Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Otro jaunību ieguvušais Laizāns pastiprina Salaspils "Super Nova" rindas

Emils Ozerinskis

Otro jaunību ieguvušais Laizāns pastiprina Salaspils "Super Nova" rindas
Oļegs Laizāns. Foto: Sanita Ieva Sparāne

"Optibet" futbola Virslīgā savā turnīra debijas sezonā vietu nenosargājušā Salaspils "Super Nova" paziņojusi par savu pirmo starpsezonas papildinājumu. Dzeltenzilajai komandai pievienojies Oļegs Laizāns, kurš pērn 35 gadu vecumā aizvadīja savu karjeras produktīvāko sezonu Jūrmalas "Spartaka" sastāvā.

2023. gada sezonā Salaspils "Super Nova" komandai būtu jāspēlē Nākotnes līgas čempionātā. Tomēr Latvijas futbola specifika šo apgalvojumu neļauj šobrīd izmantot kā neapgāžamu faktu. Latvijas futbola apcirkņos klīst runas, ka ne tikai viena, bet iespējams pat divas komandas, kurām jaunajā sezonā būtu tiesības spēlēt Virslīgas čempionātā ir ar lielām jautājumu zīmēm. Tādēļ "Super Nova" sagatavojusi savu pieteikumu Virslīgai rezervistes statusā.

Vēl gan līdz galam nezinot, kurā turnīrā nākamgad tiks spēlēts, "Super Nova" savu sastāvu papildinājusu ar pieredzes bagāto pussargu Oļegu Laizānu. Četrkārtējais Latvijas čempions Laizāns pirms pagājušās sezonas nebija pārliecināts, ka turpinās profesionāļa karjeru, tomēr Jūrmalas "Spartaka" rindās pussargs aizvadīja individuāli spožu sezonu.

"Spartaka" rindās Laizāns nospēlēja 37 spēles, izceļoties ar septiņiem vārtu guvumiem (liela daļa no tiem bija patiesi šedevri) un četrām rezultatīvām piespēlēm. Individuāli tik produktīvi par Maestro iesauktais futbolists nebija spēlējis nevienā sezonā "Skonto", Gdaņskas "Lechia", "Gulbenē-2005", "Ventspilī", Lodzā, "Enisey", "Riga" vai "Auda" sastāvā.

"Super Nova" aizvadītajā sezonā 36 Virslīgas cīņās sakrāja 20 punktus. Pēdējā spēļu kārtā salaspiliešiem bija iespēja apsteigt "Mettu" un iekļūt pārspēlēs zaļibaltās komandas vietā, tomēr noslēdzošajā duelī tika nospēlēts neizšķirti 1:1, atstājot "Super Novu" divu punktu atstatumā no Rīgas komandas. Vēl jo sāpīgāku salaspiliešiem izkrišanu padara apstāklis, ka "Metta" trīs punktus turnīra tabulā ieguva ar zaudētā spēlē ieskaitītu tehnisko uzvaru par pretinieku nedienām ar protokola aizpildīšanas sistēmu.

Šobrīd nav zināms kurš būs "Super Nova" galvenais treneris jaunajā sezonā. Virslīgas debijā pēc neizteiksmīga sākuma no amata atkāpās Andrejs Lapsa. Viņa vietā uz brīdi komandas vadīšanu uzņēmās Igors Korobļovs, kura vadībā "Super Nova" rādija gana saturīgu sniegumu. Par skaļāko notikumu "Super Nova" komandas sezonā kļuva Aleksandra Koliņko nonākšana komandas stūrmaņa postenī. Pēc četru uzvaru sērijas uzplaiksnījuma jūlijā, komandas sekmes rudens posmā apsīka un turnīru nācās noslēgt pēdējā vietā. Pēc sezonas tika vēstīts, ka Aleksandrs Koliņko darbu "Super Nova" galvenā trenera postenī neturpinās.

Tā kā pastāv iespēja, ka "Super Nova" Virslīgā varētu jaunajā sezonā spēlēt, tad klubs varētu atgriezties pie Koliņko potenciālās kandidatūras treneru korpusa stūrmaņa postenī. Ja vienība jaunajā sezonā spēlēs Nākotnes līgas čempionātā, tad galvenā trenera pienākumus uzņemsies Korobļovs.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/sksupernova

  +1 [+] [-]

, 2023-01-09 13:32, pirms gada
Domājams tā ir stipra indikācija, ka Salaspils komandai būt virslīgā un visdrīzāk tieši Jūrmalai nebūt.. arī, liekas, Koļinko nebija tik kritiskis savos izteikumos, pie spēlēšanas vislīgā var arī atgriezties

     [+] [-]

, 2023-01-09 13:39, pirms gada
Labāk, lai Virslīgā spēlē Super Nova, nekā Spartaks.
Cerams, ka Jelgava varēs startēt.

