Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Gongadzem visu laiku nepieciešama apkārtējo palīdzība"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pertija: "Gongadzem visu laiku nepieciešama apkārtējo palīdzība"
Tamazs Pertija

Sākoties Virslīgas pēdējam aplim, Sportacentrs.com piedāvā šosezon ar mums kopā esošā futbola trenera Tamaza Pertijas pārdomas par notiekošo Latvijas čempionātā. Atkāpei no Virslīgas – informācija par Pertijas iespējamo aizbraukšanu strādāt dzimtenē.

Grūti noteikt Virslīgas uzvarētāju

"Daugava" Ventspilī zaudēja pēdējās sekundēs. Neizskatījās, ka daugavpilieši vēlējās uzvarēt.
Biju šokā par pārāk lielo piesardzību. Biju redzams, ka "Daugava" piekrita neizšķirtam. Ar tik labu sastāvu spēlēt bez asuma man nav pieņemami. Nebija redzama pārliecība. Pārējās trīs lielā četrinieka komandās to redzu. Spēlēšana uz neizšķirtu pēdējās 15 minūtēs bija acīmredzama. Bez tam Mamuka Gongadze neiesita "pendeli". Šķiet, pirmo reizi aizsita garām, taču cik svarīgā brīdī! Viņš ļoti pārdzīvo.

Zinu, ka ar Gongadzi regulāri kontaktējaties sazvanīšanās veidā.
Mamuka ir spēlētājs, kuram vienmēr vajadzīgi padomi, virzība. Gongadze ir labs puisis, taču bez palīdzības no malas viņam grūti. Parasti ir tā, ka sazvanāmies arī pirms spēlēm. Tā teikt – uz veiksmi! Šoreiz pirms mača Ventspilī viņš nepiezvanīja. Varbūt tas ietekmēja. Iespējams, pie vainas ir neziņa par sastāvu. Agrāk viņš jau vairākas dienas pirms spēles bija drošs par būšanu pamatsastāvā.

Ar Stenlija Ibes atnākšanu situācija ir mainījusies. Neizslēdzu, ka Gongadze ir zaudējis pārliecību. "Pendeles" izpildīšana bija spilgts piemērs tam, kā izskatās nepārliecināti futbolisti. Pateicu, ka ar netrāpīto "pendeli" dzīve nebeidzas, jāturpina strādāt treniņos. Es viņus abus liktu vienlaicīgi laukumā, vienmēr esmu sapņojis par diviem lieliskiem uzbrucējiem. Lielisku uzbrucēju pāris ir katra trenera sapnis. "Daugavā" Gongadze un Ibe nevar spēlēt kopā leģionāru limita dēļ.

Kas ir čempionāta favorīte, sākoties pēdējam aplim?
"Daugavas" un "Skonto" izredzes vērtēju ar 60%, bet abām Kurzemes komandām dodu 40% iespēju. Visas četras komandas ir labi nokomplektētas. Daudz ko izšķirs gatavošanās konkrētai spēlei, nevis domājot par visu apli. Neatceros tik interesantu čempionātu.

"Skonto" šobrīd spēlē visstabilāko futbolu, katrā pozīcijā ir gatavi futbolisti. Simpatizē tas, kā "Skonto" regulāri spēles laikā maina vietām malējos pussargus. "Daugava" bez Andreja Kovaļova un ar viņu sastāvā ir divas dažādas komandas. "Ventspils" ir spēcīga visās līnijās, bet Liepājai pluss ir Ģirta Karlsona atgriešanās. Jebkura piespēle, centrējums soda laukumā ir bīstami. Tamošausks ar savām līdera dotībām palīdz. Lai arī viņš nav tik labā formā, bet Tamošauska autoritātei laukumā ir milzīga nozīme.

