Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas 2. kārta: Zvaigznes, skaitļi, kuriozi

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Virslīgas 2. kārta: Zvaigznes, skaitļi, kuriozi
Mamuka Gongadze izvirzījies snaiperu saraksta galvgalī
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas futbola Virslīgas 2. kārtas spēles nav sagādājušas daudzu kārotās sensācijas, bet ne bez uztraukumiem pie uzvarām izdevās tikt favorītkomandām "Skonto", "Liepājas Metalurgam" un "Daugavai". Divu spēļu iznākumus izšķīra 11 metru soda sitieni, uz labākā snaipera godu pieteicies Mamuka Gongadze, treneris spēles laikā grūž masieri. Tas viss un daudz kas cits mūsu 2. kārtas apskatā, kurā izvēlēsimies arī labākos kārtas spēlētājus.

Spēlēšana ne savos vai arī rezerves laukumos bija tas, kas raksturoja Virslīgas 2. kārtu. Protams, ka tas nav labi, bet galvenais, ka komandas priecēja mūs ar ļoti sīkstām spēlēm. Tikai vienā spēlē kādas komandas pārsvars bija lielāks par vieniem vārtiem, pie tam arī šajā spēlē starp "Daugavas" un "Olimpa" vienībām daugavpilieši uzvaru izrāva vien skaitītas minūtes līdz pamatlaika beigām. Jaunā sezona solās būt ļooooti interesanta.

Kuriozi

Par spēlēšanu "jautros" stadionos jau rakstījām, taču nevar nepieminēt nu jau visiem zināmo faktu, ka "Jelgavas" futbolistiem puslaika pārtraukumā mačā pret "Jūrmalu" uz ģērbtuvēm nācās doties ar mašīnām. Latvijas Futbola federācijas Sacensību daļas vadītājs Jānis Skredelis par šo nonsensu izsakās īsi un kodolīgi: "Sākot ar aprīļa beigām, paredzēts visus mačus aizvadīt savos stadionos. Jāpaciešas vēl nedaudz, neko darīt. Futbols pie mums jau arī tiek spēlēts ne pārāk skatāms, brazīliešu nav. Kāds futbols, tādi apstākļi...” Viņam arī kārtas teicēja gods. Kuriozu topa otro vietu iegūst "Daugavas" galvenais treneris Tamazs Pertija, kurš cīņas karstumā savas komandas masieri aicināja steigties palīgā savainojumu guvušajam futbolistam nevis ar vārdiem, bet gan ar pamatīgu grūdienu mugurā. Skats bija jautrs, bet šoreiz tas netika iemūžināts video (tiešraides skatītāji to gan redzēja).

Ko mēs rakstām protokolos?

Izbrīns man rodas pamatīgs, kad ielūkojos "Jūrmala-VV" un "Jelgavas" spēles protokolā. Pirmo vārtu guvējs jūrmalniekiem esot bijis Volodimirs Meļņiks, kurš gan nemaz neizdarīja sitienu pa vārtiem, bet to paveica Raivis Hščanovičs. Viņu arī padarām par īsto vārtu guvēju (tikpat labi varēja ieskaitīt vārtus kādam no jelgavnieku futbolistiem, kurš ieraidīja bumbu savos vārtos, kā tas tika izdarīts ar "Jelgavas" pirmo vārtu guvumu). Tāpat interesē, kāpēc protokolā Romānam Mickevičam ierakstīts 22. numurs, ja spēlēja viņš ar 20.? Nu labi, tas tik tā, ja gribēt, var piesieties vēl daudz un dikti.

Zvaigznes

Daugava - Olimps 2:0

Zvaigznes: Mamuka Gongadze - Paata Baladze
"Daugava" tika pie prognozētas uzvaras, bet neprognozēti sīvā cīņā. "Olimpa" futbolisti atstāja labu iespaidu, labi aizsargājās, veidoja ātros pretuzbrukumus, bet "Daugava" acīmredzami buksēja. Tādās situācijās galveno lomu spēlē prasmīga vārtu gūšanas momentu realizācija. Kas gan cits, ja ne Mamuka Gongadze!? Daugavpiliešu gruzīnu leģionārs 87. minūtē šķērītē atklāja spēles rezultātu, bet vēl pēc četrām minūtēm realizēja izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu. Vēl cīņas gaitā viņš atzīmējās ar lielisku piespēli partnerim Kozlovam, kurš gan momentu nerealizēja. Te gan der piebilst, ka labākā spēlētājs tituls bez vārtu guvumiem viņam noteikti nepienāktos, bet vienīgo kārtas dubli neignorēsim. Otrais komandas topā šoreiz Giorgijs Čihradze.

