Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga aicina LFF palielināt leģionāru limitu līdz astoņiem

Andrejs Siliņš

Virslīga aicina LFF palielināt leģionāru limitu līdz astoņiem
Foto: fkventspils.lv

Augusta ievadā biedrības ,,Latvijas Futbola Virslīga’’ (LFV) biedri tikās divās kopsapulcēs, lai aktualizētu un pārrunātu dažādus ar Latvijas futbola virslīgas čempionātu saistītus jautājumus, domājot kā par 2020. gada sezonu, tā ilgtermiņa periodu kopumā. Plašu pārrunu rezultātā biedri ir vienojušies par kopīgu nostāju vairākos ar Virslīgas norisi saistītos jautājumos, par ko oficiāli tika informēta arī Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pēc vairāku biedru ierosinājuma kā galvenais dienas kārtības punkts tika izskatīts jautājums par asociācijā sagatavoto spēlētāju skaita noteikumiem, ko 2018. gadā izskaņā ieviesa LFF. LFV kopīgā viedokļa formulējumā vienojās par priekšlikumu “8+3” sistēmai, kas paredzētu, ka vienlaikus VIrslīgas mačos komandas laukumā drīkst turēt līdz astoņiem leģionāriem pašreizējo piecu vietā, bet pārējiem trin jābūt asociācijā sagatavotiem spēlētājiem, turklāt komandas pieteikums uz spēli tiek paplašināts līdz 20 spēlētājiem, starp kuriem diviem jābūt asociācijā sagatavotiem U-21 vecuma kategorijas spēlētājiem.

Piedāvātais priekšlikums ir veidots balstoties uz Latvijas izlases snieguma uzlabošanu, veicinot spēlētāju konkurenci klubu sastāvos; motivētu asociācijā sagatavoto spēlētāju izaugsmi; Latvijas klubu augstāko sportisko mērķu sasniegšanu, ko nodrošinātu augstvērtīgāku viesspēlētāju un motivētāku asociācijā sagatavoto spēlētāju piesaiste, efektivizējot klubu algu budžetus un izvairoties no mākslīga “algu burbuļa” veidošanās asociācijas sagatavoto spēlētāju vidū; Latvijas klubu augstāko sportisko mērķu sasniegšanu, ko veicinātu iespēja Virslīgas un Eiropas kausu spēlēs iespēlēt un spēles aizvadīt vienādos sastāvos.

Tiesa, šoreiz LFV neko nemin par iepriekš atsevišķu klubu ierosināto, lai neviens Eiropas Savienības pilsonis netiktu uzskatīts par ārzemnieku.

otrs būtiskākais jautājums izskatīts LFV sadarbība ar LFF turpmākajam periodam. Izskatot vairākus sadarbības modeļus, LFV biedri kā vienīgo pareizo sadarbības modeli atbalstīja jau spēkā esošo, kas funkcionē jau kopš LFV dibināšanas brīža 2012. gadā - LFV un LFF uz sadarbības pamata kopīgi rīko Latvijas virslīgas čempionātu, sadalot atbildības funkcijas. LFV biedri novērtēja pēdējo gadu Virslīgas izaugsmi gan sportiskā, gan organizatoriskā ziņā, tādējādi apliecinot esošā sadarbības modeļa pareizību.

Izvērtējot 2019. gada sadarbības līguma noslēgšanas gaitu, tas ir, līguma parakstīšana vien dažas nedēļas pirms čempionāta sākuma, kas ne tikai radīja negatīvu publisku rezonansi, bet arī ļoti būtiski ietekmēja iespēju atbilstošā organizatoriskajā kvalitātē sagatavoties 2019. gada sezonai, biedri bija vienisprātis par sadarbības līguma parakstīšanu savlaicīgi. Kā viens no būtiskākajiem argumentiem tika minēts arī ciešāku attiecību veidošana starp LFV un tās sadarbības partneriem, kuriem nereti lēmumi saistībā ar gaidāmā kalendārā gada aktivitātēm, tai skaitā finanšu izlietojumu, jāpieņem iepriekšējā gada izskaņā.

