Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Super Novu" Virslīgā turpinās stūrēt izlases leģenda Aleksandrs Koliņko

Emils Ozerinskis

"Super Novu" Virslīgā turpinās stūrēt izlases leģenda Aleksandrs Koliņko
Aleksandrs Koliņko. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Līdz ar Jūrmalas "Spartaka" atteikšanos no dalības jaunajā "Optibet" Virslīgas sezonā, valsts spēcīgāko klubu pulkā palikusi "Super Nova", kas vienojusies par sadarbības atjaunošanu ar leģendāro Latvijas izlases vārtsargu Aleksandru Koliņko, kurš jau pērnās sezonas otrajā pusē bija dzeltenzilo galvenais treneris.

Līdz Virsligas sezonas sākumam palicis mēnesis ar mazu astīti. "Super Nova" pirmajā sezonas oficiālajā spēlē dosies 11. martā, ievadot savu otro sezonu Virslīgas čempionātā. Pēc aizvadītās sezonas ierindošanās turnīra tabulas desmitajā pozīcijā (ne bez kontreversijas, jo "Metta" tika pie trīs punktiem tehniskajā uzvarā pret "Audu") labu brīdi nebija skaidrs, kur īsti "Super Nova" spēlēs. Komanda izvirzīja pieteikumu Virslīgas licencei kā rezerviste. Pateicoties divkārtējās valsts čempiones Jūrmalas "Spartaka" lēmumam atsaukt savu kandidatūru, "Super Nova" tika pie iespējas spēlēt valsts čempionātā arī 2023. gada sezonā.

Ja "Super Nova" būtu atgriezusies Nākotnes līgas čempionātā, tad komandas vadīšana tiktu uzticēta Igoram Korobļovam, kurš gana veiksmīgi komandu vadīja neilgu laiku pēc Andreja Lapsas atkāpšanās no amata. Tomēr tiekot pie tiesībām turpināt cīnīties Virslīgā, "Super Nova" vienojās par sadarbības atjaunošanu ar 47 gadus veco Aleksandru Koliņko.

Ilggadējais Latvijas izlases pirmais numurs vārtos Aleksandrs Koliņko sava darba augļus ar "Super Nova" plūca agri, sagādājot sezonas lielāko sensāciju - uzvaru pār RFS, tādējādi sabojājot tā brīža čempioniem jaunā LNK futbola parka dabīgā seguma laukuma atklāšanas svētkus. Līdz pat pēdējām Virslīgas aizvadītās sezonas minūtēm "Super Nova" bija cīņā par vietas nosargāšanu Virslīgā, tomēr neizšķirts pēdējā kārtā pret tiešo konkurenti "Mettu" lika palikt noslēdzošajā pozīcijā.

Aleksandrs Koliņko: "Neapšaubāmi, esmu priecīgs turpināt darbu ar komandu. Pagājušajā sezonā mēs visi kopā atzīstami pastrādājām, tas bija ļoti interesants un emocionāls laiks. Mani futbolisti toreiz izdarīja maksimumu iespējamo, mēs bijām pelnījuši veiksmīgu galvenā uzdevuma risinājumu, bet notika tā, kā notika. Šajā reizē ticu un ceru, ka viss mums obligāti izdosies un mēs ne tikai veiksmīgi spēlēsim pret tiešajiem konkurentiem, bet arī bojāsim nervus un atņemsim punktus tiem, kurus pieskaita favorītiem."

"Protams, priekš tā mums visiem nāksies ļoti daudz pastrādāt. Komandā starpsezonā notikušas pietiekami daudz izmaiņas, būs tās arī turpmāk. Īsā laika periodā mēs būvēsim komandu, jaunu, konkurētspējīgu un sportiski agresīvu, kura centīsies spēlēt interesantu futbolu. Pagājušajā gadā mūsu uzvaru sērija visus stipri pārsteidza, bet tagad esmu pārliecināts, ka arī gaidāmajā sezonā SK "Super Nova Salaspils" daudzus spēs pārsteigt," izteicās treneris.

Pirmo reizi galvenā trenera amatā Koliņko spēkus izmēģināja 2015. gada sezonas otrajā pusē, vadot Jūrmalas "Spartaku". Pēcāk viņš ieņēmis vārtsargu trenera amatus Baltkrievijas klubā Soļigorskas "Shakhter", RFS un Latvijas izlasē. Pagājušajā vasarā Koliņko otro reizi uzņēmās galvenā trenera pienākumus Virslīgas līmenī.

