Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Isakovs: "Viss "Daugavpils" izjustais uz savas ādas ir saistīts ar Gavrilovu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Isakovs: "Viss "Daugavpils" izjustais uz savas ādas ir saistīts ar Gavrilovu"
Aleksandrs Isakovs. Foto: f64

Turpinot iepazīstināt ar jaunumiem Virslīgas komandu nometnēs, piedāvājam interviju ar turnīra vienīgās jaunpienācējas "Daugavpils" prezidentu Aleksandru Isakovu.

Redzot jūsu sastāvu pārbaudes spēlēs, šķiet, lielu izmaiņu nav - akcents uz savas akadēmijas jauniešiem, joprojām spēlē spēlējošie treneri Afanasjevs un Sokolovs, tāpat paliek Askerovs un pat svarīgākie leģionāri vismaz pagaidām ir ierindā.
Jā, visi futbolisti no pagājušās sezonas, kad uzvarējām 1. līgā, ir palikuši komandā. Izņēmums ir Sedriks Kuadio [ar 25 vārtiem kļuva par 1. līgas trešo labāko vārtu guvēju, tikai par trim precīziem raidījumiem atpaliekot no komandas biedra Askerova - aut.], kurš atrodas pārbaudē RFS. Tāpat pagaidām ierindā nav mūsu kolumbieša Karmonas [ar 21 vārtiem bija ceturtais rezultatīvākais 1. līgā - aut.], bet viņš plāno atgriezties komandā nākamnedēļ [saruna ar Isakovu notika piektdien - aut.]. Visi pārējie ir.

Ļoti daudz futbolistu pārbaudījām Baltkrievijā, kad piedalījāmies turnīrā Žodzinā. Diemžēl man personīgi neviens neiepatikās. Izņēmums - balsta pussargs no Azerbaidžānas. Šobrīd viņš Baku kārto Šengenas vīzu un pēc tam pievienosies mūsu komandai. Katru nedēļu mēs aizvadām pārbaudes spēles. Rīt mēs dosimies uz Marijampoli, kur aizvadīsim pārbaudes spēli, kur pārbaudīsim vēl divus spēlētājus no Nigērijas. Process notiek.

Ar sastāva komplektāciju nodarbojaties jūs un Viktors Morozs?
Jā. Palīdz arī Nauris Mackevičs, izsaka savu redzējumu. Bet pārsvarā to daru es ar treneriem.

Ja Kuadio neizturēs pārbaudi RFS, tad paliks pie jums?
Jā, tad viņš atgriezīsies - būtu ļoti priecīgs par to [smaida]. Viņš mums ir ļoti vajadzīgs, liels palīgs mūsu komandā. No otras puses, tu jau zini, ka mūsu finansiālais stāvoklis ir tāds, kāds ir - ja vien mums radīsies iespēja viņu pārdot, tad, protams, pārdosim Kuadio. Mums ar viņu ir spēkā līgums. Pagaidām RFS viņš apmierina, bet vēl jāatrunā finanšu nosacījumi gan pašam spēlētājam, gan mums.

Tātad gatavošanās jums aptver Lietuvu, Baltkrieviju un Daugavpili?
Jā. Piedalījāmies turnīrā Baltkrievijā, pēc tam arī Lietuvas Ziemas kausā. Vēl Rīgā spēlējām ar "Spartaku", priekšā vēl Panevēža. Līdz pat sezonas sākumam aizvadīsim pārbaudes mačus katrā nedēļas nogalē.

Ņemot vērā visus pēdējā laika notikumus ar jaunatnes akadēmiju, šai ziņā sadarbība ar galveno komandu paliek spēkā?
Jā, esam saņēmuši licenci dalībai Virslīgā, nekas nemainās - jaunatnes akadēmija arī ir mūsu paspārnē. Tie, kas seko līdzi notikumiem Daugavpilī, zina, ka te bija mēģinājums veikt apvērsumu. Pat ne apvērsumu - tas bija reiderisma mēģinājums. No bijušā mēra puses, kurš joprojām atrodas pilsētas koalīcijā. Situācija nav vienkārša. Arī situācija ar Nauri [Mackeviču - aut.], kas nekādi nav saistīta ar viņa darbu, bet tīrākais politiskais spiediens un ietekme. Neskatoties uz to, galvenā komanda joprojām ir, jaunieši arī.