     [+] [-]

, 2023-01-09 13:54, pirms gada
PK fināla GOATS rakstīja: Anglijas grandi aizvada sezonā ap 70 spēļu. Anglijas premjerlīga, kaut kāds eiropas kauss, kurā nu kurš klubs piedalās, Anglijas kauss, Nācijas kauss(Anglijā). Uzskatu, ka Latvijā vajag virslīgā 11 klubus, jo 40 spēles sezonā ir ļoti maz .

Tak nomierini savu atveri un atslābsti

     [+] [-]

, 2023-01-09 13:54, pirms gada
PK fināla GOATS rakstīja: Anglijas grandi aizvada sezonā ap 70 spēļu. Anglijas premjerlīga, kaut kāds eiropas kauss, kurā nu kurš klubs piedalās, Anglijas kauss, Nācijas kauss(Anglijā). Uzskatu, ka Latvijā vajag virslīgā 11 klubus, jo 40 spēles sezonā ir ļoti maz .
36 + Latvijas Kauss + Eirokausi 4 komandām + pāŗbaudes spēles + Izlases spēles jau ir par daudz.
+ ar 11 komandām ļoti neizdevīgi un sarežģīti pakārtot kalendāru un kārtas.

     [+] [-]

, 2023-01-09 13:55, pirms gada
PK fināla GOATS rakstīja: Virslīga jāpaplašina uz 11 komandām.
ja pazusustu maģiski visa ekonimiskā situācija ap Krieviju/karš, pluss klimatiskie/ekonomiskie ierobežojumi (kas ies tikai platumāja ja cilvēki ļaus) tad jau var pasapņot, bet reāli labi ja 10 varēs izvilkt

  -1 [+] [-]

, 2023-01-09 13:58, pirms gada
Aha, futbolam pārāk nesekoju, bet atceros, ka pērn, lasot ziņas, ļoti nobrīnījos un pat sašaubījos, vai tas ir tas pats vecais Oļegs Laizāns. Cepuri nost, labs sniegums!

Kuras ir tās šaubīgās komandas, kuras varētu nespēlēt?

  -1 [+] [-]

, 2023-01-09 14:06, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Aha, futbolam pārāk nesekoju, bet atceros, ka pērn, lasot ziņas, ļoti nobrīnījos un pat sašaubījos, vai tas ir tas pats vecais Oļegs Laizāns. Cepuri nost, labs sniegums!

Kuras ir tās šaubīgās komandas, kuras varētu nespēlēt?
Jūrmalas Spartaks noteikti, tālāk sākas spekulācijas no Jelgavas, Tukuma un iespējams Valmieras (vēl pagāšgad abām ar Jūrmalu bija noteikts pāreju liegums dēļ nenokārtotām saistībām).. vismaz tie ir populārākie varianti

  +2 [+] [-]

, 2023-01-09 14:48, pirms gada
Kurš tad laizīs ja ne Laizāns?

  -1 [+] [-]

, 2023-01-09 14:50, pirms gada
Cerams ka līdz 2027. Gadam virslīga būs 18-20 komandas!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-09 15:17, pirms gada
fall in love rakstīja: Domājams tā ir stipra indikācija, ka Salaspils komandai būt virslīgā un visdrīzāk tieši Jūrmalai nebūt.. arī, liekas, Koļinko nebija tik kritiskis savos izteikumos, pie spēlēšanas vislīgā var arī atgriezties
Par BFC Daugavpils aizmirsi tur ari viss nav kartībā.
.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-09 15:40, pirms gada
Tukums 2000 Telms startēs. Iet runa par Jelgavu. Kas otrā komanda nemāku teikt.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-09 16:05, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Aha, futbolam pārāk nesekoju, bet atceros, ka pērn, lasot ziņas, ļoti nobrīnījos un pat sašaubījos, vai tas ir tas pats vecais Oļegs Laizāns. Cepuri nost, labs sniegums!

