Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" atbrīvo Kendišu, "Auda" un "Super Nova" pievieno vietējos talantus

Emils Ozerinskis

"Riga" atbrīvo Kendišu, "Auda" un "Super Nova" pievieno vietējos talantus
Jurijs Kendišs. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Četras dienas līdz "Optibet" futbola Virslīgas sezonas sākumam valsts bagātākā komanda "Riga" pavēstījusi par šķiršanos no baltkrievu pussarga Jurija Kendiša, savukārt Eirokausu debiju gaidošā "Auda" pievienojusi divus jaunos vietējos spēlētājus.

Pēdējos divos gados bez Latvijas čempiontitula palikusī "Riga" šodien pavēstījusi par līgumattiecību pārtraukšanu ar 32 gadus veco baltkrievu balsta pussargu Juriju Kendišu. Četru Baltkrievijas čempiontitulu, trīs Moldovas čempiontitulu un Lietuvas čempiontitula īpašniekam Kendišam aizvadītajā sezonā neizdevās savam titulu klāstam pievienot arī uzvaru Latvijas Virslīgā, rīdziniekiem turnīra tabulā paliekot četrus punktus aiz valmieriešiem.

Kendišs aizvadītajā sezonā piedalījās 31 Virslīgas cīņā, gūstot sešus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Futbolists piedalījās arī piecās UEFA Konferences līgas kvalifikācijas spēlēs, kopumā sezonas laikā piecas reizes izvedot "Riga" komandu laukumā ar komandas kapteiņa apsēju ap plecu.

Šogad savu Eirokausu debiju sagaidošā Latvijas kausa īpašniece Ķekavas "Auda" pavēstījusi par savu rindu papildināšanu ar diviem vietējiem futbolistiem. Zaļimelno rindās spēlēs Deniss Meļņiks, kurš pērn Jūrmalas "Spartaka" rindās piedalījās 24 spēlēs, aizvadot savu otro pilnvērtīgo sezonu Latvijas čempionātā. Meļņika komandas biedrs Latvijas U-21 izlasē Iļja Semjonovs arī nonācis "Audas" sastāvā. Pērn Semjonovs bija Salaspils "Super Nova" pamatsastāva labās malas aizsargs, piedaloties 32 no 36 spēlēm.

Pēc trīs čempiones "Valmieras" spēlētāju piesaistes uz īres tiesībām, aktīvi savas rindas turpina stiprināt Salaspils "Super Nova". LFF gaiteņos pie otrās Virslīgas iespējas tikusī dzeltenzilā vienība savās rindās paturējusi pērn 24 spēlēs komandas aizsardzības centru balstījušo Robertu Jaunarāju-Janvāri, kurš pēc divām nedēļām atzīmēs savu 23 dzimšanas dienu.

No Jūrmalas "Spartaka" uz "Super Nova" pārcēlies 19 gadus vecais uzbrucējs Artūrs Ostapenko, kurš 22 Virslīgas mačos guva trīs vārtus. Tāpat ceļu uz rūtaino komandu atradis cits pērnās sezonas jūrmalnieks Artūrs Ļotčikovs, kura rēķinā pagājušajā sezonā bija 26 Virslīgas spēles un vieni gūti vārti. Iepriekš Ļotčikovs uzspēlējis arī "Ventspils" rindās. "Super Nova" rindās atgriešanos Virslīgas apritē piedzīvos 25 gadus vecais Jūrmalas futbola audzēknis Ričards Korzāns, kurš Virslīgas turnīrā pēdējoreiz spēlējis 2020. gada sezonā FK "Jelgavas" rindās. Kopumā Korzāna karjeras rēķinā ir 90 Virslīgas pirms Zemgales gada septiņas sezonas aizvadot "Spartakā". Pēdējais flanga uzbrucēja karjeras pieraksts bijis "Tukums 2000" vienībā Nākotnes līgā 2021. gadā.

"Optibet" futbola Virslīga sāksies ar spēli Valmierā sestdien pulksten 13:00 starp pēdējo divu gadu čempionēm "Valmieru" un RFS. Visas pirmās kārtas spēles būs vērojamas portālā Sportacentrs.com un gandrīz pilnā apjomā visa pirmā kārta būs skatāma TV4 kanālā.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/lv
https://fkauda.lv/
https://www.facebook.com/sksupernova

     [+] [-]

, 2023-03-07 19:35, pirms gada
Ka tik nebija Kendišs visvairāk minūtes no iepriekšējā sastāva aizvadījis? Laikam jaunais treneris neredz viņu kā pamatsastāva spēlētāju vairs, vismaz pārbaudenēs gāja ar otru sastāvu laukumā pārsvarā. Pēc pagājušāgada intervijas laikam Žigajevam jau izteicās, ka nav gatavs sēdēt rezervē. Cik saprotu Ngondā arī vairs nebūs, jo pavīdēja ka viņš nosūtīts uz Salaspili (!!!).

     [+] [-]

, 2023-03-08 08:00, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Ka tik nebija Kendišs visvairāk minūtes no iepriekšējā sastāva aizvadījis? Laikam jaunais treneris neredz viņu kā pamatsastāva spēlētāju vairs, vismaz pārbaudenēs gāja ar otru sastāvu laukumā pārsvarā. Pēc pagājušāgada intervijas laikam Žigajevam jau izteicās, ka nav gatavs sēdēt rezervē. Cik saprotu Ngondā arī vairs nebūs, jo pavīdēja ka viņš nosūtīts uz Salaspili (!!!).
Var būt arī cits izskaidrojums, jo Kendišs balkrievs kopā ar krievu no citas komandas abi noziedēja.

P.s. Valmierai vairāki citi papildinājumi gaidāmi kā noprotu, kopā nu jau būs riktīgi daudz legu savilkts