Kā jau tas gruzīnu derbijā pienākas, labākā tituls "Olimpa" rindās arīdzan tiek šīs tautības pārstāvim. Paata Baladze malējā pussarga pozīcijā darbojās lieliski. Liels starta ātrums, neatlaidība, tehniskās dotības - viss tas piemīt šim spēlētājam. Ar Baladzes nosegšanu daugavpiliešiem klājās ļoti grūti. Augumā nelielais spēlētājs drīzumā varētu iekarot "Olimpa" līdzjutēju lielākās simpātijas.

Liepājas Metalurgs - Jūrmala 1:0

Zvaigznes: Viktors Spole - Daniels Ola
Smagākā kārtas uzvara tika liepājniekiem, kuri vienīgos vārtus guva kompensācijas laika pirmajā minūtē, realizējot 11 metru soda sitienu. Ar šo vārtu guvumu uzvarai varēja arī nepietikt, ja vien komandas vārtos nebūtu vecmeistars Viktors Spole. Daudzu mīlētais un vienlaicīgi nopeltais veterāns darbojās lieliski. Pirmajā puslaikā vien viņš glāba savējos vismaz trīs reizes no drošiem vārtu zaudējumiem. Bez kļūdām un pārliecinoši spēlēja Vitjoks, tā ka galvenās zvaigznes tituls bez šaubām pienākas viņam.

"Jūrmala" atkal atstāja labu iespaidu, bet joprojām ir bez uzvarām. Labi uz doto brīdi izskatās līgas debitantes aizsardzības līnija, par kuru šefību uzņēmies nigērietis Daniels Ola. Viņš vairākkārt izgrieza pogas liepājnieku uzbrucējiem. Kas zina, kā būtu noslēgusies spēle, ja Ola savainojuma dēļ 85. minūtē nebūtu bijis spiests atstāt laukumu. Lai nu kā, laba spēle leģionāram.

Skonto - Gulbene 2:1

Zvaigznes: Juris Laizāns - Jasuhiro Kato
Cepuri nost gulbeniešiem, kuri jau otrajā spēlē pēc kārtas pakutināja nervus medaļu pretendentēm. Uzbrukumā, pagaidām, nekas daudz vēl neizdodas, bet aizsardzība darbojas sekmīgi, kaut gan ne visas spēles garumā. Par komandas motoriņu vajadzētu kļūt japānim Jasuhiro Kato. Nu nav viņš nekāds Pato, tomēr tehnika un piespēļu kultūra padara viņu par Virslīgas Pato līmeņa cienīgu futbolistu. Ja uz viņa piespēlēm labāk atsauktos partneri, arī vārtu guvumu būtu vairāk. Spilgta debija individuāli spēcīgākajam "Gulbenes" futbolistam.

"Skonto" rindās izceļam....Juri Laizānu! Neatradis cienījamu klubu ārzemēs Juris sezonu iesāk "Skonto". Spēlētājs bez degsmes, toties ar milzīgu pieredzes bagāžu. Paveica milzīgu darba apjomu, labi cīnījās laukuma vidusdaļā, izpildīja bīstamus standartus, kā arī norībināja vārtu pārliktni. Līdzdarbojās pirmajā vārtu guvumā, kā arī deva citas labas piespēles partneriem. Mača pēdējās 20 minūtēs bija spiests spēlēt centra aizsarga postenī, ko ļoti pārliecinoši arī paveica. Visu cieņu!

Jūrmala-VV - Jelgava 2:3

Zvaigznes: Rolands Krjauklis - Oļegs Malašenoks
Rezultatīvākā kārtas spēle, un arī dramatiskākā. Abu vienību rindās netrūka spēlētāju, kurus varētu izcelt, bet šoreiz priekšroku dosim Rolandam Krjauklim un Oļegam Malašenokam. Pirmais jūrmalnieku rindās bija viens no aktīvākajiem uzbrukumu veidošanā. Vārtu gūšanas momentu noslēgumu fāzē praktiski nebija manāms, toties bieži izcēlās ar labām piespēlēm partneriem. Netikšana "Daugavas" rindās nav mazinājusi futbolista mīlestību pret futbolu.

