Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašausks kritizē aģentus un "Amkar": "Tas brauciens bija pilnīgākais murgs"

Agris Suveizda

Karašausks kritizē aģentus un "Amkar": "Tas brauciens bija pilnīgākais murgs"
Igors Kozlovs un Artūrs Karašausks
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Liepājas"/"Mogo" pirmssezonas preses konferencē piedalījās arī vairāki tās potenciālie līderi Jānis Ikaunieks un Artūrs Karašausks, kurš kļuvis arī par vienu no komandas kapteiņiem. Abi futbolisti pastāstīja, kādēļ ziemā neizdevās palikt ārzemju klubos – attiecīgi Ungārijas "Ferencvaros" un "Ujpest" Ikauniekam un Permas "Amkar" Karašauskam – un kādēļ atgriezās Kurzemes pilsētā.

Ikaunieks: ""Ujpest" piedāvāja līgumu, bet pats negribēju"

Ikaunieks: "Par to varētu stāstīt plašāk, bet īsumā bija tā, ka aizbraucu uz "Ferencvaros". Tur bija trīs dienu pārbaude. Pēc pirmajām divām dienām ar viņiem kopā bija aizvadīti trīs treniņi, un viņus viss it kā apmierināja. Taču pārbaudes spēlē tik labi nesanāca. Pēc pirmā puslaika it kā bija graujošs rezultāts 8:0 [pat 9:0, "Ferencvaros" spēcīgā sastāvā uzvarēja ar 16:0 – A.S.] un biju arī guvis trīs vārtus [visus puslaika pēdējās četrās minūtēs – A.S.], bet treneris pateica, ka taktiskajā ziņā un ātrumos netiku līdzi komandas līderiem. Viņi mani gribēja ņemt kā lielu pastiprinājumu, viņi ir Ungārijas čempioni [pareizāk, sezonas līderi]. Viņi tā atbildēja, un tad es varēju doties atpakaļ uz Franciju. Bet, kā jau bija rakstīts, bija vēl viena Ungārijas komanda "Ujpest" [pašlaik trešajā vietā čempionātā]. Tur jau vairāk es pats nolažoju. Sākumā vairāk pats negribēju, tāpēc beigās arī nepaliku."

Posmā starp Ungāriju un Liepāju tev bija vēl kādi citi varianti?
Ikaunieks: "Bija. Bija iespēja aizbraukt pārbaudīties arī uz Skotijas Premjerlīgu. Taču es tajā laikā biju Ungārijā, arī skotu komanda dabūja vienu citu spēlētāju un teica, ka [vairs] nevajag. Tādi pusvarianti bija, taču neviena simtprocentīga."

Kas tas bija par klubu?
Ikaunieks: "Nemācēšu teikt, vairs neatceros."

Cik ilgi pabiji "Ujpest"?
Ikaunieks: "Tur biju uzreiz nākamajā dienā pēc "Ferencvaros" draudzības spēles tikties ar prezidentu, kurš izrādīja visu bāzi un man veltīja daudz sava laika. Biju kopā ar savu aģentu un neaizvadīju nevienu treniņu. Aizlidoju atpakaļ, viņi uzreiz atsūtīja līgumu, un es varēju lidot to parakstīt. Pēc četrām dienām arī turp aizlidoju, notrenējos vienu treniņu, bet pats kaut kā jutu, ka man nevajag tur palikt. Tas bija mans lēmums, un es teicu, ka negribu palikt. Pēc tam visi gribēja, lai es tur paliktu. Gan "Metz" direktors, gan it kā mans aģents. Tas it kā būtu pareizs solis – tā uzskatīja daudzi -, bet es pats tā neuzskatīju.

Pēc tam atkal biju atgriezies Francijā, un viņiem ["Ujpest"] bija nometne Turcijā. Tajā brīdī izdomāju un izdarīju secinājumus, ka tomēr parakstīšu līgumu, un devos uz Turciju. Un tur atkal bija problēmas, jo tad viņi jau gribēja redzēt, ka es pats tiešām gribu [parakstīt], jo kā gan nedēļas laikā var tā mainīties atbilde. Viņi teica, ka grib mani redzēt divos treniņos un draudzības spēlē. "Metz" atkal teica, ka mēs neļausim viņam trenēties, jo viņš var dabūt traumu. Viņi teica, ka nekādu treniņu, tikai medicīniskā pārbaude un līguma parakstīšana. Beigās sanāca tā, ka vienā dienā paskrēju pa apli un nākamajā dienā aģents sarunāja 20 minūtes savstarpējā spēlē. Tas arī viss. Un viņi beigās atbildēja, ka neredz, ka es pats gribu, un nav vērts dot četrarpus gadu līgumu."

