Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Grobiņai" pirms Virslīgas licencēšanas procesa lielākās bažas par finansēm

Emils Ozerinskis

"Grobiņai" pirms Virslīgas licencēšanas procesa lielākās bažas par finansēm
"Grobiņas" futbolisti Marks Kurtišs un Andris Krušatins. Foto: LFF

Nākotnes līgas čempione SC "Grobiņa" visbažīgākā gaidāmajam Virslīgas licencēšanas procesam ir par naudas plūsmas norādīšanu, jo pagaidām runas par finansēm pie klubam vēlamā rezultāta nav novedušas, raksta reģionālais portāls liepājniekiem.lv.

Valts trešās lielākās pilsētās Liepājas un tuvējās apkārtnes notikumus atspoguļojošajā portālā citēts "Gorbiņas" direktors Andis Ādiņš: "Tas nav stāsts par negribēšanu, tas drīzāk ir stāsts par to, ka šā gada budžets gan Liepājas, gan Dienvidkurzemes pašvaldībām ir diezgan smags. Ir pietiekami pretimnākoša attieksme, bet vienlaikus arī abās pašvaldībās domas dalās, ko, protams, var arī saprast."

"Ar Liepājas pašvaldību panākta vienošanās par atbalstu infrastruktūras kontekstā, ar Dienvidkurzemi savukārt par tehnisko nodrošinājumu, tostarp transportu, līdz ar to varot teikt, ka iztikas minimums dzērvēm ir," pauž kluba direktors.

Adiņš citus šķēršļus komandas dalībai Latvijas čempionāta augstākajā līmenī nesaskata: "Citu lielu satraukumu licencēšanas procesā nav, akadēmija mums ir kārtībā, domāju, ka visas mazās nianses arī varētu atrisināt."

"Tādā gadījumā jāsaprot, vai uz plika entuziasma čaļi gatavi spēlēt un vai šādā veidā iespējams izvilkt sezonu," ieskicē Adiņš, norādot ka Virslīgā nav liegts spēlēt arī ar amatieru līgumiem.

"Vai nu ejam ar esošo bildi, vai meklējam citu finansējuma avotu, vai atsakāmies no sapņa un atgriežamies 1. līgā," trīs iespējamos ceļus norādīja Nākotnes līgas čempionu direktors.

Pagājušajā gadā ar 21 uzvaru un trīs neizšķirtiem Viktora Dobrecova trenētā komanda sakrāja 66 punktus turnīra tabulā. Otrās vietas ieguvējus "Riga" dublierus dzērves apsteidza par diviem punktiem, bet tuvākā pretendente cīņā par iekļūšanu Virslīgā (dublieru komandas to nevar darīt) "Skanste" iepalika septiņus punktus. Virslīgas čempionātā kā desmitās vietas ieguvēja vietu zaudēja "Super Nova", kura gan gadu iepriekš pēc palikšanas čempionāta pēdējā vietā tomēr atgriezās Virslīgas čempionātā Jūrmalas "Spartaks" izjukšanas dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

  -2 [+] [-]

, 2024-01-13 13:44, pirms 4 mēnešiem
Ir jāiet uz Virslīgu - jo tikai tā var mēģināt sākt meklēt +/- nopietnus sponsorus. protams, ka viss sākumā neies gludi, bet ja Grobiņa izšauj un izdodas varbūt pat kādu spēlētāju paŗdot RFS, vai Riga FC, vai kā savādāk. Varbūt sezonas laikā atrodas sponsori, kas ir gatavi vismaz savilkt klubam pāris simtu tūkstošu budžetā.
Ja paliks Nākotnes līgā, tad arī nebūs nekāda potenciālo sponsoru interese.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-13 14:56, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Ir jāiet uz Virslīgu - jo tikai tā var mēģināt sākt meklēt +/- nopietnus sponsorus. protams, ka viss sākumā neies gludi, bet ja Grobiņa izšauj un izdodas varbūt pat kādu spēlētāju paŗdot RFS, vai Riga FC, vai kā savādāk. Varbūt sezonas laikā atrodas sponsori, kas ir gatavi vismaz savilkt klubam pāris simtu tūkstošu budžetā.
Ja paliks Nākotnes līgā, tad arī nebūs nekāda potenciālo sponsoru interese.
sponsorus?Latvijā?....nopietni???.....drīzāk kādu aizdomīgu investoru"saimnieku" ..tas izklausītos ticamāk

  +1 [+] [-]

