Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas 4. kārta: dzelzs vīri, skaitļi un zvaigznes

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Virslīgas 4. kārta: dzelzs vīri, skaitļi un zvaigznes
"Jūrmalas" futbolisti pārsteidza
Foto: Romualds Vambuts

Nedēļas nogalē tika pielikts punkts vienai devītajai daļai 2011. gada Latvijas futbola Virslīgas sezonai. Fiksētas pirmās sensācijas, arvien izteiktāk iezīmējās sezonas lielākās zvaigznes, kā arī notikusi līdera nomaiņa rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Atskatīsimies uz notikumiem ceturtajā kārtā.

Jau trešo uzvaru pēc kārtas ar iespaidīgo 4:0 izcīnījusi "Ventspils", kas turpina mīt uz papēžiem līgas līdervienībai "Liepājas Metalurgam". Tieši šīs divas komandas ir vienīgās, kuras nav zaudējušas ne punkta, bet ventspilnieki vēl nav ielaiduši arī nevienus vārtus! Pirmos punktus zaudēja "Skonto", kas ar 0:1 piekāpās "Jūrmalai", kā arī "Daugava", kas nospēlēja 1:1 ar "Jelgavu". LFF DK īpašas intrigas nav radījusi, vienīgo sodu piespriežot "Daugavai", kura uz mājas spēli pret jelgavniekiem nav spējusi nodrošināt nepieciešamo bumbu padevēju skaitu.

Zvaigznes

Skonto - Jūrmala 0:1

Zvaigznes: Fabiņjo - Daniels Ola
Lielākā turnīra sensācija ir notikusi. Jūrmalnieki perfekti nostrādāja aizsardzībā, kā arī sagaidīja savu iespēju iesist. Aizsardzības līdera funkcijas uzņēmās nigērietis Daniels Ola. Vairākas reizes, pateicoties lieliskai pozīcijas izvēlei, novērsa pamatīgas briesmas pie Pāvela Nagļa sargātajiem vārtiem. Visspilgtāk palika atmiņā no Artūra Karašauska galvas noceltā bumba, kā arī Kristapa Blanka bloķētais sitiens. Lielisks sniegums aizsarga izpildījumā.

"Skonto" rindās vienīgais, kurš pelnījis uzslavas ir brazīlietis Fabiņjo. Visas spēles garumā viņš bija vienīgais, kurš patiešām centās kaut ko izveidot uzbrukumā. Pārejot uz kreiso malu, kļuva acīmredzami bīstamāks. Partneriem iedalīja vairākas lieliskas piespēles, izveidoja bīstamāko komandas momentu.Neskatoties uz zaudējumu, pussargam laba spēle.

Jūrmala-VV - Liepājas Metalurgs 0:5

Zvaigznes: Nav - Vladimirs Kamešs
Pie rezultāta 0:5 grūti būtu kādu izcelt jūrmalnieku rindās, tādēļ to šoreiz arī nedarīsim. Nebija tāda futbolista, kurš izceltos uz pārējo komandas biedru fona. Jāgaida, kad Vladimira Babičeva trenētā komanda sadziedēs visas brūces, tad arī spriedīsim par šīs vienības patieso varējumu.

Liepājnieku rindās ļoti aktīvs šajā spēlē bija Vladimirs Kamešs. Viņa rēķinā ne tikai vārtu guvums, bet arī rezultatīva piespēle. Jaunais uzbrucējs sezonas ievadā demonstrē labu sniegumu, cīnoties līdz pēdējam visās epizodēs. Tas nes augļus gan viņam pašam, gan komandai kopumā.

Ventspils - Olimps 4:0

Zvaigznes: Maikls Tukura - Toma Tabatadze
Ventspilnieki savu skatītāju priekšā iznīcinājuši visus pretiniekus. Tie gan nav bijuši no turnīra tabulas augšgala, tādēļ nevajadzētu pārspīlēt ar ventiņu varenības slavināšanu. Galvenās spēles vēl ir priekšā, bet nevar noliegt, ka komanda demonstrē skatāmu futbolu. Arī šogad viens no labākajiem komandām ir pussargs Maikls Tukura. Pret "Olimpu" viņam izdevās iesist savus pirmos vārtus šosezon. Maikls bija aktīvs visās laukuma vietās, palīdzot gan aizsargiem, gan uzbrucējiem. Enerģijas šim puisim allaž bijis daudz.

