Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" ar Pavlovu, Alekseju Višņakovu un Svārupu sastāvā zaudē Livonijas kausā

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Spartaks" ar Pavlovu, Alekseju Višņakovu un Svārupu sastāvā zaudē Livonijas kausā
Andrejs Pavlovs savulaik paguva uzspēlēt Jūrmalas "Spartakā"
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Savu pirmo spēli [ja neskaita savstarpējo maču pret dublieriem] 2018. gadā aizvadīja Latvijas čempionvienība Jūrmalas "Spartaks". Livonijas kausa izcīņas mačā Tallinā jūrmalnieki ar 0:2 piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Florai".

Jūrmalas komanda šoziem piedzīvojusi dramatiskas izmaiņas sastāvā. Komandu atstāja pērnās Virslīgas sezonas labākais futbolists Jevgeņijs Kozlovs, kurš jau paspējis atzīmēties ar gūtajiem vārtiem Soļigorskas "Shakhtyor" sastāvā. Gada beigās darba attiecības ar valsts čempioniem nolēma nepagarināt Jevgeņijs Kazačoks, kurš ir tuvu līgumam ar citu Baltkrievijas vienību Žodzinas ''Torpedo-BelAZ''. Baltkrievijas čempionātā atgriezies malējais aizsargs Sergejs Pušņakovs, kamēr divkārtējais Latvijas čempions Dmitrijs Platonovs pievienojies RFS komandai. Tāpat zināms, ka ar citām komandām trenējas Elvis Stuglis ["Riga"] un Vitālijs Meļņičenko, bet Klāvs Bāliņš decembrī centās pierādīt sevi "Jelgavas" dublieru sastāvā...

Tāpat Jūrmalas klubā otro ziemu pēc kārtas ir atklāts jautājums par galveno treneri. Līdz šim treniņus vadījis vasarā no "Jelgavas" atbrīvotais Dmitrijs Kalašņikovs, kurš veda komandu arī kaujā par Livonijas kausu. Tomēr mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka potenciālais jūrmalnieku galvenais treneris ir atrasts. Tas ir bijušais Uzbekistānas nacionālās izlases treneris Samvels Babajans, kurš līdz šim strādājis tikai un vienīgi savā dzimtenē Uzbekistānā. Izlases trenera amatu Babajans atstāja pēc pēdējā Pasaules kausa kvalifikācijas cikla, kad Uzbekistānas izlase palika grupā aiz Irānas, Dienvidkorejas un Sīrijas. Samvels Babajans kopā ar diviem asistentiem Latvijā ieradās vakar, bet šodien klātienē noskatījās "Spartaka" spēli pret "Floru".

Jūrmalnieku sākumsastāvā varēja sameklēt tikai četrus pašreizējos Latvijas čempionus - Ingu Šlampi, Pāvelu Mihadjuku, Ričardu Korzānu un bosnieti Aleksandru Kosoriču. "Spartaka" vārtus sargāja savulaik Jūrmalā spēlējušais Andrejs Pavlovs, kurš pērnā gada maijā palīdzēja "Ventspilij" izcīnīt Latvijas kausu. Aizsardzībā Šlampem, Mihadjukam un Kosoričam pievienojās Vladislavs Kuzmins. Kuzmins 2017. gada sezonu sāka SK "Babīte/Dinamo" komandā, pēc komandas izslēgšanas no Virslīgas uzspēlējot Lietuvas 1. līgas vienībā "Tauras". Tāpat starta vienpadsmitniekā devās no RFS aizgājušais Aleksejs Višņakovs un Kaspars Svārups, kurš pēc "Ventspils" pamešanas vasarā izmēģināja spēkus Norvēģijas 3. līgā.

Laukumā netrūka arī uz pārbaudi esošo leģionāru. Pamatsastāvā devās divi Maskavas CSKA audzēkņi Maksims Muhutdjorovs un Andrejs Mitrofanovs, kā arī amerikānis Edijs Prafs, kurš ārpus dzimtenes paguvis uzspēlēt Zviedrijas 4. pēc spēka līgā. Rezervē valsts čempioniem palika serbs Miodrags Todorovičs, kurš 2016. gadā ar "Babīti" uzvarēja 1. līgā. Tāpat jāatzīmē Latvijas futbola nelaimes putna Sergeja Vorobjova esamību "Spartaka" pieteikumā. Visbeidzot jāpiebilst, ka Livonijas kausa mačā spartakiešiem nācās iztikt bez Latvijas nacionālās izlases futbolistiem Edgara Gaurača, Ingara Sarmja Stugļa un Jevgeņija Nerugala.