Ja nebūtu Liepājas, būtu palicis Francijā un līdz vasarai spēlējis dublieros?
Ikaunieks: "Ja būtu palicis Francijā pēc transfēru perioda beigām, tad būtu trenējies ar pirmo komandu. Kad jau zināju, ka došos uz Liepāju, direktors teica, ka grib, lai vienu spēli nospēlēju arī dublieros, bet tad man bija neliels savainojums. Un es to spēli neaizvadīju. Taču, jā, [tādā gadījumā] būtu trenējies pie pirmās komandas un spēlējis pie dublieriem. Ja būtu sevi pierādījis, tad varbūt būtu arī iespēja spēlēt pie pirmās komandas. Bet diez vai."

Kā tavu nākotni ietekmēs tas, vai "Metz" paliks vai izkritīs no augstākās līgas?
Ikaunieks: "Nezinu, kā tas mani ietekmēs. Vasarā viņiem beigsies sezona, par 99% viņi izkritīs uz "Ligue 2"."

Tik traki vēl nav [paliekot deviņām kārtām, līdz pārspēļu zonai ir astoņi punkti].
Ikaunieks: "Es teiktu, ka ir."
Verpakovskis: "Vēl tu aizbrauci prom (smaida)."
Ikaunieks: "Komandas motors aizbrauca atpakaļ uz Latviju (smejas). Vasarā noteikti atkal runāšu ar viņiem, līgumā būs vairs tikai viens gads. Redzēs, kā būs."

Kā tagad ar veselību?
Ikaunieks: "Viss kārtībā. Virslīgas kausā jau aizvadīju spēli, 90 minūtes. Kāja vairs netraucē. Bija posms, kad izlaidu kādas divas nedēļas, bet tagad viss ir kārtībā."

Kāpēc februārī nebiji izlasē, lai arī tiki izsaukts?
Ikaunieks: "Mani nepalaida "Metz". Tikai tādēļ."

Karašausks: "Aģentu solījumi nepiepildījās"

Karašausks: "Ar mani bija vienkāršāk (smejas). Visu atvaļinājumu gaidīju, kad būs jābrauc, jo mani aģenti apsolīja, ka braukšu un parakstīšu līgumu. Gaidīju visu atvaļinājumu. Tad pienāca janvāris, bet es joprojām gaidīju. Teicu, ka nevaru gaidīt bez treniņu prakses, tas nebūtu normāli, un aizbraucu uz Liepāju. Pēc nedēļas tieši zvanīja, ka ir jābrauc, un es uzdevu jautājumu, vai es braucu parakstīt vai uz pārbaudi. Viņi man ar pārliecību teica, ka braucu parakstīt un ka viss ir kārtībā.

Es aizbraucu, mani tur neviens nesagaidīja, vajadzēja pašam tikt līdz viesnīcai. Atbraucu. Satiku administratoru, kurš dala formas, un viņš teica, ka treneri it kā zina, ka esmu klāt. Aizvadīju pirmo treniņu, uz 15 minūtēm izgāju pārbaudes spēlē pret Kjelces "Korona". Un var teikt, ka no visām dienām, kuras tur biju, nevienu neaizvadīju ar pirmo komandu. Neesmu runājis ar galveno treneri. Varbūt vienu reizi viņš piegāja un uzprasīja, kādā pozīcijā es spēlēju vai ko tamlīdzīgu. Tad es sapratu, ka tas ir pilnīgākais murgs, ka es te atbraucu, ka mani te neviens negaida un ka laikam te esmu, tā teikt, iebāzts. Tā arī atgriezos. Neviens man nepateica paldies, neviens neko nepateica. Komanda aizlidoja, un es aizlidoju atpakaļ uz Liepāju."

Jau vasarā bija runas, ka brauksi uz to pašu klubu. Toreiz tiešām neko nezināji?
Karašausks: "Varu pateikt. Vasarā Māris pats piegāja klāt un pateica, ka ir variants ar Orenburgas "Gazovik" [izkritusi no Premjerlīgas, šosezon "Gazovik" ir FNL vicelīdere – A.S.], ka man turp bija jādodas un ka viss par 99% ir kārtībā. Taču runāju ar Māri, ka viņi [aģenti] teica, ka vasarā braukšu uz augstāko līgu un ka ir varianti. Un viņi nosauca variantus, uz kurieni man bija jābrauc. Tā norunājām, ka augstākā līga, protams, ir labāk nekā pirmā līga. Un beigu galā notika tā. Apsolītais nav izdarīts, un visi varianti pazuda. Un līdz sezonas beigām paliku Liepājā."

Sanākušais vairāk bija tavu aģentu neizdarība vai [Permas] kluba neprofesionalitāte?
Karašausks: "Domāju, ka gan tas, gan tas – viss kopā. Es arī nebiju gatavs braukt uz pārbaudi. Aģentiem teicu, ka bez treniņu prakses braukt uz pārbaudi ir bezjēdzīgi. Turklāt ziemā. Pat, ja trenētos, ziemā nebūtu tik labā gatavībā darboties ar bumbu. Nebūtu pilnas gatavības par visiem 100%. Kas no manis bija atkarīgs, to visu izdarīju. Daudz pastrādāju, daudz ko esmu izdarījis, tāpēc domāju, ka neprofesionalitāte bija gan no tās [aģentu], gan tās [kluba] puses."