Malašenoks "Jelgavas" rindās guva 1,9 vārtus. Pirmo vārtu guvumu viņam nocēla tiesneši, ierakstot to kā autogolu, bet bez sava pirmā vārtu guvuma šī gada Virslīgā viņš nav palicis. Aktīvais uzbrucējs ar savu sitienu 88. minūtē nodrošināja "Jelgavai" pirmo uzvaru šosezon. Momentu šim futbolistam allaž ir daudz, šoreiz izdevās kādu no tiem arī realizēt. Būs viens no kandidātiem uz labākā snaipera titulu.

Statistika

Salīdzinājumā ar pirmo kārtu, komandas šoreiz bijušas maķenīt disciplinētākas. Ja pirmajā kārtā tika parādīti 17 brīdinājumi un divi noraidījumi, šoreiz tikai 16 brīdinājumi. Ar vārtu gūšanu pirmajā kārtā sekmējās labāk (15 pret 11), toties jau otrajā kārtā beidzot sagaidījām pirmos 11 metru soda sitienus. Abi nodrošināja uzvaras - "Skonto" pār "Gulbeni" un "Metalurgam" pār "Jūrmalu". Atkal sagaidījām vārtu guvumus kompensācijas laikā (pat divus), kā arī lielāku rezultativitāti otrajā puslaikā. Pirmajā kārtā spēles otrajā pusē tika gūti 12 vārti, bet šoreiz septiņi. Pirmajā puslaikā joprojām komandas sit iekša nelabprāt - šoreiz četras reizes.

Par rezultatīvāko spēlētāju vismaz uz kādu laiku kļuvis lēnīgais Mamuka Gongadze, kuram jau trīs vārti. Ar diviem vārtu guvumiem seko Nerijus Vaļskis, bet nevienam citam nav vairāk par vieniem. Līdzīga aina arī piespēlētāju statistikā, jo pēc mūsu aprēķiniem neviens vairāk par vienu vēl nav izdarījis. Priecē, ka visas komandas ir guvušas vismaz vienus vārtus, bet pirmos punktus atlicis sagaidīt "Olimpam", "Gulbenei" un "Jūrmalai-VV". Četrās spēlēs laukumā devās 28 leģionāri, kas ir par diviem mazāk nekā pirmajā kārtā.

Rezultatīvākie spēlētāji

SpēlētājsKlubsVārti
Mamuka GongadzeDaugava3
Nerijus VaļskisLiepājas Metalurgs2
Genādijs SoloņicinsLiepājas Metalurgs1
Vladimirs KamešsLiepājas Metalurgs1
Antons JemeļinsLiepājas Metalurgs1 (1)
Toma TabatadzeOlimps1
Mišels Maki MvondoVentspils1
Igors SavčenkovsVentspils1
Eduards SuhanovsVentspils1
Aleksandrs ZeņkovsJūrmala1
Kristaps PriedēnsGulbene1
Ēriks KokinsGulbene1
Artis LazdiņšJelgava1
Oļegs MalašenoksJelgava1
Dmitrijs DaņilovsJelgava1
Giorgijs ČihradzeDaugava1
Vadims LoginsDaugava1
Raivis HščanovičsJūrmala-VV1
Valērijs ČistjakovsJūrmala-VV1
Kristaps BlanksSkonto1
Vladimirs KoļesņičenkoSkonto1 (1)

Labākie piespēlētāji

SpēlētājsKlubsPiespēles
Jevgēņijs SimonovsDaugava1
Jurijs ŠeļenkovsDaugava1
Sergejs MišinsGulbene1
Minori SatoVentspils1
Oļegs LaizānsVentspils1
Eduards SuhanovsVentspils1
Andrejs ProhorenkovsLiepājas Metalurgs1
Mariuss ČiniksLiepājas Metalurgs1
Konstantīns BelovsJūrmala1
Artjoms LonščakovsJelgava1
Giorgijs ČikišviliOlimps1
Vladimirs VolkovsDaugava1
Giorgijs ČihradzeDaugava1
FabiņjuSkonto1
Ivans SputajsGulbene1
Oļegs MalašenoksJelgava1
Volodimirs MeļņiksJūrmala-VV1
Romāns MickevičsJūrmala-VV1
Aleksandrs KļimovsJelgava1