Jāpiebilst, ka 2020. gada izskaņā noslēgsies vairāki būtiski LFV pamatdarbības līgumi (ģenerālsponsora, raidtiesību kā arī TV partnera sadarbības līgums), LFV biedri uzskata par nepieciešamu paust oficiālu nostāju, ka LFV-LFF sadarbības līguma pagarinājumam jābūt noformētam uz vismaz uz divu gadu periodu, kas garantētu iespēju LFV rēķināties ar vairākiem būtiskiem procesiem savlaicīgi.

Visi LFV biedri atbalstīja priekšlikumu līguma pamatu veidot jau uz esošā bāzes, lai izvairītos no nepamatotas ažiotāžas, papildus iekļaujot sekojošo:
- Jāpalielina LFF ieguldījums Virslīgas čempionāta attīstībā, LFF budžetā paredzot vairāk līdzekļus Latvijas virslīgas čempionāta atspoguļošanai televīzijā;
- Pārstāvot Latvijas profesionālā futbola attīstību deleģēt LFV pārstāvi ikdienas darbam LFF Infrastruktūras komitejā, tai skaitā izstrādājot LFF Infrastruktūras stratēģiju nākamajam periodam;
- Noteikt, ka Latvijas virslīgas čempionāta sākumu LFV un LFF saskaņo uz vienprātības principa.

trešais jautājums tika diskutēts UEFA solidaritātes maksājumu sadales princips. Iepazīstoties ar pieejamo informāciju, LFV biedri vienbalsīgi atbalstīja principu, ka par tā izlietojumu un sadales apjomu lēmums jāpieņem tieši klubiem. Balstoties uz UEFA rekomendācijām, finansējums pamatā var tikt novirzīts virslīgas klubu jaunatnes akadēmiju vajadzībām.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.com/news/lf...

1 2 3 94 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2019-08-16 15:33, pirms 5 gadiem
Priecājos, ka LFV ir praktiķi nevis teorētiķi.
Ceru, ka viens Rietumu gudrais šo spēs pārdzīvot.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 15:33, pirms 5 gadiem
Nahrenizējiet pilnībā tos stulbos limitus!!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 15:38, pirms 5 gadiem
Tukša pļūtīšana. Es uzskatu, ka Latvijas čempionātu jāpārņem federācijai. Un visi maksimi ar sašeņkām lai paši pelna naudu, nevis parazitē uz LFF rēķina.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 15:47, pirms 5 gadiem
Nu vismaz kaut kas .

  +4 [+] [-]

, 2019-08-16 15:50, pirms 5 gadiem
Labāk vispār atcelt limitus,lai 11 nosmērējušies džeki skraida pie tukšām tribīnēm,tad Latvijas futbols drīz vien būs kā Spānijā hahaha.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 15:54, pirms 5 gadiem
saulainaespania rakstīja: Labāk vispār atcelt limitus,lai 11 nosmērējušies džeki skraida pie tukšām tribīnēm,tad Latvijas futbols drīz vien būs kā Spānijā hahaha.
Bez limitiem, RFC vēl izveidos tādu blici, kura būs 3x spēcīgāka par LV izlasi
LV-izlase nevienu neiepriecinās nākamo 5 gadu laikā kā minimums, RFC to var kompensēt ar labu sniegumu (iespējams arī brīnumu) eirokausos.
Galvenais lai ne no Āfrikas ņem tos leģus, ko viņi patreiz arī nedara. Prieks par viņiem fanot

  +2 [+] [-]

, 2019-08-16 15:59, pirms 5 gadiem
Laikam sakariigi un pareizi,jo gandriiz visaa Eiropaa ir liidziigi.Klubus buutu nepareiz,pat stulbi saliidzinaat ar valsts izlaseem,kas netiesi saistiits...Teiksim man sen vairs maigi sakot nepatiik Francijas izlase,jo vizuaali pilniigi ne ar ko neatskiras no jebkuras Aafrikas valstu izlaseem

  -1 [+] [-]

