Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ventspilī un Tukumā četras Virslīgas komandas cīnīsies par pirmajām uzvarām

Emils Ozerinskis

Ventspilī un Tukumā četras Virslīgas komandas cīnīsies par pirmajām uzvarām
Leonels Vambā. Foto: Sergejs Kuzņecovs

"Optibet" futbola Virslīgā 20. martā spēles aizvadīs četras komandas, kas turnīru iesāka ar zaudējumiem. RFS centīsies pie savas šīs sezonas pirmās uzvaras tikt Ventspilī, kamēr Jūrmalas "Spartaks" domās par "Mettas" apspēlēšanu Tukumā. Spēles būs vērojamas Sportacentrs.com televīzijā.

"Ventspils" - RFS (Sestdien pulksten 13:00, Ventspils 2. pamatskolas stadions)
Sezonu "Ventspils" komanda sāka blāvi. Dzeltenzilie Virslīgas atklāšanas spēlē bez ierunām piekāpās valsts čempionvienībai. Vāji kurzemnieku vārtos nospēlēja Konstjantins Mahnovskis, bet uzbrukumā nekas vairāk par dažiem kontrolsitieniem no distances ventspilniekiem nesanāca. Jāatzīt, ka pretī bija potenciāli spēcīgākā līgas komanda, taču arī otrā kārta daudz vieglāka Viorela Frunzes trenētajai vienībai nesolās.

Pēdējo sezonu vicečempione RFS pēc lieliska sagatavošanās posma, kurā netika piedzīvots neviens zaudējums, sajuta zaudējuma rūgtumu Virslīgas pirmajā kārtā. Darko Lemajiča trešajā minūtē gūtie vārti radīja maldīgu priekšstatu, ka visi vārti Viktora Moroza vadītajai komandai jau no pirmajiem mačiem būs vaļā. Taču rīdzinieki pārāk ātri atdeva iniciatīvu, piekāpjoties vidzemniekiem. Kompensācijas laika pēdējās sekundēs Sedriks Kuadio varēja punktu RFS komandai izglābt, taču pirms vārtu līnijas kotdivuārieša sito bumbu galvu atvairīja Ēriks Punculs.

RFS rindās šajā sezonā spēlē iepriekšējā pusotra gada "Ventspils" viens no atslēgas spēlētājiem Lukass Villela. RFS izmanto stratēģiju piesaistīt Virslīgu jau iepazinušos citu komandu vadošos leģionārus, tādējādi izslēdzot ar adaptēšanos saistītās problēmas. "Ventspils" rindās pamanāmākie sezonas atklāšanas mačā bija piesaistītie ukraiņu futbolisti Jurijs Tkačuks un Olehs Sinicja, taču īsta līdera, kas varētu uzlauzt čempionvienības aizsardzību "Ventspilij" vēl nebija. Vai izdosies atslēgt RFS vārtus?

"Spartaks" - "Metta" (Sestdien pulksten 15:00, Tukuma stadiona mākslīgais laukums)
Lai gan Tukuma komanda šogad Virslīgas čempionātā nestartēs, tomēr pilsēta bez Virslīgas futbola nepaliks. Kamēr kaujas gatavībā vēl nav zaļie laukumi, Jūrmalas "Spartaks" savas mājas spēles aizvadīs Tukuma stadiona mākslīgā seguma laukumā. Pēc sāpīgā zaudējuma Daugavpilī, "Spartaks" centīsies tik pie pirmajiem punktiem šajā sezonā. Ar vārtiem komandas pirmajā spēlē izcēlās kamerūniešu uzbrucējs Leonels Vambā, kuram šajā sezonā varētu arī būt atvēlēta potenciālā "Spartaka" bombardiera loma.

"Mettai" izbraukuma spēlē Liepājā, vēju pilsētas komanda meta pārāk smagu izaicinājumu. Ar liepājnieku jaudīgo uzbrukumu gados jaunā aizsardzības līnija "Mettai" netika galā, taču uzbrukumā potenciāls zaļibaltajiem ir. Ar vārtiem sezonas pirmajā spēlē izcēlās raženais nigērietis Junusa Muritala, taču arī starp vietējiem spēlētājiem uzbrukuma līnijā "Mettai" ir puiši, kas šajā sezonā komandas sastāvā var uzmirdzēt.

Pēc Jevgeņija Nerugala rupjās kļūdas Daugavpilī, pret "Mettu", iespējams, "Spartaka" vārtu drošība varētu tikt uzticēta ilgadējajam "Mettas" vārtu vīram un vienam no līderiem Dāvim Ošam, kurš aizvada otro sezonu "Spartaka" rindās. "Mettas" rindās spēlē šosezon vienīgais Virslīgas rēzeknietis Dmitrijs Zelenkovs, kurš pagājušajā nedēļā debitēja Latvijas augstākajā līgā pēc tam, kad vairākas sezonas pavadīja Itālijas futbolā.

Abas šodienas spēles būs vērojamas Sportacentrs.com televīzijas kanālā.

