Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgas klubu jaunākie pirkumi un plāni

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Bundeslīgas klubu jaunākie pirkumi un plāni
Maincas treneris Tomass Tuhels (pa kreisi) sveic
komandas jaunieguvumu Kristianu Fuksu
Foto: AFP/Scanpix

Starpsezona Eiropas vadošajās futbola līgās rit pilnā sparā. Arī Vācijas Bundeslīgā, kur klubi itin aktīvi pārkārto savas rindas, lai jauno sezonu uzsāktu iespējami spēcīgākā virknējumā. Sportacentrs.com apkopo pēdējo nedēļu līgas skaļākos darījumus, par kuriem atsevišķi neesam ziņojuši.

Maklārena vilki nostiprina sastāvu

Stīva Maklārena vadītā "VfL Wolfsburg" pēc aizsardzības pastiprināšanas (klāt nākuši Vācijas izlases aizsargs Arne Frīdrihs un Simons Kjērs no Dānijas valstsvienības) ķērušies pie vidējās līnijas un uzbrukuma. Frīdriha piemēram no "Hertha" pārcelties uz Volfsburgu sekojis arī brazīliešu universālais pussargs Cicero (25). Viņš izīrēts uz gadu ar iespēju pēcāk līgumu no brazīliešu "Tombense", kam spēlētājs pieder, izpirkt. Savukārt uz turku "Kayserispor" pārcēlies Paragvajas izlases pussargs Džonatans Santana.

Uzbrukumā vairs nebūs Obafemi Martins, kurš karjeru turpinās Krievijā, toties "Wolfsburg" rindas papildinājis Horvātijas izlases uzbrucējs Mario Mandzukičs (24) no Zagrebas "Dinamo". Viņš parakstījis līgumu uz četriem gadiem, bet pārejas summa pēc neoficiālas informācijas ir 7 miljoni eiro. "Mūsu sistēmā ir svarīgi, lai uzbrucējs būtu fleksibls. Un svarīgi ir arī tas, lai viņš gūtu vārtus. Mandzukičs manā redzes lokā bija jau ilgāku laiku, un esmu priecīgs, ka viņš nu spēlēs pie mums," tā Maklārens.

Hamburga steidz labot pagātnes kļūdas

Pēdējā laikā visai skaļi transfēru tirgū darbojusies "Hamburger SV" vienība (atcerēsimies kaut vai Rūda van Nistelroja iegādi ziemā). Kluba vadība ir spiesta kost pirkstos par izsviestajiem 17 miljoniem eiro - publikai iepazīstināti kā potenciālās zvaigznes, vilties pērn lika gan čehs Davids Rozenāls, gan zviedrs Markuss Bergs. Uzbrukumā Bergam neizdevās izkonkurēt van Nistelroju, Petriču un Gurero, tāpēc zviedrs jau izīrēts holandiešu "PSV". Savukārt Rozenāla sniegums tracina komandas jauno treneri Arminu Fē, un arī čeham būs jāmeklē jauns klubs.

Toties Vācijas mērogā skaļi jaunieguvumi Hamburgai ir arī šajā vasarā. Pirmkārt, Vācijas izlases aizsargs Heiko Vestermans (26), kurš līdz šim pārstāvēja "Schalke 04". Vestermans parakstījis līgumu uz pieciem gadiem... Pats futbolists lēmumu pievienoties Hamburgai skaidro ar faktu, ka "Schalke 04" viņam nav iespēju pamatsastāvā spēlēt iemīļotajā centra aizsarga pozīcijā, taču "HSV" to piedāvā. Pārejas lielums naudas izteiksmē - 7,5 miljoni eiro. Tāpat Fē piesaistījis serbu pussargu Gojko Kačaru no "Hertha" (Hamburgai tas izmaksāja 5,5 miljonus), kā arī 20 gadus veco Denisu Dīkmeieru no "Nürnberg" (2,5 miljoni). Pirmajam līgums uz pieciem gadiem, otrajam - uz četriem.

Mainca piesaista Fuksu, Ķelne - Andrezinju

Samērā ievērojami pirkumi arī diviem Bundeslīgas otrās puses klubiem. "Mainz 05" piesaistījusi 24 gadus veco austriešu malējo aizsargu Kristianu Fuksu no "Bochum". Futbolists tiks izīrēts uz vienu gadu ar iespēju pēcāk parakstīt līgumu līdz 2015. gadam. Austrijas izlases futbolists, spēlējot Bundeslīgā, ne vienu reizi vien patīkami pārsteidzis līdzjutējus ar lieliskiem tālsitieniem, un nu viņš varēs demonstrēt savu prasmi arī Maincā.