Pieminējāt bijušo mēru. Vai pie apvāršņa ir arī Gavrilovs?
Daudz par to ir runāts. Skaidrs, ka visas darbības, visi procesi, kurus izjutām uz savas ādas, tā vai šā ir saistīti ar viņu un viņa klātbūtni. Viss, kas saistīts ar Naura Mackeviča atstādināšanu, - Oļegs Gavrilovs tiešā veidā tajā piedalījās. Pirmdien piedalījāmies vietējā TV diskusijā, kur viens no diskusijas dalībniekiem, Ilūkstes Sporta skolas darbinieks Aleksandrs Vorotinskis, atklāja, ka divas nedēļas pirms Mackeviča atstādināšanas pie Vorotinska personīgi atbrauca Oļegs Gavrilovs un sauca strādāt uz Daugavpils Sporta skolu ar tekstu: "Mēs visu kontrolējam. Mackeviču tāpat aizvāks, jo mēs esam ķērušies klāt futbolam. Nāc strādāt zem mūsu karoga! Būsi skolas direktors." Vorotinskis to pateica godīgi un sacīja, ja būs vajadzīgs, ir gatavs to pašu liecināt policijai. Tas nav noslēpjams fakts. Tāpēc, kad Mackeviču atstādināja un šai amatā parādījās Gavrilova cilvēks Aleksandrs Vlasovs, vari saskaitīt divi plus divi, un kļūst skaidrs, kas aiz tā visa stāv.

Vai, jūsuprāt, "Daugavpilij" izdosies atbrīvoties no šī spiediena, lai viss būtu pa vecam?
Kā bija pa vecam, tā vairs jebkurā gadījumā nebūs. Laiks tiek zaudēts. Cik laika vajadzēs, nezinu, bet šobrīd mums jādzīvo šajās reālijās un jādzīvo zem šī politiskā spiediena. Tie cilvēki šādos tādos jautājumos joprojām neapstājas. Arī mēs nestāvam uz vietas [iesmejas].

Vai šīs politiskās peripetijas, jūsuprāt, patraucēs trenerim Morozam un "Daugavpils" komandai tīri sportiskā ziņā?
Dabīgi, ka ietekmēs. Esam atkarīgi no Daugavpils pašvaldības, mēs neesam neatkarīgi. Kaut vai sāksim ar to, ka pašvaldības līdzfinansējums joprojām nav apstiprināts, un mēs nezinām, vai tas vispār būs. Pašvaldības finansējums sastāda būtisku daļu no mūsu budžeta. Otrkārt, bija dažnedažādi šķēršļi attiecībā uz infrastruktūru. Bija pat tādi darboņi, kas piestādīja mums rēķinus, ignorējot to, ka mums ir līgums par futbola bāzes bezmaksas izmantošanu. Varu palielīties, ka tieši šodien parakstījām atkārtotu/jaunu līgumu ar jauno organizāciju par bāzes izmantošanu.

Kādas summas figurēja rēķinos?
Ir zināmi tarifi, kuri tiek piestādīti, ja bāzi izmanto trešā puse. Ilgi cīnījāmies par savām tiesībām izmantot šo bāzi, rakstījām vēstules domei un likumsargājošajām iestādēm. Šodien šis jautājums beidzot tika atrisināts. Sporta pārvaldes vadītājs rēķinus anulēja un parakstīja ar mums jaunu līgumu.

Par pilsētas finansējumu - kādas, jūsuprāt, ir izredzes?
Ar veselo saprātu apzinos, ka pilsētai ir jāpiedalās "Daugavpils" komandas finansēšanā. Taču nav ne jausmas, kādā apmērā tas notiks un nav pārliecības, ka finansējums būs vismaz pagājušā gada līmenī.

Vai Daugavpils futbola bāze ir pilnvērtīgi izmantojama? Bija informācija, ka netiek tīrīts sniegs un tamlīdzīgi.
Tas saistīts ar vienu un to pašu tēmu - ik uz soļa mums mēģināja likt sprunguļus riteņos. Arī laukuma netīrīšana bija apzināta. Tagad "Celtnieks" ir mūsu pārziņā un varam laukumu paši tīrīt, vajadzības gadījumā pasūtām tehniku. Vienīgi žēl, ka laukums nav apsildāms. Tas arī bija iemesls, kāpēc sagatavošanās posmā izmantojām iespēju aizbraukt uz Žodzinu - tur ir apsildāmie laukumi ar mākslīgo segumu. Jebkuros mīnus grādos var spēlēt uz sintētikas.

Pavelkot svītru visām nedienām, varat apgalvot, ka "Daugavpils" noteikti nospēlēs sezonu līdz galam?
Visi šie cilvēki cerēja, ka, saskaroties ar problēmām, proti, problēmas ar bāzes lietošanu, problēmas ar finansējumu, mēģinājumi nošķelt jaunatnes akadēmiju no galvenās komandas (viņus nebiedēja pat tas, ka pilsēta rezultātā var palikt bez akadēmijas), mēs padosimies. Viņi cerēja, ka publiski atzīsim nespēju piedalīties Virslīgā. Tāds bija viņu mērķis. Mēs darījām visu no sevis atkarīgo, turpinājām strādāt, turpinām strādāt arī tagad un no Virslīgas neatsakāmies. Piedalīsimies un veidosim konkurenci pārējiem.