"Olimpa" rindās nesliktu spēli aizvadīja vārtsargs Jānis Krūmiņš, bet zvaigznes godu šoreiz piešķirsim Tomam Tabatadzem. No gruzīnu kvarteta uzbrūkošajās darbībās viņš atstāja pārliecinošāko iespaidu. Aktīvi centās presingot "Ventspils" aizsargus, sagādājot tiem problēmas ar uzbrukumu ievadīšanu. Acīs gan krita daudzās Tabatadzes neveiksmes savu uzbrukumu noslēgumā, jo bieži pieņēma ne tos pareizākos risinājumus.

Daugava - Jelgava 1:1

Zvaigznes: Mihails Ziziļevs - Jurijs Ksenzovs
Vadima Logina prombūtnē "Daugavas" dispečera lomu pussargu līnijā uzņēmās pieredzējušais Mihails Ziziļevs. Lai arī piespēlēm bieži trūka precizitātes, Mihails to visu kompensēja ar milzīgu pašatdevi. Aktīvi cīnījās aizsardzībā un uzbrukumā, nekautrējās iesaistīties divcīņās. Labākā tituls šoreiz ne jau par kvalitāti, bet gan par cīņassparu un vēlmi uzvarēt.

Līdzīgi ir arī ar jelgavnieku Juriju Ksenzovu. Spēle Daugavpilī kopumā nebija nekāds kvalitatīva un skaista futbola paraugs, tādēļ jāizvēlas no tiem vīriem, kuri spēlēja stabili un droši. "Jelgavas" kapteinis bija starp viņiem. Kļūdas netika pieļautas un arī divcīņās tika zaudēts reti.

Statistika

Ceturtajā spēļu kārtā vārtsargi tika pārspēti 12 reizes, pie tam pēc vienas kārtas pārtraukuma mums ir arī precīzs sitiens savos vārtos - "Olimpa" futbolists Isajevs eleganti pārmeta bumbu pāri savam vārtu vīram Krūmiņam. Šī spēļu kārta kļuvusi par līdz šim disciplinētāko, jo četrās spēlēs kopumā parādīti tikai deviņi brīdinājumi. Neviena no komandām nesavāca vairāk par diviem. Ātrāko vārtu guvēju ailē jau otro reizi šosezon figurē Genādijs Soloņicins, kurš pret "Jūrmalu-VV" vārtus guva jau 2. minūtē. Starp citu, Soloņicins ar četriem vārtu guvumiem kļuvis par rezultatīvāko turnīra futbolistu, bet vismaz divi vārtu guvumi ir deviņiem spēlētājiem. Par pirmo futbolistu ar vairāk nekā divām rezultatīvām piespēlēm kļuvis Oļegs Laizāns. Viņa kontā trīs piespēles trīs spēlēs.

Par sešiem sarucis to spēlētāju skaits, kuri savas komandas rindās aizvadījuši visas spēles no zvana līdz zvanam. Uz "dzelzs vīra" titulu turpina pretendēt 38 futbolisti. Tāpat kā iepriekšējā kārtā, arī šoreiz laukumā astoņu komandu sastāvos kopumā devās 31 leģionārs. Salīdzinājumam - "Jelgava" izmantoja vienu ārzemnieku, bet "Daugava" - astoņus (maksimums). Virslīgā debitēja ventspilnieku japānis Naoja Šibamura, kļūstot par trešo šīs valsts pārstāvi 2011. gada sezonā.

5. kārtā savā starpā tiksies abas turnīra līderes: "Daugava" un "Liepājas Metalurgs". Mačs norisināsies Liepājā.