"Optibet" Virslīgas 2. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRezultāts
19.03.17:00Liepāja – RigaSportacentrs.com TV0:2 (0:1)
17:00Valmiera – DaugavpilsSportacentrs.com2:2 (1:1)
20.03.13:00Ventspils – RFSSportacentrs.com TV
15:00Spartaks – MettaSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga22005:06
2.Valmiera21105:44
3.Daugavpils21104:34
4.Liepāja21014:33
5.RFS10012:30
6.Spartaks10011:20
7.Metta10011:40
8.Ventspils10010:30

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Raimonds KrollisValmiera3 (1)
2.Darko LemajičsRFS2

  +2 [+] [-]

, 2021-03-20 10:12, pirms 3 gadiem
Apkopojot virslīgai pieteikto spēlētāju statistiku,uzdūros unikālai situācijai,kāda ir FK Ventspils komandā.Pateicoties tagadējam leģionāru limitam 8+3,kā arī pieredzējušo latviešu spēlētāju aiziešanai uz citām komandām,ir izveidojusies situācija,ka FK Ventspils komandā spēlētāji ir ar vismazāko spēļu pieredzi Latvijas virslīgā.Tikai pateicoties pēdējā brīdī uzaicinātiem Bogdaškinam Kurtišam un Lazarevam,izdevās šajā rādītājā apsteigt Mettu.Ventspilniekiem kopā 664 spēles,metiešiem 526 spēles.Mans pieminētais trio kopā aizvadījuši 404 spēles virslīgā,kas ir divreiz vairāk ,nekā visi pārējie Ventspils spēlētāji kopā.Pavisam traka situācija izskatās,ja skatāmies,cik guvuši vārtus.Aizsargi nevienus,pussargi nevienus,izņemot protams Bogdaškinu,kura kontā 21 vārti citās virslīgas komandās.Uzbrucēji Kazeem un Pyagbara kopā guvuši četrus vārtus un Kurtišs šo rādītāju uzlabo ar vēl septiņiem vārtiem,kurus guva Liepājas un Jelgavas komandās.Tāda situācija,ar sastāva komplektāciju,nav redzēta ,kopš kluba pirmās sezonas virslīgā 1997.gadā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-20 11:12, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Apkopojot virslīgai pieteikto spēlētāju statistiku,uzdūros unikālai situācijai,kāda ir FK Ventspils komandā.Pateicoties tagadējam leģionāru limitam 8+3,kā arī pieredzējušo latviešu spēlētāju aiziešanai uz citām komandām,ir izveidojusies situācija,ka FK Ventspils komandā spēlētāji ir ar vismazāko spēļu pieredzi Latvijas virslīgā.Tikai pateicoties pēdējā brīdī uzaicinātiem Bogdaškinam Kurtišam un Lazarevam,izdevās šajā rādītājā apsteigt Mettu.Ventspilniekiem kopā 664 spēles,metiešiem 526 spēles.Mans pieminētais trio kopā aizvadījuši 404 spēles virslīgā,kas ir divreiz vairāk ,nekā visi pārējie Ventspils spēlētāji kopā.Pavisam traka situācija izskatās,ja skatāmies,cik guvuši vārtus.Aizsargi nevienus,pussargi nevienus,izņemot protams Bogdaškinu,kura kontā 21 vārti citās virslīgas komandās.Uzbrucēji Kazeem un Pyagbara kopā guvuši četrus vārtus un Kurtišs šo rādītāju uzlabo ar vēl septiņiem vārtiem,kurus guva Liepājas un Jelgavas komandās.Tāda situācija,ar sastāva komplektāciju,nav redzēta ,kopš kluba pirmās sezonas virslīgā 1997.gadā.
Interesants novērojums. Jācer gan, ka Vpils nebūs tabulā līdzās Mettai..

     [+] [-]

, 2021-03-20 12:11, pirms 3 gadiem
Stuglis laikam 13.00 spēlēs.

     [+] [-]

, 2021-03-20 12:47, pirms 3 gadiem
https://www.finalwhistle.org

https://www.finalwhistle.org
Jauna futbolmenedžera spēle! Rit tikai 7 sezona. Neviens nav nekur tāli ticis!
Un ziniet kas ir pats labākais? Leģendārais hattrick izstrādātājs sadarbojoties ar Serbu censoņām ir radijis patiešām modernu un interesantu projektu!

Latvijā pašlaik tikai 4(!!!) Komandas. Tādēļ savas vietējās līgas nav, un nelaimīgie 4 spēlē globālajā grupā!
Mums vajag savu līgu! Tādēļ tieši tu vari palīdzēt!

Lielākā atšķirība no citām menedzer spēlēm - pat ar tik tikko izveidotu klubu - tu vari būt konkurēt spējīga un cīnītirs par medaļām!
Pievienojoties - nebūsi peramo zēnu statusā!


https://www.finalwhistle.org

https://www.finalwhistle.org

     [+] [-]

, 2021-03-20 14:28, pirms 3 gadiem
Gooooooools !!! Lemajičs.