Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Karlsons vārtu priekšā ir īsts meistars"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Karlsons vārtu priekšā ir īsts meistars"
"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Piedāvājam galveno treneru Pola Ašvorta un Andra Riherta komentārus pēc "SynotTip" Virslīgas mača, kurā FK "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 pieveica "Metta/LU" komandu.

Pols Ašvorts, FK “Ventspils” galvenais treneris: “Kā jau tas mēdz būt, pirmā spēle sanāca nervoza. Tā tas gadās visām komandām. Vakar tas pat bija “Jelgavai” un “Babītei”, šodien – mums un “Mettai”. Sezonas pirmās spēles ir smagas tieši psiholoģiskajā ziņā. Pirms tam vārējām spēlēt bez šāda spiediena, bet tagad, kad jau jācīnās par punktiem, ir nedaudz citādāk. Tāpēc pirmo puslaiku mēs nospēlējām slikti, un es ar to nebiju apmierināts, bet otrais jau bija labāks. To ietekmēja gan uztraukums, gan arī vējš, jo otrajā puslaikā pa vējam bija jāspēlē mums."

Andris Riherts, “Metta/LU” galvenais treneris: “Sveicu visus ar futbola sezonas sākumu. Vakar bija pirmā spēle, bet šodien otrā, un abās uzvarēja mājinieki. Spēle bija diezgan līdzīga, abām komandām bija momenti, un visai labiem momentiem, tomēr beigās virsroku ņēma pieredze, kas arī izšķīra šīs spēles likteni. Apsveicu ventspilniekus ar uzvaru, lai viņiem arī turpmāk veicas, bet ne pret mums.”

Kas tieši jūs neapmierināja pirmajā puslaikā? Konkrēti spēlētāji, konkrētas pozīcijas spēlētāji vai komanda kopumā?
Ašvorts: “Nebiju apmierināts ar to, kā izrīkojāmies ar bumbu, jo nebija labu piespēļu. Spēle ļoti atšķīrās no tās, ko pirms tam redzēju pārbaudes mačos Kiprā vai tepat Latvijā. Taču atkārtošos, ka to noteikti ietekmēja uztraukums, jo, kad komanda jau bija iejutusies, arī piespēles kļuva labākas.”

Droši vien no “Metta/LU” skatu punkta labāks bija pirmais puslaiks, bet otrais nesanāca?
Riherts: “Es neteiktu, ka otrais puslaiks atšķīrās. Domāju, abi puslaiki bija līdzīgi. Pirmajā pieļāvām rupju kļūdu un ielaidām vārtus, lai gan zinājām, ka “Ventspils” tā spēlē un vēl dienu pirms mača tam gatavojāmies, tai otrajai bumbai, zirnājam, ka Karlsons gaidīs pie tālā staba. Pēc divām minūtēm mēs varējām atsist atpakaļ, bet glāba Uvarenko. Vēl bija vairākas standartsituācijas, taču pa lielam šo maču izšķīra pieredze. Ielaidām otros vārtus un tad tad gan pilnībā zaudējām spēles organizāciju. Turklāt mums vēl arī bija divas traumas, bet mūsu komandai katrs spēlētājs ir zelta vērtībā. Stugli vispār ir viens no tiem, kurš prot labi darboties ar bumbu, atrast piespēles, bet jau mača sākumā viņš izlido ārā. Un ne jau tā, ka muskuli kaut kur pastiepa, bet divcīņa. Tie kilogrami un pieredze nospēlēja lomu šajā pirmajā spēlē.”

Ģirts sācis ceļu uz jaunu labākā snaipera titulu?
Ašvorts: “Viņš ir tiešām malacis un ļoti labs uzbrucējs. Ar viņu pagarinājām līgumu uz divām sezonām, jo es viņam ticu. Pagājušajā sezonā to jau nodemonstrēju un arī šajā viņš ir ļoti svarīgs mūsu spēlētājs, lai gan spēlējam nedaudz citādāk. Vārtu priekšā viņš ir īsts meistars.”

Spēlējāt ar trim nominālajiem aizsargiem. Vai tas ir tādēļ, ka kādas problēmas ar sastāvu, vai tomēr tāds tagad būs komandas taktiskais zīmējums?
“Tas bija taktiskai risinājums, jo tā ir shēma, kuru tagad vēlamies izmantot. Tā arī turpināsim spēlēt, ar trim aizsargiem.”

Pol, ja Ģirts ir meistars pie vārtiem, tad Eduards ir standartsituāciju meistars?
“Jā, tā var teikt. Pagājušajā gadā viņš bija otrais labākais vārtu guvējs ar astoņiem, un arī tad daudz bija gūti pēc standartsituācijām. Tas ir svarīgi, ja komandā ir labs šādu sitienu izpildītājs. Sagatavošanās periodā ar viņu tieši strādājām, lai atstrādātu standartsituācijas.”

Pirms sitiena bija kāda nojauta par to, vai viņš gūs, vai negūs vārtus?
“Nē, nekādu priekšnojautu nebija”

Debitēja Tosins Aijeguns. Viņam pirms sezonas bija pievērsts mazāk uzmanības nekā citiem, tāpēc gribētos dzirdēt gan viņa vērtējumu šajā mačā, gan par to, kas no viņa tiek gaidīts?
“Viņš pie mums bija jau pagājušā gada oktobrī un novembrī, tā kā es viņu ļoti labi zināju un gribēju savā komandā, taču spēlētājiem no Āfrikas valstīm mēdz būt lielas problēmas ar vīzām. Vēlējos, lai viņš ar mums ir jau no 5. janvāra, taču tas nesanāca. Pēdējās trīs nedēļas viņš dzīvoja Kairā un gaidīja vīzu un pievienoties mums varēja tikai pēdējā brīdī. Līdz ar to sagatavošanās periodu kopā ar mums izlaida. Esmu apmierināts par šodienas debiju, bet zinu, ka viņš var spēlēt arī labāk. Droši vien arī viņam bija uztraukums.”

Kā patika šodien atmosfēra stadionā?
“Esmu anglis un zinu, kā ir, kad futbolu spēlē lielas auditorijas priekšā, tāpēc, protams, gribētu, ka cilvēku tribīnēs būtu vairāk, Malači “Mettas” fani, kuri arī atbraucu un kur ar katru gadu kļūst vairāk. Arī mūsējie bija pacentušies, un tas viss radīja labu atmosfēru. Jo vairāk būs komandām šādu līdzjutēju, jo vairāk komanda tiks atbalstītas spēlēs, jo labāk Latvijas futbolam.”

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 22:39, pirms 7 gadiem
Andri,no spēles informatora atskanēja teikums,lai jums veicās pirmajā riņķī ,ko no visas sirds arī novēlu,līdz otrā riņķa pirmajai spēlei,kad tiksimies atkal

  -3 [+] [-]

, 2017-03-12 00:56, pirms 7 gadiem
Lai tik priecājas.....Paši ventspilnieki atkal uzkūrāt uguni. Pēc FKV zāģiem būs te biežāk jāiegriežas. Ja visi, tad visi...