Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Virslīga: Vieglas uzvaras "Ventspilij", "Daugavai", "Skonto" un Liepājai

Virslīga: Vieglas uzvaras "Ventspilij", "Daugavai",  "Skonto" un Liepājai
Artūrs Karašausks guva savus pirmos vārtus šosezon
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas futbola Virslīgas 3. kārtas pirmās spēles nekādas sensācijas nav sagādājušas. Pie vieglām un pārliecinošām uzvarām tika visas favorītkomandas - "Ventspils, "Skonto", "Daugava" un "Liepājas metalurgs"

"Ventspils" tiek galā ar "Gulbeni

Spēle Ventspilī aizritēja saulainā laikā ar iespaidīgu mājinieku pārsvaru. Jau no pirmajām minūtēm mājinieki uzbruka ļoti daudz, taču gulbeniešu veiksmīgā darbība aizsardzībā neko bīstamu izveidot neļāva. Pirmais patiešām bīstamais moments bija Mišelam Makī, kurš ar skaistu sitienu no metriem 24 precīzi sita vārtu labajā stūrī. Jāsaka, ka bumba vispirms atsitās pret vārtu stabu, un pēc tā lidoja vārtos. Nekavējoties laba iespēja izcelties bija arī Eduardam Višņakovam, bet viņam neizdevās pārmest bumbu pāri vārtsargam Nikoļskim. Vēl var atzīmēt arī Makī un Postņikova sitienus virsū Nikoļskim. Nesnauda arī "Gulbene", kuras rindās aktīvs bija Jasuhiro Kato. Pēc viņa reida no laukuma centra līdz soda laukumam glāba Aleksandrs Vlasovs, bet pēc Sputaja centrējuma Kato sitienu bloķēja Savčenkova galva. Likās, ka pirmajā puslaikā vārtu vairs nebūs, bet tad precīzi no 20 metriem uzsita Rugins, kurš pēc stūra sitiena izpildes bija pirmais pie aizsargu izraidītās bumbas no soda laukuma.

Otrā puslaika ievadā "Ventspils" sāka uzbrukt vēl vairāk. Vienā no pirmajiem uzbrukumiem tika trāpīts pa vārtu stabu, bet pēc tā kļūdas vairs netika pieļautas. Uz maiņu uznākušais Federiko Martiness atmeta bumbu Jevgēņijam Kosmačovam, kurš precīzi sita no tālienes. Vēl pēc pāris minūtēm atkal labs tālsitiens, bet šoreiz Vladimirs Bespalovs bija vārtu autors. Atlikušajā laikā mājiniekiem bija vēl vairākas iespējas gūt vārtus, bet "Gulbene" atbildēja ar retiem pretuzbrukumiem. "Ventspils" joprojām ir vienīgā komanda, kas vēl nav ielaidusi vārtus.

Ventspils - Gulbene 4:0 (2:0)
Vārti: Makī 25', Rugins 45', Kosmačovs 53', V.Bespalovs 56'.
Ventspils: Vlasovs, Postņikovs, Rugins, V.Bespalovs, Savčenkovs, Tukura, Laizāns, Suhanovs, Sato, Višņakovs, Makī.
Gulbene: Nikoļskis, Murdasovs, Ivanovs, Jeļkins, Kato, Mišins, Sputajs, Kotjukovs, Gluško, Kokins, Korabļovs.

"Daugava" dominē pār "Jūrmalu"

Daugavpils "Daugava" turpina savu uzvaru gājienu. Šodien pretiniekos bija "Jūrmala", kas daugavpiliešus uzņēma Olainē. "Daugava" diezgan pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, uzbrūkot krietni vairāk par pretinieku. "Jūrmala" pirmajās 45 minūtēs tā arī nespēja izveidot neko bīstamu, savukārt "Daugava" atbildēja ar diviem vārtu guvumiem, kā arī vairākiem nerealizētiem momentiem. Sākumā pēc stūra sitiena izpildes veiklākais bija Vadims Logins, bet puslaika beigu daļā tas pats Logins saņēma filigrānu partnera piespēli, no 15 metriem sitot vārtu apakšējā stūrī. Savu vārtu bagāžu šajā spēlē neizdevās palielināt Mamukam Gongadzem, kurš pēc pirmā puslaika tika nomainīts. Bija jūtams, ka savainojums neļauj viņam spēlēt ar pilnu atdevi.

Otrajā puslaikā "Daugava" mierīgi noturēja iekrāto pārsvaru, pie tam lieliska iespēja izcelties bija Jurijam Sokolovam, taču izgājienu viens pret vienu viņš neprata realizēt. Lai nu kā, daugavpilieši turpina uzvaru sēriju, kas ļauj turnīra tabulā ieņemt pirmo vietu.