2. kārtas mini statistika

Dzeltenās kartītes: 16
Sarkanās kartītes: 0
Rupjākā komanda: "Jelgava", "Daugava", "Jūrmala" (pa 3 brīdinājumiem)
Vārti: 11 (1 savos, divi 11 metru soda sitieni)
Ātrākie vārti: Kristaps Blanks "Skonto" - 12.minūte
Vēlākie vārti: Mamuka Gongadze (Daugava); Antons Jemeļins (Metalurgs) - 90+1 minūte
Vārti 1. puslaikā: 4
Vārti 2. puslaikā: 7
Leģionāri: 28
Maiņas: 21 no 24 iespējamajām
11 metru soda sitieni: 2
Nabadzīgākā komanda: "Jūrmala-VV" uz spēli piesaka 14 futbolistus

Virslīga, 2. kārta

DatumsSpēleRezultātsVārtu guvēji
09.04.Daugava-Olimps2:0Gongadze 2
10.04Liepājas Metalurgs - Jūrmala1:0Jemeļins (11m)
10.04Jūrmala-V.V - Jelgava2:3Hščanovičs; Čistjakovs - Šlampe (s.v); Daņilovs; Malašenoks
10.04Skonto - Gulbene2:1Koļesničenko (11m); Blanks - Kokins

Turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Daugava22005:16
2.Liepājas Metalurgs22005:16
3.Jelgava21104:34
4.Ventspils11004:03
5.Skonto11002:13
6.Jūrmala20111:21
7.Gulbene20022:50
8.Olimps20021:60
9.Jūrmala-VV20022:70

Statistikas dati var būt arī nepareizi, jo lielākā daļa no tiem tiek skaitīta ar mūsu pašu acīm, nevis protokola materiāliem.

Slēpts komentārs: Creeper^
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-04-11 22:53, pirms 13 gadiem
Pēc manām domām šim iztecienam jābūt pēdējam, ko Skredeļa kungs pateica būdams Sacensību daļas vadītājs. Jebkurā NORMĀLĀ valstī, ja kāds ierēdnis, būtu tā ap*irsis SAVU darbības lauciņu un uztaisījis ŠĀDU antireklāmu, tad saceltos labs skandāls, redzēsim kā būs mūsu gadījumā... Mans priekšlikums visiem līdzjūtējiem, kuriem nav vienaldzīgs futbols, jāsavāc paraksti, arī no futbolistiem, jāuztaisa atklātā vēstule pret Skredeļa darbību un viņa nievājošiem iztecieniem par spēlētāju meistarību un jāaizsūta uz federāciju, domāju, ka tikai izdarot presingu no sabiedrības puses kaut kas varētu mainīties...

Kā cilvēks, kurš pats ieinteresēts lai futbols attīstas, no sākuma ļauj spēlēt tik slikti aprīkotā stadionā un vēl pie tam totālā miestā, kur apriori atnāks ne vairāk kā 100 skatītāju, pēc tam noveļ vainu uz Jelgavu, ka tā atbrauca ar mašinām nevis autobusu, tāpēc nebija kur palikt partraukumā, un vēl pēc tam uz*irst visiem cilvēkiem, kuri iesaistīti futbola saimē?! ... Būs leils brīnums, ja viņs neatkāpsies pats vai viņu nenoņems, jo tas viss parāda CIK cilvēks ir ieinteresēts savā darbā un tā rezultātos...

Visur pasaulē un jebkurā jomā no sākuma rada apstākļus, tad prasa rezultātus. Biznesā no sākuma rāda apstākļus (tu neražosi piena produktus, ja tev nebūs piena pārstrādes iekārtas), celtniecībā no sākuma rāda apstakļus ( tu neuzcelsi labu māju, ja tai nebūs labi pamati), bērnam lai viņš labi mācas no sākuma rāda labus apstākļus (nopērk galdu, lampu, ieliek to visu klusā vietā utt.), uv vēl var būt 1000 piemēru, BET tikai Skredelim no sākuma vajag futbolu un tad viņš sāks rosīties, lai būtu apstākļi... Pēc manām domām tas ir absurds un marasms vislielākjā pakāpē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-04-11 23:01, pirms 13 gadiem
Creeper^ rakstīja: Virslīgas 2. kārta: Zvaigznes

