Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Arī ''Valmierai'' un ''Jelgavai'' piešķir licences dalībai Virslīgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Arī ''Valmierai'' un ''Jelgavai'' piešķir licences dalībai Virslīgā
"Valmieras" treneri Jurģis Kalns un Gatis Kalniņš ar Virslīgas čempionu kausu. Foto: Jānis Līgats

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka šodien Klubu licencēšanas pirmās instances padome, atkārtoti izvērtējot divu klubu atbilstību prasībām dalībai 2023. gada Virslīgas čempionātā, lēma piešķirt licences esošajai čempionei ''Valmierai'' un pirmās līgas uzvarētājai ''Jelgavai''.

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka šodien licences dalībai 2023. gada Virslīgas sezonā saņēmusi gan čempione ''Valmiera'', gan iepriekšējās sezonas pirmās līgas uzvarētāja ''Jelgava''. Pirmdien licences saņēma ''Riga'', ''Tukums 2000'' un RFS, kamēr ''Metta'', ''Liepājai'', ''Daugavpilij'' un ''Auda'' bija jāiesniedz līdz noteiktiem termiņiem dažādi papildus dokumenti. No dalības Virslīgā atteicās ''Spartaks''.

''Valmierai'' nepiešķīra licenci, jo tika konstatēts, ka tai ir parāds Valsts Ieņēmumu dienestam, kā arī klubs nav norēķinājies ar Doņeckas ''Shakhtar''. Jau vēstīts, ka vienība šajā starpsezonā pārdeva Raimondu Krolli uz Itālijas A sērijas klubu ''Spezia'', bet šonedēļ tā iekasēja vēl naudu par Tolu Arokodari, kurš pārcēlās uz Beļģijas ''Gent''. Šodienas sēdē konstatēts, ka ''Valmierai'' vairs nav esošs parāds VID, kā arī tas iesniedzis maksājuma uzdevumu par norēķināšanos ar Ukrainas klubu. Līdz ar to klubs atbilst licences piešķiršanai.

Tikmēr ''Jelgavai'' bija vēl jāizvērtē atbilstība juridiskajiem un finanšu kritērijiem. Klubs ir veicis valdes sastāva izmaiņas, taču valdes locekļa nomaiņas procesā FS "Jelgava" nav ievērojusi noteikumu 11. paragrāfa ceturto punktu. LFF nekonstatēja citus noteikumu punktus, uz kuru pamata būtu atzīstams, ka FK "Jelgava" ietilpst FS "Jelgava" juridiskajā struktūrā. Līdz ar to FS "Jelgava" izvērtēšanā nav ņemami vērā FK "Jelgava" finanšu rādītāji.

LFF licencēšanas padome rezultātā lēmusi piešķirt licenci FS "Jelgava" dalībai 2023. gada virslīgas čempionātā ar nosacījumu, ka FS "Jelgava" līdz 1. martam iesniedz vai papildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju pilnīgai izpildei un novērš neatbilstību noteikumu 11. paragrāfa 4. punktam.

Padome papildu vērsa uzmanību FS "Jelgava" apstākli, ka FS "Jelgava" ir noslēgts sadarbības līgums ar FK "Jelgava", uz kura pamata tiek nodrošināta sporta kritēriju izpilde. FK "Jelgava" ir neizpildītas finanšu saistības, pamatojoties uz FIFA juridisko institūciju lēmumiem, un nav izslēdzamas turpmākas sankcijas no FIFA vai LFF puses. Līdz ar to FS "Jelgava" pati uzņemas risku par sekām, kādas var iestāties sezonas laikā, ja šādas sankcijas tiek piemērotas.

Jaunā Virslīgas sezona sāksies jau 11. martā un ilgs līdz 11. novembrim. 2022. gadā par čempioni pirmo reizi kļuva ''Valmiera'', kas apsteidza ''Riga'' un RFS.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14595/valmiera...

  +2 [+] [-]

, 2023-02-02 17:32, pirms 2 gadiem
Līdz ar to FS "Jelgava" izvērtēšanā nav ņemami vērā FK "Jelgava" finanšu rādītāji. hi hi, uztaisa jaunu juridisko organizāciju un vairs nav jāmaksā vecās parādi

  +1 [+] [-]

, 2023-02-02 18:01, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Līdz ar to FS "Jelgava" izvērtēšanā nav ņemami vērā FK "Jelgava" finanšu rādītāji. hi hi, uztaisa jaunu juridisko organizāciju un vairs nav jāmaksā vecās parādi
Anologi vajag pārsaukt Latviju, piemēram, uz Latviaa un norakstīt vienotības uztaisītos parādus 20 gadu garumā (cerams kopā ar pašu vienotību) :p

     [+] [-]

, 2023-02-02 19:19, pirms 2 gadiem
Kur Supernova?

  +1 [+] [-]

, 2023-02-02 19:56, pirms 2 gadiem
Supernova sestdien

     [+] [-]

, 2023-02-02 20:49, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Līdz ar to FS "Jelgava" izvērtēšanā nav ņemami vērā FK "Jelgava" finanšu rādītāji. hi hi, uztaisa jaunu juridisko organizāciju un vairs nav jāmaksā vecās parādi
FK "Jelgava" ir neizpildītas finanšu saistības, pamatojoties uz FIFA juridisko institūciju lēmumiem, un nav izslēdzamas turpmākas sankcijas no FIFA vai LFF puses. Līdz ar to FS "Jelgava" pati uzņemas risku par sekām, kādas var iestāties sezonas laikā, ja šādas sankcijas tiek piemērotas.