Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" zaudē igauņiem, "Ventspils" piekāpjas Ukrainas "Illichivets"

Agris Suveizda

"Skonto" zaudē igauņiem, "Ventspils" piekāpjas Ukrainas "Illichivets"
Artūrs Karašausks, Alans Siņeļņikovs un Kristaps Blanks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pārbaudes spēlē zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Skonto", kas Latvijas un Igaunijas vicečempionu duelī atzina Tallinas "Levadia" pārākumu (1:2). Igauņu futbolisti pirmajā puslaikā guva divus vārtus, bet "Skonto" labā vienīgie vārti Kristapa Blanka kontā.

Latvijas futbola klubi turpina gatavoties jaunajai sezonai. Rīgas "Skonto" šodien "Skonto" hallē uzņēma Tallinas "Levadia", kas iepriekš jau bija spēlējusi pret vairākiem Latvijas klubiem - Daugavpils "Daugavu" (0:2) un Rīgas "Daugavu" (3:2). Pirmā reālā iespēja bija pie viesu vārtiem, kad "Levadia" astotajā minūtē neveiksmīgi mēģināja atvairīt stūra sitienu, bet Renārs Rode trāpīja pa vārtu pārliktni. Tikpat bīstama turpinājuma gan nebija, un "Levadia" 14.minūtē savu otro izdevību pārvērta vārtu guvumā - Mateušs Ļisieckis par turēšanu ar rokām nopelnīja bīstamu standartsituāciju, un bumba pēc rikošeta ielidoja apakšējā vārtu stūrī (0:1).

Pēc 11 minūtēm "Levadia" vārtsargs tika galā ar līdzīgu "Skonto" standartsituāciju", bet 31.minūtē igauņi dubultoja pārsvaru. "Skonto" vairākkārt neveiksmīgi mēģināja iesākt uzbrukumu, laukuma centrā zaudēja bumbu un iekrita pretuzbrukumā - 0:2. Uzreiz pēc šiem vārtiem tika nomainīts poļu centra aizsargs Ļisieckis. "Skonto" turpināja uzbrukt nedaudz vairāk, taču darīja to nesekmīgi un "Levadia" pretuzbrukumi bija krietni bīstamāki. Pirmā puslaika sniegums Tamazu Pertiju acīmredzami neapmierināja - gruzīnu treneris regulāri bija dusmīgs par pozicionālo darbību bez bumbas un par nepietiekami ātro uzbrukumu izspēli.

Pārtraukumā Pertija izdarīja vēl divas maiņas, un notika arī nelieli pārkārtojumi - Ļisiecki nomainījušais Dvali Laša no aizsardzības centra pārcēlās uz aizsardzības kreiso malu. Puslaika astotajā minūtē tieši Lašas pieslēgšanās ļāva saasināt notikumus soda laukumā, bet Artūra Karašauska sitiens tika bloķēts. Pēc 13 minūtēm "Skonto" samazināja rezultāta starpību. Alans Sineļņikovs izrāvās pa kreiso flangu un vārtu priekšā piespēlēja Kristapam Blankam, kuram atlika tikai trāpīt (1:2). Mača 82.minūtē pēc standartsituācijas mājas sagataves "Skonto" varēja arī panākt izlīdzinājumu - centrējuma vietā sekoja vairākas īsas piespēles, bet "Levadia" uzbrukuma noslēgumā glāba vārtu stabs. Glābt spēli "Skonto" tomēr neizdevās.

Šonedēļ Rīgā notiks vēl vairākas spēles. Sestdien "Skonto" hallē Jūrmalas "Spartaks" plkst. 20:30 uzņems Igaunijas "Sillamae Kalev", savukārt "Metta"/LU svētdien plkst. 18:00 Olimpiskā sporta centra hallē tiksies ar citu Igaunijas komandu "Infonet". Tikmēr treniņnometnē Turcijā otro zaudējumu piedzīvoja "Ventspils", kas ar 0:1 piekāpās Ukrainas Premjerlīgas vidusdaļas komandai "Illichivets". Šoreiz kurzemnieki spēlēja optimālajā sastāvā.