Ironija nevietā.. visu cieņu SC autoriem, kas mēģina skatītājos pamodināt kaut kādu intrigu par Virslīgu.. šādi raksti, t.sk. vietējo virslīgas labāko spēlētāju kulta zaigžņu kulta radīšana, ir mārketinga triks, kas liek pievērst uzmanību un sekot līdzi.. un nav tur nekas smieklīgs - tad labāk nemaz nelasi šos raktus par Virslīgu, ja tik vien proti kā paņirgāties, svīdini labāk savu pakaļu pie TV un skaties savus realus, junaitedus utt.

  +6 [+] [-]

, 2011-04-11 23:03, pirms 13 gadiem
..bet Skredeļa izteiciens vnk piz... tā ir kad saliek vecos krabjus/paziņas federācijā.. attieksme fascinē - šādu kadru dēļ arī LV futbola organizācija ir tur, kur ir..

  +6 [+] [-]

, 2011-04-11 23:07, pirms 13 gadiem
_stormy_ rakstīja: Pēc manām domām šim iztecienam jābūt pēdējam, ko Skredeļa kungs pateica būdams Sacensību daļas vadītājs. Jebkurā NORMĀLĀ valstī, ja kāds ierēdnis, būtu tā ap*irsis SAVU darbības lauciņu un uztaisījis ŠĀDU antireklāmu, tad saceltos labs skandāls, redzēsim kā būs mūsu gadījumā... Mans priekšlikums visiem līdzjūtējiem, kuriem nav vienaldzīgs futbols, jāsavāc paraksti, arī no futbolistiem, jāuztaisa atklātā vēstule pret Skredeļa darbību un viņa nievājošiem iztecieniem par spēlētāju meistarību un jāaizsūta uz federāciju, domāju, ka tikai izdarot presingu no sabiedrības puses kaut kas varētu mainīties...

Kā cilvēks, kurš pats ieinteresēts lai futbols attīstas, no sākuma ļauj spēlēt tik slikti aprīkotā stadionā un vēl pie tam totālā miestā, kur apriori atnāks ne vairāk kā 100 skatītāju, pēc tam noveļ vainu uz Jelgavu, ka tā atbrauca ar mašinām nevis autobusu, tāpēc nebija kur palikt partraukumā, un vēl pēc tam uz*irst visiem cilvēkiem, kuri iesaistīti futbola saimē?! ... Būs leils brīnums, ja viņs neatkāpsies pats vai viņu nenoņems, jo tas viss parāda CIK cilvēks ir ieinteresēts savā darbā un tā rezultātos...

Visur pasaulē un jebkurā jomā no sākuma rada apstākļus, tad prasa rezultātus. Biznesā no sākuma rāda apstākļus (tu neražosi piena produktus, ja tev nebūs piena pārstrādes iekārtas), celtniecībā no sākuma rāda apstakļus ( tu neuzcelsi labu māju, ja tai nebūs labi pamati), bērnam lai viņš labi mācas no sākuma rāda labus apstākļus (nopērk galdu, lampu, ieliek to visu klusā vietā utt.), uv vēl var būt 1000 piemēru, BET tikai Skredelim no sākuma vajag futbolu un tad viņš sāks rosīties, lai būtu apstākļi... Pēc manām domām tas ir absurds un marasms vislielākjā pakāpē.
..viņu nenoņems, jo viņš ir savējais. punkts.
bet ideja par prostestu nav zemē metama - domāju federācijas darboņi no līdzjutēju puses neko tādu nebūtu gaidījuši, varbūt vismaz liktu aizdomāties..

  +3 [+] [-]

, 2011-04-11 23:11, pirms 13 gadiem
Daniels Ola tiešam stabili nokapāja aizsardzībā bet mums paveicās vairakas reizes un nospidēja 90 minūtē ...

  +4 [+] [-]

, 2011-04-11 23:21, pirms 13 gadiem
Būtu labi, ja Sportacentrs.com publicētu tiesnešu atzīmes (vērtē inspektori un treneri).

  +3 [+] [-]

, 2011-04-11 23:22, pirms 13 gadiem
Nabadzīgākā komanda: "Jūrmala-VV" uz spēli piesaka 14 futbolistus

[/quote]
Kapec tikai 14?

