Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas 3. kārta: skaitļi, zvaigznes, snaiperi

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Virslīgas 3. kārta: skaitļi, zvaigznes, snaiperi
Vadims Logins viens no labākajiem pirmajās sezonas kārtās
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Noslēgusies garlaicīgākā Latvijas futbola Virslīgas jaunās sezonas kārta. Četrās spēlēs šaubu par favorītkomandu pārākumu praktiski nebija nekādu, toties skaitļu statistikā ir vairākas interesantas nianses. Atskatīsimies uz pašu interesantāko.

Sensāciju tīkotājiem 3. kārta sagādāja vilšanos, bet daudziem atgriešanos uz zemes. Izskatās, ka arī šogad par čempionāta godalgām cīnīsies četras komandas, bet pārējiem klubiem atliks sadalīt vietas no piektās līdz devītajai. Gan jau kāds pārsteigums neizpaliks, bet kopējos vilcienos vadošajā galā izmaiņas, acīmredzot, nenotiks. Šī kārta paliks atmiņā ar vairākiem skaistiem vārtu guvumiem, kā arī ar diezgan lieliem rezultātiem. Kārtas kurioza godā Artūra Karašauska gūtie vārti ar dibenu pret "Olimpu", bet galveno bezdarbnieku lomā LFF - federācijas mājaslapā ilgāku laiku pēc pirmo trīs kārtas spēļu beigām nebija iespējas iepazīties ne ar vienas komandas sastāvu, pat ne ar sākumsastāvu, kaut arī reglaments paredz, ka visiem klubiem stundu pirms cīņas sākuma jānosūta uz LFF protokoli.

Zvaigznes

Ventspils - Gulbene 4:0

Zvaigznes: Ritvars Rugins - Jasuhiro Kato
Ventspilnieki tika pie otrās sezonas pārliecinošās uzvaras, pie tam atkal iznīcināja pretinieku ar 4:0. Visi vārtu guvumi bija skaisti, bet īpaši izcēlās Mišels Makī ar Jevgēņiju Kosmačovu. Tieši Kosmačovs bija spilgtākā personība otrajā spēles pusē, bet galvenās zvaigznes godu atdodam Ritvaram Ruginam. Ruga aizvadīja labu maču, pieļāva maz kļūdu piespēlēs, guva skaistus un svarīgus vārtus, kā arī kopumā bija ļoti aktīvs. Moderna malējā aizsarga cienīgs sniegums.

"Gulbenes" rindās grūti izcelt kādu pēc zaudējuma 0:4. Tieši tādēļ jau otro spēli kārtas apbrīnosim japāņu leģionāra Jasuhiro Kato sniegumu. Vairākas reizes apspēlēja savu tautieti Sato, radīja briesmas pie Vlasova vārtiem, kā arī demonstrēja lielisku bumbas pārvaldes tehniku. Katrs nākamais japānis Latvijas futbolā ir arvien labāks. Vismaz tādu iespaidu, pagaidām, atstāj Kato. Spēlē pret ventspilniekiem viņš bija vienīgais futbolists, kurš nepazuda uz pretinieka fona, vēl vairāk, viņš uz tā izcēlās.

Jūrmala - Daugava 0:2

Zvaigznes: Jurijs Idionovs - Vadims Logins
Jūrmalnieki turpina slimot ar vārtu gūšanas momentu nerealizācijas slimību. Lai arī ne daudz, bet arī pret "Daugavu" komandai vajadzēja gūt vārtus. Iespējas izcelties bija vairākiem spēlētājiem, bet momenti joprojām tiek izšķērdēti. Komandas potenciāls noteikti ir pirmā sešinieka cienīgs, bet tas viss jāpierāda arī ar darbiem. Spēlē pret "Daugavu" izcelsim komandas kapteini Juriju Idionovu. Izdarīja vairākas labas piespēles partneriem un bija viens no redzamākajiem laukumā.

"Daugavas" rindās jāizceļ balsta pussargs Vadims Logins. Šo sezonu agresīvais pussargs iesācis makten labi. Spējīgi viņš tiek galā ar saviem pamatpienākumiem, pie tam vel pamanās gūt arī vārtus. Divi precīzi raidījumi no stūra sitieniem, kā arī elegants vārtu guvums no metriem 13. Summā jau trīs vārti, un nepamet sajūta, ka būs vēl.