Spēlētāja karjeras laikā bijušais vārtsargs piecas reizes ieguvis Virslīgas čempiontitulu ar Rīgas "Skonto", kā arī trīs reizes triumfējis Latvijas kausā. Divreiz (2006. un 2014.) Koliņko atzīts par Latvijas labāko futbolistu. Bez dalības Latvijas čempionātā Koliņko spēlējis arī Anglijas, Krievijas un Rumānijas klubos.

Par "Super Nova" spēlētāju sastāvu līdz šim galvenā ziņa bijusi par pieredzes bagātā Oļega Laizāna nonākšanu dzeltenzilo rindās. Pērn "Spartaka" rindās pussargs aizvadīja savu rezultatīvāko sezonu, sakrājot septiņus vārtu guvumus no kuriem lielākā daļa bija maestro iesaukas cienīgi šedevri.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-06 12:56, pirms gada
Kādu vēl Supernovu? Uz latviešu valodas kursiem un pa taisno uz izlasi!

  +5 [+] [-]

, 2023-02-06 13:24, pirms gada
Leitnants rakstīja: Kādu vēl Supernovu? Uz latviešu valodas kursiem un pa taisno uz izlasi!
Koļinko kursē kursētājus tamdēļ viņam bezjēdzīgi iet uz kursiem

  -1 [+] [-]

, 2023-02-06 13:40, pirms gada
Kāds lūdzu pasakiet tai komandas vadībai, ka viņu nosaukums un logo ir sliktākais Virslīgas vēsturē kopš 1991.g.!!!!

  +2 [+] [-]

, 2023-02-06 14:04, pirms gada
Kā var dabūt LV pilsonību ja nebumbum pa Latviski?

  +1 [+] [-]

, 2023-02-06 14:12, pirms gada
Ndeki rakstīja: Kā var dabūt LV pilsonību ja nebumbum pa Latviski?
Principā varēja, ja senčos bijis kāds pilsonis, vai arī par īpašiem nopelniem. Neatceros gan, kurš varētu būt Koļiņko gadījums...

  +2 [+] [-]

, 2023-02-06 14:14, pirms gada
Koļinko: Что? Не понимаю, переведите!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-06 14:35, pirms gada
Bet tiešām, tā ir inteliģences vai spītības vaina, ka visu mūžu dzīvojot Latvijā, viņš joprojām runā tikai krieviski?
Starkovs iemācījās, Pahars arī. Kas vainas šitam?

     [+] [-]

, 2023-02-06 14:39, pirms gada
Lai iemācās valsts valodu šitais vatņiks

  -1 [+] [-]

, 2023-02-06 14:47, pirms gada
Znaroks jau arī laikam nerunāja latviski - varbūt saprata kaut ko, bet nerunāja!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-06 14:55, pirms gada
Šitajam krievu kartoškai vispirms jāiemācās latviešu valoda- kauns un negods.

     [+] [-]

, 2023-02-06 15:34, pirms gada
Ndeki rakstīja: Kā var dabūt LV pilsonību ja nebumbum pa Latviski?
galvenais zināt kur iegrūst kad pērk pilsonību

     [+] [-]

, 2023-02-06 15:44, pirms gada
Nu mūsu Salaspils sādžai šitas kadrs kā reiz! Mums te kā Daugavpilī, varbūt pat sliktāk. Pilns ar bidlām, kas skrietu uz Daugavpils šosejas ar neļķēm ienākošos krievu tankus bučot

     [+] [-]

, 2023-02-06 15:57, pirms gada
čemodāns stacija muhosranska

     [+] [-]

, 2023-02-06 16:12, pirms gada
iegrābiens, cik var kāpt uz tā paša grābekļa ..

  -1 [+] [-]

, 2023-02-06 17:10, pirms gada
Pilsonību iegūst arī par nopelniem valsts labā. Bet te jau sīkie krāni nez ne futenes vēsturi ne stāstu. Tik tukšas izskalotas bundžas galvu vietā skrebelē komentus

     [+] [-]

, 2023-02-06 17:34, pirms gada
Lai iemācās latviski runāt ''leģenda''.

     [+] [-]

, 2023-02-06 17:40, pirms gada
Internetā informācija,ka sarunu līmenī pārvalda latviešu valodu un beidzis LSPA un vecāki esot ukraiņi.