Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Vai ''Metta/LU'' šokējoši pametīs Virslīgu?

Vai ''Metta/LU'' šokējoši pametīs Virslīgu?
Gatis Kalniņš
Foto: Māris Greidāns

Rīgā, Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā šodien pulksten 15:00 sāksies otrā spēle starp ''Metta/LU'' un "Olaine"/"Super Nova" par vietu ''SynotTip'' futbola Virslīgas nākamā gada turnīrā. Pirms izšķirošās cīņas saglabāta pamatīga intriga.

1. līgas vicečempioni "Olaine"/"Super Nova" un Virslīgas septītās vietas ieguvēja ''Metta/LU'' pirmo savstarpējo spēli aizvadīja 9. novembrī Olainē. 52. minūtē viesus vadībā izvirzīja Roberts Uldriķis, bet 85. minūtē mājiniekiem neizšķirtu (1:1) izrāva komandas rezultatīvākais futbolists Vugars Askerovs, kas tādējādi pirms atbildes spēles sagādāja pat negaidīti lielu intrigu.

''Metta/LU'' sezonas beigas Virslīgas turnīrā aizvadīja pat ļoti spilgti - ar 2:1 uzvarēta gan ''Ventspils'', gan ''Jelgava'', abas labākā trijnieka komandas, taču pret Olaines futbolistiem vairs tā ''Metta/LU'' nav redzama. "Olaine"/"Super Nova" futbolisti pirmajā mačā spēlēja ar milzīgu vēlmi, lielu enerģiju, kas arī deva rezultātu un sarežģīja dzīvi rīdziniekiem.

Jāpiemin, ka ''Metta/LU'' pārspēles aizvada bez komandas galvenā trenera Andra Riherta, kurš kopā ar Latvijas nacionālo izlasi atrodas Portugālē un gatavojas Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlei pret Eiropas čempioni Portugāli. Tikmēr Rīgas komandu vada treneris Viktors Mazurs.

''Negaidījām vieglu spēli. Gatavojāmies, izanalizējām pretinieku un mēģinājām izdarīt to, ko bijām ieplānojuši. Ir lietas, pie kurām jāpiestrādā un kuras nesanāca. Bumbu kontrolējām vairāk, izveidojām momentus, bet arī pretinieks negulēja. Gaidīja mūsu kļūdu. To, ko plānojām, gandrīz sanāca. Visu cieņu pretiniekam. Vienkārši nepaveicām darbu līdz galam,'' tā pēc pirmās spēles atzina treneris Viktors Mazurs.

Olaines komandas galvenais treneris pēc mača bija apmierināts ar savas komandas pašatdevi: ''Šogad man patīk ''Metta''. Gan fiziski, gan tehniski un taktiski. Jauni puiši. Paskatījāmies, kā pretinieki spēlē. Esmu ļoti apmierināts ar saviem futbolistiem. Spēle bija super. Viņiem ir kvalificēti futbolisti, un komanda ir aizvadījusi vairāk spēles augstā līmenī. Tāpat komandas neapspēlē ''Ventspili'', ''Liepāju''. Taktiski tā ir labi sagatavota komanda.''

Mača sākums Rīgā Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā pulksten 15:00. Tiešraidē spēli varēsiet vērot portālā Sportacentrs.com un ''LMT Straumē''. Uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā. ''Mettai'' šajā spēlē der arī 0:0 neizšķirts, bet Olainei vajag uzvaru vai rezultatīvu neizšķirtu.