, 2019-08-16 16:12, pirms 5 gadiem
Ļoti ceru ka LFV klubi nevākšu sastāvu no lētiem , apšaubāmas kvalitātes Āfrikāņiem ,bet iegādāsies labas kvalitātes Eiropiešus , tādejādi arī celsies virslīgas līmenis

  +2 [+] [-]

, 2019-08-16 16:18, pirms 5 gadiem
Principa es vecmodīgs un patīk ja spēlē savējie, leģi limitēti, bet nu šobrīd izlasei tas ar neko nav devis. Skaidrs ka, kaut ko jau limitēs, bet kādas proporcijas labākās...man laikam nav viedokļa.
Kā ir estiem?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 16:20, pirms 5 gadiem
Labāk vajadzētu izveidot sarakstu ar valstīm, kuru futbolisti Latvijā jūtami paaugstina līgas līmeni, piemēram, Gibraltārs, Andora, Sanmarīno. Futbolistus no šīm valstīm neuzskatīt par leģionāriem. Bet visus brazīliešus, vāciešus, angļus, itāļus utt - ne vairāk kā piecus!

     [+] [-]

, 2019-08-16 16:26, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Principa es vecmodīgs un patīk ja spēlē savējie, leģi limitēti, bet nu šobrīd izlasei tas ar neko nav devis. Skaidrs ka, kaut ko jau limitēs, bet kādas proporcijas labākās...man laikam nav viedokļa.
Kā ir estiem?
EEZ valstīm atcelt limitus. pārējiem limitu 3-5.

  -3 [+] [-]

, 2019-08-16 16:28, pirms 5 gadiem
kaba69* rakstīja: Laikam sakariigi un pareizi,jo gandriiz visaa Eiropaa ir liidziigi.Klubus buutu nepareiz,pat stulbi saliidzinaat ar valsts izlaseem,kas netiesi saistiits...Teiksim man sen vairs maigi sakot nepatiik Francijas izlase,jo vizuaali pilniigi ne ar ko neatskiras no jebkuras Aafrikas valstu izlaseem
Tas saucas vienā vārdā - RASISMS.

     [+] [-]

, 2019-08-16 16:28, pirms 5 gadiem
Estiem EK baigi neiet , tai pašā Lietuvā leģionāru limits cik zinu nav
Banss rakstīja: Principa es vecmodīgs un patīk ja spēlē savējie, leģi limitēti, bet nu šobrīd izlasei tas ar neko nav devis. Skaidrs ka, kaut ko jau limitēs, bet kādas proporcijas labākās...man laikam nav viedokļa.
Kā ir estiem?

     [+] [-]

, 2019-08-16 16:29, pirms 5 gadiem
Nav tālu līdz brīdim, kad (pastarpināti) par Latvijas nodokļu maksātāju naudu NACIONĀLAJĀ FUTBOLA ČEMPIONĀTĀ laukumā bumbu dzenās 11 plus 11 melni, brūni, iepelēki, zilgani un dzelteni zeperi no Āfrikas, Japānas un vēl sazin no kurienes. Viņi latviski nezinās ne vārda, varbūt nedaudz buldurēs krieviski, bet lielākoties angliski... Tad kāpēc tam vispār jāsaucas par Latvijas čempionātu futbolā, ja te viss būs tikai priekš lētiem trešā plaukta ārzemniekiem?

     [+] [-]

, 2019-08-16 16:31, pirms 5 gadiem
zubrusk rakstīja: Estiem EK baigi neiet , tai pašā Lietuvā leģionāru limits cik zinu nav
par leišiem zinu, nezinu kā ir estiem. Ne kontekstā kā viņiem iet, vnk kā viņiem ir, pa kādu ceļu šamie brien.

