Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS turpina sadarbību arī ar vārtsargu Čerņausku

Emils Ozerinskis

RFS turpina sadarbību arī ar vārtsargu Čerņausku
Vitauts Čerņausks. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Optibet" futbola Virslīgas līdervienība RFS vēl pirms sezonas kulminācijas veic darbu nākamās sezonas sastāva komplektācijai. Šodien vienība pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar pieredzējušo lietuviešu vārtsargu Vitautu Čerņausku uz nākamā gada sezonu.

Vitauts Čerņausks šosezon ir neapstrīdams RFS pirmais numurs vārtos. Sezonas ievadā lietuvietis izkonkurēja no RFS vienības vārtiem ukraini Danilo Kučeru un savu vietu tā arī nav atstājis. 32 gadus vecais Čerņausks sargājis RFS vārtus visās 20 līdz šim aizvadītajās Virslīgas spēlēs, astoņreiz paliekot "sausā". Tāpat arī lietuvietis sargāja komandas cietoksni trīs Eirokausu kvalifikācijas kārtās. Tikai Latvijas kausa izcīņā RFS savu vārtu drošību uzticējusi no "Spartaka" izīrētajam Jevgenijam Nerugalam.

Pirms pievienošanās RFS rindām Čerņausks trīs sezonas sargāja slavenās Bulgārijas komandas Sofijas CSKA vārtus. Pirms tam lietuviešu futbolists bez dzimtās Paņevežas "Ekranas" komandas spēlējis arī Polijas, Rumānijas un Kipras čempionātos.

RFS sadarbību ar Čerņausku pagarinājusi uz 2022. gada sezonu. Iepriekš RFS vēstīja par līgumu pagarināšanu uz diviem gadiem ar Tomislavu Šāriču, Vladislavu Sorokinu un Vitāliju Jagodinski. Tikmēr Žiga Lipuščes vasarā piekrita līguma pagarināšanai līdz 2024. gada sezonas izskaņai, ko gan līdz beigām, iespējams, slaidais slovēņu aizsargs neizpildīs, jo par spēlētāju ir gana liela interese pāreju tirgū.

Ar līdz šim pēdējo komandu papildinājušo spēlētāju Andreju Iliču RFS noslēdza sadarbību uz trīs gadiem. Deniss Rakels vasarā pievienojās komandai ar līgumu līdz 2022. gada sezonas beigām.

     [+] [-]

, 2021-10-01 18:27, pirms 3 gadiem
Nez... peldētājs pa manam!

     [+] [-]

, 2021-10-01 18:59, pirms 3 gadiem
Ja Riga gribētu atgūt titulu nākamgad, tad sen jau būtu pieņemts kārtīgs treneris un sāktu iespēlēt sastāvu.. Bet tagad - RFS stiprina ambīcijas noturēt titulu, kuru visticamāk šogad dabūs, iespēlēt sastāvu ČL kvaļiem, kamēr Riga noteikti atkal nomainīs puskomandu...