Slēpts komentārs: hokejs1un2
, 2016-11-13 13:13, pirms 8 gadiem
...kas Olaine par vicecempioni!-LFF papirspeles radits mistrojums ar odiozo Nesterenko prieksgala...godiga cina pat nespeja izradit savu parakumu par Audu,-vajadzeja likt lieta papirspeles...
, 2016-11-13 13:13, pirms 8 gadiem
Pēc Brexita,un Trampa, nākamais scenārijs varētu būt Mettas izlidošana
, 2016-11-13 13:15, pirms 8 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: ...kas Olaine par vicecempioni!-LFF papirspeles radits mistrojums ar odiozo Nesterenko prieksgala...godiga cina pat nespeja izradit savu parakumu par Audu,-vajadzeja likt lieta papirspeles...
un to saka Auda, kas pati negribēja uzvarēt laukumā?
, 2016-11-13 13:25, pirms 8 gadiem
Audas(Ļepājas skola?) čīkstuļiem vēl nav miera. Paši nemaz netaisījās spēlēt, bet Olainei redz bija jāspēlē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-13 14:41, pirms 8 gadiem
Jo? Pārāk latviska komanda virslīgā? Vienīgie nopietni mēdz iebilst LFF nejēdzību sakarā?
Teemu Saxon rakstīja: pievienojos tiem, kuri mettu nevēlas redzēt virslīgā
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-13 16:25, pirms 8 gadiem
Ko Tu brien tik tālu līdz pastalām? Ja futbolā veidojas vide, kur viss - preses konferences, komandas savstarpējā komunikācija norit krievu valodā visbiežāk arī ar krievu lamu vārdiem, tad nebrīnies, ka futbola klubs, kura jaunatnes sistēmā krievu valodu un rupjības skan daudz mazāk, ir lielākā cieņā. Nesen bija tāds Virslīgas čempionu apskats un vienīgā komanda, kura bija spējīga uz ko vairāk kā klaigāt "мы чемпионы" bija tikai Liepāja.

Teemu Saxon rakstīja: nez kas būtu tas latviskums ?? cik man zināms, futbolu neviens ar pastalām nespēlē
, 2016-11-13 16:28, pirms 8 gadiem
Ceru, ka Metta pierādīs pārākumu. Tas ir stabils klubs ar tradīcijām un labu futbola skolu. Šajā sezonā spēlē ievērojami pārliecinošāk kā visās iepriekšējās, tāpēc nebūtu pelnījuši izkrist. Kad pāriesim uz 9-10 komandām Virslīgā, tad arī varēsim runāt par ģeogrāfisku čempionāta paplašināšanos.
, 2016-11-13 16:53, pirms 8 gadiem
Apsveicu Metta ar panākumu-domāju,ka visas sezonas gaitā pierādīja,ka ir cienīgi spēlēt Virslīgā arīdzan turpmāk (it sevišķi sezonas noslēgums pret Virslīgas lielajiem)... Protams prieks,ka aug ar tāda komanda kā Olaine un labprāt arīdzan viņu redzētu starp Virslīgas komandām...Ceru,ka jau drīz tomēr lems par Virslīgas paplašināšanu,jo uzskatu,ka vismaz pāris klubi būtu pelnījuši tur spēlēt ar no 1.līgas-protams tas vai viņi spētu nodrosināt finansiālu un vispārēju dalību (laukums,utt) Virslīgā-tas jau cits aspekts...
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
13

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.
Aleksejs Golijanins. Foto: Margarita Vigule
27

Daugavpils trāpa no stūra, grauj un kļūst par vicelīderi, Golijanins apvainojas un dezertē

"TonyBet" Virslīgā turpina uguņot mazbudžeta klubs "Daugavpils", kas savā laukumā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:0 sagrāva "Metta", no otrās vietas nostumjot Baltijas bagātāko sporta klubu "Riga". Ar diviem vārtiem izcēlās Jevgenijs Miņins, kurš trāpīja gan pendeli, gan arī…stūra sitienu.
Dmitrijs Zelenkovs guva vārtus savā 24. dzimšanas dienā. Foto: Sanita Sparāne/RFS
3

Čempione un līdere RFS atspēlējas Jelgavā, uzvaras pendeli iesit Lipuščeks

Pirmo mājas spēli uz dabīgā seguma aizvadīja arī "Jelgava", kas Jāņa Lūša Zemgales Olimpiskā centra stadionā pirmajā puslaikā ar tiešo brīvsitienu pat izvirzījās vadībā, tomēr punktus čempionei un līderei RFS neatņēma (1:2) un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.