     [+] [-]

, 2019-08-16 16:36, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Nav tālu līdz brīdim, kad (pastarpināti) par Latvijas nodokļu maksātāju naudu NACIONĀLAJĀ FUTBOLA ČEMPIONĀTĀ laukumā bumbu dzenās 11 plus 11 melni, brūni, iepelēki, zilgani un dzelteni zeperi no Āfrikas, Japānas un vēl sazin no kurienes. Viņi latviski nezinās ne vārda, varbūt nedaudz buldurēs krieviski, bet lielākoties angliski... Tad kāpēc tam vispār jāsaucas par Latvijas čempionātu futbolā, ja te viss būs tikai priekš lētiem trešā plaukta ārzemniekiem?
Nu FC Riga leģus par lētiem nesauktu...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 16:40, pirms 5 gadiem
Labāk, lai kaut vai 3 letiņi katrā komandā spēlē klasi augstākā futbolā un ir reāls pienesums izlasei nekā 11 bumbulējas un nekur uz priekšu netiekam.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 16:50, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: EEZ valstīm atcelt limitus. pārējiem limitu 3-5.
Nepiekrītu. Piem. Ukrainā un Gruzijā var atrast kvalitatīvus leģus. Tas pats Debelko kurš abus golus vakar salādēja - Ukrainis. Tie visuālo tēlu nebojā. Nahren viņus limitēt?

Papildinu: vēl piem. Serbijā un Horvātijā var daudz ko labu atrast

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 16:51, pirms 5 gadiem
Kāpēc gan LFF, kurai ir jārūpējas par LATVIJAS futbola attīstību, būtu jāiegulda vairāk LFV līdzekļus, ja klubi vēlas palielināt leģionāru limitu?

Šis viss atgādina to joku, kad LV slēpošanas trašu īpašnieki pieprasīja kompensācijas no valsts, jo ziema bija ļoti silta, un sniega bija maz.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-16 16:53, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāpēc gan LFF, kurai ir jārūpējas par LATVIJAS futbola attīstību, būtu jāiegulda vairāk LFV līdzekļus, ja klubi vēlas palielināt leģionāru limitu?

Šis viss atgādina to joku, kad LV slēpošanas trašu īpašnieki pieprasīja kompensācijas no valsts, jo ziema bija ļoti silta, un sniega bija maz.
Klubu vēlme, lai jau cīnās.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-16 16:57, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Bez limitiem, RFC vēl izveidos tādu blici, kura būs 3x spēcīgāka par LV izlasi
LV-izlase nevienu neiepriecinās nākamo 5 gadu laikā kā minimums, RFC to var kompensēt ar labu sniegumu (iespējams arī brīnumu) eirokausos.
Galvenais lai ne no Āfrikas ņem tos leģus, ko viņi patreiz arī nedara. Prieks par viņiem fanot
Nu izveidos RFS to spēcīgo blici, un kas tālāk?
Leģionāru skaita palielināšana, nebūt nenozīmē, ka visi LFV automātiski kļūs naudīgāki, un tagad tikai LFV klubos saplūdīs augstas klases leģionāri.
Un vel dīvaināks esi, ja domā, ka baigi LV klubu līmenis pacelsies UEFA kausos, ja LFV atcels limitu. UEFA kausos jau tagad nav leģionāru limits, un vai tāpēc RFS baigi tālu tajos tika?!

Smieklīgi!

     [+] [-]

, 2019-08-16 16:57, pirms 5 gadiem
...un latviešiem lai paliek Prāta Vētras turnīri, starpnovadu draudzības spēles un bērnu svētku sacensības. Kādas prioritātes, tādi arī lēmumi. Garšīgāk ir atmazgāt no Krievijas izzagto naudu, bankās jau arī otrgadnieki nesēž.

     [+] [-]

, 2019-08-16 17:02, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu izveidos RFS to spēcīgo blici, un kas tālāk?
Leģionāru skaita palielināšana, nebūt nenozīmē, ka visi LFV automātiski kļūs naudīgāki, un tagad tikai LFV klubos saplūdīs augstas klases leģionāri.
Un vel dīvaināks esi, ja domā, ka baigi LV klubu līmenis pacelsies UEFA kausos, ja LFV atcels limitu. UEFA kausos jau tagad nav leģionāru limits, un vai tāpēc RFS baigi tālu tajos tika?!