Atteicu Gruzijas čempionei

Kāpēc nācās atteikt labam piedāvājumam Gruzijā?
Man bija piedāvājums no divkārtējās Gruzijas čempiones "Zestafoni", taču nācās uz laiku atteikties no šī piedāvājuma. Tāpēc, ka esmu apsolījis pabeigt iesākto darbu "Skonto", lai nebūtu pēc tam pretenziju. "Zestafoni" kluba prezidentu pazīstu vairākus gadus, bija mums jau tikšanās Frankfurtē. Ne vienmēr noteicošais ir nauda, svarīgs ir cilvēciskais faktors, pienākumi klubā. Šobrīd ar šo jautājumu iepauzēju, jāpabeidz sezona "Skonto" klubā. Mēs ar Gunti Indriksonu runājām un nolēmām, ka līdz gada beigām palikšu šeit. Priecājos, ka ir šādi piedāvājumi. Tas liecina, ka nestrādā veltīgi, tavu darbu pamana. Man šeit viss patiek – treneru štābs, treneru attieksme. Patiesībā kolektīvs ir ļoti labs.

Esmu dzirdējis, ka ir interese arī no Gruzijas olimpiskās izlases.
Jā, šis variants parādījās vienā laikā ar "Zestafoni" piedāvājumu. Tur ir spēcīgi speciālisti, taču, ja radīsies iespēja – kāpēc gan ne? Nesaku, ka man neinteresē jauniešu izlase, jo labāk vēlos strādāt klubā. Uzskatu, ka ir jāpalīdz dzimtenei. Latvija arī man ir dzimtene – šeit dzīvoju 16 gadus, sieva no šejienes, bērni iet latviešu skolā. Katrs speciālists domās par to, kur viņš var būt noderīgs.

Verpakovskis savu pēdējo vārdu vēl nav pateicis

Latvijas izlase neveiksmīgi sākusi Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu. Kas iekritis acīs?
No skatītājiem esmu dzirdējis, ka Māris Verpakovskis vairs nav labā formā, tāpēc mums nav izredžu kvalifikācijas turnīrā. Tādas pieejas nedrīkst būt. Domāju, ka Verpakovskis vēl iespēlēsies.

Kuru uzbrucēju labāk likt sastāvā – Artjomu Rudņevu vai Edgaru Gauraču. Krievijas presē lasīju, ka pēdējais ir neapmierināts ar mazo spēles laiku.
Svarīgi, kurš no viņiem konkrētai spēlei ir vairāk gatavs. Abi ir labi futbolisti. Uzskatu, ka Gauračs nepamatoti apvainojās. Izlasē tev jāspēlē tik, cik esi vajadzīgs, kaut tās ir tikai piecas minūtes. Ja es būtu treneris? Grūti pateikt, jo neesmu viņus redzējis treniņos. Pēc parametriem skatoties, tomēr dotu priekšroku Rudņevam.

Nesen Ritus Krjaukli nosauci par futbola profesoru. Viņa sniegums izlasē liecina par pretējo.
Latvijas čempionātā viņš ir profesors. Diemžēl izlasē viņam nav labākās spēles. Latvijai kreisā aizsarga pozīcijā ir daži labi jaunie – Vitālijs Maksimenko un Antons Kurakins. Abi gan šobrīd ir pārāk jauni lielajai izlase. Uzskatu, ka šajā pozīcijā ir jāspēlē futbolistam, kura darba kāja ir kreisā. Krjauklis spēlē ar labo kāju, tāpēc viņam kreisajā pusē ir grūti bumbas atņemšanā. Viņš ir zemākas klases aizsargs nekā pārējie trīs spēlētāji izlases aizsardzības līnijā.

Lasiet vēl:

Pertija vērtē Virslīgas vadošo piecinieku
Pertija: "Visiem jābaidās no "Spartaka""
Pertija piedāvā savu Virslīgas 1. apļa...
Pertija šokā par "Daugavas" aizsardzību
Pertija: "Guvu lielu baudu no "Mettas" spēles...
Pertija: "Lai Karpuškins neaiztiek Kultajevu!...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-20 13:03, pirms 12 gadiem
tinies tik prom uz savu Gruziju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-20 18:54, pirms 12 gadiem
Nu ja Pertija atteica Zestafoni, tad laikam drīz jau trenēs Latvijas izlasi

     [+] [-]

, 2012-09-20 22:49, pirms 12 gadiem
Atkal komentos tikai viens negatīvisms.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-21 18:56, pirms 12 gadiem
Pertijam ir taisniiba.....Mamuka ir loti labs speeleetaajs, bet vinjam truukst trenera atbalsta ...