kozlovs.

Punktu kārtai pieliks spēle Vidzemē, tiekoties "Valmieras" un "Jelgavas" futbolistiem. Lai gan rezultātu ziņā lielāko izbīli piedzīvojušas Kurzemes komandas, taču drāmu vietējā teātra aktieru labākajās tradīcijās spējusi saburt "Valmieras" komanda, kura gan turējusies uz pareizās taciņas rezultātu ziņā. Komandas spēlētāji gan iepriekš rakstījuši vēstuli kluba īpašniekam, lai gāztu no amata galveno treneri, gan no komandas izlidināti vairāki vadošie spēlētāji. Pēdējais kronis bija Virslīgas labākā vārtu guvēja Tolu Arokodares atteikšanās piedalīties treniņos un spēlē, kas maksāja vidzemniekiem divus punktus pret "Liepāju". Taču nu Tolu emocijas nedaudz norimušās un nigērietis varētu savu vārtu rēķinu papildināt arī pret "Jelgavu", jo treniņos slaidais uzbrucējs ir atgriezies.

Zemgales komandas aizsardzība šosezon bijusi caurāka nekā "Valmieras" kluba sponsora dzimtās zemes Šveices siers. "Jelgava" šobrīd nokritusi līdz pārspēļu pozīcijai, neļaujot lolot lielas cerības par izvairīšanos no vēlā rudens spēlēm, ja vien strauji neuzlabosies komandas sniegums. Hercoga Jēkaba mantinieki ķērušies pie pēdējām koloniālisma paliekām, atvedot uz Latvijas čempionātu vēsturē pirmo Trinidadas un Tobago futbolistu. Aizsardzības problēmas jelgavniekiem centīsies Veslijs Džons. Taču ar vienu spēlētāju Zemgales komandai var izrādīties krietni par īsu, jo īpaši švaki šosezon spēlējuši komandas pussargi, bet uzbrukuma līnijā nevarēs palīdzēt diskvalifikāciju saņēmušais Jurijs Zaharkivs.

Kamēr Tolu atteicās spēlēt un pavadīja laiku tribīnēs, sapņojot par spēlēšanu slavenajā beļģu "Anderlecht", tikmēr savus trešos vārtus sezonā guva vietējais Valmieras līdzjutēju favorīts Ēriks Punculs. Nu Vidzemes komandā uzradies vēl viens pretendents uz spēlēšanu uzbrukuma smailē - Senegālas uzbrucējs Džibrils Gejs.

"Optibet" Virslīgas 16. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
21.0820:00RFS – MettaSportacentrs.com5:1 (2:0)
22.0817:00Spartaks – LiepājaSportacentrs.com2:2 (0:0)
23.0815:00Riga – Tukums 2000Sportacentrs.com
23.0817:00Ventspils – DaugavpilsSportacentrs.com
23.0818:00Valmiera – JelgavaBest4SportTV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS16131245:1540
2.Riga14130134:839
3.Valmiera1574426:2425
4.Spartaks1565427:2423
5.Ventspils1555521:1720
6.Daugavpils1543823:2315
7.Metta1543817:2915
8.Liepāja1535722:2714
9.Jelgava1542911:3414
10.Tukums 200015041110:374

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Tolu ArokodareValmiera14 (2)
2.Nemaņa BelakovičsSpartaks9
Činonso OforsDaugavpils/RFS9
4.EmersonsRFS8
5.Raimonds KrollisMetta7 (1)
6.Kulē MbomboRiga7 (2)
7.Ričards FraidejsLiepāja6
Jevgeņijs KozlovsVentspils6
Sedriks KuadioRFS6

     [+] [-]

, 2020-08-23 09:55, pirms 4 gadiem
Zaharkivam 3 spēļu DSQ, cik golus šajās spēlēs iesitīs Jelgava? Vai Tukums pēc šīm spēlēm vairs nebūs nerezultatīvākā komanda Virslīgā? D-pilij šodien nespēlēs diskvalificētie Akpudže un Kovaļovs.

P.S. Vakar LK 2.kārtas spēlē Lokomotiv sagrāva Dobeli ar 7:0, šodien notiks pēdējās 7 otrās kārtas spēles. https://lff.lv/sacensibas/viriesi/l...

     [+] [-]

, 2020-08-23 11:24, pirms 4 gadiem
Krollim tikai 18 gadi. Vajag, lai Ventspils uzvar Mettai blakus esošo Daugavpili.