Olimps - Skonto 0:4

Zvaigznes: Oskars Darģis - Artūrs Karašausks
Kurioza spēle ar milzīgu "Skonto" pārsvaru. No "Olimpa" tika gaidīts vairāk, un varbūt arī tiktu sagaidīts, ja vien komandas cietoksnī neatgrieztos Oskars Darģis. Savārījis ziepes sezonas atklāšanas spēlē pret "Liepājas Metalurgu" (kuriozi vārti, noraidījums), viņš atgriezās ar dubultu enerģiju. Sākumā trāpīja pa dupsi Artūram Karašauskam, kurš guva vārtus, bet pēc tā ielaida arī no laukuma centra. Gaidām vārtos atpakaļ Jāni Krūmiņu... Darģis spēles zvaigzne "pēdiņās".

"Skonto" rindās izcelsim aktīvo Artūru Karašausku. Sezonas pirmā spēle nebija viņam tā labākā, bet šoreiz bija patiešām aktīvs. Guva divus vārtus, vienreiz trāpīja pa pārliktni, kā arī nebaidījās sist vēl un vēl. Cerams, ka jaunais uzbrucējs turpinājumā atvērsies vēl vairāk.

Jelgava - Liepājas Metalurgs 1:3

Zvaigznes: Vladislavs Kozlovs - Vitālijs Kavaļausks
Tā nu sanācis, ka šoreiz lielu daļu mūsu komplimentu izpelnās vārtu guvēji. Par vienu no tādiem kļuvis jelgavnieks Vladislavs Kozlovs, kurš guva elegantus vārtus. Vladika kontā arī vairāki citi bīstami un skaisti sitieni, taču tie savu mērķi nesasniedza. Kozlovs, kā ierasti, bija aktīvs, bet bieži prasās vairāk lietderības uzbrukumu noslēgumu fāzēs.

Sezonas pirmajās spēlēs par Vitāliju Kavaļausku neizveidojās tas pats labākais priekšstats, bet vakar pret jelgavniekiem viņš patiešām bija varen labs. Iedeva labu piespēli partnerim, kurš panāca izlīdzinājumu, tāpat pāris epizodēs varēja noslēgt uzbrukumus pats. Uzbrukuma smailē bija aktīvākais no viesu futbolistiem. Gaidām pirmos sezonas vārtus!

Statistika

3. spēļu kārta kļuvusi par visdraudzīgāko, jo četrās spēlēs kopumā parādīti tikai 11 brīdinājumi, kas ir pārliecinošāki labākais rādītājs šī gada turnīrā. Mačos Ventspilī un Jelgavā vispār nenācās izmantot plāksterus, toties Olainē tos nācās rādīt veselas septiņas reizes. Šajā kārtā nebija neviena 11 metru soda sitiena vai arī sitiena savos vārtos (pirmo reizi šosezon!), bet kopumā vārti tika gūti 14 reizes (2. labākais rādītājs šogad). Par visātrāko vārtu guvēju kļuvis jelgavnieks Vladislavs Kozlovs, kurš pretinieku vārtus pamanījās iekarot jau pirmajā minūtē, pārspējot līdzšinējo rekordu par piecām minūtēm!

Divi spēlētāji šajā kārtā sev nokārtoja dubli. "Skonto" rindās izcēlās Artūrs Karašausks, bet "Daugavai" Vadims Logins. Logins labāko snaiperu sarakstā panācis savu komandas biedru Mamuku Gongadzi, bet gruzīns laukumā pavadījis mazāk laika, tādēļ viņš saglabā 1. vietu. Lai nu kā, bet pats fakts, ka labāko snaiperu duetu veido "Daugavas" spēlētāji, pārsteidz!! Vērts atzīmēt arī to, ka tieši trešdien pirmo reizi jaunajā sezonā tika veiktas visas iespējamās maiņas, kā arī uzzinājām pirmo futbolistu, kurš šosezon iekrājis trīs brīdinājumus - par to kļuvis "Olimpa" gruzīnu leģionārs Giorgijs Čikišvili. Runājot par leģionāriem, šajā kārtā uz laukuma devās 31 leģionārs, kas ir lielākais skaitlis no pirmajās trīs kārtās aizvadītajām spēlēm.