Pērn, esot klāt arī citiem sponsoriem, komandas nosaukumā bija arī "Progress". Kas mainījās?
Mainījās viņu attieksme. "Progresa" iekļaušana komandas nosaukumā bija šo sponsoru nosacījums, taču minēto sponsoru piešprice nebija tādā apjomā, kā tika runāts. Nereklamēsim kādu, kurš neizpilda savus solījumus. Noņēmām "Progresu" no nosaukuma un turpinām dzīvi ar savu vārdu.

Izņemot pilsētu, kurš tad vēl finansē "Daugavpili"?
Ir sarunas ar investoriem, pagaidām nesteigšos notikumiem pa priekšu. Plus savi personīgie līdzekļi, plus transfēri. Protams, ceram arī uz pilsētu.

Uz kādu budžetu šogad cerat?
Esam sastādījuši budžetu 390 tūkstošu eiro apmērā, bet tas iekļauj arī finansiālu palīdzību jaunatnes akadēmijai. Šobrīd ir garantijas pusei no šī budžeta, šobrīd meklējam otru pusi.

Tas ir liels budžets. Iepriekšējos gados mazās komandas publiski ziņoja par ievērojami mazākiem tēriņiem.
Jā, bet tas ietver jaunatnes akadēmiju. Sarēķinājām, ka pērn novirzījām tai 140 tūkstošus eiro, lai gan no domes saņēmām tikai 90 tūkstošus. Iedomājies? Un tāpat vēl paralēli pratām uzvarēt 1. līgā un iekļūt Virslīgā.

Kur redzat sevi Virslīgā šai deviņu komandu turnīrā?
Raugos ļoti pesimistiski. Programma minimums ir nepalikt pēdējiem devītajiem. Zinām, ka šogad pat pēdējā vieta pa taisno ārā nekrīt, bet, protams, negribam piedalīties pārspēlēs. Programma maksimums ir atkarīga no šīm pēdējām divām nedēļām - vai noslēgsim līgumus ar sponsoriem par papildus līdzekļu piesaisti. Jo tad būs pavisam cits leģionāru sastāvs.

Lasi vēl:
Riherts: "Piedāvāsim mājas spēles aizvadīt Hondurasā"
Zuntners: "Pilnīga uzticība: futbolisti gatavi parakstīt līgumu uz 10 gadiem"
Usovs par Dubras aiziešanu, Karašauska "tranzītu" un Pertijas pārmetumiem
Gauračs: "Ja Eirokausu nauda no UEFA ienāks, viss būs kārtībā"

     [+] [-]

, 2019-02-11 08:57, pirms 5 gadiem
Grūti laiki Daugavpilij futbolā,kur vēl jācīnās ar mafijas darboņiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-11 09:00, pirms 5 gadiem
Pats Isakovs nav nemaz tik balts un pūkains,par kādu viņš sevi iztēlojas.Ir ļoti vienkārši gaidīt no pašvaldības līdzekļus,pašiem nepakustinot ne pirkstu.Kāpēc tad netiek sponsoros iesaistīts Latgales ceļdaris,ja šīs firmas vadītājs ir futbola kluba valdes loceklis.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-11 11:42, pirms 5 gadiem
Gribētu dzirdēt no Naura paša vai tiešām viņš joprojām palīdz ar spēlētāju piesaisti kā runā Isakovs,kautkā neticas!

  -2 [+] [-]

, 2019-02-11 15:44, pirms 5 gadiem
Izturību BFC cīņā pret vecajiem D-Pils toto krabjiem!
Prieks, ka veterāni Sokolovs un Afanasjevs turpinās spēlēt. Abiem būs iespēja pietuvoties 500 spēlēm VL.
Ja izdosies tomēr paturēt Kuadio, tad uzbrūkošā līnija varētu būt kvalitatīvāka par Mettu un Valmieru, vismaz pagaidām. No otras puses, transfērs uz RFS dotu nesliktu pienesumu budžetam. Kārtā ziņā bottom3 cīņa būs ļoti sīva.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-11 16:39, pirms 5 gadiem
Lai izdodas atvairīt veco mafijas krupju uzbrukumu, ceru, ka Daugavpils komanda nepadosies, atradīs citus sponsorus un pietiekami daudz finanšu, lai varētu godam cīnīties Virslīgā!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-11 18:57, pirms 5 gadiem
Johaidī domāju ko Jacky Chan's dara LV fultbola Mistkastē

     [+] [-]

, 2019-02-11 19:29, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Gribētu dzirdēt no Naura paša vai tiešām viņš joprojām palīdz ar spēlētāju piesaisti kā runā Isakovs,kautkā neticas!
izteikt viedokli var jebkurš

  +1 [+] [-]

, 2019-02-11 19:29, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Gribētu dzirdēt no Naura paša vai tiešām viņš joprojām palīdz ar spēlētāju piesaisti kā runā Isakovs,kautkā neticas!
izteikt viedokli var jebkurš