Jūrmala - Daugava 0:2 (0:2)
Vārti: Logins 8', 39'
Jūrmala: Naglis, Sokoļskis, Belovs, Daņilovs, Gospodars, Paplavskis, Idionovs (Grigorovs), Ola, Ivaško, Šiļuks (Dragunovs), Kirjanovs (Zeņkovs).
Daugava: Eltermanis, Dudņiks, Uļjanovs, Čihradze, Šeļenkovs (Macions), Afanasjevs, Sokolovs, Logins (Volkovs), Ziziļevs, Gongadze (Kozlovs), Simonovs.

Karašausks ir atgriezies

Arkādijas stadionā "Skonto" futbolisti neatstāja nekādas izredzes uz panākumu "Olimpam". Pirmajā puslaikā olimpieši pie pieredzējušāko pretinieku vārtiem tā arī neizveidoja nevienu pašu bīstamu momentu, bet "Skonto" atbildēja ar Karašauska aktivitātēm. Puslaika vidū viņš atklāja rezultātu, bet pēdējās minūtēs guva vienus no čempionāta kuriozākajiem vārtiem - vārtsargs, izsitot bumbu prom no saviem vārtiem, trāpīja pa dibenu Karašauskam, un tālākais jau bija "meistarības" jautājums.

Otrā puslaika sākumā rezultāts kļuva 3:0, kad no nelielas distances precīzi sita "Skonto" aizsargs Vitālijs Smirnovs. Punktu spēlei mača beigu daļā pielika pieredzējušais Jurijs Laizāns, kurš guva vārtus no laukuma centra. Šausmīga spēle "Olimpa" vārtsargam Oskaram Darģim... Viņš ierindā atgriezās pēc diskvalifikācijas izciešanas.

Olimps - Skonto 0:4 (0:2)
Vārti: Karašausks 28', 42', Smirnovs 52' , Laizāns 88'
Olimps: Darģis, Kaļiņins, Isajevs, Maksimenko, Rajeckis (Broders), Čikišvili, Osipovs (Zeltiņš), Volkovs (Agafonovs), Tabatadze, Baladze, Zarnadze.
Skonto: Ikstens, Rode, Smirnovs, Kačanovs, Fertovs, Laizāns, Koļešņičenko (Stuglis), Sineļņikovs (Siņicins), Blanks (Šabala), Karašausks, Fabiņjo.

Jelgavā cīņā uzvar liepājnieki

Kārtas centrālā spēle norisinājās Jelgavā, kur "Jelgava" uzņēma "Liepājas metalurgs" komandu. Jelgavniekiem šī spēle iesākās ļoti sekmīgi un jau otrajā minūtē laukuma saimnieki izvirzījās vadībā, pārspējot Pāvelu Šteinboru, kas liepājnieku vārtos atgriezās pēc diskvalifikācijas. Jau pēc brīža vēl viens trieciens viesiem - savainojuma dēļ laukumu atstāja labākais snaiperis Nerijus Vaļskis. Tomēr vēlāk iniciatīvu pārņēma liepājnieki un pirmā puslaika otrajā pusē, kad ar vārtu guvumiem izcēlās Jurģis Kalns un Genādijs Soloņicins, panākot 2:1. Arī otrajā puslaikā vairāk bumbu kontrolēja liepājnieki, taču rezultāts ilgu laiku palika nemainīgs. Vien mača 82. minūtē Pāvels Mihadjuks izmantoja iespēju un nostiprināja "metalurgu" uzvaru - 3:1. Šis panākums kurzemniekiem ļāvis pakāpties uz pirmo pozīciju ar deviņiem punktiem - tikpat ir arī Daugavpils "Daugavai".

Jelgava - Liepājas metalurgs 1:3 (1:2)
Vārti: - Kozlovs 1' - Kalns 28', Soloņicins 36', Mihadjuks 78'
Jelgava: Bogdanovs, Daņilovs, Petrenko, Kazura (Ošs), Ksenzovs, Kļimovs, Lazdiņš, Redjko (Bespalovs), Bogdaškins (Freimanis), Kozlovs, Malašenoks.
Liepājas metalurgs: Šteinbors, Tomošausks, Vaļskis (Zirnis), Surņins, Kalns, Činiks, Prohorenkovs, Mihadjuks, Soloņicins (Savaļnieks), Jemeļins, Kavaļausks (Kamešs).