, 2024-01-13 16:37, pirms 4 mēnešiem
Bronsons rakstīja: sponsorus?Latvijā?....nopietni???.....drīzāk kādu aizdomīgu investoru"saimnieku" ..tas izklausītos ticamāk
Kur tu redzi manā teksta info, ka izdosies atrast sponsorus Latvijā? Mana doma ir tāda, ja Grobiņa vēlas cerēt uz kādu nopietnāku sponsoru, tad ir jāspēlē Virslīgā. Vēl pāris sezonas atpakaļ Valmiera FC bija nabadzīga komanda, bet pēc dažām veiksmīgām sezonām ir solīds budžets, ja salīdzinam to Baltijas kontekstā! Ja viņi paliks Nākotnes līgā, tad esošā situācija neuzlabosies pat teorētiski, ja nu atrodas kāds futbola fanāts, kas vēlas tieši Grobiņai dot kārtīgu žūksni naudas.
Priekš Grobiņas vajag atrast vismaz sākumam sponsorus, kas ir gatavi vismaz iedot 300 - 500k sezonā ar domu par ilgtermiņa atbalstu ar domu cīnīties par 4.vietu Virslīgā, lai nokļūtu Eirokausu zonā.

     [+] [-]

, 2024-01-13 17:01, pirms 4 mēnešiem
ambrē , cik jfc vencpils ir sponsoru

     [+] [-]

, 2024-01-13 17:21, pirms 4 mēnešiem
Ņemat kredītu kamēr nav sponsoru

     [+] [-]

, 2024-01-13 17:57, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Kur tu redzi manā teksta info, ka izdosies atrast sponsorus Latvijā? Mana doma ir tāda, ja Grobiņa vēlas cerēt uz kādu nopietnāku sponsoru, tad ir jāspēlē Virslīgā. Vēl pāris sezonas atpakaļ Valmiera FC bija nabadzīga komanda, bet pēc dažām veiksmīgām sezonām ir solīds budžets, ja salīdzinam to Baltijas kontekstā! Ja viņi paliks Nākotnes līgā, tad esošā situācija neuzlabosies pat teorētiski, ja nu atrodas kāds futbola fanāts, kas vēlas tieši Grobiņai dot kārtīgu žūksni naudas.
Priekš Grobiņas vajag atrast vismaz sākumam sponsorus, kas ir gatavi vismaz iedot 300 - 500k sezonā ar domu par ilgtermiņa atbalstu ar domu cīnīties par 4.vietu Virslīgā, lai nokļūtu Eirokausu zonā.
ir kāds klubs kas ir atradis sponsorus ārpus LV?...Valmiera...tiešām to budžetu sasniedza ar vietējo naudu piesaisti?....domāju ka atbildes uz šiem jautājumiem zini pats....nedomāju ka Grobiņai izdosies LV atrast nopietnu naudas āderi ...jā kaut kādus līdzekļus gan sagrabinās lai segtu pašu nepieciešamāko lai izdzīvotu ,bet ne tik lai spēlētāji saņemtu kaut pa 2štukām kas LV apstākļiem būtu daudz maz ciešami....

  +3 [+] [-]

, 2024-01-13 19:29, pirms 4 mēnešiem
Nu redz,sākam jau reālāk domāt par to,par ko rakstīju vēl pērnās sezonas laikā.Es gan stingri izteicu viedokli,ka Grobiņa nespēles virslīgā.Par laimi ir vēl divi risinājumi,A.Adiņa vārdiem sakot,"Vai nu ejam ar esošo bildi, vai meklējam citu finansējuma avotu".Cik saprotu,"esošā bilde" ir tas par ko runāts iepriekš.Spēlētāji ar amatieru līgumiem un ar Liepājas un Dienvidkurzemes pašvaldību atbalstu.Tas nozīmē tīrais amatieru futbols ar visdrošākām iespējām izkrist no virslīgas sezonas beigās.Cits finansējuma avots? Izskanēja runas par Hromova palīdzību un Grobiņas pataisīšanu par FK Liepājas farmklubu.Diez vai tas patiks Grobiņas un Liepājas līdzjutējiem.Kā redzams,tā izvēle diemžēl nav pagaidām plaša.Tā kā gaidīsim akreditācijas procesu.Vēl mēnesis un viss kļūs zināms.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-13 19:53, pirms 4 mēnešiem
treknais2 rakstīja: ambrē , cik jfc vencpils ir sponsoru
JFK Ventspils laime atšķirībā no Liepājas, Grobiņas visādām Karaostām utt. ir tāda, ka tas ir vienīgais futbola klubs, kas ir tuvāko 50 km rādiusā un varbūt pat vēl tālāk. Līdz ar to visa futbolam paredzētā nauda tiek vienai akadēmijai un futbola klubam. Infrastruktūra priekš Baltijas līmeņa ir normāla. Rēķinies vienu, ka BK Ventspils 90% naudas nāk no pilsētas budžeta - 600 - 700k sezonā. Ja JFK Ventspils paša spēkiem tiks līdz Virslīgai (paša spēkiem es ar to domāju, bez leģionāriem), tad savi 200 - 300k priekš Virslīgas pilsētas dome būs spiesta naudu sakasīt, jo vietējie futbola entuziasti sāks kurnēt, ka viss tiek tikai basketbolam. Arī HK Ventspils saņem naudu no domes, bet nepiedalās ar savu komandu hokeja čempionātā kur arī spēlē igauņi un leiši, jo nav vēl izaudzināti savi vietējie hokejisti, kas atbilstu vajadzīgajam vecumam, lai spēlētu pie večiem. Te tā filosofija ir tāda - nekādi leģionāri un visu iedos, ja ar paša spēkiem tiks līdz augstākai līgai.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-13 19:57, pirms 4 mēnešiem
Bronsons rakstīja: ir kāds klubs kas ir atradis sponsorus ārpus LV?...Valmiera...tiešām to budžetu sasniedza ar vietējo naudu piesaisti?....domāju ka atbildes uz šiem jautājumiem zini pats....nedomāju ka Grobiņai izdosies LV atrast nopietnu naudas āderi ...jā kaut kādus līdzekļus gan sagrabinās lai segtu pašu nepieciešamāko lai izdzīvotu ,bet ne tik lai spēlētāji saņemtu kaut pa 2štukām kas LV apstākļiem būtu daudz maz ciešami....
Valmiera FC dabūja naudu par to, ka izdevās pārdot veiksmīgi dažus spēlētājus, bet to piesaistei palīdzēja investors no Šveices (vārdu uzvārdu vari pameklēt internetā, ja ir interese). Šobrīd Valmiera FC ir nostājusies uz savām kājām, lai arī vēl gadus 3-4 atpakaļ praktiski bija līdzīgā situācijā kā FK Tukums labākajā gadījumā.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-13 20:04, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Valmiera FC dabūja naudu par to, ka izdevās pārdot veiksmīgi dažus spēlētājus, bet to piesaistei palīdzēja investors no Šveices (vārdu uzvārdu vari pameklēt internetā, ja ir interese). Šobrīd Valmiera FC ir nostājusies uz savām kājām, lai arī vēl gadus 3-4 atpakaļ praktiski bija līdzīgā situācijā kā FK Tukums labākajā gadījumā.
kļūdies...spēlētāji tika izpārdoti pēc tam kad Valmierai pieslēdzās investors...nebūtu viņš nebūtu ko Valmierai pārdot jo ar viņa nauda piesaistīja tos spēlētājus ko pārdeva un arī daudzus citus. pat tr.Pertiju

     [+] [-]

, 2024-01-13 20:14, pirms 4 mēnešiem
fall in love rakstīja: Viens te iepriekš rakstīja, ka Tukumā jauniešiem ap 700, pluss dzīvošana nodrošināta. 2k skolas vecuma puikām diez vai kāds te grasās maksās, tādā vecumā tas pat negatīvi var nostrādāt
netici visam ko te raksta....700 tur labi ja 3 spēlētāji saņem..

  +1 [+] [-]

, 2024-01-13 22:18, pirms 4 mēnešiem
Bronsons rakstīja: kļūdies...spēlētāji tika izpārdoti pēc tam kad Valmierai pieslēdzās investors...nebūtu viņš nebūtu ko Valmierai pārdot jo ar viņa nauda piesaistīja tos spēlētājus ko pārdeva un arī daudzus citus. pat tr.Pertiju
Nu re - tad kāpēc, lai Grobiņa nevarētu iet to ceļu ko izdarīja Valmiera FC? Bet fakts ir viens - ja viņi palikts Nākotnes līgā, tad neviens uz viņu pusi pat neskatīsies.

     [+] [-]

, 2024-01-14 10:14, pirms 3 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Nu re - tad kāpēc, lai Grobiņa nevarētu iet to ceļu ko izdarīja Valmiera FC? Bet fakts ir viens - ja viņi palikts Nākotnes līgā, tad neviens uz viņu pusi pat neskatīsies.
Grobiņa virslīga var izdzīvot tikai tad, ja Hromovs FK Liepāja pārdod kādam citam savam kolēģim un ar SC Grobiņa vārdu visu grib sākt no tīras lapas.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-14 11:43, pirms 3 mēnešiem
Ambre raksta- Līdz ar to visa futbolam paredzētā nauda tiek vienai akadēmijai un futbola klubam. Infrastruktūra priekš Baltijas līmeņa ir normāla.

Sāksim ar to,ka Ventspilī vairs nav futbola akadēmijas.Jauniešu sacensībās Ventspils piedalījās tikai trīs vecumu grupās U-16;14 un U-13,bērnu grupiņas,kuras piedalās Kurzemes novada sacensībās šeit neskaitīsim. Pat Talsiem pietika spēlētāju,lai piedalītos četrās vecuma grupās.Ar saviem spēkiem,bez investoriem Ventspilij nav nekādu cerību iekļūt virslīgā.Tieši otrādi,ir problemātiski noturēties pat pirmajā līgā.Tāda,diemžēl,ir situācija šobrīd Ventspils futbolā.Kā lai neatcerās LFF prezidenta teikto pēc FK Ventspils izstāšanos no virslīgas turnīra,ka palīdzēšot Ventspils fubolam tikt atkal uz kājām.Palīdzēja Ar akadēmijas slēgšanu Tiesa,tur droši vien arī Ventspils futbola vadība vainīga,ka esam nonākuši tādā stāvoklī.Šobrīd gaismu tuneļa galā neredzu.

     [+] [-]

, 2024-01-14 12:16, pirms 3 mēnešiem
alguns rakstīja: Ambre raksta- Līdz ar to visa futbolam paredzētā nauda tiek vienai akadēmijai un futbola klubam. Infrastruktūra priekš Baltijas līmeņa ir normāla.

Sāksim ar to,ka Ventspilī vairs nav futbola akadēmijas.Jauniešu sacensībās Ventspils piedalījās tikai trīs vecumu grupās U-16;14 un U-13,bērnu grupiņas,kuras piedalās Kurzemes novada sacensībās šeit neskaitīsim. Pat Talsiem pietika spēlētāju,lai piedalītos četrās vecuma grupās.Ar saviem spēkiem,bez investoriem Ventspilij nav nekādu cerību iekļūt virslīgā.Tieši otrādi,ir problemātiski noturēties pat pirmajā līgā.Tāda,diemžēl,ir situācija šobrīd Ventspils futbolā.Kā lai neatcerās LFF prezidenta teikto pēc FK Ventspils izstāšanos no virslīgas turnīra,ka palīdzēšot Ventspils fubolam tikt atkal uz kājām.Palīdzēja Ar akadēmijas slēgšanu Tiesa,tur droši vien arī Ventspils futbola vadība vainīga,ka esam nonākuši tādā stāvoklī.Šobrīd gaismu tuneļa galā neredzu.
Nu, ja būsim piekasīgi, tad nevis futbola akadēmijai, bet futbola skolai. Un es arī neredzu šobrīd ar kādiem resursiem JFK Ventspils varētu iekļūt Virslīgā - ja nu vienīgi komandas sastāvu papildina kaut kādi bijušie FK Ventspils veterāni, kas ir gatavi spēlēt teju par sviestmaizi un tējas krūzi kam ir nosliece uz nostaļģiju un patriotismu pret pilsētas futbolu, bet nu pirmā cerība Svārups jau 2023.g. aizbrauca projām uz Norvēģiju spēlēt. Var protams arī naudz, kas mainīties, ja hūtes rūķis no Puzes pēkšņi pazūd no Ventspils - tad arī varbūt netiktu tik ļoti lobēts basketbols pilsētā. Mans bērns iet U-8 futbolā, bet uz skolu pie viņa nāk basketbola treneri, kas to vien dara kā mēģina bērnus pieradināt pie bumbas driblēšanas, un tas viss notiek ar pilsētas vadības svētību.

     [+] [-]

, 2024-01-14 20:03, pirms 3 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Nu, ja būsim piekasīgi, tad nevis futbola akadēmijai, bet futbola skolai. Un es arī neredzu šobrīd ar kādiem resursiem JFK Ventspils varētu iekļūt Virslīgā - ja nu vienīgi komandas sastāvu papildina kaut kādi bijušie FK Ventspils veterāni, kas ir gatavi spēlēt teju par sviestmaizi un tējas krūzi kam ir nosliece uz nostaļģiju un patriotismu pret pilsētas futbolu, bet nu pirmā cerība Svārups jau 2023.g. aizbrauca projām uz Norvēģiju spēlēt. Var protams arī naudz, kas mainīties, ja hūtes rūķis no Puzes pēkšņi pazūd no Ventspils - tad arī varbūt netiktu tik ļoti lobēts basketbols pilsētā. Mans bērns iet U-8 futbolā, bet uz skolu pie viņa nāk basketbola treneri, kas to vien dara kā mēģina bērnus pieradināt pie bumbas driblēšanas, un tas viss notiek ar pilsētas vadības svētību.
Neesmu piekasīgs.Domāju ,ka varbūt nav lietas kursā.Pieredzējušos spēletājus jau varētu piesaistīt,bet...to neatbalsta galvenais treneris,kurš uzskata,ka tādā gadījumā ir jāapmeklē visi treniņi.Tikai nezinu kā to apvienot,ja cilvēki strādā.Tieši tāpēc spēlē tikai futbola skolas audzēkņi,kuru vienīgais pienākums bez futbola ir vispārizglītojošās skolas apmeklēšana.Pēc skolas beigšanas šie spēlētāji pazūd un riņķa dancis turpinās.Tāpēc pagaidām pilnīgs bezcers.