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava3
2.Vadims LoginsDaugava3
3.Artūrs KarašausksSkonto2
4.Mišels MakīVentspils2
5.Nerijus VaļskisLiepājas Metalurgs2
6.Genādijs SoloņicinsLiepājas Metalurgs2

Labākie piespēlētāji

SpēlētājsKlubsPiespēles
Oļegs LaizānsVentspils2
Andrejs ProhorenkovsLiepājas Metalurgs2
Aleksandrs KļimovsJelgava2
Jevgēņijs SimonovsDaugava2

3. kārtas mini statistika

Dzeltenās kartītes: 11
Sarkanās kartītes: 0
Rupjākā komanda: "Jūrmala" - četri brīdinājumi
Vārti: 14
Ātrākie vārti: Vladislavs Kozlovs "Jelgava" - 1.minūte
Vēlākie vārti: Juris Laizāns "Skonto" 88. minūte
Vārti 1. puslaikā: 9
Vārti 2. puslaikā: 5
Leģionāri: 31
Maiņas: 24 no 24 iespējamajām
11 metru soda sitieni: 0
Plāksteru karalis: Giorgijs Čikišvili trīs spēlēs savācis 3 brīdinājumus
Dzelzs vīri: 44 spēlētāji aizvadījuši visas spēles no zvana līdz zvanam

Virslīga, 3. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
13.04.17:00Ventspils - Gulbene4:0Makī; Rugins; Kosmačovs; Bespalovs
13.0417:00Jūrmala - Daugava0:2Logins 2
13.0417:00Olimps - Skonto0:4Karašausks 2; Smirnovs; Laizāns
13.0418:00Jelgava - Liepājas Metalurgs1:3Kozlovs - Kalns; Soloņicins; Mihadjuks

Turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Liepājas Metalurgs33008:29
2.Daugava33007:19
3.Ventspils22008:06
4.Skonto22006:16
5.Jelgava31115:64
6.Jūrmala30121:41
7.Gulbene30032:90
8.Jūrmala-VV20022:70
9.Olimps30031:100

Statistikas dati var būt arī nepareizi, jo lielākā daļa no tiem tiek skaitīta ar mūsu pašu acīm, nevis protokola materiāliem.

  -2 [+] [-]

, 2011-04-14 17:41, pirms 13 gadiem
Vlads, nevis vlaģiks :* :*

  -1 [+] [-]

, 2011-04-14 18:45, pirms 13 gadiem
Liepāja iesākusi diezgan pārliecinoši, redzēs kā ies savstarpējās līderu spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-14 19:08, pirms 13 gadiem
Vai ir zināmas tiesnešu atzīmes?

  +9 [+] [-]

, 2011-04-14 19:24, pirms 13 gadiem
Patīk šādi raksti!

  +6 [+] [-]

, 2011-04-14 19:33, pirms 13 gadiem
To "zvaigzni pēdiņās" gan nevajadzēja; talantīgam puisim uznākusi melnā strīpa, tā gadās un to var uzrakstīt, bet kāpēc gan traumēt vēl papildus?!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 20:12, pirms 13 gadiem
Nu man laikam no visiem gribētos izelt japāni Kato. Tiešām lieliski aizvadīja spēli. Lai arī komanda zaudēja, viņš bija tās motors un veda Gulbeni uz priekšu. Lielisks dribls un tehnika. Protams, jāuzsaka arī Logins un Karašausks, kā arī skaisto vārtu autori - ventspilnieki un Laizāns. Bet augstāko godu tomēr atdotu Kato.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 22:47, pirms 13 gadiem
Nākamajā kārtā interesantākais duelis varētu būt Daugava- Jelgava. Kaut kad jau pirmajai mazajai sensācijai jābūt

     [+] [-]

, 2011-04-15 15:45, pirms 13 gadiem
Kato gaida spoža nākotne! Redzēsim, ka pēc gadiem spēlēs kādā Eiropas TOP klubā!

     [+] [-]

, 2011-04-15 17:57, pirms 13 gadiem
Martini12 rakstīja: Kato gaida spoža nākotne! Redzēsim, ka pēc gadiem spēlēs kādā Eiropas TOP klubā!
Gan jau Sato ventiņus neapmierinās, pārpirks Kato no Gulbenes
Bet ja nopietni, TOP klubos viņu neredzēsim, jo pagaidām virsliģa ir viņa līmenis, savadāk tad te nespēlētu! bet, ja gulbeniešiem būtu labāki Kato partneri, tad gan smagi klātos ventiņiem 3dien. 2. puslaikā bija nepamanām Kato galīgi, par partneriem nerunājot.