Virslīga, 3. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
13.04.17:00Ventspils - Gulbene4:0Makī; Rugins; Kosmačovs; Bespalovs
13.0417:00Jūrmala - Daugava0:2Logins 2
13.0417:00Olimps - Skonto0:4Karašausks 2; Smirnovs; Laizāns
13.0418:00Jelgava - Liepājas Metalurgs1:3Kozlovs - Kalns; Soloņicins; Mihadjuks

Turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Liepājas Metalurgs33008:29
2.Daugava33007:19
3.Ventspils22008:06
4.Skonto22006:16
5.Jelgava31115:64
6.Jūrmala30121:41
7.Gulbene30032:90
8.Jūrmala-VV20022:70
9.Olimps30031:100

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava3
2.Vadims LoginsDaugava3
3.Artūrs KarašausksSkonto2
4.Mišels MakīVentspils2
5.Nerijus VaļskisLiepājas Metalurgs2
6.Genādijs SoloņicinsLiepājas Metalurgs2

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 18:56, pirms 13 gadiem
Video !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 19:01, pirms 13 gadiem
Kā jau prognozēju,Pahars bez Karašauska nekur...
, 2011-04-13 19:03, pirms 13 gadiem
Daugava-jauns Latvijas cempions
, 2011-04-13 19:03, pirms 13 gadiem
Karašausks kārtejo reizi pierada ka māk iesist visām ''TOP'' komandām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 19:05, pirms 13 gadiem
D-pils26 rakstīja: Daugava-jauns Latvijas cempions
Pagaidīsim rudeni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 19:09, pirms 13 gadiem
ventspilnieki visus vartus guva no talsitieniem
malachi
, 2011-04-13 19:13, pirms 13 gadiem
MrBayerns rakstīja: Karašausks kārtejo reizi pierada ka māk iesist visām ''TOP'' komandām
gluži kā Miholaps savā laikā Policijas FK, Audām, Dittoniem un Dižvanagiem sita hettrikus
, 2011-04-13 19:15, pirms 13 gadiem
Visi favoriti tiek gala mierigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 19:24, pirms 13 gadiem
Par spēli Ventspils - Gulbene jāsaka tā - ja nevar cietoksni ieņemt ar šturmu jeb no tuvas distances, jābombardē tad ir ar lielgabaliem! rezultātā 4 precīzi un galvenais skaisti tālšāvieni, kas atneza uzvaru 4:0
Par spēli runājot, gulbenei nekādu cerību nebija, tikai 1 bīstams sitien pirmā puslaika vidū bija un tas arī viss.
Ļoti patika Tukuras spēle šodien tieši 1. puslaikā. bija pamanāmākā persona laukuma, tāpēc arī 2. puslaikā vidū ar pelnītiem aplausiem tika pavadīts nost no laukuma.
Tikmēr Višņakovam šī spēle galīgi neizdevusies, daudz brāķu piespēlēs, tikai 1 bīstams moment un atakl garām, tāpēc 2. puslaiku sāka Martiness, kurš vismaz varēja precīzas piespēles atdot, kas arī saasināja spēli uzbrukumā! redzu nākotnē tieši viņo kopā spēlējam ar Maki sākumsastāvā, kuram šodien bija manuprāt vissmukākie vārti, patāls šāviņš un no staba iekšā!
Pēc 4. vārtiem ventspilnieki manāmi atslābinājās un noveda to sekmīgi līdz uzvarai. Skatītāju bija manāmi mazāk, klusums bija lielāks tribīnēs, bet nenožēloju, ka aizgāju, jo gūtie varti noteikti būs vieni no labākajiem ne tikai 3. kārtā
, 2011-04-13 19:40, pirms 13 gadiem
Januks rakstīja: Tikmēr Višņakovam šī spēle galīgi neizdevusies, daudz brāķu piespēlēs, tikai 1 bīstams moment un atakl garām
Ta jāu jāsāk domāt, kad viņam bija pēdējā izdevusies spēle. Pret Daugavu/RFS? Jā, vieni vārti bija, taču arī izniekotu momentu pietika - un tas pret 1.līgas komandu.
Godīgi sakot, nesaprotu, kāpēc FKV Butriku nepievāca, bet atdeva uz Jūrmalu. Ja Višņakovs dabūt tik daudz spēlēs laika tikai vietējo spēlētāju kvotas dēļ, tad pietiek vietējo spēlētāju (tas pats Butriks), kas tomēr spēlē efektīvāk. Ja noteicošais ir augums (Rugins vai Butriks, protams, ir mazāki), nu, tad jāprasa, cik Višņakovs vērtīgas piespēles ir nometis tampašam Maki. Drīzāk jau viņš šobrīd, kad galīgi nespēj gūt vārtus, ir kļuvis arī skops un pats sit pat tad, kad noteikti prasās pēc piespēles.
, 2011-04-13 19:47, pirms 13 gadiem
Jelgava-Liepāja 1-3(Mihadjuks)
, 2011-04-13 20:24, pirms 13 gadiem
malaci metalurgs ta turet neviena zaude vel nau ne kausos nekur malachi
, 2011-04-13 20:27, pirms 13 gadiem
ronaldo96 rakstīja: malaci metalurgs ta turet neviena zaude vel nau ne kausos nekur malachi
Nu tādā ziņā kurzemnieki sākuši sekmīgi sezonu, bet ventiņiem tikai pagaidām vienas uzvaras
, 2011-04-13 20:31, pirms 13 gadiem
pig.man21 rakstīja: Nekad nebud jelgavai par lv cempioniem!
Sivēns, kas piedzimis stallī, nekad nebūs zirgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 20:37, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Badmintonā
Nē .........Totopolā!
, 2011-04-13 20:41, pirms 13 gadiem
D-pils26 rakstīja: Daugava-jauns Latvijas cempions
cerēsim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 20:44, pirms 13 gadiem
Domāju, ka Liepājas un Jelgavas spēle varēja būt varen interesanta. Abas labas komandas, abas guva vārtus. Abās akcents uz pašmāju spēlētājiem. Protams žēl, ka nebija iespēja redzēt. Katrā ziņā novēlu Jelgavai uzvarēt visus, izņemot varoņpilsētu Liepāju!
, 2011-04-13 20:48, pirms 13 gadiem
Vajadzētu rūpīgāk paskatītie abas spēles er Olimps vārtsarga Darģa piedalīšanos vai tiešām ir tizls vai Toto spēlē,bet normāli tas neliekas.
, 2011-04-13 20:49, pirms 13 gadiem
"Šausmīga spēle "Olimpa" vārtsargam Oskaram Darģim..."

