Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vapne: ""Mettai" ir Top 5 sastāvs, vajag tikai pārliecību"

Emils Ozerinskis

Vapne: ""Mettai" ir Top 5 sastāvs, vajag tikai pārliecību"
Lūkass Vapne. Foto: FS Metta

Aizvadītajā ziemā Lūkas Vapne no čempionkomandas "Valmieras" atgriezās "Mettas" sastāvā, kur šobrīd ieņēmis sev netipisko balsta pussarga pozīciju. Mettiešu 19 gadus vecais futbolists sarunā ar Edmundu Novicki atzīmēja, ka komandas palikšana zemāk par septīto vietu šosezon būtu jāuzskata par principā neveiksmīgu sezonu.

Jautāts par to vai beidzot ir pienākusi "Mettas" izlaušanās sezona, Lūkas Vapne nekautrējās stādīt gana augstus uzdevumus: "Piekrītu 100%, ka šogad "Mettai" ir izlaušanās gads no pārspēļu zonas. Puiši ir kļuvuši par gadu vecāki un mums pienāca klāt Vladislavs Fjodorovs, kurš ir no čempionu komandām. Es arī pabiju komandā, kurā bija čempionu atmosfēra. Kad atnācu atpakaļ, visiem teicu, ka, manuprāt, "Mettai" ir Top 5 sastāvs. Tikai ir jādabū pārliecība par sevi. Kā zinām, ja ir uzvaras, tad ir pārliecība. Ja "Valmiera", kas ir praktiski mūsu vienaudži, pērn varēja būt čempioni, kādēļ lai "Metta" nevarētu būt piektā?"

Lūgts precizēt, vai tiešām futbolists sagaida ielaužanos starp Virslīgas pirmo piecinieku, Vapne nedaudz piezemēja savu apgalvojumu: "Es teiktu, ka sestā septītā vieta šosezon būtu optimāli. Ja ar šādu sastāvu būsim zemāk, tad tas būs ne gluži kauns, bet vismaz neizpildīts uzdevums. Ja būsim augstāk par sesto vietu, tad tas būs jau pārsteigums visiem apkārt, bet vismaz man tas nebūtu pārsteigums."

"Tagad spēlējot balstā, ir no trenera uzdevums spēlēt no soda laukuma līdz soda laukumam [box to box - angļu val.]. Varbūt, likās, ka būs grūtāk tikt pie rezultativitātes punktiem, bet kā redzams arī Tukumā bija iespējas un pie rezultatīvas piespēles tiku. Momenti uzbrukumā noteikti būs, tikai jāpalīdz vairāk aizsardzībā. Pirmsezonā uz to strādāju, mēģinot pielikt spēkā un bumbas atņemšanā. Pagaidām tas sanāk un ir redzams liels progress," klāstīja parasti uz uzbrukumu tendētais pussargs.

Vapne arī atzina, ka "Metta" bija vīlusies par pirmās kārtas spēles atcelšanu, kas būtu varējusi norisināties 11. marta sniegputenī: "Par atcelto pirmās kārtas spēli, liekas, ka "Liepāja" vairāk nostrādāja, lai tā spēle nenotiktu. Mums visi bija gatavi spēlēt un arī treneris [Andris Riherts] bija ienācis ģērbtuvēs, sakot ka spēle 100% notiks. Bija jautājums tikai cikos sāksim. Pēc 20 minūtēm treneris atkal ienāca ģērbtuvē, acīm redzami vīlies, jo spēle ir atcelta. "Liepājai" savukārt visi bija priecīgi un veikli aizbrauca mājās."

"Mettas" futbolists arī pateicās Jurģim Kalnam un "Valmierai", kuras rindās pērn Vapne kļuva par Virslīgas čempionu, atzīstot, ka tik daudz individuālā darba iepriekš karjerā nebija veicis. Šogad gan vēlreiz spēlēt Vidzemes komandā kā īrētais spēlētājs pussargs nebija gatavs: "Šajā sezonā iet uz īri es pats negribēju. Bija iespēja, ka "Valmiera" varētu maksāt par īri, bet pats jau biju nolēmis, ka tādā statusā spēlēt negribu. Zinām, ka "Valmierā" spēlē tie cilvēki par kuriem ir samaksāta nauda. Tie arī spēlē vijoli. Tādēļ gribēju, lai viņi ir pilnībā pārliecināti, ka grib mani un rūpētos arī tad, ja kaut kas neaizietu. Ja tevi paņem uz īri, bet spēle neaiziet, tad nekas, nāk vietā nākamais. Par citiem variantiem grūti izteikties, jo pēc pusgada pavadīšanas uz soliņa nav jau hailaitu ko parādīt, lai citas komandas gribētu. Nolēmu palikt "Mettā" vismaz līdz vasarai - varbūt arī visu sezonu nospēlēt."

Ceturtās spēļu kārtas izskaņā, piektdien "Metta" savās mājās uzņems "Daugavpils" futbolistus. Visas Virslīgas ceturtās kārtas cīņas būs vērojamas kanāla TV4 un portāla Sportacentrs.com tiešajās translācijās.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-04 19:48, pirms gada
spaiss rullē

  +3 [+] [-]

, 2023-04-04 20:17, pirms gada
Izlaušanās gads no virslīgas uz nākotnes līgu

  +1 [+] [-]

, 2023-04-05 13:04, pirms gada
Milhelsons lika pateikt?

     [+] [-]

, 2023-04-05 13:20, pirms gada
Valmierā vieta pamatsastāvā ir janopelna ,tur papam nav nekādi kontakti..nezināju ka Liepāja šosezon tāda mīzelīga ka no mettiešiem bail palika jau pirmajā kārtā😜...puikam ar izdomu vis štokos.😉