Smieklīgi!
Izveidos blici un cīnīsies par vietu Eirolīgas grupā, nevis pirmajā kārtā izkritīs.
Klubi naudu varēs lietderīgāk izmantot, nevis pārmaksāt kādam vietējam, piem. Karašauskam, bet gan vietā paņemt labāku leģi par izdevīgāku summu.
Zinu, ka UEFA spēlēs limitu nav. Un dēļ LFV limitiem, leģi ''neiespēlēsies'', jo gribot negribot, ar viņiem jālaiž ir vietējie. A tā varēs jau no sezonas starta iespēlēties, pierast viens pie otra. Pats taču saproti, cik svarīgi tas ir.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-16 17:05, pirms 5 gadiem
Liepājnieks jau klāt ar savu vienīgo superpareizo viedokli. Uzmanieties, ja viņam kas nepatiks uzreiz sāks apsaukāties.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-16 17:06, pirms 5 gadiem
Atbalstu leģionāru limitu palielināšanu. Cerams ka tā arī būs. Lai vietējie cīnās par vietu sastāvā.

     [+] [-]

, 2019-08-16 17:09, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Izveidos blici un cīnīsies par vietu Eirolīgas grupā, nevis pirmajā kārtā izkritīs.
Klubi naudu varēs lietderīgāk izmantot, nevis pārmaksāt kādam vietējam, piem. Karašauskam, bet gan vietā paņemt labāku leģi par izdevīgāku summu.
Zinu, ka UEFA spēlēs limitu nav. Un dēļ LFV limitiem, leģi ''neiespēlēsies'', jo gribot negribot, ar viņiem jālaiž ir vietējie. A tā varēs jau no sezonas starta iespēlēties, pierast viens pie otra. Pats taču saproti, cik svarīgi tas ir.
Piedod, bet tas viss ir muļķības.
LFV klubiem beidzot jābeidz nodarboties ar muļķībām, un tajā vietā nopērkot par sviestmaizi n-tos dažādus ārzemju brīnumus ar cerību tos par labu naudu vēlāk noandelēt, labāk lai nopērk 3-5 tiešām laba līmeņa leģionārus, kuri tiešām dos labu ieguldījumu komandas spēlē, un pēc tam būs arī vieglāk pārdot laba snieguma gadījumā.
Pie tam virkne LFV klubu tā arī vēlas darīt, bet tādi klubi kā RFS, FCR un Spartaks šo ideju ir absolūti sačakarējuši. Pārējie LFV klubi ir spiesti spēlēt pēc šo trīs klubu stabules.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-16 17:12, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Nav tālu līdz brīdim, kad (pastarpināti) par Latvijas nodokļu maksātāju naudu NACIONĀLAJĀ FUTBOLA ČEMPIONĀTĀ laukumā bumbu dzenās 11 plus 11 melni, brūni, iepelēki, zilgani un dzelteni zeperi no Āfrikas, Japānas un vēl sazin no kurienes. Viņi latviski nezinās ne vārda, varbūt nedaudz buldurēs krieviski, bet lielākoties angliski... Tad kāpēc tam vispār jāsaucas par Latvijas čempionātu futbolā, ja te viss būs tikai priekš lētiem trešā plaukta ārzemniekiem?
Cik klubu budžets vismaz daļēji sastāv no pašvaldību dotācijām? D-Pils, Liepāja un Jelgavā laikam Valmiera. Bet cik lielas tās ir ?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 17:12, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: ...un latviešiem lai paliek Prāta Vētras turnīri, starpnovadu draudzības spēles un bērnu svētku sacensības. Kādas prioritātes, tādi arī lēmumi. Garšīgāk ir atmazgāt no Krievijas izzagto naudu, bankās jau arī otrgadnieki nesēž.
Varu ar pilnu atbildības sajūtu pateikt, ka lielākā daļa fuņveidīgo humonoīdu to nemaz nesaprot.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-16 17:16, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Cik klubu budžets vismaz daļēji sastāv no pašvaldību dotācijām? D-Pils, Liepāja un Jelgavā laikam Valmiera. Bet cik lielas tās ir ?
Liepājā visa Liepājas jaunatnes futbola sistēma ir uz pašvaldības pleciem.
Ja LFV klubi vēlas lai atceļ leģionāru limitus, tad pašvaldībām jānosaka kompensācijas apmērs LFV klubiem, ko tiem jāmaksā, ja tie vēlas iegūt sporta spēļu skolu audzēkņus savās akadēmijās.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 17:17, pirms 5 gadiem
Butu pacelusi pakapeniski,tagad ir 6 letini,5 arzemnieki..Tad vareja pacelt 6arzemnieki 5 letini vai 7 arzemnieki 4 vietejie..Un 2021.gada tad 8pret 3
Citadi aizies tada gravi,ka jaunie netiks virsliga.Lai gan,ja bus 10komandas virsliga tad daudz maz vietejiem iespejas bus.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 17:17, pirms 5 gadiem
zubrusk rakstīja: Estiem EK baigi neiet , tai pašā Lietuvā leģionāru limits cik zinu nav
Un leiši ar to nekur tālāk savā futbolā nav tikuši. Turpat +/- kur mēs vien ir.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-16 17:22, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Varu ar pilnu atbildības sajūtu pateikt, ka lielākā daļa fuņveidīgo humonoīdu to nemaz nesaprot.
Fuņveidīgie humoīdi noteikti nesaprot tavas domas, viņi vispār ir muļķi. Visi pasaulē ir muļķi un neko nesaprot kuri domā savādāk kā tu. Neko nejēdz no krievu naudas atmazgāšanas shēmām ,kuras sportā ir ļoooooti daudz, neko nesaprot no krievu maigās varas kura bija , ir un būs. Šausmas cik fuņveidīgie humanoīdi ir nejēgas, naivi un aprobežoti. Prasa tikai maizi un izpriecas. Labi ka mums ri viens Namejs kurš pilnīgi visu izanalizē un tad tikai kaut ko apmeklē, visur meklē šmaukšanos.
Esi mūs Gaismas pils! Nes mūs apgaismībā!