Kuras ir tās šaubīgās komandas, kuras varētu nespēlēt?
Spartaks , Jelgava , Daugavpils

  +1 [+] [-]

, 2023-01-09 16:23, pirms gada
juings rakstīja: Spartaks , Jelgava , Daugavpils
Novickis rakstīja, ka ar D-pili,vismaz pirmsezonā viss kārtībā, nav potenciālo nepielaižamo sarakstā

  +1 [+] [-]

, 2023-01-09 18:23, pirms gada
D-pils problēmas ar laukumu atrisināja? Federācija jau teica ka tas neatbilstot.

     [+] [-]

, 2023-01-09 19:37, pirms gada
Kuras ir tās šaubīgās komandas, kuras varētu nespēlēt?
Nekā jaunā šajā pasaulē nav: izveidojiet anketas jautājumus visu 10+2 klubu pārstāvjiem, uzdodiet tos, saņemiet atbildes un publicējiet portālā.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-10 00:18, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Cerams ka līdz 2027. Gadam virslīga būs 18-20 komandas!
Nu fantazēt nav slikti, bet... Nu maksimums, ja kādreiz izdodas atrisināt vismaz 2x augstāko Latvijas futbola piramīdu naudas plūsmu problēmas, tad labākais scenārijs ir Skandināvijas valstu variants 16x komandas augstākajā līgā un 16x līgu zemāk. Divi apļi un 16x klubi.
Bet arī līdz 16x klubiem mums ir kā līdz Saturnam - nav stadionu, nav stabila finansējuma klubiem, nav citas ar infrastruktūru saistītas lietas - šobrīd ir jāpanāk, ka vismaz 10x klubi stabili katru sezonu pabeidz no A - Z, bet problēmām un jāsakārto Nākotnes līga - un tad varbūt, ja sakārtosies daudzas lietas var pasapņot, ka nākamo 5 gadu laikā Virslīga saņemās un noriskē atļaut spēlēt 12x klubiem trīs apļos!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-10 00:32, pirms gada
juings rakstīja: Spartaks , Jelgava , Daugavpils
Pēc pēdējās inforomācijas - ja LFF neiebildīs, ka BFC Daugavpils kā mājas stadionu drīkst izmantot Eksplanādes laukumu, tad Daugavpils 100% spēlēs, jo kā rezerves laukumu norādīs Ilūksti.
Lielais nezināmais ir FK Jūrmalas Spartaks - ja neatrisinās naudas problēmas līdz sezonas sākumam, tad varam atvadīties no viņiem.
FK Jelgava - ir atkarīgs no Andra Peilāna - ja viņš uzskatīs, ka Virslīga ir pārāk netaisna ar leģionāru limitu un, ka tas viss ir tikai naudas izmešana, tad var notikt tā, ka jelgavas jaunie puiši vienkārši dosies spēlēt uz citiem klubiem. šajā situācijā, tas varētu būt glābiņš FK Jūrmalas Spartaks, ja viņiem atļaus pieteikt jaunos spēlētājus - respektīvi komandu savākt no jelgavas spīdekļiem + vēl kādu leģionāru + vēl kaut ko. Lai gan es nezinu ko darīs Peilāns ar situāciju, ka Nākotnes līgā tagad arī drīsktēs spēlēt 8x leģionāri - tas nozīmē, ka piemēram Saldus Leevon var tikt iekšā Virslīgā atrodot pāris sakarīgus leģionārus, lai izcīnītu pirmo vietu līgā!

Īsāk sakot:

1) BFC Daugavpils - galvenā problēma ir stadions!
2) FK Jūrmala Spartaks - galvenā problēma ir stabilas finanses
3) FS Jelgava - galvenā problēma ir Andra Peilāna uzskati par to kādai ir jābūt Virslīgas stratēģijai un filosofijai. (cik sapratu no iegūtā info - FS Jelgava budžets varētu būt +/- ap 400 000 eur., ja vispār spēlēs Virslīgā).

P.S. - SC Grobiņa galvenais treneris V.Dobrecovs sezonas gaitā pateica, ka komanda nav gatava Virslīgai (kā tieši - nepskaidroja, vai tā ir naudas problēma, vai kas cits)!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-10 05:49, pirms gada
35 gadu vecums ir pirmā jaunība, saprastu, ja Juris Laizāns šogad bombardētu otrajā jaunībā.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-10 06:38, pirms gada
Jelgavai problēmas ar nenomaksātajiem parādiem par leģionāriem.

     [+] [-]

, 2023-01-10 15:43, pirms gada
Pie sliktākā scenārija mums virslīga atkal būs tikai 8 komandas. Tad varbūt samazināt uzreiz virslīgu ar 8 komandām.