 +12 [+] [-]

, 2011-04-11 23:23, pirms 13 gadiem
Man patīk šie raksti. Tā turēt. Tie, kam nepatīk, var nelasīt. Nav spiesta lieta. Interesanti statistiku paskatīties un uzzināt to, kas varbūt paslīdējis garām. Paldies par rakstu. Ļoti interesanti.

  +4 [+] [-]

, 2011-04-12 00:18, pirms 13 gadiem
Tas ko dara sportacentrs ir ļoti apsveicami, gan video live tiešraižu nodrošināšanā, gan šādu apskatu veidošanā, tomēr cerams, ka žurnālistam ir arī audio vai kā citādi pierādāms tas, ko Skredelis ir teicis, lai šis neizdomā, ka to nav teicis.
Diskusija par šo neprasmi un nemākulību būtu jāturpina un jāaktualizē presē, ceru sportacentrs vai A Kreipānam arī vēl būs ko teikt šajā sakarā, gaidām plašāku diskusiju.
P.S. Skredelis noteikti būtu jāatbrīvo, iespējams, ka paši klubi to nemaz negrib. Bet iniciatīvai jānāk arī no klubiem, jo līdzjutēju domas šajā sakarā federāciju maz interesē, jo to līdzjutēju pamaz un viss no tā izrietošais.

  +4 [+] [-]

, 2011-04-12 10:22, pirms 13 gadiem
es nesaprotu, kāpēc visu trīs Baltijas valstu līgās neapvienojas, bet katra čakarējas savā valstī, varēja uztaisīt vienu normālu čempionātu ar 14-18, lielāka konkurence, arī 1. līga normāla izveidotos, nav jau tie attālumi tik milzīgi, lai neizbraukātu, un nerunāju par kkādu Baltic football league, kur kkāda grupu turnīri, uztaisījuši normālu čempi, kur izspēlētu normālu 2 apļu turnīru. NESAPROTU

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 11:01, pirms 13 gadiem
mo taverna rakstīja: es nesaprotu, kāpēc visu trīs Baltijas valstu līgās neapvienojas, bet katra čakarējas savā valstī, varēja uztaisīt vienu normālu čempionātu ar 14-18, lielāka konkurence, arī 1. līga normāla izveidotos, nav jau tie attālumi tik milzīgi, lai neizbraukātu, un nerunāju par kkādu Baltic football league, kur kkāda grupu turnīri, uztaisījuši normālu čempi, kur izspēlētu normālu 2 apļu turnīru. NESAPROTU
Valstij vajag savu ligu, lai varetu spelet starptautiskos turniros. UEFA šādai ligai nedotu oficialu statusu un nekad neviena no sim komandam netiktu eirokausos un arii Izlases diez vai....

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 11:25, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: Valstij vajag savu ligu, lai varetu spelet starptautiskos turniros. UEFA šādai ligai nedotu oficialu statusu un nekad neviena no sim komandam netiktu eirokausos un arii Izlases diez vai....
un ne mazāk kā 8 komandas čempionātā..........

  -1 [+] [-]

, 2011-04-12 11:40, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: Valstij vajag savu ligu, lai varetu spelet starptautiskos turniros. UEFA šādai ligai nedotu oficialu statusu un nekad neviena no sim komandam netiktu eirokausos un arii Izlases diez vai....


sava valsts līga nedod nekādu progresu, tā būtu vismaz 6-8 komandas kuras cīnītos par čempionu titulu

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 13:16, pirms 13 gadiem
mo taverna rakstīja: sava valsts līga nedod nekādu progresu, tā būtu vismaz 6-8 komandas kuras cīnītos par čempionu titulu
Aizmirsti par tādu līgu. UEFA tam kategoriski nepiekritīs. Ja piekritīs, tad tiks radīts precedents un Eiropas klubu futbolā būs revolūcija, kas, ļoti iespējams, beigsies ar to, ka spēcīgākie un bagātākie klubi izveidos savu superlīgu jeb slēgto klubiņu - arī bagātajiem taču daudz izdevīgāk būtu ikdienā spēlēt ar sava līmeņa komandām, nevis visādām autsaiderēm - tas uzreiz būtu pavisam cits līmenis, auditorija un nauda.