Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Audas" galvenā trenera amatu ieņem Premjerlīgā spēlējis soms

Emils Ozerinskis

"Audas" galvenā trenera amatu ieņem Premjerlīgā spēlējis soms
Simo Valakari. Foto: kups.fi

Par Latvijas kausa īpašnieces "Auda" galveno treneri kļuvis 49 gadus vecais somu speciālists Simo Valakari, kurš pēdējās sezonās trenējis Latvijas izlases futbolistu Jāni Ikaunieku somu klubā "KuPS".

Simo Valakari nonākšana Ķekavas "Auda" galvenā trenera amatā ļaus trenerim šajā sezonā pretējās nometnēs satiksies ar Jāni Ikaunieku, kurš šajā starpsezonā papildinājis Virslīgas bronzas medaļnieces RFS rindas. Lai gan Valakari uz jauno sezonu vēl bija spēkā līgums ar "KuPS", tomēr nesasniegto mērķu dēļ un komandas iekšējās nesaskaņas sekmēja trenera un kluba vienošanos par sadarbības pārtraukšanu priekšlaicīgi.

"Audas" treneru korpusā šobrīd zināmi divi Valakari palīgi. Uz zaļimelno vienību no Liepājas pārnācis Mareks Zuntners, bet par vārtsargu gatavošanu atbildēs ukraiņu speciālists Oleksandrs Nogins.

Valakari savulaik veicis zīmīgas atzīmes spēlētāja karjeras laikā. Balsta pussarga pozīcijā spēlējušais soms aizvadījis 20 spēles Anglijas Premjerlīgā, pārstāvot "Derby County". Karjeras lielāko posmu Valakari pavadīja ASV augstākajā līgā MLS, piedaloties 89 Dalasas komandas spēlēs. Bez britu un amerikāņu komandām futbolista pārstāvēto komandu sarakstā ir arī dzimtenes vienības "Finnairin Palloilijat" un "Turun Palloseura".

Tāpat no 1996. līdz 2003. gadam Valakari izgājis laukumā 32 Somijas valstsvienības spēlēs.

Trenera karjeru Valakari uzsāka 2010. gadā, savā pirmajā sezonā vadot "Abo IFK", bet pēcāk četras ar pusi sezonas speciālists vadīja SJK "Seinajoki", kļūstot par 2014. gada Somijas līgas kausa ieguvēju, 2015. gada Somijas čempionu un 2016. gada Somijas kausa ieguvēju. No 2017. gada jūlija līdz 2020. gada aprīlim soms trenēja Norvēģijas komandu "Tromso IL", bet pēdējās divās sezonās, strādājot ar "KuPS", treneris savai trofeju kolekcijai pievienoja vēl divus Somijas kausus.

"Auda" šobrīd atrodas treniņnometnē Kiprā, kur Latvijas kausa īpašniece strādās līdz mēneša beigām. Februārī komanda pārcelsies uz Turciju, kur aizvadīs virkni ar pārbaudes cīņām.

Izmantotie resursi:
https://fkauda.lv/

  +1 [+] [-]

, 2023-01-16 19:57, pirms gada
Diezgan labs aizvietotājs Stipičam, varbūt pat labāks

  +1 [+] [-]

, 2023-01-16 20:27, pirms gada
Labs CV, bet ne CV spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-16 20:34, pirms gada
Nebūtu slikti, ja arī dēlu paņemtu līdzi.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-16 20:40, pirms gada
Twitterī pāris somus redzēju spekulējam par baumām, ka Simo pāris spēlētājus no KuPS varētu vest sev līdzi uz Audu. Nu tad jau redzēs kā būs

     [+] [-]

, 2023-01-16 21:48, pirms gada
Varētu jau tomēr nelikt cilvēka bildi melnbaltu un vēl gadu virsū. Izskatās pēc sēru vēsts