Savukārt Ķelnē šodien uz diviem gadiem līgumu ar vietējo klubu parakstīja 28 gadus vecais brazīliešu uzbrūkošais aizsargs Andrezinju, kurš no portugāļu "Vitoria Guimaraes" pārnācis bez pārejas maksas. 172 cm garais brazīlietis visai meistarīgi izpilda standartsituācijas.

Mourinju un "Real" iepērkas Bundeslīgā?

Un nu mazliet baumu - Vācijas izlases pussarga Sami Kediras ("Stuttgart") aģents paziņojis, ka spēlētājs panācis vienošanos ar Madrides "Real". Ja arī sarunas starp abiem klubiem ritēs veiksmīgi, Kedira jaunajā sezonā pārstāvēs Mourinju vadīto "Real". Štutgartes klubs par Vācijas izlases pussargu vēlas saņemt 15 miljonus, Madride gatava dot desmit...

Tāpat vācu mediji ziņo par vēl diviem futbolistiem, kuri varētu pārcelties uz Madridi. "Real" esot sagatavojis 10 miljonu eiro par Ķelnē spēlējošo aizsargu Pedru Žeromelu. Savukārt par talantīgo Vācijas izlases pussargu Mesutu Ezilu Brēmenes "Werder" vēlas 16 miljonu eiro. Ir baumas, ka Ezils jau parakstījis priekšlīgumu ar Madridi, tādējādi pēc gaidāmās sezonas turku izcelsmes pussargs varētu pievienoties "Real" bez pārejas maksas, taču tās, visticamāk, ir nepatiesas ziņas.

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten - Bild.de
Sportnachrichten - kicker online

1 2 49 komentāri

 +30 [+] [-]

, 2010-07-29 17:35, pirms 14 gadiem
Ja Ezils aizies uz Real, tad karjera viņam ir sačakarēta, pārāk liela konkurence uz vietu sastāvā. Pie tam, viņš taču vēloties spēlēt turpat Brēmenē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2010-07-29 17:41, pirms 14 gadiem
Ezils 16 miljonu vērts?
Es teiktu kādu 30

  +6 [+] [-]

, 2010-07-29 17:49, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: Ezils 16 miljonu vērts?
Es teiktu kādu 30
Ja "Wolfsburg" par Džeko prasa 30 milj. mārciņu, tad Ezila 16 milj. eiro tiešām izskatās pieticīgi.

  +6 [+] [-]

, 2010-07-29 17:53, pirms 14 gadiem
Ezilam līgumā vēl tikai gads, tāpēc arī vēlamā summa ir salīdzinoši zema.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 17:56, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Konkurence nevienam nav nākusi par sliktu. Ja nespēj sevi pierādīt, tad tā jau ir paša vaine.
Pasaki to Owenam, Bekhemam, Raulam, Dudekam utt

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 18:03, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Konkurence nevienam nav nākusi par sliktu. Ja nespēj sevi pierādīt, tad tā jau ir paša vaine.
Tā nu gan nav taisnība. Ja jaunam un perspektīvam spēlētājam jākonkurē ar pasaules mēroga zvaigznēm, var gadīties tā, ka vairāk jāsilda soliņš, kas izaugsmei par labu diez vai nāk.
Nesaku, ka Ezils nevarētu iekļūt "Real" pamatsastāvā tomēr šim klubam sastāva pastāvība nav tā labākā, tāpēc visādi var sanākt.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 18:05, pirms 14 gadiem
Guncha123 rakstīja: Pasaki to Owenam, Bekhemam, Raulam, Dudekam utt
Vislabāk jau Makmanemanam, kurš gan piķi nopelnīja, bet par leģendu tā arī nekļuva, lai gan potenciāls bija milzīgs. Viņa karjera tā attīstījās tikai un vienīgi komandas vadības iegribu un stratēģijas dēļ.

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:08, pirms 14 gadiem
vēl pieminēšanas vērts ir fakts ka FCB gatavi maini Gomesu un Timosčuku pret Dzeko

Bayern Munich To Offer Mario Gomez And Anatoliy...

