Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepājai" vēl ir spēkā līgums ar Zviedri, Turcijā vērtē iespējamos papildinājumus

Emils Ozerinskis

"Liepājai" vēl ir spēkā līgums ar Zviedri, Turcijā vērtē iespējamos papildinājumus
Krišjānis Zviedris. Foto: FK Liepāja

Futbola kluba "Liepāja" ģenerālmenedžeris Dāvids Jansons sniedzis komentāru reģionālajam laikrakstam "Kurzemes Vārds" par šī brīža situāciju klubā un ieskicējis gaidāmās sezonas sastāva aprises.

Liepājas reģiona laikrakstam Dāvids Jansons atklāja, ka aizvadītā sezona cerēto rezultātu nenesa: "Nepadarīta darba sajūta. Minimālo mērķi (kvalificēties Eirokausiem) izpildīt neizdevās, tāpēc nu ir jāapsēžas, jāsaprot, kas tieši bija pie vainas, kas jādara citādāk. Bet nav arī tā, ka būtu notikusi katastrofa. Tāds ir sports. Virslīga katru gadu paliek spēcīgāka, un nu par pjedestālu cīnās piecas komandas. Kaut kur mums arī vienkārši nepaveicās."

Jau kopš decembra sākuma "Liepāja" atrodas pirmajā starpsezonas treniņnometnē Turcijā. Šobrīd tiek pārbaudīti vairāk nekā 20 futbolisti, no kuriem četriem vai pieciem tiks piedāvāta vieta komandas sastāvā februāra nometnei, kurā jau Kurzemes komanda pilnā sastāvā gatavosies jaunajai Virslīgas sezonai.

No pērnās sezonas sastāva publiski izskanējis, ka komandu atstājis viens no līderiem Roberts Savaļnieks, kurš atgriezies RFS rindās. No leģionāru sastāva nākamsezon komandā nebūs arī malējā aizsarga Markinjosa Pedrozu un uzbrucēja Džordija Soladio, kurš Virslīgas cīņās guva četrus vārtus.

"Liela daļa no mūsu aizvadītās sezonas sastāva šobrīd bauda atvaļinājumu. Tiekamies 3. janvārī. Nekad jau nevaram būt droši par 100%, ja kādam būs labi varianti, mēs aiz matiem nevienu nevilksim, bet kodolu pārsvarā ceram saglabāt," izteicās Jansons, neizslēdzot iespēju, ka vēl kāds no līdzšinējiem spēlētājiem komandu tomēr varētu atstāt.

"Pievienosies gados jaunāki futbolisti, kuriem ir gribasspēks, cīņasspars, vēlme sisties par katru bumbu. Tādi sportisti, kas ”Liepāju” uzlūko kā karjeras pieturvietu. Platformu, kur augt, attīstīt karjeru, nevis vietu, kur to omulīgi noslēgt," piebilda "Liepājas" ģenerālmenedžeris.

No komandas rindās labi iepazītajiem futbolistiem sastāvā palikšot komandas labākais vārtu guvējs Dodo, viņa tautietis Lukass Villela, cits uzbrucējs Gutjē Mankendā, aizsardzības plāna spēlētāji Ignasiu Migels, Jurijs Mate un Noa Torivio. No vietējiem spēlētājiem palikšot Eduards Tīdenbergs, traumu sadziedējušais Mārtiņš Ķigurs un vārtsargs Krišjānis Zviedris, kura virzienā ļoti nopietni acis metusi arī Virslīgas čempione "Valmiera", kas palikusi bez sava pamatvārtsarga Riharda Matrevica.

”Tas nav noslēpums, ka ”Valmiera” Zviedri iegūt vēlas ļoti, bet arī citi Virslīgas klubi diezgan nopietni interesējušies. Mums ar Krišjāni ir līgums, viņš arī nākamsezon būs mūsu rindās. Vārtsargu līnija faktiski mums ir visnokomplektētākā, visās citās meklējam pastiprinājumus. Sezona ir gara, un spēlētājus piesaistīsim visās pozīcijās. Rotācijai, lai ir gan konkurence, gan soliņa dziļums. Redzam, ka ar vienu sastāvu Virslīgas sezonu vairs īsti izvilkt nevar," sprieda Jansons.

Sarunā ar "Kurzemes Vārds" Jansons apstiprināja, ka komanda noslēgusi līgumu ar Tamazam Pertijam pazīstamo malējo aizsargu Jāni Krautmani, kurš savulaik pie gruzīnu speciālista jau spēlējis "Valmierā", bet pagājušo sezonu iesāka RFS rindās, vēlāk tiekot izīrētam uz "Tukums 2000/Telms".

"Liepājas" rindām pievienojušies divi Ganas futbolisti malējo uzbrucēju pozīcijās, kuru vecums nepārsniedzot 21 gadu. Decembra treniņnometnē tiekot izskatīta Dmitrija Litvinska kandidatūra, bet kluba publicētajos foto materiālos pārbaudes spēlēs bija saskatāmi divi tukumnieku krāsas aizvadītajā sezonā pārstāvējušie spēlētāji Oskars Rubenis un Markuss Kruglaužs.

Mārtiņš Ķigurs šobrīd darbojas komandas treniņu grupā, bet pārbaudes spēlēs laukumā nav devies. Limbažnieka pilnvērtīga iesaiste komandas darbā gaidāma februāra nometnē.

Izmantotie resursi:
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

  +1 [+] [-]

, 2022-12-12 14:52, pirms gada
Vecais pensis dodo bija jaatbrīvo un pedro jaastāj

     [+] [-]

, 2022-12-12 17:00, pirms gada
Vairāk šādu pamatīgu rakstu par jaunumiem Virslīgas klubos.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-12 19:14, pirms gada
Vajag organizēt bēgšanu Zviedram kā no padomju savienības, tā no Kamaza režījuma

     [+] [-]

, 2022-12-12 21:18, pirms gada
Valmiera iztiks… tpt tuvākā desmit gade čempioni viņi nebūs..

     [+] [-]

, 2022-12-12 21:50, pirms gada
Jāapsēžas uz savas resnās pakaļas un jāsaprot kas pie vainas..jums tur bardaks pie vainas klubā gadiem,tas ir pie vainas,tagad var celties kājās!

Zviedru viņu labā vajag palaist,lai uzspēlē Eirokausos pie laba trenera,labā komandā!

  +1 [+] [-]

, 2022-12-12 23:58, pirms gada
kur palika Kamaza banānu stāsti par Eiropas superlkuba trenēšanu?

     [+] [-]

, 2022-12-13 13:12, pirms gada
Neviens nekur nevienu nelaidīs… kam tas intrese ko grib Valmiera… Komanda Valmiera izkritis jau pirmaja kārtā… piepļūtīs pakšenes kā parasti…

     [+] [-]

, 2022-12-13 15:15, pirms gada
Ļurba rakstīja: Neviens nekur nevienu nelaidīs… kam tas intrese ko grib Valmiera… Komanda Valmiera izkritis jau pirmaja kārtā… piepļūtīs pakšenes kā parasti…
Nu, kas atiecas uz Zviedru, jaa, tikko bija intervija ar Tamazu un teica ka shamo (lasi, vārtusargu) mīl un rēķinās