Kas notiek ar Osi?:O Jau otrā spēle pēc kārtas aizvadīta tik nepārliecinoši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 20:56, pirms 13 gadiem
kashelsSs rakstīja: "Šausmīga spēle "Olimpa" vārtsargam Oskaram Darģim..."

Kas notiek ar Osi?:O Jau otrā spēle pēc kārtas aizvadīta tik nepārliecinoši.
Alimpa vārtsarga spēli pret skontu nevajadzētu īpaši ņemt vērā!
, 2011-04-13 20:58, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Alimpa vārtsarga spēli pret skontu nevajadzētu īpaši ņemt vērā!
Tas ir fakts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-13 21:30, pirms 13 gadiem
pig.man21 rakstīja: nekad nebut, jelgavai un jelgavas fk profesionalam futbolam! Spelesiet amatieru sastava.
100 %
, 2011-04-14 00:05, pirms 13 gadiem
Darģis, Darģis... Sezona sākusies pavisam neveiksmi viņam. Par Laizānu Skonto un Soloņicinu Liepājā jāsaka gan gluži pretējais. Abi sen nebija spēlējuši. Tagad savas prasmes labi apliecina. Prieks par Skonto pārliecinošo uzvaru, kas gan sanāca visai kurioza.

Labi spēlē arī Ventspils. Izmaiņas sastāvā pat varbūt tikai pastiprinājušas komandu. Makī turpina rullēt. Daugavai jāuzsaka tas pats Logins, kurš, teorētiski būdams aizsargs, guvis divus vārtus. Liepājai bez Vaļska varētu iet grūtāk, bet tagad varbūt dos iespēju kādam jaunajam censonim sevi biežāk apliecināt.
Sergejs Vilkovs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Vārtsargs dodas uzbrukumā un palīdz "Tukumam 2000" iegūt punktu Hanzā

Latvijas futbola Virslīgas 14. kārtas pašā izskaņā dramatiski notikumi risinājās Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā, kur "Tukuma 2000"/"Telms" vārtsargs Sergejs Vilkovs tiešā veidā piedalījās vārtu guvumā, kad viesi kompensācijas laika septītajā minūtē panāca 1:1.
Roberts Savaļnieks. Foto: Sanita Sparāne/RFS
7

RFS līderu cīņā grauj vairākumā un pārtrauc "Daugavpils" uzvaru skrējienu

"TonyBet" Virslīgas vadībā nostiprinājusies čempionvienība RFS, kas šovakar savā laukumā ar rezultātu 5:0 sakāva novājināto "Daugavpili" un nostūma to uz trešo vietu turnīra tabulā.
Džibrils Gejs. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
2

Senegālieši atgūst vārtu garšu, "Valmiera" ķer rokā līderu grupu

"TonyBet" Virslīgā jau sestajā spēlē pēc kārtas nezaudēja "Valmiera", kas šovakar izbraukumā Liepājā ar rezultātu 2:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu"/LFS, pret kuru pirmajā aplī mājās samierinājās ar neizšķirtu. Abus vārtus guva senegāliešu uzbrucēji - Džibrils Gejs un Meisa Diops.