Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Liepājnieki viesosies Jūrmalā un Riherts ''Riga'' trenera amatā debitēs pret ''Noah''

Emils Ozerinskis

Liepājnieki viesosies Jūrmalā un Riherts ''Riga'' trenera amatā debitēs pret ''Noah''
"Liepājas" kapteinis Dodo. Foto: FK Liepāja

Pēc divu nedēļu pārtraukuma šodien atgriežas Latvijas futbola Virslīgas čempionāts ar četrām 16. kārtas spēlēm. Divām galvaspilsētas komandām šie būs pirmie mači jauno galveno treneru vadībā.

"Daugavpils" – "Valmiera" (Svētdien pulksten 14:00, Stadions "Celtnieks")
Pēc izlašu pārtraukuma pirmā Virslīgas spēlē norisināsies Latgalē, "Daugavpils" futbolistiem uzņemot "Valmieru". Latvijas otrās lielākās pilsētas komandai šis izlašu sasaukums bija zīmīgs ar pirmo "Daugavpils" komandas spēlētāja Raivja Ķirša izsaukumu uz valstsvienību, tomēr pie spēlēšanas sarkanbaltsarkanajā formas tērpā Ķiršs nevienā no trīs pārbaudes spēlēm netika. Tikmēr starp "Valmieras" futbolistiem izlases rindās uzspēlēja Raimonds Korllis un Alvis Jaunzems, bet vārtsargs Rihards Matrevis spēles lūkojās no rezervistu soliņa.

Šī būs abu vienību otrā tikšanās reize. Sezonas ievadā "Daugavpils" komanda izbraukumā bija pavisam tuvu tam, lai iegūtu trīs punktus. Edgara Ivanova un Kaspara Kokina gūtie vārti ļāva spēles noslēdzošajā pusstundā latgaliešiem atrasties vadībā. Tomēr pašās kompensācijas laika beigās Ibrahima Sovs pēc stūra sitiena guva vārtus ar galvu, izraujot neizšķirtu 2:2. Jāatzīst, ka Andreja Kaļiņina vadībā daugavpilieši praktiski spēlēja "autobusu", savus pretuzbrukumus realizējot teju nevainojami. Tamaza Pertijas iemīļotais augstais presings pret komandām, kas pašas uz priekšu ar lieliem spēkiem nemetās, mēdz arī iecerēto rezultātu nenest, bet "Valmieras" ambīcijas - cīnīties par zeltu, nepieļauj punktu zaudēšanu pret turnīra nosacīti otrā ešelona komandām, ja vienība vēlas cīnīties par visaugstākajiem mērķiem.

"Riga" – "Noah" (Svētdien pulksten 16:00, Skonto stadions)
Šonedēļ trīskārtējā valsts čempione "Riga" pārsteidza vietējos futbola līdzjutējus. Līdz šim galveno treneri ārzemēs meklējusī komanda nolēmusi komandas vadības grožus uzticēt Andrim Rihertam. Līdz šim ar jauniešu komandu "Metta" strādājušajam speciālistam būs jāpārslēdzas darbu ar Latvijas līmenim ļoti ambiciozo "Riga", kuras mērķis ir ne tikai Virslīgas tituls, bet arī spēlēšana Eirokausu grupu turnīrā. Pirmais īstais pārbaudījums Rihertam pie "Riga" stūres gaidāms nākamnedēļ, kad norisināsies lielais Rīgas derbijs, bet šodien komandai gaidāma iesildīšanās "treniņspēle" pret šmuci sataisījušo Daugavpils "Lokomotiv" pēcteci "Noah". Par nenokārtotajām saistībām futbola komandu atdarināt mēģinošais projekts saņēmis spēlētāju pāreju liegumu uz trīs transfēru periodiem, bet Bojana Kņeževiča apkaunojošā spēlē pret "Liepāju" radījusi pamatu "Noah" vārtsarga diskvalifikācijai par negodīgu spēles rezultāta ietekmēšanu.

"Spartaks" – "Liepāja" (Svētdien pulksten 16:30, Stadions "Sloka")
Intriģējoša solās būt spēle Slokas stadionā, kur Jūrmalas "Spartaks" sacentīsies ar "Liepājas" futbolistiem. No abām komandām pavasara periodā tika gaidīts vairāk, bet pāreja uz dabīgajiem laukumiem varētu pozitīva iespaidot komandu spēles kvalitāti. Interesanti, ka šī būs abu komandu pirmā tikšanās reize šajā sezonā, jo kalendāra pārmaiņu rezultātā šo vienību iecerēto pirmo maču nācās pārlikt uz vēlāku laiku, lai iesaistītu turnīrā komandu bez noteikta pieraksta.