Mainīsi aģentu?
Karašausks: "Negribu teikt tik skaļus vārdus. Domāju, strādāšu tā: kurš man kaut ko piedāvās, to arī izskatīsim. Ar Māri norunājām, ka, ja būs varianti no kādiem citiem aģentiem, lai viņi runā ar kluba vadību. Esmu Liepājas rīcībā, un lai runā ar Liepājas prezidentu vai Tamazu.

Pagājušajā sezonā biji dalīti rezultatīvākais Virslīgā, bet tevi neiebalsoja par labāko uzbrucēju. Kāds ir mērķis šosezon?
Karašausks: "Vienkārši iešu uz katru spēli un mēģināšu rādīt savu labāko sniegumu. Mērķis laikam ir beidzot izcīnīt Latvijas čempiontitulu. Man galvenais ir katrā spēlē komandai atnest trīs punktus."

Pie 'Liepājas" citi klubi bieži vērsās ar interesi par kādiem spēlētājiem?
Verpakovskis: "Nē, šoziem nebija intereses. Ar Artūru mums līgums jau bija beidzies, un ar viņu strādāja viņa aģenti, nevis mēs. Par pārējiem [lielas intereses] šoziem diemžēl nebija. Izņemot Artūru, kurš pagājušajā sezonā laikam arī bija visspilgtākais mūsu spēlētājs, neviens cits tā sevi nepieteica. Bija maza interese par Strumiju un Keitā, daži aģenti prasīja mandātus, kurus arī iedevām, bet līdz kam konkrētākam nenonāca."

  +9 [+] [-]

, 2018-03-28 17:58, pirms 6 gadiem
Dīvains tas Ikaunieks, bet nu var arī saprast, Līgums ar Metz un var mājās hujārīt tikmēr to bumbu

  +8 [+] [-]

, 2018-03-28 18:04, pirms 6 gadiem
Jā! Nu jau preses konferencē jautājums par Ikaunieka sāgu ar ārzemju klubiem atrisināja mīklu, jo nu nelikās loģiski iepriekš rakstītais, ka Ujpest pēc 1 treniņa pasaka, ka Ikaunieku tomēr nevajadzēs. Izrādās, ka suns bija aprakts citur. Nu nezinu, nezinu, vai šai gadījumā, ja 3. spēcīgākais ungāru klubs piedāvā līgumu, vai tiešām tā vajadzēja uz savu ņuhu atteikties? Ceru, ka kļūdos, bet ka tikai nesanāk pirkstos kost nākotnē...

  +4 [+] [-]

, 2018-03-28 18:24, pirms 6 gadiem
Iekšējā balss ir svarīga lieta, bet nu tas Ikaunieks tiešām izklausās pēc dīvaiņa. Var saprast Ujpest beigās.

  +5 [+] [-]

, 2018-03-28 18:34, pirms 6 gadiem
Ujpest dozsa budapesti vēsturiski ir pārāk slavens klubs, lai ciestu Jankas dīvainības

     [+] [-]

, 2018-03-28 20:18, pirms 6 gadiem
Ne profesionalitātes kalngals, Ikaunieks pilnīgi nesaprot situāciju, uzvedas jā jauna meita, bet īstenībā Frančiem pie kājas, kas ar viņu (nerēķinās) un savu izdevību ar Maģāriem pats sačakarēja, drīz varēs priecāties, ka vispār ir Māris, kas ļauj spēlēt Liepājā. Kuram normālam klubam interesē spēlmaņi no čempja, kura Valsts izlase zaudē Gibraltāra pastniekiem un skolotājiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-28 20:50, pirms 6 gadiem
Ikaunieks Ungārijā - teksts kā no jaunas meitenes ..

cerams, ka laukumā būs pārliecinošs - top3 spēlētājs Latvijā un varēs izskatīt normālus piedāvājumus.

     [+] [-]

, 2018-03-28 22:03, pirms 6 gadiem
Dīvaina attieksme, kā jauna meita.. Ungārijā līmenis augstāks un IR stadioni!bet lai izdodas Liepājā!

  -3 [+] [-]

, 2018-03-28 23:02, pirms 6 gadiem
Tikko Karašausks bija cīnītājs par latviskumu izlasē, bet tagad uz "matuškas" pusi skatās. Dīvaina nekonsekvence.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-28 23:14, pirms 6 gadiem
Karasausks ir vaidētājs... te viņu vecais neņem, te viņu kāds apčakarējis... ja būtu tāda zvaigzne tad nespēlētu tur kur tagad spēlē...

     [+] [-]

, 2018-03-29 10:17, pirms 6 gadiem
Jaa,tagad saprotu kapec tas piena puika Liepaja, ta negirbu braukt tad peksni gribu, tad neatceros Skotu klubu kurs interesejas, itka par vinu 10 tiem klubu interesetos,klauns!!!

     [+] [-]

, 2018-03-29 14:02, pirms 6 gadiem
jā, it kā neatcerēties skotu klubu- tā ir pērle, žēl, ka nav galvas, vec.brālis vismaz konsekventi un cienījami cīnās Čehijā