Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Valmieras kapteinis Balodis: "Negribam, lai kāds cits mūsu mājās kaut ko svinētu"

Emils Ozerinskis

Valmieras kapteinis Balodis: "Negribam, lai kāds cits mūsu mājās kaut ko svinētu"
Daniels Balodis cīņā ar Marko Regžu. Foto: Zigismuns Zālmanis/Riga FC

"Optibet" futbola Virslīgas 2023. gada sezona noslēdzās ar aizraujošu pēdējo kārtu, kurā "Valmieras" neizšķirts pret "Riga" ļāva RFS izraut kluba otro čempiontitulu. Pēc spēles Jāņa Daliņa stadionā "Valmieras" kapteinis Daniels Balodis diplomātiski izvairījās atklāt, kura no Rīgas komandām, viņaprāt, demonstrēja čempiontitulam cienīgāku sniegumu.

25 gadus vecais Daniels Balodis šosezon bija spēlētājs ar pārliecinoši lielāko kopējo spēles laiku "Valmieras" rindās. 33 nospēlētos Virslīgas mačos centra aizsargs guva vienus vārtus un veica rezultatīvu piespēli. Pēc sezonas noslēdzošās Virslīgas cīņas valmieriešu kapteinis dalījās savā komentārā ar portālu Sportacentrs.com.

Sezona pabeigta bez tāda it kā taustāma labuma - bronzas medaļa nav iegūta. Palikts ar tā saucamo koka medaļu. Kāda bija motivācija nākot uz šo cīņu?
Ceturtā vieta... galvenais, ka dabūjām tos Eirokausus. Par to ir prieks. Šodien vēl bija opcija cīnīties par trešo vietu, bet apstākļu sakritība un tas nesanāca. Sezona bija gara un sarežģīta, bet nu beigās ir labi tā kā ir sanācis.

Spēles programmiņā bija ierakstīts fakts, ka šogad visas komandas esat vismaz pa reizei uzveikuši un visām arī sanācis zaudēt. Tād rollerkousters (amerikāņu kalniņi - no angļu val.) visu laiku augšā lejā...
Tieši tā! Tas laikam ir tas pats sliktākais, ka šosezon nebija stabilitātes un zaudējām punktus arī visām lejas gala komandām. Ja nebūtu tik daudz punktus tur izsējuši, tad stabili pabeigtu sezonu trešajā vietā.

Iestājoties rudens laikam, kad jau visas komandas ir redzētas un spēles līmenis saprasts, ja teiktu, ka sezonu pabeigsiet ceturtie, pašus tas būtu apmierinājis?
Sezonas gaitā mēs noteikti tēmējām uz trešo vietu. Bija arī sezonas beigās visas iespējas iegūt to trešo vietu. Tādēļ līdz galam neesam apmierināti. Būtu izrauta tā bronza, tad būtu pozitīvāk. Tomēr tēmējām uz to trešo vietu.

Tas motivācijas graudiņš - būt tiem, kas izšķir čempiontitula likteni... Cik liela motivācija tā bija?
Tas noteikti deva papildus impulsu šajā spēlē. Šī bija spēle mūsu mājās. Negribam, lai kāds cits mūsu mājās kaut ko svinētu. Tā arī sanāca.

Par komandas sniegumu vairāk vai mazāk viss skaidrs. Pats individuāli kā vari noraksturot šo sezonu savā izpildījumā? Cik daudz no savas labākās gatavības spēji parādīt?
Protams, vienmēr var vairāk un arī gribētos vairāk. Jāsaka, ka sezona bija sarežģīta. Bija dažādi kritumi un kāpumi. Noteikti, ka varu arī labāk. Jāturpina mērķēt augstāk.

Ar kuru no saviem aizsardzības partneriem šosezon izdevās vislabākā sadziedāšanaš laukumā?
Sezonas pirmajā daļā ļoti labi jutos kopā ar Robertu Veipu. Bijām labi iespēlējušies. Pēc tam Veipam mainījās pozīcija, un tikpat labu kopspēli atradu arī ar Niku Sliedi. Ar abiem centra aizsargiem izveidojās laba svastarpējā sapratne.

Šogad esi sācis saņemt lielāku lomu arī Latvijas izlasē. Gūti arī pirmie vārti, ar ko apsveicu! Kā raugies uz novembra sabraukumu un pēdējām divām šī gada izlases spēlēm?
Paldies! Esmu ļoti priecīgs, ka izlasē šogad arī ir iespēja spēlēt. Izlasē ir laba līmeņa spēlētāji. Lai tur tiktu sastāvā, ir jābūt vislabākajā formā. Jābūt gatavam cīnīties ar nopietnu konkurenci, un jārāda labs sniegums brīžos, kad tiek dota iespēja.

"Valmieras" kluba koncepcija ir izaudzināt spēlētājus līdz kādam attiecīgam līmenim, un tad laist puišus tālāk pasaulē. Lai gan tik tikko ir nokāpts nost no laukuma, cik lielu iespēju dod, ka nākamsezon vēl redzēsim tevi "Valmieras" kreklā? Vai drīzāk tomēr veiksi šo nākamo solīti?
Protams, nav nekāds noslēpums, ka arī mans mērķis ir spēlēt ārzemēs. Kamēr nav nekā konkrēta, man nepatīk fantazēt uz priekšu. Kad radīsies iespēja, tad būšu priecīgs un to ar atvērtām rokām gaidīšu. Tagad turpinu darīt savu darbu. Redzēsim, kā lietas attīstās.

Redzot kā veicas bijušajiem kolēģiem, kurš ir tas nākamais solīties priekš paša, labākajā scenārijā, kuru vēlētos veikt?
Grūti prognozēt, kurš čempionāts un kura valsts tā varētu būt. Varētu būt virziens, kur mūsu spēlētāji arī pie vairāk spēles laika tiek. Taču prognozēt konkrētu valsti šobrīd atturēšos.

Labi, ja nesaki valsti, tad kā teiktu, kurš no "Valmieras" tālāk gājušais džeks savu iespēju līdz šim ir vislabāk izmantojis?
Viennozīmīgi, pēdējā laikā viskarstākais ir Daisuke Jokota. Viņam šobrīd no pērnā čempionsastāva veicas vislabāk.

Šodien bijāt tie, kas izšķir titula likteni. Kā pēc sajūtām, spēlējot pret abām titula pretndentēm, kura vairāk izskatījās pēc čempionu komandas? "Riga" vai RFS?
Tas ir labs jautājums, kuru arī viņi paši savā starpā nav atrisinājuši. Paši redzējāt, ka pieci neizšķirti viņu starpā. Negribas nevienu komandu izcelt, jo abām ir savas stiprās puses. Tās abas ir ļoti spēcīgas, tādēļ tāda spriedze un sīva konkurence līdz pēdējās kārtas noslēdzošajām sekundēm arī bija.

Saistīti raksti

# "Riga" kapteinis Jojičs: "Viss bija pašu rokās, bet nebijām pietiekami labi"
# Virslīgas vadītājs par sezonu, plaisu tabulā un apmeklētības pieaugumu
# Skandalozie "Riga" vārti, kas varbūt beigās izšķirs Virslīgas titula likteni
# Virslīgas pagraba realitāte: Jaunarājs-Janvāris par pauzi no futbola

     [+] [-]

, 2023-11-12 12:59, pirms 11 mēnešiem
Ar visām problēmām kas bija sezonas gaitā labi ka palika 4 ( Varslavāna un Clementes sezonasgarās traumas un Želizko un Jaunzems aiziešana sezonas vidū)

     [+] [-]

, 2023-11-12 14:58, pirms 11 mēnešiem
Rigai otrs sudrabs divās dienās,Grobiņa čempioni!!!