Skonto - Levadia 1:2 (0:2)
Vārti: Blanks 66' - 14', 31'
Skonto: Grigorjevs - Osipovs, Rode, Ļisieckis, Gabovs - Fertovs, Isajevs, Rugins - Sineļņikovs, Karašausks, Gutkovskis

Ventspils - Illichivets 0:1 (0:0)
Vārti: Okriašvili 76'
Ventspils: Uvarenko, Kurakins, Dubra, Smirnovs, Timofejevs, Žatkins, Žigajevs, Pauļus, Suhanovs, Abdultaofiks, Turkovs

Izmantotie resursi:
Новости - football.ua

  -1 [+] [-]

, 2013-02-21 18:03, pirms 11 gadiem
Ventspils suds treneru japatriecccc!!!!

     [+] [-]

, 2013-02-21 18:05, pirms 11 gadiem
vot Blaks malacis, sastaavaa nebija bet vaartus guva, taadi vechi mums vajadziigi

     [+] [-]

, 2013-02-21 18:16, pirms 11 gadiem
Skonto - Levadia 1:2 (0:2)
Vārti: Blanks 66' - 14', 31'
Skonto: Grigorjevs - Osipovs, Rode, Ļisieckis, Gabovs - Fertovs, Isajevs, Rugins - Sineļņikovs, Karašausks, Gutkovskis

     [+] [-]

, 2013-02-21 18:26, pirms 11 gadiem
Omamma rakstīja: vot Blaks malacis, sastaavaa nebija bet vaartus guva, taadi vechi mums vajadziigi
Te jau tikai pamatsastāvs ielikts. Droši vien vienkārši nāca uz maiņu.

     [+] [-]

, 2013-02-21 18:27, pirms 11 gadiem
Kā izklausās, polis Ļisieckis varētu būt iedragājis savas iespējas palikt Skonto pēc šī mača?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-21 18:47, pirms 11 gadiem
Polju portaalos vai nu Skonto veertee par augstu vai Lipecki par zemu, kad polju mediji pazinoja ka lipeckis atraadaas skonto, Polji sashutuma ka kaads kas netiek pie speleshanas polijas 2. ligas lejas gala komandaa var tikt tik augstu Latvijas chempionata.

Viens no komentetajiem jokoja, ka vel uz Barcelonu vajadzeja pameginat

  -1 [+] [-]

, 2013-02-21 18:51, pirms 11 gadiem
Teiksim tā - nav jau nakāds brīnums tas polis. Pašu Skonto audzēkņi tādā vecumā ir labāki... bet tāda lieta, ka viņi jau nemaz vairs nav Skonto sistēmā... tātad jāmeklē citur. kādas finanses, tādi leģionāri.

p.s. Tas gruzīns- Laša jau perspektīvāks, bet daudz daudz jāstrādā. To Tamazs arii mēģina darit. redzēsim kā turpināsies izaugsme, bet ja jau Reading šo puisi grib, tad kaut kam tur ir jābūt

  +2 [+] [-]

, 2013-02-21 20:04, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: Teiksim tā - nav jau nakāds brīnums tas polis. Pašu Skonto audzēkņi tādā vecumā ir labāki... bet tāda lieta, ka viņi jau nemaz vairs nav Skonto sistēmā... tātad jāmeklē citur. kādas finanses, tādi leģionāri.

p.s. Tas gruzīns- Laša jau perspektīvāks, bet daudz daudz jāstrādā. To Tamazs arii mēģina darit. redzēsim kā turpināsies izaugsme, bet ja jau Reading šo puisi grib, tad kaut kam tur ir jābūt
Reading Lašu grib?!?!?!
Jaaa, un CSKA ar Dinamo Valeru grib, Skonto fufels...

  -1 [+] [-]

, 2013-02-21 20:48, pirms 11 gadiem
Fedor-
Laša nebūtu Skonto, ja varētu UK nokārtot darba atļauju.
tā vismaz tiek runāts.
tas arī viss.
Par Šabalu neviens nav teicis, ka viņi ir gatavi pirkt, bet ieinteresēti ir

  -1 [+] [-]

, 2013-02-21 21:25, pirms 11 gadiem
Laša Dvali, resp., uzvārds ir Dvali.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja