Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF DK pieprasa paskaidrojumus par "Mettas" līdzjutēju rasistiskajiem žestiem

Rolands Eliņš

LFF DK pieprasa paskaidrojumus par "Mettas" līdzjutēju rasistiskajiem žestiem
Foto: Kristiāns Putniņš/Optibet Virslīga

LFFF Disciplinārlietu komiteja pēc savas kārtējās sēdes informē par divām personām piespriestajām vienas spēles diskvalifikācijām, kā arī norāda, ka divās ar "Mettas"-"Audas" spēli saistītajās epizodēs pieprasījusi papildu paskaidrojumus.

"Mettas" un "Audas" 29. jūnija spēle sākās pusstundu vēlāk nekā paredzēts, jo laicīgi nebija ieradusies Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kuras klātesamība ir nepieciešamība spēlētāju veselības drošības dēļ. DK par šo situāciju no "Mettas" kā mājas komandas pieprasījusi paskaidrojumus, ko klubam nepieciešams iesniegt līdz 4. jūlijam. Par iespējamajām sankcijām DK lems nākamajā sēdē.

"Mettas" un "Audas" spēlē bez nepatīkamas epizodes neiztika arī pašā galotnē, kad spēles vienīgo vārtu autors Režinaldu Ramiriss izpelnījās negatīvu reakciju no tribīnēm. "Audas" galvenais treneris Simo Valakari preses konferencē pēc tam norādīja, ka pret brazīliešu spēlētāju tika vērstas rasisma izpausmes "Mettas" līdzjutēju izpildījumā, savukārt "Mettas" galvenais treneris Andris Riherts skaidroja, ka negatīvā reakcija bijusi saistīta ar spēles laika vilcināšanu.

Taču Valakari un Ramiriss nebija vienīgie, kuri saskatīja rasistiskus žestus "Mettas" līdzjutēju izpildījumā. Kā vēsta DK, informācija par šādiem žestiem parādās arī spēles oficiālajā protokolā un spēles delegāta ziņojumā.

"Lēmums par lietas nodošanu izskatīšanai pēc piekritības attiecīgajā LFF juridiskajā institūcijā tiks pieņemts pēc nepieciešamās papildus informācijas un paskaidrojumu saņemšanas no iesaistītajām pusēm," norāda DK, šajā situācijā pagaidām citus komentārus nepiedāvājot.

Tāpat DK paziņojusi, ka vienas spēles diskvalifikācija pienākas "Liepājas" futbolistam Aleksejam Grjaznovam, kā arī "Riga" trenerim Sergejam Kožanam. "Riga" arī būs jāsamaksā 140 eiro naudas sods par komandas kopā pieciem nopelnītajiem brīdinājumiem derbijā pret RFS.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/16932/lff-dk-3...

  -4 [+] [-]

, 2023-07-03 12:20, pirms gada
Laikam LFF pārāk laba dzīve, grib lai mums būtu kā Francijā. Tiešām tādi protesti ir jāpieņem un jāizskata?

  +3 [+] [-]

, 2023-07-03 12:40, pirms gada
mettas ultras galvu saspiedušas? Ramiriss tikpat brūns kā Ulimbaševs

     [+] [-]

, 2023-07-03 12:47, pirms gada
maris777 rakstīja: Laikam LFF pārāk laba dzīve, grib lai mums būtu kā Francijā. Tiešām tādi protesti ir jāpieņem un jāizskata?
protams kad ir, normāli fanot nemāk?

     [+] [-]

, 2023-07-03 12:51, pirms gada
maris777 rakstīja: Laikam LFF pārāk laba dzīve, grib lai mums būtu kā Francijā. Tiešām tādi protesti ir jāpieņem un jāizskata?
Kāpēc fanojot vispār jāiesaista ādas krāsa un maķ peremaķ? Un ne jau no, tā, ka soda par rasismu tribīnēs Latvijā "būs, kā Francijā". Starp citu atver Satversmi un arī kaut vai darba likumu. Palasi, kas tur rakstīts par rasi un diskrimināciju...

