Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Indriksons un Mežeckis tiekas ar Virslīgas klubu vadītājiem

Krišs Upenieks

Indriksons un Mežeckis tiekas ar Virslīgas klubu vadītājiem
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) kopā ar biedrību Latvijas Futbola Virslīga (LFV) otrdien, 27. martā, viesnīcas Mercure Riga Centre hotel telpās neilgi pirms jaunās sezonas prezentācijas pasākuma organizēja 2018. gada SynotTip Virslīgas čempionātā startējošo klubu prezidentu un vadītāju tradicionālo kopīgo tikšanos. Pēc 14 gadu pārtraukuma Virslīgas čempionātā atgriezās un sapulcē tika pārstāvēts arī Valmieras futbola klubs.

LFF prezidents Guntis Indriksons savā uzrunā klubu vadītājiem uzsvēra, ka bez savas infrastruktūras, kvalitatīviem treniņapstākļiem, atbilstoša medicīnas aprīkojuma, speciālistiem un treneriem nav iespējams izaudzināt kvalitatīvus futbolistus. Prezidents aicināja Virslīgas klubus diskutēt ar federāciju un meklēt kopīgus risinājumus papildus līdzekļu novirzīšanai klubu līdzfinansēšanai ar mērķi sagatavot potenciālos nacionālās izlases spēlētājus. G. Indriksons vienlaikus arī uzsvēra nepieciešamību klubiem, LFF, LFV un tiesībsargājošajām instancēm turpināt solidāru cīņu pret negodīgu spēļu rezultātu sarunāšanu un ietekmēšanu pašmāju futbolā. Prezidents novēlēja klubiem godīgu sāncensību futbola laukumā par kārotajiem mērķiem, čempionu titulu un ceļazīmēm uz nākamās sezonas Eiropas kausiem.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis klātesošos vēlreiz iepazīstināja ar LFV jauno izpilddirektoru Aināru Dakšu. J. Mežeckis pievienojās LFF prezidenta sacītajam attiecībā uz godīgas spēles pamatprincipu ievērošanu, uzsverot, ka federācija rūpīgi seko līdzi informācijai un sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm Latvijā, kā rezultātā tiek pieņemti attiecīgie mēri. To apliecina arī iepriekš pieņemtie lēmumi par atsevišķu klubu un konkrētu spēlētāju diskvalifikāciju. Sportiskajā ziņā J. Mežeckis šogad arī sagaida interesantu čempionātu, kurā startē ambiciozi klubi, mērķtiecīgi treneri un futbolisti. LFF ģenerālsekretārs informēja arī par tiesnešu gatavību jaunajai sezonai, kā arī citiem ar čempionāta rīkošanu saistītājiem jautājumiem.

LFV valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs apsveica visus ar jaunās sezonas sākumu, paredzot bezkompromisa cīņu par titulu. Notikušās pārmaiņas klubos un Virslīgas vadībā ļauj cerēt uz jaunu attīstības posmu, atzina M. Krivuņecs. Viņš informēja, ka ir noslēgts jauns spēļu TV translāciju raidtiesību līgums ārzemēs ar budžeta palielinājumu par 30%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. M. Krivuņecs izteica cerību, ka šogad un turpmākajos gados turpināsies Virslīgas turnīra attīstība, kā arī atzīmēja konstruktīva dialoga esamību sarunās ar LFF par dažādiem organizatoriskajiem jautājumiem.

Virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša iepazīstināja ar savu iepriekšējo pieredzi sporta pasākumu organizatoriskajā jomā, vienlaikus norādot, ka viņam ir bijis liels prieks un gods šajā starpsezonā saņemt uzaicinājumu pievienoties futbola komandai. Jaunais izpilddirektors izteica gandarījumu, ka šajā īsajā laika periodā izdevies uzsākt intensīvu darba procesu, kas ir devis rezultātu valdes turpmākās darbības vīzijas un sezonas izskaņas atskaites punktu noteikšanā. Jauna TV partnera piesaiste, Virslīgas kā produkta stiprināšana un turnīra atraktīva un pievilcīga tēla radīšana publiskajā telpā tiek uzskatīti par galvenajiem soļiem nosprausto mērķu sasniegšanai. LFV arī aicina klubus aktīvāk iesaistīties turnīra pozitīvā tēla stiprināšanā. A. Dakša arī uzsvēra, ka viņa pārstāvētās biedrības un federācijas redzējums turnīra turpmākajai funkcionēšanai ir kopīgs un vērsts uz futbola kopējo attīstību valstī. Jaunajā sezonā Virslīga lielāku uzsvaru liks arī futbola satura virzībai jaunās mērķauditorijās. Tiks pastiprināti domāts arī par Latvijas nacionālās izlases spēlētāju tēla virzību caur čempionāta spēlēm.

Tikšanās laikā LFF, LFV un klubu vadītāji kopīgi apsprieda arī citus jaunās sezonas aktuālos organizatoriskos jautājumus, piemēram, apmainījās ar argumentētiem viedokļiem attiecībā uz pašreizējo leģionāru limitu un to, ko ilgtermiņā nepieciešams darīt, lai caur čempionāta spēlēm stimulētu pašmāju futbolistu progresu.

Latvijas čempionāts futbolā, kas jau trešo gadu pēc kārtas nesīs SynotTip Virslīgas vārdu, šogad aizvadīs savu divdesmit septīto sezonu pēc valsts neatkarības atjaunošanas. Cīņā par čempionu titulu iesaistīsies astoņi klubi: divkārtējie un pašreizējie čempioni Spartaks Jūrmala, FK Liepāja/Mogo, Riga FC, FK Ventspils, RFS, FK Jelgava, FK Metta/Latvijas Universitāte un Valmiera Glass ViA. Turnīra ietvaros paredzēts aizvadīt četrus apļus, tādējādi katrai komandai paredzētas 28 spēles. Arī jaunajā Virslīgas sezonā turnīrs tiks administrēts COMET sistēmā.

Objektīvu iemeslu dēļu šoreiz sapulcē nebija pārstāvēti FK Metta/Latvijas Universitāte un Spartaks Jūrmala klubu pārstāvji.

Izmantotie resursi:
Virslīgas klubi, LFF un LFV vadītāji sagaida...

     [+] [-]

, 2018-03-28 15:59, pirms 6 gadiem
Pa tam lāgam Mežeckis visiem vēlreiz paskaidroja, par kuru kandidātu jābalso gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

     [+] [-]

, 2018-03-28 23:28, pirms 6 gadiem
Par Best4Sport nav pārliecības...
Kurš vēl tik azartiski kā Novickis, Upenieks un Suveizda (lai arī daudzu pelts) spēs līdz niansei pārzināt VL drēbi?!?!