  +3 [+] [-]

, 2019-08-16 17:22, pirms 5 gadiem
Tā turpinot drīz lv futbolistus vispār neredzēsim virslīgā... Ja palielina leģionāru skaitu, tad jāpalielina arī virslīgas klubu skaitu, lai Latvijas futbolistiem netiktu liegtas iespējas sevi pieràdīt. Citādi tas ilgtermiņā radīs efektu, ka lv futbols kļūs par svešzemju dalībnieku cirkizrādi, bet pats futbols Latvijā zaudētu savu vēl esošo popularitātes atlikumu.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-16 17:24, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un leiši ar to nekur tālāk savā futbolā nav tikuši. Turpat +/- kur mēs vien ir.
Bet eirokausos lietuviešiem klājās labāk. Lietuvas klubu futbols aug.

     [+] [-]

, 2019-08-16 17:31, pirms 5 gadiem
Nepaspēju laicīgi papildināt tekstu, tāpēc daļu pievienošu tagad:Tā turpinot drīz lv futbolistus vispār neredzēsim virslīgā... Ja palielina leģionāru skaitu, tad jāpalielina arī virslīgas klubu skaitu, lai Latvijas futbolistiem netiktu liegtas iespējas sevi pieràdīt. Citādi tas ilgtermiņā radīs efektu, ka lv futbols kļūs par svešzemju dalībnieku cirkizrādi, bet pats futbols Latvijā zaudētu savu vēl esošo popularitātes atlikumu.
Padomājiet paši, kādas iespējas izsisties pasaulē būs lv futbolistam, ja soli pa solim lv futbola augstākajā līgā mūsu sportistu skaits mākslīgi tiks ierobežots. Jo vairāk ārzemnieku, jo vairāk iespēju profesionāli augt tikai izredzētajiem, pārējie būs spiesti tupēt zemākās līgās un amatieros.

P.s.Atvainojos, šoreiz rakstu neizlasīju, varbūt nemaz nav tik briesmīgi, kā no malas tas pirmajā brīdī likās. Nezinu.Izteicu tikai savu viedokli.
1 2 3 94 komentāri