Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" treniņnometni sāks ar trim 2022. gada Latvijas izlases vārtsargiem sastāvā

Rolands Eliņš

"Riga" treniņnometni sāks ar trim 2022. gada Latvijas izlases vārtsargiem sastāvā
Rihards Matrevics, Nils Puriņš un Roberts Ozols. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Futbola klubs "Riga" iepriekšējā nedēļā parakstīja līgumu ar Rihardu Matrevicu, kurš līdz ar to kļuva par trešo vārtsargu komandā, kurš aizvadītajā gadā spēlējis Latvijas izlasē. To, ka šajā pozīcijā gaidāma īpaši liela konkurence, nenoliedza arī "Riga" pati, taču kluba preses sekretārs Krišs Upenieks portālam Sportacentrs.com norādīja, ka pirmssezonas pirmo treniņnometni plānots sagaidīt ar visiem trim vārtsargiem sastāvā.

Aizvadītajā Virslīgas sezonā "Riga" vārtos spēles laiks sadalījās starp Nilu Puriņu un Robertu Ozolu. Puriņš Virslīgā nospēlēja 20 mačus, kamēr Ozolam bija 16 spēles. Sezonas pirmajā pusē Puriņš biežāk bija rezervē, bet sezonas otrajā pusē, ieskaitot Eirokausus, jau vārtos bija krietni vairāk. Šeit, protams, jāatzīmē 11. septembra spēle pret "Valmieru", kurā Ozols izteica ļaunu novēlējumu bumbu padevējam, par ko tika sodīts ar piecu spēļu diskvalifikāciju, taču "Riga" vārtos neatgriezās arī trīs sezonas pēdējās spēlēs, kad teorētiski varētu būt to darījis.

Tobrīd gan tas bija nosacīti loģisks solis, ņemot vērā, ka tobrīd "Riga" bija vairāku uzvaru sērija ar Puriņu vārtos un komanda cīnījās par čempiona titulu. Nemainīt pamatvārtsargu, ar kuru tiek gūtas vairākas uzvaras pēc kārtas, tādā brīdī ir labi saprotama rīcība, taču reizē tas arī neko negarantēja par to, kurš būs "Riga" pamatvārtsargs nākamās sezonas sākumā.

Šajā jautājumā šobrīd nācis klāt papildus faktors – no aizvadītās sezonas sīvākās konkurentes "Valmieras" piesaistīts tās pamatvārtsargs Rihards Matrevics. Viņš Latvijas čempiones vārtus sargāja 34 no 36 Virslīgas spēlēm un tagad noslēdzis līgumu ar "Riga", lai gan sastāvā joprojām ir arī Puriņš un Ozols.

Attiecīgi līdz ar Matrevica pievienošanos vienas pašas "Riga" sastāvā ir nonākuši trīs no pieciem vārtsargiem, kuri 2022. gadā bijuši izsaukti uz Latvijas izlasi (vēl arī izlases pamatvārtsargs Pāvels Šteinbors un Krišjānis Zviedris). Puriņš lielajā izlasē vēl nav debitējis, taču izsaukts uz to tika tieši pašā nesenākajā sasaukumā (uz Baltijas kausu novembrī), Matrevicam ir divas spēles izlasē, turklāt vēl 17 spēles, kurās viņš bijis iekļauts pieteikumā, kamēr Ozolam ir 15 nospēlētas spēles Latvijas izlasē – debija bija pirms nieka diviem gadiem 2020. gada oktobrī, kamēr pagaidām pēdējā spēle bija martā pret Kuveitu.

Trīs Latvijas izlases līmeņa vārtsargi vienā komandā – vārdi "liela iekšējā konkurence" šādā situācijā iegūst pavisam citu nozīmi. Protams, visnotaļ ticama iespēja, ka vismaz viens no viņiem nākamās sezonas gaitā tiks izīrēts citai komandai, taču "Riga" pagaidām šādu scenāriju nekomentēja, paskaidrojot, ka starpsezonu plānots sākt ar visiem trim vārtsargiem.

"Visticamāk, pirmajā treniņnometnē kopā ar mums būs trīs vārtsargi - Roberts Ozols, Nils Puriņš un Rihards Matrevics," sacīja kluba preses sekretārs Krišs Upenieks. "Šobrīd vārtsargu līnijā konkurence ir īpaši liela, bet nākamās sezonas kontekstā klubs jebkurā gadījumā katram vārtsargam mēģinās atrast piemērotāko lomu un variantu karjeras turpmākai attīstībai."

Tāpat tika norādīts, ka klubs arī iepriekšējās sezonās ziemā sācis gatavošanos ar četriem vārtsargiem sastāvā un līdz ar to pašreizēja situācija nemaz unikāla, izņemot trīs pašreizējo vārtsargu atrašanos izlases tuvumā. Nevienu no viņiem arī nekādā veidā nevar uzskatīt par veterānu, kura laiks izlasē ir iztecējis, gluži pretēji – Ozolam ir 27 gadi, Puriņam 24 gadi, bet Matrevicam vēl tikai 23 gadi.

"Riga" piesauktā pirmā treniņnometne šodien tika izziņota arī publiski. Latvijas vicečempione to aizvadīs Apvienotajos Arābu Emirātos, kur uzturēsies no 11. līdz 28. janvārim. Šajā laikā paredzētas divas pārbaudes spēles pret Bulgārijas augstākās līgas klubiem "Botev Plovdiv" (21. janvārī) un "Levski Sofia" (25. janvārī).

     [+] [-]

, 2022-12-12 19:39, pirms 2 gadiem
Labi jau ka bez izlases trenera.Tad arī bez eirokausiem paliktu.

  +6 [+] [-]

, 2022-12-12 19:45, pirms 2 gadiem
Vajag visus savākt, kā kolekcionēt uzlīmes albūmā

     [+] [-]

, 2022-12-12 23:49, pirms 2 gadiem
"gzie Kaspars i Šteinbok? " @ starkovaSawaMadana

     [+] [-]

, 2022-12-13 16:06, pirms 2 gadiem
skaidrs, ka Matrevics Virslīgā nepaliks

     [+] [-]

, 2022-12-13 23:38, pirms 2 gadiem
Līdz ar to 23.gadā visiem trim izlasē vietai nevajadzētu atrasties, protams ja kāds nekļūst par Valmieras 1 nummuru..
Matrevics nekur augstāk par Poliju netiks.. Anglijā nekas nesanāca, arī zemākajās līgās. Pāreja uz Rigu ir dīvains lēmums, Valmiera tomēr Čempionu līgas kvalifikācijā spēlēs. Riga tikai konferenču līga..