  -3 [+] [-]

, 2023-07-03 12:58, pirms gada
Tad LFF ētikas komitejai jāpieprasa paskaidrojumi no Valakari par negodīgu spēli, jo deva spēles uzdevumu spēlētājam simulēt pārkāpumu. Un paskaidrot abām minētajām personām paskaidrot, ka Latvijā spēlē godīgu spēli un godīgu futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-03 13:05, pirms gada
Keimais Žurmis rakstīja: Tad LFF ētikas komitejai jāpieprasa paskaidrojumi no Valakari par negodīgu spēli, jo deva spēles uzdevumu spēlētājam simulēt pārkāpumu. Un paskaidrot abām minētajām personām paskaidrot, ka Latvijā spēlē godīgu spēli un godīgu futbolu.
Tu viens no tiem rasistiem? Simulācijas spēles laikā tiesneši soda

  -3 [+] [-]

, 2023-07-03 13:17, pirms gada
To varenais eksperts. Jūs tādi paši, kā kremļa troļļi, kuri apgalvo ka Latvijā ir nacisms, rasisms utt. Nedrīkst tolerēt personas, kuras diskreditē Latviju un spēlē negodīgu spēli.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-03 13:21, pirms gada
Žurmis, laikam, kaut kāds franku primāta audzēknis. Tik pat nodzertas smadzenes kā tam mēslam

     [+] [-]

, 2023-07-03 13:31, pirms gada
nu kas tur notika? parādīja fakuci par laika vilcināšanu?

  +2 [+] [-]

, 2023-07-03 13:43, pirms gada
smieklīgi ka baltie grib būt baigi politiski korekti un nedod dievs kāds nosauks par rasistu, lai gan citas rases baigi par to neiespringst un savu rasi liek augstāk par citām

     [+] [-]

, 2023-07-03 15:08, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: mettas ultras galvu saspiedušas? Ramiriss tikpat brūns kā Ulimbaševs
Cienījamais ekspert, ja būtu bijis spēlē, zinātu, ka konflikts starp futbolistu un skatītājiem notika tribīnes centrā, Metta Ultras bija tribīnes galā un tviterī komentējušas, ka nav saistītas ar šo.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-03 15:36, pirms gada
Mettas un Skanstes līdzjutēji, nejaukt ar Ultrām, ir briesmīgākais, kas ir redzēts un dzirdēts futbola tribīnēs. Komentē katru tiesneša svilpi un pie katas izdevības konfliktēs ar pretinieka spēlētājiem. Mettas ultras ar nepārtrauktām dziesmās rada lielisku atmosfēru, bet šie līdzjutēji nevis pievienojās komandu atbalstošām dziesmām, bet ar saviem pretīgajiem saukļiem sabojā visu atmosfēru tribīnēs.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-03 17:28, pirms gada
Kāds izskatās rasistisks žests? Vidējais pirksts ir staptautisks, bet kāds rasistisks?

     [+] [-]

, 2023-07-03 17:35, pirms gada
Bieži, kad tā saucamie ultras arī atrodas tribīnēs, tāda sajūta, ka esi nonācis krievu urlu barā. Dzied "dziesmas" krievu valodā par putinu, pie tam, izmantojot krievu lamu vārdus. Pretīgi atrasties tādā krievu urlu atmosfērā.
Tā jau ir, krievu urlām izdomāt ko latvisku, tas laikam priekš viņiem ir kosmoss

     [+] [-]

, 2023-07-03 18:57, pirms gada
Mazāk jāskatās televizors. Savā pīļu dīķī sajutušies kā lielie veči.

     [+] [-]

, 2023-07-04 01:13, pirms gada
KoNoklusēMeļi rakstīja: Bieži, kad tā saucamie ultras arī atrodas tribīnēs, tāda sajūta, ka esi nonācis krievu urlu barā. Dzied "dziesmas" krievu valodā par putinu, pie tam, izmantojot krievu lamu vārdus. Pretīgi atrasties tādā krievu urlu atmosfērā.
Tā jau ir, krievu urlām izdomāt ko latvisku, tas laikam priekš viņiem ir kosmoss
Hehehe, ja tev derdz Putin Huilo dziesma, tad apsveicu - vatņiks vien esi. Pēc 2014. Gada, kad Rusņa anektēja Krima, tā dziesma ir skanejusi praktiski visos Eiropas stadionos.

     [+] [-]

, 2023-07-04 01:22, pirms gada
knaible rakstīja: Kāds izskatās rasistisks žests? Vidējais pirksts ir staptautisks, bet kāds rasistisks?
Rasistisks vidējais pirksts ir tumši melnā krāsā nokrāsots...