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Genādijs SoloņicinsLiepājas Metalurgs4
2.Vadims LoginsDaugava3
3.Mamuka GongadzeDaugava3
4.Artūrs KarašausksSkonto2
5.Nerijus VaļskisLiepājas Metalurgs2
6.Mišels MakīVentspils2
7.Igors SavčenkovsVentspils2
8.Vladimirs KamešsLiepājas Metalurgs2
9.Vladislavs KozlovsJelgava2

Labākie piespēlētāji

SpēlētājsKlubsPiespēles
Oļegs LaizānsVentspils3
Andrejs ProhorenkovsLiepājas Metalurgs2
Aleksandrs KļimovsJelgava2
Jevgēņijs SimonovsDaugava2
Eduards SuhanovsVentspils2

4. kārtas mini statistika

Dzeltenās kartītes: 9
Sarkanās kartītes: 0
Rupjākā komanda: "Jūrmala" - četrās spēlēs 11 brīdinājumi
Vārti: 12 (1 savos vārtos)
Ātrākie vārti: Genādijs Soloņicins "Liepājas Metalurgs" - 2.minūte
Vēlākie vārti: Genādijs Soloņicins "Liepājas Metalurgs" 82. minūte
Vārti 1. puslaikā: 7
Vārti 2. puslaikā: 5
Leģionāri: 31
Maiņas: 24 no 24 iespējamajām
11 metru soda sitieni: 0
Plāksteru karalis: Giorgijs Čikišvili četrās spēlēs savācis 3 brīdinājumus
Dzelzs vīri: 38 spēlētāji aizvadījuši visas spēles no zvana līdz zvanam

Virslīgas 4. kārta

DatumsLaiksVietaSpēleRez.Vārti
16.04.16:00RīgaSkonto - FC Jūrmala0:1Daņilovs (Naglis)
16.04.17:00ĶekavaJūrmala-VV - Liepājas Metalurgs0:5Soloņicins 2; Prohorenkovs (Kamešs); Kamešs (Tamošausks); Kavaļausks
17.04.15:00DaugavpilsDaugava - Jelgava1:1Dudņiks - Kozlovs (Bogdaškins)
17.04.15:00VentspilsVentspils - Olimps4:0Tukura (Suhanovs); Savčenkovs (Laizāns); Isajevs (s.v.); Martiness (Kosmačovs)

Turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Liepājas Metalurgs440013:212
2.Daugava43108:210
3.Ventspils330012:09
4.Skonto32016:26
5.Jelgava41216:75
6.Jūrmala41122:44
7.Gulbene30032:90
8.Jūrmala-VV30032:120
9.Olimps40041:140
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FC KBH

  +5 [+] [-]

, 2011-04-19 12:16, pirms 13 gadiem
Paldies par rakstu, bija patīkami lasīt, varbūt šogad pirmo reizi nopietni pieversīšos arī Latvijas futbola līdzi sekošanai
Slēpts komentārs: FC KBH

  -1 [+] [-]

, 2011-04-19 12:43, pirms 13 gadiem
''38 spēlētāji aizvadījuši visas spēles no zvana līdz zvanam''

Neesmu šogad vēl bijis uz futbolu. Tagad tiesnesis svilpes vietā ar zvanu sāk spēli un paziņo par tās beigām?

  -4 [+] [-]

, 2011-04-19 13:50, pirms 13 gadiem
Pertijas dupsis ';

  -1 [+] [-]

, 2011-04-19 14:56, pirms 13 gadiem
Laizanam vel viena piespele, pret jurmalu.v.v pirma spele, Krauklis savos vartos.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-19 15:02, pirms 13 gadiem
Ventspils pagaidam viennozimigi labakei..! Viniem ir 12 iesisti goli bet rezultativakajam ir tikai 2 goli tas rada uz labu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-19 21:11, pirms 13 gadiem
Ļoti interesants raksts. Nauri, tā turēt! Baigi interesanti statistiku apskatīties, piemēram, par piespēlēm, ko nemaz tā spēles laikā neievēro. Tā turēt.

Šajā kārtā, manuprāt, labākais bija Soloņicins, bet, lai jau nu Liepājas komandā Kamešam tiek tas gods būt izceltam. Jaunais spēlētājs tiešām atzīstami iesācis jauno sezonu.