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 18:09, pirms 14 gadiem
Guncha123 rakstīja: Pasaki to Owenam, Bekhemam, Raulam, Dudekam utt
vai tad Bekhems neizturēja konkurenci? un kā vēl izturēja.tikai treneris,nez kāpēc, nelaida viņu spēlēt. Ar Bekhemu Reals tolaik spēlēja krietni labāk,kā bez viņa

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:10, pirms 14 gadiem
Liels prieks par Vestermanu, kurš pametis "Scheisse"! Ceru, ka pastiprinās izlasi uz EURO2012. Žēl, ka traumas dēļ bija jāizlaiž PK.

Ceru, ka "Stuttgart" izspiedīs no madridiešiem tos 15 ļimonus. Varētu padomāt, ka karaliskajam naudas nav
Ceru, ka Ezils nesekos Kediras piemēram. Viņam "Real" diez vai būs īstais klubs.

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:12, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: vai tad Bekhems neizturēja konkurenci? un kā vēl izturēja.tikai treneris,nez kāpēc, nelaida viņu spēlēt. Ar Bekhemu Reals tolaik spēlēja krietni labāk,kā bez viņa
Nu re! Tu jau pats pateici, ka "Real" sastāvā konkurence ne vienmēr ir noteicošā. Nekad nevar zināt, ko izdomās "Real" treneris vai vadība.

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:14, pirms 14 gadiem
Bayern gan vēl klusē un transfēru tirgū neiesaistās. Svarīgākais notikums starpsezonā laikam viņiem ir Krosa atgriešānās no Bayer.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-29 18:15, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Konkurence nevienam nav nākusi par sliktu. Ja nespēj sevi pierādīt, tad tā jau ir paša vaine.
Kā Tu domā, vai Ezils un Kedira jau spēj pierādīt, ka viņi ir labāki par "Real" zvaigznēm ? Es domāju, ka nē, bet tad, kad viņi būs gatavi tad vienkārši netiks pie iespējas to izdarīt, jo viņu vietā būs gan Gago, gan Kakā, gan Alonso. Viņiem vajag progresēt nevis sēdēt uz soliņa "Real", progresēt līdz tādam līmenim, lai tiešām spētu izkonkurēt šos spēlētājus. Bet nevar progresēt, ja nespēlē. Kā Tu domā cik liela varbūtība ir, ka Ezils un / vai Kedira spēlē "Real" pamatsastāvā ?

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 18:20, pirms 14 gadiem
MrBayerns rakstīja: vēl pieminēšanas vērts ir fakts ka FCB gatavi maini Gomesu un Timosčuku pret Dzeko
Domāju, ka Džeko būtu tā vērts. "Bayern" derētu pamatīgi izrevidēt savu uzbrukumu (īpaši jau soliņu).

Vēl mani ļoti interesē, cik tālu "Bayern" tikuši sarunās ar "Ajax" par van der Vīla pāreju.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 18:21, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nu re! Tu jau pats pateici, ka "Real" sastāvā konkurence ne vienmēr ir noteicošā. Nekad nevar zināt, ko izdomās "Real" treneris vai vadība.
tas jau vairāk bija saistīts ar tām biežajām treneru maiņām. pat vairs neatceros,kurš tur kuru nomainīja,bet Bekhems paspēja uzspēlēt pie dafigā treneriem. sāka,laikam, pie tā Karlosa Kveiresa (vai kā nu viņu pareizi raksta),kurš arī pārnāca no MU un tad pa vidu bija Luksemburgo un Kamačo,vai otrādi. Domāju,ka Mourinjo gadījumā tā nebūs

  +2 [+] [-]

, 2010-07-29 18:21, pirms 14 gadiem
Vienīgais kas krīt acīs ir salīdzinoši mazās transfēra summas salīdzinājumā ar EPL klubiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 18:25, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Domāju, ka Džeko būtu tā vērts. "Bayern" derētu pamatīgi izrevidēt savu uzbrukumu (īpaši jau soliņu).
Un Vilkiem tpc būtu jāņem pretī Bayern pārpalikumi?

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:26, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Domāju, ka Džeko būtu tā vērts. "Bayern" derētu pamatīgi izrevidēt savu uzbrukumu (īpaši jau soliņu).

Vēl mani ļoti interesē, cik tālu "Bayern" tikuši sarunās ar "Ajax" par van der Vīla pāreju.
ar van der Vīlu sarunas izbeigtas! cik atceros Ajax gribēja par viņu 20 miljonus dabut Bayern tik daudz maksat nebija ar mieru un sarunas beidzas!!

  -2 [+] [-]

, 2010-07-29 18:26, pirms 14 gadiem
ozils jau tocj realam nav vajadziigs!

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:28, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Un Vilkiem tpc būtu jāņem pretī Bayern pārpalikumi?
vilki paši izrādi interesi par Timoščuku... kpc Bayern to neizmantot , lai tiku pie Dzeko?

kgan domaju ka Gomez ir pelinijis velvienu iespēju! 30miljoni par vinju tomer nebija nekada maza nauda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 18:32, pirms 14 gadiem
Tie 16 miljoni ir Bild izdomājums. 16 miljonus par Ezilu piedāvāja tikai Totenhema, bet viņi viņu, protams, nedabūs.

  +6 [+] [-]

, 2010-07-29 18:35, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Vienīgais kas krīt acīs ir salīdzinoši mazās transfēra summas salīdzinājumā ar EPL klubiem.
Un liels prieks par to, jo tā jau transfēru pasaule tiek sačekarēta ar neadekvāti augstām summām. Nav jau jāskraida pakaļ pāris grandiem, kas svaidās ar naudu. Nauda ir jātērē ar apdomu. Mūsdienās labu spēlētāju var nopirkt arī par adekvātu, ne tikai uzskrūvētu cenu.

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:36, pirms 14 gadiem
Bundesliga - Die offizielle Webseite mana milja lapa!!!viss zinams

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:36, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Un Vilkiem tpc būtu jāņem pretī Bayern pārpalikumi?
Tā jau ir viņu izvēle. Varbūt, ka Gomess "Vilkos" atvērtos un spēlētu kā "Stuttgart". Par Timoščuku gan nebūtu tik pārliecināts.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-29 18:36, pirms 14 gadiem
realmadrid7 rakstīja: ozils jau tocj realam nav vajadziigs!
Drīzāk Ezilam nav vajadzīgs "Real"

  +4 [+] [-]

, 2010-07-29 18:40, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ko nozīmē, ka uzbrucējs ir fleksibls? Latviešu valodā raksts un te pēkšņi kaut kāds nesaprotams termins.
Labāk būtu pielāgoties spējīgs ? Latviski nav tāda vārda, kurš ar vienu vārdu pateiktu to pašu ko vārds - fleksibls. Man, arī nepatīk, ja lieto svešvārdus nevietā, bet šeit tas ir pamatoti.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 18:42, pirms 14 gadiem
MrBayerns rakstīja: ar van der Vīlu sarunas izbeigtas! cik atceros Ajax gribēja par viņu 20 miljonus dabut Bayern tik daudz maksat nebija ar mieru un sarunas beidzas!!
Jā, es arī kaut ko tādu dzirdēju. Tomēr cerēju, ka "Ajax" apdomāsies. Nedomāju, ka holandieši tic, ka kāds par aizsargu maksās 20 ļimonus.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 18:45, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Konkurence nevienam nav nākusi par sliktu. Ja nespēj sevi pierādīt, tad tā jau ir paša vaine.
Viņam būš ierobežots spēles laiks, kas pamatīgi ietekmē jauna futbolista izaugsmi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 18:49, pirms 14 gadiem
Bayern jau ir jātiek vaļā no daudziem, jo uzbrukumā pārprodukcija ir nenormāla. Itkā Kloze ar mainīšot komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:54, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Jā, es arī kaut ko tādu dzirdēju. Tomēr cerēju, ka "Ajax" apdomāsies. Nedomāju, ka holandieši tic, ka kāds par aizsargu maksās 20 ļimonus.
Cik tad maksāt? 5- 8 miljonus? Nu viņš jau ir to 20 miljonu vērts, protams, ka Ajax mēģinās nopelnīt maksimumu.

     [+] [-]

, 2010-07-29 18:55, pirms 14 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Bayern jau ir jātiek vaļā no daudziem, jo uzbrukumā pārprodukcija ir nenormāla. Itkā Kloze ar mainīšot komandu.
Galvenais, ka no Toni beidzot oficiāli ir tikuši vaļā
1 2 49 komentāri