Spilgtākais spēlētājs "Spartaka" rindās ir nigērietis Ričards Fraidejs, kurš starpsezonā uz Jūrmalu pārcēlās tieši no "Liepājas" komandas. Fraidejs Mareka Zuba trenētās vienības rindās izcēlies ar četriem gūtiem vārtiem. "Liepājas" rindās uz zaļajiem laukumiem sācis mosties pagājušajā sezonā Covid-19 ietekmēto spēļu rezultātā Virslīgas labākā bombardiera balvu ieguvušais Dodo. Pieredzējušais Brazīlijas futbolists atradis labu kopsaucēju laukumā ar Eduardu Tīdenbergu, abiem futbolistiem pēdējā laikā iezīmējoties kā nozīmīgākajiem "Liepājas" rezultāta veidotājiem.

RFS – "Metta" (Svētdien pulksten 19:00, Jāņa Skredeļa stadions)
Īpaša spēle gaidāma "Mettai", kuras meistarkomandu pirmo reiz tās vēsturē cīņai negatavo treneris Riherts. Par jauno "Mettas" galveno treneri iecelts līdzšinējais "Mettas" akadēmijas treneris Andrejs Gluščuks. Jaunajam zaļibalto trenerim uzreiz priekšā pamatīgs izaicinājums - Virslīgas līdervienība RFS. Lai gan to neviens neatklās, jo tuvākā spēle ir pati galvenā, bet arī Viktora Moroza trenētās komandas pārstāvjiem galvā ir domas par tuvojošos Rīgas lielo derbiju. Tomēr "Metta" šosezo RFS komandu jau apdedzināja, kad Iļja Korotkovs kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 3:3 abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā.

Atgriežoties no izlašu pārtraukuma, vairāki RFS futbolisti varētu nebūt labākajā noskaņojumā, jo pēc piedzīvotās sagrāves pret Vāciju tika kapitulēts arī igauņiem Baltijas kausā. Starp pieciem valstsvienības rindās izsauktajiem RFS futbolistiem pacilātākais varētu būt Renārs Varslavāns, kurš šajā logā piedzīvoja savu debiju izlases rindās. Savukārt Elvis Stuglis kā uzbrukuma "džokers" nu tiek izmantots ne tikai RFS komandā, bet nu arī Daiņa Kazakeviča vadībā. "Mettas" futbolisti šoreiz uz pieaugušo izlasi izsaukti netika, bet liela daļa aizvadīja treniņnometnes ar dažādām jaunatnes izlasēm.

Sportacentrs.com televīzjas kanālā tiešraidē būs vērojama spēle pulksten 16:30 no Slokas stadiona starp "Spartaku" un "Liepāju", bet turpinājumā TV kanālā sekos mačs pulksten 19:00 starp RFS un "Mettu". Abas agrās spēles būs vērojamas ierakstā vakara gaitā. Savukārt kā vienmēr visi mači būs skatāmi Sportacentts.com interneta portāla pārraidēs.

Virslīgas 16. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraide
13.0614:00Daugavpils – ValmieraSportacentrs.com
16:00Riga – NoahSportacentrs.com
16:30Spartaks – LiepājaSportacentrs.com TV
19:00RFS – MettaSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS1292125:1129
2.Riga1392237:1029
3.Valmiera1282218:926
4.Liepāja1260620:1718
5.Daugavpils1152415:1517
6.Spartaks1231810:1910
7.Metta1223714:259
8.Ventspils121389:206
9.Noah81166:284

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Stefans MiloševičsRiga13 (2)
2.Junusa MuritalaMetta9
3.Marks KurtišsVentspils5
Mikaels SoisaloRiga5
5.Raimonds KrollisValmiera5 (1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-06-13 10:32, pirms 3 gadiem
nevaru vien sagaidīt to rezultātu ar kādu Riga piesmies Naoh!

     [+] [-]

, 2021-06-13 12:01, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: nevaru vien sagaidīt to rezultātu ar kādu Riga piesmies Naoh!
10 golus varētu arī ielikt, pat neskatoties uz to ka tā būs treniņspēle

  -1 [+] [-]

, 2021-06-13 12:10, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Kapec Virsliga euro laika mav pauze? Daudzam komandam iztrukst euro speletaji um tadai mettai tagad menesha laikaa ir iespeja visus graut un pacelt Turzu!

#METTA#2020 #RIHARAANS

     [+] [-]

, 2021-06-13 12:40, pirms 3 gadiem
Par Rihteru 😁

     [+] [-]

, 2021-06-13 15:12, pirms 3 gadiem
Riherts negaidīti nozāģē Noah