Spēlē starp Tallinas un Jūrmalas komandām netrūka atraktīvu momentu pie abu komandu vārtiem. Mača ievadā bumbu vairāk kontrolēja "Floras" futbolisti, kuriem likumsakarīgi bija labāka savstarpējā saprašanās laukumā. 10. minūtē igauņi aktīvi apelēja pie spēles tiesneša, pieprasot piešķirt 11 metru soda sitienu, taču galu galā samierinājās ar bīstamu soda sitienu pie soda laukuma līnijas. Pēc desmit minūtēm mājinieki lika spēlē iesaistīties Anderjam Pavlovam, kurš skaistā manierē tika gala ar pretinieka sitienu pa vārtiem. Puslaika otrajā daļā "Spartakam" izdevās novirzīt spēli no savas laukuma puses, izveidojot dažas labas vārtu gūšanas iespējas. Vistuvāk panākumam pašā puslaika izskaņā bija Svārups, no ļoti tuvas distances raidot bumbu rokas "Floras" vārtsargam. Jāatzīmē, ka divi bijušie ventspilnieki Svārups un Višņakovs bija aktīvākie "Spartaka" uzbrukumā.

Otrajā puslaikā vērā ņemams pārsvars piederēja "Florai". Lieliska iespēja gūt vārtus bija Markusam Pomam [slavenā Marta Poma dēls], kura sitienu atvairīja Pavlovs. Igauņi panāca savu spēles 60. minūtē, kad Henrī Jervelaids izskrēja pretī vārtiem un pārmeta bumbu pāri vārtsargam. "Florai" bieži radās iespējas pretuzbrukumos, kamēr "Spartaks" neprata izveidot sakarīgu spēli pie pretinieku vārtiem. 76. minūtē Franks Līvaks no vārtu priekšas otro reizi sarūgtināja "Spartaku" un tā astoņus atbalstītājus, kuri bija mērojuši ceļu līdz Tallinai. Mača galotnē Igaunijas čempionvienība bija tuvu savam trešajam vārtu guvumam, vairākkārt savu komandu glābjot Pavlovam.

Flora (Tallina) - Spartaks (Jūrmala) 2:0 (0:0)

Vārti: Jervelaids '60, Līvaks '76
Spartaks: Pavlovs - Mihadjuks, Šlampe, Kosoričs, Kuzmins, Mitrofanovs (Todorovičs '72), Prafs (Kļavlapa '88), A. Višņakovs (Vagančuks '64), Korzāns, Muhutdjorovs (Pilāts '61), Svārups
Rezervē: Minajevs, Vorobjovs, Stradiņš, Savate

"Flora" izcīnīja otro uzvaru Livonijas kausā, kas pirmo reizi risinājās Igaunijā [līdz šim allaž spēlēts "Skonto" hallē]. Nākamā Livonijas kausa spēle paredzēta pēc gada Latvijā.

Livonijas kauss

GadsSpēleRezultāts
2003.Skonto - Flora2:2 (10:9)
2004.Skonto - Flora3:3 (4:3)
2005.Skonto - Levadia4:3
2008.Ventspils - Levadia2:2 (4:3)
2011.Skonto - Flora0:2
2018.Flora - Spartaks2:0

     [+] [-]

, 2018-02-04 17:59, pirms 7 gadiem
Šosezon ambīciju par titula aizstāvēšanu visticamāk nebūs. It kā varētu domāt, ka optimāls mērķis būtu vietas saglabāšana virslīgā, bet varbūt sezonas gaitā var rasties iespējas pacīnīties arī par vietu tabulas vidusdaļā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-04 18:55, pirms 7 gadiem
Ar šādu sastāvu un faktu, ka tā bija tikai otrā spēle Spartakam laikam jau rezultāts likumsakarīgs. Ja komandā būs Ņerugals un Pavlovs, tad ar vārtsargu līniju problēmu nebūs. Jādomā, kā pastiprināt pārējās līnijas.

Pavlovs un A. Višņakovs jebkuram Latvijas klubam būtu solīdi papildinājumi. Abi starp citu ir paguvuši jau iepriekš uzspēlēt Spartakā, ne tikai Pavlovs, kā minēts rakstā. Serbu leģionārs Todorovičs ir jauns un talantīgs, tāpat arī Kuzmins, taču ar viņiem nerēķinātos kā pamatsastāva spēlētājiem. Abi sevi savulaik apliecinājuši kā līderus 1. līgā, taču šobrīd ir runa par spēlēšanu ČL, nevis 1. līgā, tāpēc vajag nopietnākus papildinājumus. Nav ne jausmas par CSKA audzēkņu varējumu, taču titulu ar šādu sastāvu aizstāvēt būs grūti.

Vai nav iespējas piesaistīt aizsardzībai Oļegu Timofejevu un vidējai līnijai Andreju Kovaļovu? Abi, cik zināms, ir brīvo aģentu statusā pēc Riga FC pamešanas.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-04 19:10, pirms 7 gadiem
Aizsardzībā viegls mērķis varētu būt Dmitrijs Klimaševičs - pēc īres Jelgavā atgriezies Daugavpilī. Viņam gan 1. līgā, manuprāt, nav ko darīt. No uzbrucējiem bez kluba pagaidām ir Turkovs.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-04 19:37, pirms 7 gadiem
Skonto arī zaudējis Florai pēdejā spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-04 21:08, pirms 7 gadiem
7 gadus nenotika kauss vai žurnālistiem nav info.